![]() |
![]() |
#8841 |
1948 & 1964
|
![]()
przez zamknięcie DW921 przy przejeździe kolejowym w Zabrzu-Makoszowach przeprosiłem się z rowerem, polecam jazde do roboty o 23:30 przez las
![]()
![]() |
#8842 |
SIC MUNDUS CREATUS EST
|
![]()
Grań/szczyt Rohaczy zdobyta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8843 | |
Como no te voy a querer!
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8844 |
SIC MUNDUS CREATUS EST
|
![]()
pięknie było, fajna wymagająca trasa zaczęła się od momentu rohacza, chociaz jak nigdy nie byłem fanem schodzenia z gór (nie ważne czy po skałach czy asfalcie), więc ciężko było mi zejść w niektórych fragmentach. Odcinek o którym mówisz super. Trochę się ponaciągałem za mocno, wyszło jaki jestem elastyczny
![]() Pierwotnie planowaliśmy zrobić całość, ale mielismy zaledwie dwa dni na to. I tak udało nam się z pogodą, wstrzeliliśmy się idealnie w okno, bo ostatnie 10 min zejścia do schroniska zacząl padac deszcz, a na drugi dzien (niedziela) zdazylismy uleczyć kaca, zjeść, zejść na parking i zaczęła się burza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8845 |
Weteran
|
![]()
siemka co tam
![]()
![]() |
#8846 |
Como no te voy a querer!
|
![]()
W sobotę pierwszy (i pewnie ostatni) tatrzański offroad. Kończysta zdobyta, Kowadło widziane z bliska ale to 12h dało ostro w kość
![]()
![]() |
#8847 |
1948 & 1964
|
![]()
dzień jak co dzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
@makak - szacun, ja z kilka lat temu wlazłem na Hawrań, i to był max moich możliwości
![]() |
#8848 |
Antypolonista CF
|
![]()
Elo chvje
![]() |
#8849 |
#EinTeamEinWegEinmalig
|
![]()
hej : )
![]() |
#8850 |
Weteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8851 |
#JURGENKURWAMUSISZ
|
![]()
Mlody cioto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8852 |
SIC MUNDUS CREATUS EST
|
![]()
tydzien temu bylem na Orlej (Zawrat -> Kozi) i przezyłem
![]() po 11 dniach w Zakopcu wrocilem do domu, jestem juz mega zmęczony. Oprocz Orlej odwiedziłem swoje stare zdobycze w postaci Swinicy i Rysów oraz zanotowałem debiut na Przeleczy pod Chłopakiem i Malolaczniaku ![]() Ostatnio edytowane przez przebos ; 11-08-2019 o 22:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8853 | |
Como no te voy a querer!
|
![]() Cytat:
![]() No to panie ładnie pochodziłeś. Szacun że Ci sił starczyło na 11 dni bo u mnie koło tygodnia jest optymalnie, potem to już masakra ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8854 |
SIC MUNDUS CREATUS EST
|
![]()
drabinka to pikuś, najgorszy fragment był gdy trzeba było trzymać się sliskiego łancucha odpychając się nogami o śliską i gładką skałę (bez jakichkolwiek nawet najdrobniejszych dziur w skale by zaczepić buta... a za plecami dół na kilkadziesiat metrów XD). Fragement miał jakieś 2 metr, ale mimo to ciężko było zaufać okolicznościom.
Co do kondycji, to sam byłem pozytywnie zaskoczony bo dotąd najwięcej w górach byłem pięć dni. Jeszcze dosyć mocno dojebaliśmy te dni od wtorku do czwartu gdy dwie noce spędzilismy w starym MOku. Raz udało mi się zbiec z Czarnego Stawku do Moka w 15 minut ![]() Ostatnio edytowane przez przebos ; 14-08-2019 o 20:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8855 |
nowicjusz
|
![]()
Pierwszy raz w Zakopanem od bodajże 2010 roku zaliczone. Przyjazd w poniedziałek około 10, o dziwo staliśmy tylko od Poronina, na powrocie bez korków, ale w drugą stronę armagedon
![]() Były plany na Giewont, ale przeliczyłem się z kondycją i w sumie pogoda była taka sobie, i zaliczone skromne: Nosal, Gubałówka no i oczywiście Morskie Oko. Na początek myślę, że starczy ![]() Nad Morskim cud normalnie. Wchodziliśmy to cały czas padało, doszliśmy, wyszło słońce, więc zdjęcia wyszły ładne no i już powoli się zbieramy, a tu jeb, w ciągu 3 minut dookoła biało, że nawet Oka nie widać ![]() Następnym razem trochę lepiej się przygotuję i będę celował m.in w Giewont. Do zobaczenia jest naprawdę jeszcze sporo ![]()
![]() |
#8856 |
SIC MUNDUS CREATUS EST
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8857 |
Como no te voy a querer!
|
![]()
Wczorajszy dzień fajnie spędzony w Tatrach. W planach była Świnica ale warunki pogodowe nie pozwoliły i skończyło się na Świnickiej Przełęczy i potem na Kasprowy (po drodze mały offroad na Pośrednią Turnię). Na Świnickiej Przełęczy były takie podmuchy, że z nóg momentami zwalało - myślę że spokojnie z 80-90 km/h momentami)
![]() |
#8858 |
SIC MUNDUS CREATUS EST
|
![]()
Ja dzisiaj wrociłem z weekendu w Tatrach, ale pogoda była tak FATALNA, że tylko w sobotę wyszliśmy na szlak, ale z drogi na Giewont udało nam się dojść zaledwie do Hali Kondratowej.... A tak czekałem na tej wyjazd :(
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8859 |
Made in Heaven
|
![]()
No ja miałem tak ekscytujący dzień, że najważniejszymi wydarzeniami są przejście gierki i zjedzenie burgera z biedry
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8860 |
#JURGENKURWAMUSISZ
|
![]()
Co tam? Jak żyjecie?
![]() |
![]() |
![]() |