![]() |
![]() |
#9001 |
El Crack Total
|
![]()
Polska: Szczesny- Olkowski, Glik, Szukala,Wawrzyniak- Grosicki, Krychowiak, Klich, Rybus - Milik, Lewandowski.
Gibraltar: Jordan Perez - Scott Wiseman, Roy Chipolina, David Artell, Joseph Chipolina - Rafa Bado, Ryan Casciaro, Liam Walker, Brian Perez, Lee Casciaro - Kyle Casciaro
![]() |
#9002 |
Kujawski Dzik #1
|
![]()
O co mają pretensje to ja nie wiem
![]()
![]() |
#9003 |
staruch
|
![]()
Ty na poważnie z tym Wójcikiem? Wcześniej byłem pewien, że sobie jaja robisz, ale już się gubię
![]()
![]() |
#9004 |
Kujawski Dzik #1
|
![]()
Co jak co, ale mówi to co myśli, a nie to co chcą dziennikarze usłyszeć i tu ma u mnie plusa. Może wyolbrzymia, gloryfikuje swoje osiągnięcia, ale dodaje kolorytu smutnej jak listopadowa noc polskiej scenie eksperckiej i ja jako zwykły kibic reprezentacji Polski i polskiego futbolu w ogóle stwierdzam, że chłop rację ma. Przecież to są jakieś jaja, by i Smuda i Fornalik i Nawałka nie potrafili wykorzystać potencjału Lewandowskiego, tylko zmuszali go do szukania piłki w środku pola. Po Nawałce będzie Michniewicz, Skorża czy inny i nadal będzie tak samo. Czy za Smudy, czy za Fornalika czy za Nawałki (na razie) reprezentacja gra tak samo kiepsko, a dobre mecze można policzyć na palach jednej ręki. Jakby nie patrzeć to ostatnie dobre mecze kadry miały miejsce w eliminacjach Euro 2008, czyli dawno temu. Pewnie, że
![]() Dzisiaj powinno być gładkie 5-0 dla naszych. Bać się Gibraltaru, komedia.
![]() |
#9005 |
I just had sex
|
![]()
Polska 2:1 Czechy w eliminacjach do mundialu w RPA. Ostatni bardzo dobry mecz naszej reprezentacji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9006 |
Weteran
|
![]()
Mam nadzieję, że dzięki analizie taktycznej selekcjoner Gibraltaru powie chłopakom jak mają grać w drugiej połowie i od razu po przerwie będzie bramka kontaktowa.
![]() |
#9007 | |
Kujawski Dzik #1
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9008 |
TEDE
|
![]()
Skoro wygrana z WKS to i remis z Anglią na Narodowym. Jak już tak się rozdrabniamy
![]()
![]() |
#9009 |
El Crack Total
|
![]()
7-0, wynik idzie w świat. Ale gra niezmiennie kuluje. I pomysły Nawałki też. Olkowski,Milik, Klich powinni na jakiś czas odpocząć od kadry. Są w tak beznadziejnej formie, że mieliby w ekstraklasie problemy z regularną grą. Dopiero w II połowie kiedy Gibraltar nie był już w stanie zagrać tak jak w I części zaczęliśmy coś tworzyć. I połowa to dramat, nie potrafiliśmy akcji sklecić. Od meczu ze Słowakami Status Quo jeśli chodzi o pomysł na grę, o wykonawców czy o taktykę. Nawałka raczej tego nie ogarnie. Ja powodów do optymizmu przed Szkotami i Niemcami nie widzę. Lewy 4 bramki strzelił, zaraz znów będzie kreowany na nie wiadomo kogo w polskiej kadrze. Jak na razie to on strzela tylko słabym bądź nie do końca profesjonalnym reprezentacjom. Choć zaraz pewnie będą teksty że zwycięzców się nie sądzi, że zagraliśmy dobrze, że wciąż tylko narzekam itd.
![]()
a poza tym uważam, że zarząd powinien zostać wywieziony na taczkach. Ostatnio edytowane przez Liam ; 07-09-2014 o 22:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9010 |
Reus!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9011 |
TEDE
|
![]()
A kiedy Lewy nie był kreowany na nie wiadomo kogo w polskiej kadrze? Bo chyba nie jest to spowodowane dzisiejszymi 4 bramkami z Gibraltarem.
