FORUM.FIFASERWIS.COM - Encyklopedia wiedzy o grach FIFA

FORUM.FIFASERWIS.COM - Encyklopedia wiedzy o grach FIFA (http://forum.fifaserwis.com/index.php)
-   FIFA 12 (http://forum.fifaserwis.com/forumdisplay.php?f=148)
-   -   FIFA 12 - problemy, błędy, pytania (http://forum.fifaserwis.com/showthread.php?t=45144)

Domino 09-09-2011 18:53

FIFA 12 - problemy, błędy, pytania
 
Temat jak co roku będzie służył do pisania i pytania się o wszelkie kwestie związane z nową FIFĄ. Z chwilą pojawienia się wersji demonstracyjnej gry, temat zostanie otwarty.

Jako, że demo się już ukazało zgodnie z zapowiedzią temat został otwarty.

dzony76 13-09-2011 11:31

Demo się tnie
 
Witam,
zainstalowałem Demo Fify 2012 i podczas grania występują lagi i gra się tnie.
Procek Dual Core 2.6GHz, GeForce 9800Gt, 2gb ramu, FIfka ustawiona na jakość renderowania średnia, MSAA wyłączone.

Mila. 13-09-2011 13:34

Włączam fifę, ukazuje się obraz z napisem FIFA 12 i wyrzuca mnie do Winodws'a. I tak ciągle.
Procesor: AMD Athlon(tm) II X2 245 Processor 2,90 Ghz
RAM: 3 GB
Karta graficzna: ATI Radeon HD 5400 series

Za słaby komputer, czy co? :)

Trolu 13-09-2011 13:38

Odłącz gamepada, odinstaluj fifę 11, usuń pozostałości po fifie z moich dokumentów

Mila. 13-09-2011 13:43

Dzięki Ttrolu!!! :D:D:D: :beer: masz w nagrodę. ;)

dreamtox 13-09-2011 13:43

Jak rozwiązać problem z wyrzucaniem do pulpitu? To wina podłączonego pada.

Aby nas nie wyrzucało musimy edytować 2 pliki: buttonDataSetup i buttonData

Znajdziemy je odpowiednio w :\Documents and Settings\Rafał\Moje dokumenty\FIFA 12 i :\Program Files\EA Sports\EA SPORTS FIFA 12 Demo\Game

Wcześniej musimy odczytać nazwę naszego pada z Panelu Sterowania w "Kontrolerach gier".

Na przykładzie mojego pada, który nazywa się "USB Network Joystick" podaję przykładową konfigurację powyższych plików - należy tylko zamienić odpowiedni pad z listy nazwą naszego pada. Przykładowo:

Kod:

AddController "Controller_025"
        AddAlias "AUTO PAD"
        AddAlias "Dual Trigger 3-in-1"
        AddAlias "Dual Trigger 3-in-1 Rumble Force"
        AddAlias "FireStorm Wireless Gamepad"
        AddAlias "Firestorm Wireless Gamepad"
        AddAlias "Logitech Cordless RumblePad 2"
        AddAlias "Logitech Cordless RumblePad 2 USB"
        AddAlias "Logitech Dual Action"
        AddAlias "Logitech Dual Action (USB)"
        AddAlias "Logitech Dual Action USB"
        AddAlias "USB Network Joystick"
        AddAlias "Run 'N' Drive Rumble Force"
        AddAlias "Run 'N' Drive Wireless"
        AddAlias "Run'N' Drive"
        AddAlias "Run'N' Drive Rumble Force"
        AddAlias "Run'N' Drive Wireless"
        AddAlias "Run'N'Drive 3-in-1 Rumble Force"
        AddAlias "Saitek P2900 Game Pad"
        AddAlias "Saitek P2900 Pad"
        AddAlias "Saitek P2900 USB Pad"
        AddAlias "Saitek P2900 Wireless Pad"
        AddAlias "SpeedLink D-Struct"
        AddAlias "SpeedLink Strike Cubed"
        AddAlias "SpeedLink Turbo Pad"
        AddAlias "T Mini Wireless"
        AddAlias "T-wireless 3-in-1 Rumble Force"
        AddAlias "TURBO PAD"
        AddAlias "Thrustmaster FireStorm(TM) Wireless"
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_AI_A
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_FE_SELECT
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_AI_B
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_FE_CANCEL
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_AI_Y
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_FE_Y
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_AI_X
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_FE_X
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_AI_LB
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_FE_LB
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_AI_RB
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_FE_RB
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_AI_LT
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_FE_LT
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_AI_RT
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_FE_RT
        AddMap PC_POV_0_UP VB_AI_LDPAD_UP
        AddMap PC_POV_0_UP VB_FE_LDPAD_UP
        AddMap PC_POV_0_LEFT VB_AI_LDPAD_LEFT
        AddMap PC_POV_0_LEFT VB_FE_LDPAD_LEFT
        AddMap PC_POV_0_DOWN VB_AI_LDPAD_DOWN
        AddMap PC_POV_0_DOWN VB_FE_LDPAD_DOWN
        AddMap PC_POV_0_RIGHT VB_AI_LDPAD_RIGHT
        AddMap PC_POV_0_RIGHT VB_FE_LDPAD_RIGHT
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON11 VB_AI_L3
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON11 VB_FE_L3
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_AI_R3
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_FE_R3
        AddMap PC_AXIS_0_UP VB_AI_LS_UP
        AddMap PC_AXIS_0_UP VB_FE_LS_UP
        AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_AI_LS_LEFT
        AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_FE_LS_LEFT
        AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_AI_LS_DOWN
        AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_FE_LS_DOWN
        AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_AI_LS_RIGHT
        AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_FE_LS_RIGHT
        AddMap PC_AXIS_2_UP VB_AI_RS_UP
        AddMap PC_AXIS_2_UP VB_FE_RS_UP
        AddMap PC_AXIS_2_LEFT VB_AI_RS_LEFT
        AddMap PC_AXIS_2_LEFT VB_FE_RS_LEFT
        AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_AI_RS_DOWN
        AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_FE_RS_DOWN
        AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_AI_RS_RIGHT
        AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_FE_RS_RIGHT
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_AI_START
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_FE_START
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_AI_BACK
        AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_FE_HELP

