![]() |
![]() |
#1 |
Tak to ja !!
|
![]()
Przed nami prawdziwy maraton wielkich meczy, w sobotę GD w La Liga, w środę w pucharze Króla, natomiast 27 kwietnia i 3 maja Real i Barcelona zmierzą się w Lidze Mistrzów
![]() Pomyślałem o założeniu tematu zbiorczego, żeby robić burdel tylko tutaj ![]() aha, i mam jedno pytanko dotyczące najbliższego meczu. Czy sobotnie spotkanie pokaże tylko CANAL + Sport, czy może jakaś inna platforma ( np. N ) wykupiła to spotkanie ? Z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
![]()
n tylko lm ma.
|
![]() |
![]() |
#3 |
...
|
![]()
Sobotni mecz LIVE pokaże C+, a na C+Sport będzie o północy
![]() |
#4 |
Tak to ja !!
|
![]()
16.04.2011 i wszystko jasne, ale dziś będzie się działo !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
naughty moderatorista.
|
![]()
imo bez przesady z tym oddzielnym tematem..
![]() |
#6 |
...
|
![]()
Co do dzisiejszego meczu jestem dość optymistycznie nastawiony. Mecz gramy na SB, gdzie drużyna nie zawodzi ( oprócz meczu z Gijonem ). Atmosfera powinna być też w miarę dobra, bo kibice ostatnio się przebudzili i doping na stadionie w ostatnich meczach to nic dziwnego. Stawiam na 2:1 dla Realu, po bramkach Ronaldo ( myślę, że się przełamie ) i Benzemy, a dla Barcy strzeli Villa.
![]() |
#7 |
Banned
Ostrzeżenia: 0/2 (4)
|
![]()
Wg mnie temat może być. Niesympatyzujący z PD mogą być trochę zirytowani, że przez 3 tygodnie w Livescore i Ligi w Europie będzie się mówić tylko o Gran Derbi
![]() Co do dzisiejszego meczu. Może to głupio zabrzmi, ale to najmniej ważny mecz z tych czterech. Liga w zasadzie jest dla Barcy i tylko katastrofa mogłaby nam odebrać mistrzostwo. Tak więc sądzę, że będzie to niejako rozgrzewka i otwarcie tego maratonu i obydwie drużyny będą chciały przede wszystkim nie przegrać tego spotkania. Oczywiście liczę na zwycięstwo Barcelony, przypieczętowanie mistrzostwa i dobre wejście przed kolejnymi meczami, ale będzie ciężko. Stawiam na 2:1 dla Barcy lub remis 1:1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Oberschlesien!
|
![]()
Mecz dzisiejszy, paradoksalnie, bardzo ważny dla Realu. Zasłużona porażka oznaczać będzie, że Real nie jest w stanie pokonać rywala w tym sezonie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Ostrzeżenia: 0/1 (10)
|
![]()
Przed tym ligowym starciem nie odczuwam takiego ciśnienia, jakie pewnie będzie przed CdR czy LM. Jak dla mnie to jest pojedynek tylko o prestiż. Wydaje mi się, że dzisiejszy mecz skończy się remisem 2:2 bądź zwycięstwem Realu 2:1.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Tak to ja !!
|
![]()
Temat założyłem po to, żeby tak jak wspomniał sanszajn nie robić burdelu w innych...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
Dobry temat, podzielam zdanie sanszajna. Po wszystkim będzie można go połączyć z Ligi w Europie, ale teraz gadajcie sobie oddzielnie, bo nie mam zamiaru przez miesiąc czytać dyskusji o tym, jak zagrał każdy piłkarz w każdym meczu.
![]() Ostatnio edytowane przez seann ; 16-04-2011 o 14:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Weteran
|
![]()
Ja kompletnie nie czuję tego dzisiejszego meczu. Zawsze przed Gran Derbi wstawało się i od rana gapiło na zegarek - ile jeszcze do meczu?
![]() Mam nadzieję, że uda się dziś ugrać co najmniej remis, chociaż faworytem jest zdecydowanie Barcelona. Bernabeu nie jest w ostatnich latach żadną twierdzą, gdy przyjeżdża FCB. Puyol jest dziś już na pewno gotowy do gry, czy tylko posiedzi na ławce a zagra Milito?
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Przeanalizujmy oba zespoły.
Real Madryt Bramka: Iker Casillas to jeden z najlepszych bramkarzy świata, więc to Barcelonie trudniej będzie zdobyć bramkę. Obrona: Załóżmy, że Real będzie grał w obronie z Carvalho, Pepe, Marcelo i Ramosem. Carvalho - lekko podstarzały, ale solidny obrońca. Pepe - bardzo agresywny defensor, najsłabsza część obrony. Marcelo - gra dobrze i w defensywie i w ofensywie. Sergio Ramos - wicekapitan Realu, świetny obrońca. Pomoc: Załóżmy, że Real będzie grał w pomocy z C. Ronaldo, Xabi Alonso, Mesutem Oezilem i Angelem Di Marią. C. Ronaldo - jest świeżo po kontuzji, ale jest najlepszym, obok Messi'ego, piłkarzem świata. Xabi Alonso - ważny w reprezentacji Hiszpanii, tak samo ważny w Realu. Dobry pomocnik. Oezil - odkryie Mundialu, w tym sezonie spisuje się świetnie. Di Maria - umie grać lewą nogą, świetny piłkarz. Napad: Załóżmy, że Real wystawi do ataku G. Higuaina i E. Adebayora. Higuain - również po długiej rehabilitacji, ale powoli wraca do formy. Adebayor - wypożyczony z Manchesteru City, świetnie grał w Lidze Mistrzów. Podsumowanie: Real ma bardzo dobry skład, Casillas daje im pewność w bramce. Mimo to, to nie Real będzie faworytem dzisiejszego Gran Derby. FC Barcelona Bramka: Victor Valdes jest o klasę gorszy od Casillasa, czasem zdarzają mu się wpadki, lecz ogólnie gra dość stabilnie. Obrona: Załóżmy, że Barcelona będzie grała z Puyolem, Alvesem, Pique i Maxwellem. Puyol - kapitan Barcelony, świetny obrońca. Wraca po kontuzji. Dani Alves - świetnie wykonuje rzuty wolne, świetny ofensywnie, ale w defensywie jest jeszcze lepszy. Pique - młody Hiszpan, również całkiem dobry piłkarz, lecz nie z najwyższej półki. Maxwell - 30 latek, rywalizuje o miejsce w pierwszej jedenastce z Adriano. Najsłabsze ogniwo w defensywie Katalończyków. Pomoc: Jeśli Barca zagra z Xavi'm Hernandez'em, Iniestą, Busquetsem i Mascherano. Xavi - klasa sama w sobie, jeden z najlepszych pomocników świata, razem z Iniestą tworzą świetną parę, ma magiczne podania. Iniesta - świetny pomocnik, naprawdę świetny. Bohater Hiszpanów na mundialu. Busquets - czy ja wiem, na pewno jest przyzwoity. Mascherano - całkiem dobry, dobrze rozgrywa piłkę, chociaż nie da się go porównywać do Xaviego czy Iniesty. Atak: Messi, Villa. Messi - najlepszy piłkarz świata, będzie rywalizował z Crisem Ronaldo, ma poprowadzić zespół do zwycięstwa. Villa - jeden z królów strzelców Mundialu RPA 2010, sprowadzony z Valencii, świetny snajper. 30 na karku, ale dopiero teraz przechodzi życiową formę. Podsumowanie: Bramkarz słabszy niż w Realu, ale gracze w polu są trochę lepsi niż ci z Realu. Mając Messi'ego, Villę, Xavi'ego, czy Iniestę można pokonać każdego. Faworyt Gran Derby. Szansa Realu na wygranie: 5/10 Szansa Barcelony na wygranie: 8/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
naughty moderatorista.
|
![]()
Błyskotliwa analiza synu Jacka Gmocha.
![]() |
#15 | |
Weteran
|
![]() Cytat:
Skład Realu, który założyłeś jest troszkę z kosmosu. Mówi się, że w obronie będzie grał Albiol (zamiast Pepe) i Arbeloa (Marcelo w pomocy). Khedira w pomocy i tradycyjnie gra jednym napastnikiem.
![]() |
![]() |
#16 |
naughty moderatorista.
|
![]()
Nie zdziwię się, jak przewidywania rm.pl okażą się prawdziwe i zagramy trivote z Xabim, Samim i.. Pepe.
![]() |
#17 |
Banned
|
![]()
Tak myślałem, że Pepe nie zagra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
naughty moderatorista.
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Ostrzeżenia: 0/2 (4)
|
![]() ![]() Najbardziej rozwala tekst o Valdesie. O klasę gorszy ![]() Ostatnio edytowane przez NAWED_BEKA ; 16-04-2011 o 13:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Tak to ja !!
|
![]() Cytat:
![]() - - - - - - - - @Przemoo3211 twoja analiza raczej z dvpy, nie wiem nawet na jakiej podstawie opierałeś swoją wypowiedź, ale po pierwsze, napisać że Pique - to dobry obrońca, lecz z nie najwyższej półki, to trochę wstyd ![]() Maxwell w obronie ? Hmm, raczej nie, chyba że Pep będzie chciał czymś zaskoczyć. Adriano murowanym kandydatem do gry w pierwszym składzie. Reszty nie czytałem, uważam że to bezsensu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | Oceń ten temat |
|
|