![]() |
Jaką drużynę wolicie lub jakiej byście kibicowali gdybyście tam mieszkali?
Wziąłem pod uwagę tylko drużyny na których działa jakiś ruch kibicowski i które mają kosę między sobą dlatego nie wziąłem pod uwagę np Poznania bo między Lechem a Wartą nie ma żadnej rywalizacji. Naprawdę nieźle główkowałem żeby podać wszystkie derbowe miejscowości w Polsce,ale jak czegoś brakuje to powiedzcie;)
Warszawa(Legia,Polonia)-Polonia Kraków(Wisła,Cracovia,Hutnik)-Hutnik Łódź(Widzew,ŁKS)-Oczywiście Widzew:) Bielsko-Biała(Podbeskidzie,BKS)-BKS Gdynia(Arka,Bałtyk)-Arka Bydgoszcz(Zawisza,Polonia)-Pie*dolić Bydgoszcz Bytom(Polonia,Szombierki)-Polonia Wałbrzych(Górnik,Zagłębie)-Górnik Rzeszów(Resovia,Stal)-Resovia Radom(Radomiak,Broń)-Obojętnie Jaworzno(Szczakowianka,Victoria)-Obojętnie Dębica(Wisłoka,Igloopol)-Wisłoka Tczew(Unia,Wisła)-Wisła Inowrocław(Goplania,Cuiavia)-Cuiavia Lublin(Motor,Lublinianka)-Motor Piotrków Trybunalski(Piotrcovia-Concordia)-Obojętnie Przemyśl(Czuwaj,Polonia)-Obojętnie Tarnów(Unia,Tarnovia)-Tarnovia Włocławek(Kujawiak,Włocłavia)-oczywiście Kujawiak:) P.S Nie liczę też kos piłkarsko-żużlowych czy piłkarsko-siatkarskich jakie zdazają się u nas w Polsce Jak mi się będzie chciało to stworzę jeszcze temat o zagranicznych drużynach;) |
Nie no na pewno dużo na to poświeciłeś wiec (reszta Nikomu)
Warszawa-Polonia Kraków-Cracovia Gdynia-Arka Rzeszów-Resovia Dębica-Je*** obie Przemyśl-Je*** obie ZKS STAL SANOK |
Warszawa-Legia
Poznań-Lech Gdynia-Bałtyk Kraków-Wisła Bielsko-Biała-Podbeskidzie |
Warszawa - Polonia
Kraków - Wisła Łódź - Widzew Bielsko-Biała - Pdb Gdynia - Arka Reszta obojętnie;P |
Warszawa - Polonia
Poznań - Lech Gdynia - Bałtyk Kraków - Cracovia Bielsko-Biała - Podbeskidzie Łódź - tylko WIDZEW |
Warszawa(Legia,Polonia)-Legia
Kraków(Wisła,Cracovia,Hutnik)-Cracovia Łódź(Widzew,ŁKS)-ŁKS Bielsko-Biała(Podbeskidzie,BKS)-Podbeskidzie Gdynia(Arka,Bałtyk)-Arka Bytom(Polonia,Szombierki)-Polonia Wałbrzych(Górnik,Zagłębie)-Zagłębie Reszta obojętnie. |
Łódź - Widzew
G.Śląsk - Ruch, ew. Polonia Bytom Rzeszów - Resovia Gorlice - Glinik Przemyśl - Polonia Warszawa - Legia (mimo wszystko więcej szacunku mam do Legii, przynajmniej coś sobą kibicowsko reprezentują) Trójmiasto - Lechia Reszta mi obojętna. Nie wypisałem także miast, z których są drużyny, którym już kibicuję. @Bambucza: O Tarnowie zapomniałeś :D Chyba że nie chodzi ci o te miasta, w których jedna ekipa ma 99% miasta, a druga 1% :] |
Łódź - Widzew
Warszawa-Polonia Kraków - Wisła Gdynia - Arka Bielsko -Biała - Podbeskidzie Piotrków Tryb.- Concordia reszta mi obojętna :P |
Łódź - Widzew
G.Śląsk - Ruch, ew. Polonia Bytom Rzeszów - Resovia Gorlice - Glinik Przemyśl - Polonia Warszawa - Polonia W. Trójmiasto - Lechia Poznań - Lech |
Warszawa(Legia,Polonia)- Legia
Kraków(Wisła,Cracovia,Hutnik)- Wisła Łódź(Widzew,ŁKS)- nikomu Bielsko-Biała(Podbeskidzie,BKS)- Podbeskidzie Gdynia(Arka,Bałtyk)-Arka Bydgoszcz(Zawisza,Polonia)- nikomu Bytom(Polonia,Szombierki)- nikomu Wałbrzych(Górnik,Zagłębie)- nikomu Rzeszów(Resovia,Stal)- nikomu Radom(Radomiak,Broń)- nikomu Jaworzno(Szczakowianka,Victoria)- nikomu Dębica(Wisłoka,Igloopol)- nikomu Tczew(Unia,Wisła)- nikomu Inowrocław(Goplania,Cuiavia)- nikomu Lublin(Motor,Lublinianka)- nikomu Piotrków Trybunalski(Piotrcovia-Concordia)- Concordia Przemyśl(Czuwaj,Polonia)- nikomu Górny Śląsk - Górnik Zabrze |
Cytat:
|
Łódź-ŁKS
Warszawa-Legia Kraków-Wisła Bielsko-Biała-Podbeskidzie Bydgoszcz-Zawisza Wałbrzych-Górnik Rzeszów-Resovia Dębica-Wisłoka Lublin-Motor Podkarpacie-Oprócz Resovii jeszcze Karpaty Krosno Górny Śląsk-Mieszkam na Śląsku więc nie wiem czy wypada ale kibicuję Górnikowi i GKS Katowice. Bytom-Polonia P.S Zapomniałeś o Toruniu. |
Cytat:
|
[quote=Mr.Player;762409]Warszawa-Legia
Kraków-Wisła Bielsko-Biała-Podbeskidzie Bydgoszcz-Zawisza Wałbrzych-Górnik Rzeszów-Resovia Dębica-Wisłoka Lublin-Motor Podkarpacie-Oprócz Resovii jeszcze Karpaty Krosno Górny Śląsk-Mieszkam na Śląsku więc nie wiem czy wypada ale kibicuję Górnikowi i GKS Katowice. Bytom-Polonia P.S Zapomniałeś o Toruniu.[/QUOTE] Rozwaliłeś mnie totalnie! Jesteś kibicem Górnika a nie wiesz,że macie zgodę z GKS-em?:D:D:D:D O Toruniu nic nie napisałem bo nie liczę kos piłkarsko-żużlowych |
Cytat:
P.S Macie jeszcze Włocławek. Jak ja mogłem zapomniec;) Co prawda Kujawiak od jakiegoś czasu nie ma drużyny seniorów,ale we Włocławku nadal działają i jeżdżą do nas na mecze choć obiektywnie patrząc zdecydowanie rządzi tam Włocłavia(FC ŁKS-u) |
Cytat:
http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Zgody A żużel to ekipa Prostacy'05, co do piłki to chyba Ultras Unia, ale pewny nie jestem. Na żużel chodzi też duuużo więcej ludzi, na piłkę chodzi ledwie kilkaset. Nie ma się czemu dziwić, w końcu 3. liga... |
Bambucza Elana wiem że mamy(kibice Górnika) zgodę z Gieksą tylko że chodziło mi oto że nie wiem czy pisać komu kibicuję na Górnym Śląsku ponieważ mieszkam na Górnym Śląsku a temat to "Jaką drużynę wolicie lub jakiej byście kibicowali gdybyście tam mieszkali?". Ale brzmiało tak jakbym nie wiedział o zgodzie z Gieksą:keke:
|
Nie wiem po co to ale dobra :)
Poznań - Lech Łódź - Widzew RTS Bałtyk - Kotwica Kołobrzeg Newcastle - Newcastle United Londyn - Chelsea Dortmund - Borussia Bydgoszcz - Polonia Nie liczę oczywiście Gorzowa, Staleczki. A za innymi drużynami nie przepadam. Mimo że szanuję Legii za ruch kibicowski to zbytnio za nimi nie przepadam. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:53. |