![]() |
#9012 |
Banned
Ostrzeżenia: 999/999 (999)
|
![]()
Olkowski w ogóle nie powinien zostać powołany, bo niby z jakiego powodu? Ani w kadrze, ani w klubie nie pokazuje kompletnie nic, a wyjazd załatwia mu CV, gdzie ma wpisany Górnik Nawałki...
Lewandowski jest co najmniej o dwa- trzy poziomy lepszy niż reszta przydupasów w ofensywie. Widać to w sposobie poruszania się, rozegrania, czy nawet zwykłym prowadzeniu piłki. Jest pewny swoich umiejętności i to widać, a to, że reszta nie potrafi celnie przerzucić czy przetrzymać piłki, to już nie ma co narzekać na Roberta, a na pozostałą 10 na boisku.
![]() soy madridista de corazón, blanco hasta la muerte Ostatnio edytowane przez Lucas. ; 07-09-2014 o 22:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9013 |
TEDE
|
![]()
No i czemu Mączyński, nie Mierzejewski? Nawałka trochę przegina.
![]() |
#9014 |
Banned
|
![]()
A niby czemu Mierzejewski?
![]() |
#9015 |
TEDE
|
![]()
Mierzejewski > Mączyński
![]() |
#9016 |
Szambalamba
|
![]()
Bo chociaż gra u tych arabajów i strzela jakieś gole w porównaniu do Mączyńskiego, który siedzi w Chinach na ławie?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9017 |
Banned
|
![]()
Nie chodziło mi o samo porównanie do Mączyńskiego, bo tutaj również mam podobne zdanie, ale o sam fakt powołania Mączyńskiego. Są zawodnicy, którzy bardziej na to zasłużyli, niekoniecznie na pozycji ww. dwójki.
![]() |
#9018 |
#EinTeamEinWegEinmalig
|
![]()
Ja mam tylko jedno pytanie (jako hejter wszystkiego co tu piszecie i w ogole sie nie znam ale wypowiem) - czy jest sens stawiać na kogoś w reprezentacji, który gra słabo przeciwko rywalowi pokroju Gibraltaru? Poziom tam nikły (koniec tematu i nowy temat) a prawdopodobnie bramki Roberta będą jednymi z ostatnich, jakie strzeli w tych eliminacjach (jeszcze rewanż, bedzie już bardziej w sezonie, to strzeli i 5). W sumie jak sie popatrzy, że strzeli 10 bramek w eliminacjach to daje mu bramke na mecz - wyczyn do pozazdroszczenia dla snajpera tej klasy w meczach takiej rangi
![]()
![]() |
#9019 |
Stały bywalec
|
![]()
A na kogo byś chciał w takim razie stawiać? Na kogo jest sens stawiać w reprezentacji? Na będącego w jeszcze gorszej formie Milika? Na kogoś z całej plejady polskich "strajkerów": Sobiecha, Teodorczyka, Zacharę, Kucharczyka, Robaka? Lewandowski z kulawą nogą i zamkniętymi oczami jest lepszy od nich wszystkich razem wziętych. Niestety nie mamy nikogo o przynajmniej zbliżonym poziomie, więc trzeba chuchać i dmuchać na naszą chimeryczną gwiazdkę z Monachium. Lewy to jeden z niewielu piłkarzy dający nam (głównie poprzez swoją dyspozycję w piłce klubowej) jakiś promyk nadziei na awans.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9020 |
Capo di tutti capi
|
![]()
Serio jest dyskusja o Lewandowskim w kadrze? Najlepszy polski zawodnik od wielu, wielu, wieeeelu lat i ma nie grać? Ktoś chyba nie wykonał Ice Bucket Challenge bo brakuje zimnego lodu na głowę.
Wiadomo, prawie wszystko zostało powiedziane - Olkowski, Klich i Milik dno i metr mułu, Rybus długimi fragmentami też nie zachwycał, ale mnie jeszcze mocno uderzyło to, jak nasi stoperzy wyprowadzali piłkę. To wołało o pomstę do nieba. Gramy, kuźwa, z Gibraltarem a oni pałują długie lagi do przodu, albo dogrywają do najbliższego, aby tylko pozbyć się piłki. Wiele razy było tak, że mieli przed sobą wiele miejsca i zamiast podprowadzić piłkę, zrobić jakąś przewagę liczebną, to jeb - albo wybicie na Lewandowskiego, albo podanie do Krychowiaka stojącego dwa metry dalej. To jest koniecznie do poprawy! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | Oceń ten temat |
|
|