![]() |
![]() |
#81 |
Weteran
|
![]()
Nie będę ukrywał, że Ojca Chrzestnego uwielbiam. Po pierwszym obejrzeniu trylogii też bardziej podobała mi się część trzecia niż drugia (o jedynce nie wspominam bo to arcydzieło genialne, szczególnie po przeczytaniu książki). Ale po powtórym obejrzeniu dwójka wydaje się nawet lepszą od trójki. Co do motywu z młodością Vita to nie zgadzam się z tobą, gdyż ten absolutnie przypadł mi do gustu, zresztą młodość Vita pokazana w filmie zawarta była również w książce. Trójka jak już pisałem też bardzo mi się podobała, ale tu mniej jest już geniuszu, a więcej takiej zwyczajności.
Jutro planuje się zabrać za "Dwunastu gniewnych ludzi" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
I'm blue to the bones.
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Banned
Ostrzeżenia: 0/2 (4)
|
![]()
Zielona Mila - 8/10 - Bardzo dobry film
![]() ![]() i teraz film który mną wstrząsnął, dawno nie widziałem czegoś takiego, nie wiem co powiedzieć po prostu. kvrwa co bezsenność potrafi zrobić z ludźmi ![]() Podziemny krąg (Fight Club) - 10/10 - film mnie zmiażdżył ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
supermod, dzifko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
ociekajacy zajebistością
|
![]()
Europa - 8/10
młody amerykanin odwiedza niemcy kilka miesiecy po zakonczeniu II wś... film dobry muzyka i zdjecia miodzio... stary , ale bardzo dobry film ![]() Skazaniec/Felon- 8/10 Cytat:
![]() Burn After Reading 4/10 Słaba komedia... zgadzam sie z opinia Judzia, ze najlepiej w filmie zagrali Brad Pitt i Malkovich ![]() Boy A 9/10 lubie dramaty i ten film jest bardzo dobry... Jack facet z trudna przeszloscia i z drobnym ubytkiem na umysle... stara sie zaczac swoje zycie na nowo... swietnie powiazane watki tak na parwde nic nie jest oczywiste... Across the Universe 7/10 coz jestem typowym chlebozerca filmowym, wiec nie dla mnie komediowe romantyczne miusicale xD ale warto sobie z laska oblookac ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sinner ; 14-11-2008 o 12:06 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
supermod, dzifko.
|
![]()
Dla mnie coś genialnego. Wiadomo, fabuła żadna, ale sposób pokazania tamtych różowych lat, wojny w Wietnamie co w końcu jest oplecione zajebistymi interpretacjami najlepszych kawałków The Beatles - cud, miód i orzeszki.
No, wiadomo. Do obejrzenia z laską w sam raz, ale myślę, że nie tylko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
VeB!|~MR~|House.M.D.|JS
|
![]() Cytat:
Nie ma żadnych zabawek,tylko pistolet i pistolet ![]() Jak by miał oceniac ten film w skali od 1/10 daje 3/10 ![]() A ogladal ktos: 1.Sex w wielkim miescie ? 2.Ostatnie zlecenie ? Edit@ Wczoraj obejrzałem film Saw V ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Mateuszronni ; 26-11-2008 o 14:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
ociekajacy zajebistością
|
![]()
The Bands Visit
9/10 perełka film miodzio z wielkim niepowtarzalnym klimatem... ambitne myslace kino tak tak tak to uwielbiam ... Hancock 6/10 jak na fantasy z dodatkami akcji to takie srednie zbytni przebjerowane... za krotkie za ogolne ... Max Payne 7/10 szczerze bardzo oczekiwalem na ten film, chyba przez pryzmat gry, ktora wg mnie byla genialna... niestety troszke sie rozczarowalem... ale ogolnie film fajny warty obejrzenia, czekamy na dwojke? Rec 9/10 zaczyna sie niewinnie tak prosto glupkowato wrecz, az wkoncu akcja sie rozwija i ma wszytsko to co powinnien miec idealny horror... juz dawno nie wcisnelo mnie tak w fotel... kurva balem sie... polecam troche dzisiaj tego ogladnelem, ale teraz czas na nauke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Weteran
|
![]() Cytat:
w filmie jest genialne tło, znacyz praktycznie idealnie takie jakw grze, ale tam już było genialne. Cały czas padający śnieg, deszcz, ponura atmosfera. Film może nie dziełem fantastycznym, ale jest dosyc solidną produkcją, wartą do oejrzenie, i przez fanów gry, ale też dla tych, którzy nawet nei grali w MP. Paradoksalnie tym drugim przy pierwszym obejrzeniu film może się dużo bardziej podobac.
![]() |
![]() |
#90 | |
staruch
|
![]() Cytat:
![]() MP - 2/10. Dno jak dla mnie. Jeżeli robi się film o grze to ma być on odzwierciedleniem gry, a nie jakieś gatki szmatki, historie o latających potworkach. Najbardziej rozjebał mnie koles w studiu tatuażu,który od wejscia głownych bohaterów opowiedział im cała historie o tych latających cosiach. Nawet miał ksiazke na wierzchu. Na filmie byłem w kinie i ludzie obok centralnie śmiali się z tego filmu. najbardziej polecam ostatni, krótki dialog o sniegu. Zrozumiałbym gdyby film miał tutuł MX Wprowadzenie etc. Jakby tak było to bym wiedział że bedzie to cos innego niz gra. Poza tym nie wiem jak z gry o dennej fabule, a wspaniałej akcji mozna probowac robić film oparty na fabule, a nie na akcji ![]()
![]() |
![]() |
#91 |
ociekajacy zajebistością
|
![]()
Quantum of Solace
7/10 nie wyczulem klimatu starych bondów, ale i tak klimat filmu oceniam na dobry fajna akcja, jak zwykle piekne kobiety ^^ Olga Kurylenko ^^ poczatek mnei zmiazdzyl byl taki jak powinien byc w tego typu filmach tempo pogon zajebioza, ale z czasem troche rozczarowywalo... dzisiejszej nocy czeka na mnie Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street oraz WAL.E @ ass chyba masz racje co do MP, a ja troszke subiektywnie go ocenilem, ale jak juz stwierdzilem zbytnio bylem oczarowany gra... ale jezeli nie bedziemy porownywac z filmem to film taki sredni ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Stały bywalec
|
![]()
2 dni temu oglądałem The Football Factory zawalisty film który opowiada o bójkach kibiców Chelsea z innymi kibicami z angli.Główną role w filmie gra Danny Dyer.
![]()
![]() |
#93 | |
Womanizer
|
![]() Cytat:
![]() szkoda tylko aktora bo w shooterze gral zajebiscie i film wyszedl zajebisty a tutaj to raczej nie jego wina wkoncu z gowna bata nie ukreci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Weteran wojny w Wietnamie
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Vel Sic Enitar
|
![]() Cytat:
Oglądał ktoś film "Jak Żyć?" Wiedług mnie najlepszy polski film tego roku! Ogólnie ciekawa fabuła, opowiadająca o życiu (troche w przyspieszonym tempie), świetna Kreacja Anny Cieślak i Krzysztofa Ogłozy. Według mnie 9/10 "Kuba jest zwykłym chłopakiem, któremu nie spieszy się do dorosłego życia. Pracuje w barze, żyje z dnia na dzień i nie ma wielkich planów. Ale jak wiadomo życie lubi nas zaskakiwać. Zaskakuje więc także Kubę. Niespodzianka ma na imię Ewa i uśmiech, który zniewala. A to dopiero początek. Miłość Kuby i Ewy bynajmniej nie jest jedynie platoniczna co wcześniej czy później musi przynieść owoce. I przynosi. Kuba dowiedziawszy się, że będzie tatą postanawia stanąć na wysokości zadania. Ma tylko jeden problem – nie wie jak to zrobić."
![]() |
![]() |
#96 |
Gość specjalny
|
![]()
Moje oceny ostatnio obejrzanych filmów:
Battle in Seattle - 7/10. Film na czasie (walki na ulicach Grecji), o protestach w czasie trwania jakiegoś szczytu światowego. Film na faktach z wymyślonymi bohaterami. Bardzo przyjemnie się go ogląda. Wprowadzono w nim urywki autentyczne właśnie z tego szczytu i walk na ulicach tytułowego miasta. Full Metal Jacket - 8/10. Nie wiem jak mogłem tego zajebistego filmu nie widzieć wcześniej. Najpierw zostaje pokazane przygotowanie przyszłych marines do wojny w obozie, a potem sama wojna. Po prostu trzeba zobaczyć. August - 3/10. Kompletna klapa imho. Nie ma co opisywać i nie warto oglądać. Wyspa (ros. Ostrov) - 8/10. Ciężki film, ale warty obejrzenia. Podejście głównego bohatera do życia doje do myślenia.
![]() |
#97 |
KONTO OFICJALNE
|
![]()
Obejrzałem sobie dziś dwa filmy: Desperado oraz Once upon a time in Mexico. Nigdy wcześniej nie oglądałem tych filmów, zostałem zachęcony tym iż obejrzałem Planet terror i chciałem zobaczyć, czy Rodriguez zrobił jeszcze coś tak świetnego. No i co mnie spotkało?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
KONTO OFICJALNE
|
![]()
Eliminator
Genialny film z Seanem Beanem w roli głównej. Film o gościu, który wrócił z Iraku i zastaje Anglię, w której policja ma w dupie co się dzieje niewinnym ludziom, a prokurator krajowy jest pionkiem najgroźniejszego mafiozy. Wraz z nawiedzonym szefem ochrony hotelu wymyślają, że wezmą się za "odmoralnienie" miasta. Świetny film pokazujący chyba wszystkie oblicza relatywizmu moralnego. Polecam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Ave Silesia
|
![]()
Gadasz jak Carmel, uspokój się!
![]() ----- Tak z ciekawości, wy te wszystkie filmy widzieliście w kinie czy oglądacie na kompie?
![]() |
#100 |
KONTO OFICJALNE
|
![]()
Głównie z biblioteki publicznej wypożyczam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | Oceń ten temat |
|
|