FORUM.FIFASERWIS.COM - Encyklopedia wiedzy o grach FIFA

FORUM.FIFASERWIS.COM - Encyklopedia wiedzy o grach FIFA (http://forum.fifaserwis.com/index.php)
-   Giercowanie na Ekranie (http://forum.fifaserwis.com/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Counter-Strike (http://forum.fifaserwis.com/showthread.php?t=33624)

Lex 20-08-2007 16:23

Counter-Strike
 
Dość sporo osób z tego forum gra w CS-a. Ja zacząłem grać jakiś czas temu (brat mi polecił ;] ). I przybywam z takimi oto pytaniami/problemami.

1.Jak stworzyć serwa?? Czy potrzebne są do tego jakieś programy? I prosiłbym tu o jakąś instrukcję ;P
2.Nie mogę dołączyć do serwa... chcę wyszukać to 0 wyników.Wpisuję IP serwera w favourites i też nic nie ma... Co z tym fantem zrobić?

Help please ;]

dudson 20-08-2007 16:51

Jak wpisujesz do ulubionych to sie pewnie nie pojawia bo nie ma ... Grasz pewnie na NS dlatego dam ci dwa dobre serwery ktore chodza na bank. A i żeby wejść musisz miec trochę cierpliwości bowiem, aby wbić musi być conajmniej 17 graczy

81.219.231.20:27015

81.219.231.20:27016

Późniem mogę dać więcej serwerów jak chcesz.

emce 20-08-2007 16:55

Arena: 91.189.136.22:27015
Zniwiarz: 91.189.136.20:27015
Poligon: 91.189.136.21:27015

Tu masz 3 serwery ode mnie, ja tylko tam gram :]

Żeby postawić serwer musisz włączyć plik HLDS.exe, ustawić co Ci pasuje, dać kumplom IP (musisz mieć zewnętrzne) no i gracie :D

Na serwery wchodz komendą /connect IP
Czyli naciskasz w menu ~ (konsola) i piszesz:
connect 91.189.136.22:27015
jeżeli chcesz wejść na Arene ;)

Lex 20-08-2007 17:20

Popróbuję zaraz.J/c to dodam że gram na 1.6 ;]

ass paper 20-08-2007 18:13

tutaj zapraszam :)

Lex 20-08-2007 19:20

A więc tak:
1. Mam swój serv.W consoli mam napisane "Please update and restart". Jak tego dokonać? ;]


2.Przy większości podanych przez was serwerów wyskakuje mi coś takiego: "You have been disconnected from the server.Reason:Kicked: Dropped due to slot reservation? O co biega?
3.Przy servie "zniwiarz" wyskakuje mi takie coś: "Your .dll [cl_dlls\client dll] differs from the srver's."

Co oznaczają te błędy i jak im zaradzić?

dudson 20-08-2007 20:16

Masz 1.6 może nie które to starsze, albo nowsze wersje.

2. To ci mówiłem, że musisz próbować bo nie raz miejsca na serwie bo kilka slotów jest zarezerwowanych dla adminów.
3. Nie raz tak jest przy następnej mapie minie.

A i Zniwiarza i Arene nie Polecam mam tam bana niby za czity ahah parodia z góry odradzam :]

@paper

tam mu raczej nie pomogą bo dadzą mu zaraz serwy od grona na Steamie [: Jeśli chce grać na non steam lepiej wpisac w google "cs 1.6 serwy non steam" lub załozyc topic tutaj :)

Tu masz jeszcze kilka serwów..

85.128.84.136:27015
83.29.44.141:62899
85.14.72.217:27015
87.206.167.142:27017
82.235.169.119:27015
89.41.160.104:27015

Lyon106 20-08-2007 20:20

ja polecam kupić steam.. tam dopiero zaczyna sie zabawa (dodawać mnie do przyjaciół - lyon106@wp.eu :D)

dudson 20-08-2007 20:24

Mnie tak samo :P

Dudiusz@gmail.com :)

A Zdzichu zapraszam na serwer g2 fajny poziom miła atmosferka, żadnych wgranych bzdet na Serwer Polecam :)

emce 20-08-2007 20:39

Ja sie przymierzam do kupna steama :D i mam takie jedno pytanko - jak kupie CS Anthology (1.6, CZero bodajże) to jak bede chciał pograć w Source to musze kupić CSS i zakładać nowe konto steam czy mogę to jakoś przez steama sciągnąć ?