Po tym zabiegu od razu demo ruszyło :)

Kreuzberg 13-09-2011 14:11

#dreamtox
Nic nie dało...

vecros7 13-09-2011 14:59

nie zapisują się ustawienia .
 
Witam ustawiłem sobie wszystkie ustawienia,sterowanie,itp...
Gdy wyszedłem z gry i póżniej znów zachciało mi się grać , to resetują mi się ustawienia . O co chodzi?:hmm:



Edit; Czy to jakiś błąd?

Domino 13-09-2011 15:02

@up

Cytat:

Napisał rangiz (Post 753968)
Gra nie zapisuje ustawień klawiszy, nie można także dodać własnego profilu!

Uwaga! Jak graliście w 11tkę i mieliście ustawionego pada/klawiaturę to wystarczy z folderu FIFA11 z dokumentów do FIFA12 w dokumentach skopiować buttonDataSetup.ini
Oszczędzi to ustawiania co chwila tego samego a macie swój konfig sprzed roku.


Nie sprawdzałem tego ;P

ElPistolero 13-09-2011 15:03

Mi pisze że jest zainstalowana inna wersja tego produktu i coś dalej :/

Domino 13-09-2011 15:07

@up

Albo wywal inną wersję FIFY którą masz, albo zrób taki myk, żeby nie wywalać innej FIFY:

Cytat:

Okazuje się, że na PC możemy zagrać w demo FIFA 12 bez konieczności odinstalowania 11. Aby tego dokonać należy otworzyć Notatnik i wkleić następującą treść:

REGEDIT4

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\1DC6AEF331AE7EC47AE47AA4A4A0B7C5]

Taki dokument zapisujemy tytułem demofix.reg, następnie uruchamiamy utworzony przed chwilą plik i możemy już spokojnie zainstalować demo FIFA 12, jak i dalej grać w FIFA 11

ElPistolero 13-09-2011 15:11

ok dzięki wielkie pomogło
pozdrawiam

chrumpak 13-09-2011 15:11

Gdy próbuje ustawić klawiaturą asysty przy podaniach czy przy strzałach, lub stary system obrony bądź obronę taktyczna itp to nie zapisuje tych ustawień... i cały czas jest nowy system obrony i asysty wyłączone. Coś jest nie tak, nie da się pograć na klawiaturce normalnie. Wejdę w ustawienia pozmieniam , wyjdę z ustawień i jak ponownie wejdę to nic się nie zapisało. Natomiast włączając grę z padem to wszystko zapisuje w ustawieniach i można grac z włączonymi lub bez asyst z nowym systemem obrony i ze starym itd. Też tak macie?

Domino 13-09-2011 15:12

@up

Czytaj poprzednie posty, bo było pisane :rolleyes:

seba200 13-09-2011 15:20

Odblokowanie czasu - demo
 
JAk ktoś bedzie mial patent na wydłuzenie czasu to poproszę.

pozdrawiam

chrumpak 13-09-2011 15:29

@Domino Nie ma nic na ten temat. Nie chodzi mi o ustawienia klawiszy ale o ustawienia asyst. Klawisze zapisuje i jest ok ale z tymi asystami, czy jak wejdziesz (bez pada , sama klawiaturą) i pozmieniasz asysty i tą obronę (nowa bądz starą) to jak cofniesz się i znowu spowrotem wjedziesz sprawdzic czy zapisało to są stare ustawienia tak jak dopiero co po właczeniu gry? Bo ja tak niestety mam i wydaje mi się ze chyba wszyscy tak mają...

Domino 13-09-2011 15:31

Cytat:

Napisał seba200 (Post 754051)
JAk ktoś bedzie mial patent na wydłuzenie czasu to poproszę.

pozdrawiam


http://www.fifabenelux.com/downloads/?did=963

Tutaj coś masz ;)

kamilo19 13-09-2011 15:58

Odniósł ktoś wrażenie, że zawodnicy są wolni podczas dryblingu?

Kaiser 13-09-2011 16:03

Kurde u mnie nie działa ten myk z wpisem do rejestru. Jest jakiś inny sposób na zainstalowanie demka bez konieczności usuwania 11 ?

edit.

Ok działa. Trzeba usunąć spację w frazie "Curr entVersion"i po problemie :)

Azazell 13-09-2011 16:04

Nie wiem co jest grane.. Mam świeży system i wczesniejszej FIFA nie miałem na dysku zainstalowanej..

Próbuję uruchomić demo i przy załadowaniu wywala do pulpitu. Wgrywałem ten fix do rejestru ale to nic nie daje. Mam dobry komputer i spokojnie powinno śmigać. Co jest grane?

Żadnych padów nie mam. Jedynie Klawiaturę na USB.


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin