![]() |
|
|
#2161 |
|
weteran dzifko
Ostrzeżenia: 0/2 (3)
|
Oto Twoje wyniki:
Wolność gospodarcza: 66 więcej od 86.3% uczestników testu Tradycjonalizm:10 więcej od 55.3% uczestników testu Wolności obywatelskie:24 więcej od 57.9% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Minarchizm Minarchizm jest ideologią demokratyczną, uważaną za pośrednią między liberalizmem a anarchokapitalizmem. Minarchiści nie negują potrzeby istnienia państwa, czym różnią się od anarchistów, przy czym głoszą istnienie "państwa minimalnego". W opinii minarchistów, państwo powinno być "stróżem nocnym" i odpowiadać za dyplomację, wojsko, policję i administrację. Nie powinno zaś mieszać się w gospodarkę. Partie posiadające frakcje minarchistyczne: Unia Polityki Realnej
|
|
|
#2162 |
|
Kill 'Em All
|
Wolność gospodarcza: 47
więcej od 75% uczestników testu Tradycjonalizm:16 więcej od 62.5% uczestników testu Wolności obywatelskie:48 więcej od 86.8% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Liberalizm |
|
|
|
|
|
#2163 |
|
KONTO OFICJALNE
|
Wolność gospodarcza: 90
więcej od 94.9% uczestników testu Tradycjonalizm:9 więcej od 54% uczestników testu Wolności obywatelskie:60 więcej od 94.4% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Pinochetyzm (kapitalizm dyktatorski) Ciężko znaleźć krótkie określenie na ustrój, wprowadzony w Chile w latach 1973-1990 przez Augusto Pinocheta Ugarte. Zakłada on władzę dyktatorską (junta wojskowa), uwolnienie rynku (poszanowanie własności prywatnej, prywatyzację przedsiębiorstw państwowych, niskie podatki) oraz poszanowanie tradycji i dobre stosunki z Kościołem. Cytat:Recepta generała Pinocheta jednocześnie szanuje naukę ekonomii, jak i naukę społeczną Kościoła, czyli chrześcijańskie wymagania moralne odnośnie życia gospodarczego i społecznego i tym różni się od innych ?cudów? gospodarczych współczesnych... - x. Michał Poradowski Eeej, nie do końca prawda...
|
|
|
|
#2164 |
|
Das ist optimal
|
Wolność gospodarcza: -17
więcej od 11.5% uczestników testu Tradycjonalizm:44 więcej od 87.7% uczestników testu Wolności obywatelskie:8 więcej od 37% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm Konserwatyzm jest ideologią, w której założeniach na pierwszym miejscu znajduje się obrona obecnego ładu i poszanowanie dla tradycji. Konserwatyści w swoich działaniach wykazują dążenia do umacniania wartości tradycyjnych, takich jak religia, naród, państwo, rodzina czy własność prywatna. Co istotne, konserwatyzm nie uznaje "jedynych słusznych założeń" - dla konserwatystów to, co może być dobre dla jednego społeczeństwa, nie musi sprawdzić się w drugim. Partie posiadające frakcje konserwatywne: Prawica Rzeczpospolitej, Liga Polskich Rodzin, Prawo i Sprawiedliwość, Platforma Obywatelska, Polskie Stronnictwo Ludowe
|
|
|
#2165 | |
|
Obrońca Boys
|
Cytat:
Nie wydaje mi się... Dziwny ten test.
|
|
|
|
#2166 |
|
ociekajacy zajebistością
|
Wolność gospodarcza: -10
więcej od 15.5% uczestników testu Tradycjonalizm:30 więcej od 77.3% uczestników testu Wolności obywatelskie:27 więcej od 61.9% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm eeee... troche za mocno mnie w parwo wbilo ;p Ostatnio edytowane przez Sinner ; 02-04-2009 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
wpierdol?
|
Cytat:
I sam się jarałeś m.in. tym materiałem, w którym Cejrowski wytyka wady demokracji i opowiadał, jak to fajnie było za Pinocheta.
Kościół nie może iść z duchem czasów - z tego prostego powodu, że duch czasów donikąd nie idzie. (...) Nie chcemy Kościoła, który, jak to piszą gazety, zmienia się wraz ze światem. Chcemy Kościoła, który zmieni świat.
|
|
|
|
|
|
|
#2168 | ||
|
KONTO OFICJALNE
|
Cytat:
Nie mówiłem o dyktacie, co najwyżej o "mądrej monarchii". Cytat:
No i zobacz nasze wyniki: różnimy się dość znacząco co do wolności obywatelskich i tradycjonalizmu, a mamy to samo? Możesz dać linka do tego materiału, jak masz.
|
|
|
|
|
#2169 |
|
vel Lex
|
Wolność gospodarcza: 13
więcej od 42.5% uczestników testu Tradycjonalizm:-13 więcej od 20.7% uczestników testu Wolności obywatelskie:36 więcej od 74.1% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Liberalizm
|
|
|
#2170 |
|
Weteran
|
Wolność gospodarcza: 96
więcej od 96.7% uczestników testu Tradycjonalizm:-5 więcej od 28.4% uczestników testu Wolności obywatelskie:32 więcej od 68.9% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Pinochetyzm (kapitalizm dyktatorski) Zgadzam się, Pinochet jest jednym z moich ulubionych polityków ubiegłego stulecia
|
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Banned
Ostrzeżenia: 0/1 (1)
|
Cytat:
Tak jak sie spodziewałem
Przystanek Woodstock: impreza kumulująca najbrudniejszych, śmierdzących skurwysynów jakich nosiła matka Ziemia. Owe psie pomioty twierdzą, iż przyjeżdżają tam posłuchać muzyki, jest to nieprawdą, gdyż tego co jest tam grane muzyką nazwać nie można. Śmierdziele przyjeżdżają tam w celu taplania się we własnych odchodach, picia >9000 piw i ruchania najebanych szmat. Często zdarza się, że te brudne kurwy zapylą te brudne szmaty, z takich zapyleń powstają dzieci z downem.
Źródło: Encyklopedia PWN |
|
|
|
|
|
|
#2172 |
|
---------
|
Wolność gospodarcza: 15
więcej od 44.2% uczestników testu Tradycjonalizm:27 więcej od 74.5% uczestników testu Wolności obywatelskie:6 więcej od 34.9% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm Coś mi tu śmierdzi |
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Roth
|
Cytat:
|
|
|
|
#2174 | |
|
Mr. Blonde
|
Cytat:
|
|
|
|
#2175 |
|
....
|
Wolność gospodarcza: -9
więcej od 16.4% uczestników testu Tradycjonalizm:45 więcej od 88.2% uczestników testu Wolności obywatelskie:13 więcej od 43% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm
|
|
|
#2176 |
|
Legenda
Ostrzeżenia: 1/3 (3)
|
Już za sześć dni wybory do Europarlamentu, dla wielu z nas będą to pierwsze wybory, w których będziemy mogli wziąć udział. Niestety, ja wciąż nie wiem na kogo zagłosować, ale przyszłemu studentowi Politologii nie wypada nie iść na wybory, dlatego zamierzam się na nie wybrać. Czy Wy idziecie? I na kogo będziecie głosować?
|
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Obrońca Boys
|
Jakoś kompletnie mnie te wybory nie interesują i się na nie nie wybieram.
|
|
|
#2178 |
|
madafak
|
Też nie idę. Na kogo bym nie zagłosował, to będzie się opierdalał przez 5 lat, dostając przy tym pokaźną pensję.
|
|
|
|
#2179 |
|
Vel Sic Enitar
|
Po pierwsze europoseł ma zagwarantowane wynagrodzenie do końca życia, dla uściślenia. Po dugie, co z was za obywatele, którzy nie wypełniają podstawowych praw i obowiązków? Szymon, ja również jako przyszły student tego kierunku wybieram się zagłosować na pierwszych wyborach. Na kogo zagłosuje? Tajemnica wyborcza i prawo wolnego głosu obowiązuje, więc zachowam to dla siebie. Choć jeszcze nie jestem pewnien na 100% na kogo oddam mój jakże cenny głos
Groźnie się szyki ścierają, tu i tam hufce powstają, Lasy wstają żelazne i włócznia zagraża. Dokądże, pytam, mężowie, dokąd, nieszczęsna młodzieży? Czyż nie szaleństwem jest w własnej nurzać się krwi? Polonez Husarii! My Tribute to Poland The Warsaw Uprising 1944 last.fm |
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Roth
|
tylko SLD
|
![]() |