dudson 20-08-2007 20:50

Nie bedzięsz musiał zakładać nowego konta ponieważ już będziesz miał swoje konto steam Jedyne co musisz kupić to Sourca [:, którego nie polecam ponieważ gra się w to jak w jakąś inną gre,a jak wiemy cs to nie jest gra na grafike tylko swoje inne atuty

Judzio 20-08-2007 20:53

moje konto na steam zwie się Judziki jakby ktoś chciał dodać, możemy pograć.
@Mcks - CSS musisz kupić niesterty oddzielnie

@Dudi zapodaj IP do tego serwa g2

Lyon106 20-08-2007 21:11

ja gram i w cs:s i w cs 1.6 - i obie gry polecam -0 chociaż ostatnio mi się bardziej spodobał c:s - tylko żeby sie maxymalnie cieszyć z gry trzeba mieć dobry sprzęt :D


PS. dodaj mnie do freinds dudi

edit: a ja znam zajebisty serwer gdzie jest mod że można jeżdzić pojazdami :D:
81.19.219.4:27015
i normalny z super klimatem:
62.181.0.218:27015

Lex 20-08-2007 21:34

A co z tym restartem i apdejtem serwa? ;] How to do that?


Fuck,nadal na żadnego serwa wbić się nie mogę :/

emce 20-08-2007 22:23

Dlaczego nie możesz ? Jakieś komunikaty wyskakują czy coś ?


imho jestem za założeniem jednego tematu: "Counter-Strike" gdzie możnaby było się umówić na partyjkę steam lub NS z ludzmi z forum i gdzie wogóle możnaby było o CSie pogadać, bo jak ktoś ma z csem poblem to zakłada nowy temat i burdel sie robi :P

też o tym myślałem, a więc proszę bardzo ;)

Lex 21-08-2007 09:28

Cytat:

Napisał Mcks
Dlaczego nie możesz ? Jakieś komunikaty wyskakują czy coś ?

Nadal wyskakują te same :/ Co nie spróbuję to albo Kicked albo ten .dll :/

dudson 21-08-2007 11:22

Kurcze jak ci wyskakuje ten kicked slot to reservation to musisz próbować aż się zwolni miejsce dla gracza.. A i z tym dll to wiem co może być . Ściągnij patcha on się jakoś nazywał v2.7... Ale wpisz w google "cs patch v2"

emce 21-08-2007 11:58

ten dll. to nie mam pojęcia o co może chodzić - może brakuje Ci jakiegoś pliku ? Ja gram na patchu v21 (chyba :P) i takich problemów nie ma.

Kicked to znaczy, że poprostu na serwer w danej chwili wejść nie możesz, bo w najprostszym tłumazceniu oznacza to, że serwer jest pełny. Tzn. nie jest pełny, bo jeden czy dwa sloty są wolne, ale one są zarezerwowane dla adminów. Dlatego przy nazwie serwera pojawia się "Graczy: 16/17"

A ja sie przy okazji zapytam:

Robie sobie config :) i mam pytanie.
Chce mieć takie coś:
Jak pojade rolką od myszki w góre, to chce żeby było takie działanie jak na klwiszu Q.
bind "mouse3" "lastinv" <- ok, to mi działa :)
A klawiszem Q chce mieć coś takiego, aby manewrowało mi tylko! między brońmi ze slotu pierwszego i drugiego.
np. mam m4 i usp, a w ręce mam knife. Naciskam Q i mam w ręce M4, naciskam drugi raz Q i mam w ręce usp
Widziałem taki skrypt na to na boardzie, ale nie moge teraz tego znaleźć :/ Pomóżcie plz :P

Lyon106 21-08-2007 12:08

A ja mam takie pytanie : ostatnio słyszałem o czymś takim jak "counter strike : 2.0"

i mam pytanie: to prawda? czy chodzi o "pro mod" na sourca?

emce 21-08-2007 13:38

O, ludzie, nie grajcie na Arenie... Tam same dzieci są...
dust 2, jestem w T, mowie do nich "Chodźcie na B, podłożę tam bombę", to wszyscy na A polecieli... Mam alias na mówienie przy podkładaniu bomby: "Cover me, Im planting the bomb!" ... Jak podkładałem wszyscy się rozlecieli i zostałem sam na 5 CTków...

Ehh... Trzeba koniecznie kupić steama...


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin