![]() |
![]() |
#2021 |
Ave Silesia
|
![]()
To że Niemcy postępują niehonorowo (chociaż jak mówiłem sytuacja ich piłkarzy 'nie pochodzenia' Niemieckiego jest zupełnie inna niż w przypadku Rogera) to znaczy że my też mamy tak postępować? Wolałbym żeby reprezentacja Polski przegrała z Niemcami niż reprezentacja 10 Polaków i Brazylijczyka wygrała z Niemcami.
Ogólnie najlepiej całkowicie zlikwidować takie coś jak rozgrywki międzynarodowe. W ogóle po co one są? Po to żeby rywalizowały ze sobą różne NARODY czy też zespoły takie same jak klubowe? Niedługo będą transfery z reprezentacji do reprezentacji. Wszędzie najważniejsza kasa albo jebany wyścig szczurów... Jak juz pisałem 0 ambicji 0 honoru. Mam nadzieje że ta sprawa Rogera to tylko idiotyczne spekulacje i na Euro pojedzie kadra 23 Polaków... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
staruch
|
![]()
"Wolałbym żeby reprezentacja Polski przegrała z Niemcami niż reprezentacja 10 Polaków i Brazylijczyka wygrała z Niemcami."
O.O, rozumiem, że reprezentacji Polski w meczach kiedy grał Olisadebe nie kibicowałeś. Kurde, no czegoś takiego to jeszcze nie słyszałem : D I weź się tak nie spinaj, bo pękniesz ![]() I również jestem przeciwny kupowaniom graczy do reprezentacji, tak jak to Ailtona chcielu kupic chyba, do Kataru bodajże. I już przestań z tym honorem i ambicją, bo tak samo ja Ci mogę pisać że zero racjonalnego, trzeźwiego myślenia, postępu i kierowanie się tylko emocjami tradycją. I tak reasumując, to reprezentacja składająca się z 10 Polaków i jednego np. brazylijczyka nie jest już reprezentacją Polski ? no Brazylii też nie, wydaje mi się że Polski, no ale może się myle : P Paolo: na studiach cos nie tak ? bo jakiś taki zły jestes ![]()
![]() |
#2023 |
ding ding ding
|
![]()
Pewnie, że bym się cieszył z bramek Rogera dających nam zwycięstwa, ale dla mnie nie było by to samo. Dam łatwy autentyczny przykład. Jest taki człowiek, jak Paweł Słowiński mistrz świata muaythai, czołowy zawodnik K1. Reprezentuje on Australię, bo wyjechał tam w wieku 17 lat, ale pokreśla, że jest polakiem, wychodzi do walk k1 z orłem na piersi. Australia dała mu w tamtych czasach, czego Polska by nie dała- muaythai. Mimo, że biję się pod flagą Australii utożsamiam się z nim kibicuję mu z całego serca, jakby bił się pod flagą Polską.
Drugi zawodnik Mamed Khalidov, walczący w MMA pod flagą Polską czeczeniec, z podobnych powodów, także podkreśla swoje korzenie, za co go broń Boże nie ganię. No i jest on wschodzącą gwiazdą, ma szanse być naprawdę jednym z najlepszych na świecie i biję się pod flagą Polską. Wszystko fajnie, ale po jego kolejnych zwycięstwach, owszem cieszę się, ale jednak czegoś mi brakuję... Tak samo byłoby po bramkach Rogera w Polsce. Oczywiście, tu trochę inna sytuacja, bo tu sport drużynowy i nie mogę powiedzieć, że cieszę się po bramkach Podolskiego ![]() Takie moje odczucie, na Olisadebe patrzyłem inaczej, bo byłem młodszy, teraz trochę mi się zmieniło we łbie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 | |||||
Gość
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bo wszystkim naszym piłkarzom to o zwycięstwo dla ojczyzny chodzi, nie? Nasza repra to kawaleria, nadciąga burza, strzeżcie się - oto tereny (trofea) dla Polski zdobywamy. Przecież każdy troszkę bardziej szczery zawodnik przyzna, że w kadrze gra po to, by się wypromować. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, czy śmiać się, czy co. Oczywiście, masz rację - trener nie gra. Ale w dzisiejszym futbolu gra zespołu zależy w głównej mierze od trenera, więc jeśli piłkę międzynarodową traktujemy jako prezentację narodu, co też ma w tej piłce, jakie ma osiągnięcia, wizję, jak futbol tam się rozwija... to oczywiste jest, że to właśnie trener musi być z tego właśnie kraju. Zresztą, czy to nie Paolo bulwersował się, że Anglicy zatrudnili Cappello? |
|||||
![]() |
![]() |
#2025 |
|
![]()
No, i to by było na tyle
![]() http://sport.onet.pl/0,1248703,1685343,wiadomosc.html Co do Rogera. Oglądał ktoś wczoraj Cafe Futbol na PS? Tam była o nim dyskusja i reportaż, który dość jasno dawał do zrozumienia, że Brazylijczyk wcale jakoś specjalnie nie pali się do występów w naszej reprezentacji. A już na pewno nie czuje sie Polakiem i jeśli miałby grać to tylko dla rozwoju swojej kariery. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | |
Womanizer
|
![]() Cytat:
pierdolisz tak ze nie moge tego czytac, przeciez to logiczne ze w reprezentacji kraju graja zawodnicy z danego kraju, fakt ze w takich niemczech sa polscy niemcy ale oni mieszkali prawie cale zycie tam wiec to jeszcze rozumiem, poreszte polska niemcy praktycznie 'dwa bratanki', biorac pod uwage wojne, po wojne itd, a polska z brazylia jakie ma korzenie? zadne, a gra w reprezentacji to jest gra o honor, a nie o jakies pierdolone wypromowanie, bo promowac to sie mozna tez w klubach, ale ok niech tez bedzie i promowanie, tylko ze Roger ma swoja narodowosc i niech sie promuje u swoich, a nie u nas gdzie akurat ostatnio poziom futbolu rosnie i coraz wiecej zawodnikow zasluguje na gre w reprze, wiec ja jakos tez nie jestem za tym zeby w polsce grali czy nigeryjczycy czy brazylijczycy czy magiki ronaldinho itd |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
staruch
|
![]()
a ja i tak chce rogera !
![]() Poziom futbolu niby rośnie, ale jakoś w pierwszej reprezentacji na pozycje środkowego of. i lewego pomocnika mamy Krzynówka (który siedzi na ławie w klubie), Żurawskiego (zobaczymy jak z nim będzie) no i niby Smolarka, który gra niby na lewej stronie, choć tak naprawde gra w ataku. Jest jeszcze Kamil Polski Beckham Kosowski, ale znając życie to w Cadiz będzie siedział na ławie i różne znowu zacznie kopać w trybuny, i Zieńczuk-człowiek któremu wyszła jedna runda w życiu. Do tego zawsze trzeba liczyć się z jakąś kontuzją. No, kłopoty bogactwa normalnie ! Jeszcze jakby Leo powołał Olisadebe... ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez ass paper ; 04-02-2008 o 10:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Weteran
|
![]()
Aragones namiata. Nie powołał Raula, Gutiego, a powołał Albeldę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |||||
Ave Silesia
|
![]()
Wypowiedź Yetiego - jak zwykle żenua i więcej z tego śmiechu niż treści no ale jak chce to mu odpowiem.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ludzie naprawdę mam to komentować? Człowieku naprawdę, jak masz pierdolić takie farmazony to lepiej sobie jakąś książeczke poczytaj albo wyjdź na dwór.... Cytat:
Cytat:
ohohoho świetny joke ![]() No widzisz ja jak czytam Twoje wypociny nie mam takiego dylematu ![]() Cytat:
Tak to ja. A co? Tego aż się czytać nie da. Kurwica normalnie człowieka bierze. Dobrze że jeszcze są normalnie myślący ludzie w naszym kraju (Cez i Koki)... Ass paper Na studiach, dzięki nie narzekam, był mały kryzys ale zostaje powoli przezwyciężony ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2030 |
zóo
|
![]()
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...polske,1052808
Sebastian'a Boenisch'a mamy już z głowy, a ta cała bajka z chęcią grania dla Polski miała na pewno na celu wymuszenie powołania do kadry niemieckiej i zyskania sobie przychylności kibiców. Co do obcokrajowców w kadrach narodowcyh, to rozumiem takie sytuacje jak z Klose czy Podolskim, bo oni grają dla kraju w którym się wychowali i mają pełne prawo aby grać dla Niemiec, ale Roger... mieszka w Polsce od 3 lat, nie zna języka ani kultury więc nie powinien grać w kadrze, kto inny musiałby czekac latami na polskie obywatelstwo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | |
Womanizer
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Stały bywalec
|
![]()
A ja myślę, że Leo powinien powołać Mięciela...
![]() |
#2033 |
Weteran
|
![]()
@verbaT
A zamiast Raula powołał... Krkica. Teraz spójrzcie sobie na tabele strzelców i zgadnijcie dlaczego... Owszem, można to zgadnąć z tabeli strzelców, ale trzeba spojrzeć na kolumnę "klub" ![]() A tak w ogóle i meczów Bojan rozegrał w tym sezonie? Ostatnio edytowane przez El Siete ; 04-02-2008 o 11:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
RZECZNIK PRAW ŚWIEŻAKA
|
![]()
Nie chcę czepiać się merytoryki, a w waszym sporze jestem gdzieś pośrodku, ale... Dlaczego za normalnych uważasz tylko tych, którzy mają takie same poglądy jak Ty? Nie dziwne, że się wnerwiasz i trudno z Tobą dyskutować.
![]()
![]() |
#2035 | |
Ave Silesia
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez ass paper ; 04-02-2008 o 14:09 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Banned
|
![]()
I tak ten Boenish by dla nas nie grał. Wymusił tylko powołanie od szwabów .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
RZECZNIK PRAW ŚWIEŻAKA
|
![]()
Tak w ogóle co się dzieje z Michałem nacjonalistą?
![]() ![]()
![]() |
#2038 |
Banned
Ostrzeżenia: 0/3 (9)
|
![]()
Może chciał zaklepać Krkicia dla Hiszpanów? Bo przecież była możliwość jego występów dla Serbów...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Weteran
|
![]()
Ale Krkić odmówił.
|
![]() |
![]() |