PDA

Zobacz pełną wersję : FAQ - często zadawane pytania


Trolu
10-09-2014, 13:28
FIFA 15
Frequently Asked Questions
często zadawane pytania

Zbiór najczęściej zadawanych pytań, dotyczących FIFA 15, wraz z odpowiedziami. W miarę pojawiania się kolejnych problemów i ich rozwiązań, lista będzie aktualizowana.
***


1. Czy FIFA 15 działa pod systemem Windows XP?
Nie. Gra nie współpracuje z systemem Windows XP, ponieważ nie obsługuje on DirectX 11. Ostatnią wersją bibliotek DirectX dla tej wersji systemu było wydanie 9.0c.

2. Jakie są wymagania sprzętowe gry FIFA 15?
Z wymaganiami możesz zapoznać się tutaj (http://forum.fifaserwis.com/showpost.php?p=959035&postcount=1).

3. Mam system Windows Vista/7/8 w wersji 32-bitowej. Mój komputer spełnia wymagania sprzętowe. Czy FIFA 15 będzie działać?
Nie, FIFA 15 uruchomi się tylko na komputerze pracującym pod kontrolą systemów Windows Vista/7/8 w wersji 64-bitowej.


4. W trakcie instalacji pojawia się błąd instalacji paczki Visual C++ (VC++) przez co instalacja nie może zostać ukończona.
Przejdź do Program Files (x86)\Origin Games\FIFA 15 DEMO\__Installer\vc\vc2012Update3\redist i uruchom plik vcredist_x64.exe lub pobierz i zainstaluj ten plik (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679). Następnie możesz powrócić do programu Origin i spróbowac ponownie zainstalować grę.


5. Instalator gry zatrzymuje się na danym procencie. Nawet po kilkunastu minutach proces instalacji nie postępuje.
Uruchom Origin jako administrator i puść raz jeszcze instalację. Jeśli nie pomoże to odinstaluj i raz jeszcze zainstaluj Origin.

6. Pojawia się błąd 0xc000007b. Co robić?
Pobierz i skopiuj pliki dll (http://www.bitdefender.com/files/KnowledgeBase/file/dlls.zip) do folderu Windows\System32

7. Przy włączaniu gry wyskakuje błąd E0001 ("Twoja karta graficzna nie spełnia wymagań"), co robić?
Najprościej mówiąc - zmienić kartę graficzną Problem identyczny jak w FIFIE 12, 13 i 14, świadczący o niekompatybilnej karcie graficznej. Lista kompatybilnych kart: folder Support, plik Przeczytaj.txt lub tutaj (http://forum.fifaserwis.com/showpost.php?p=959035&postcount=1). Karta graficzna musi obsługiwać DirectX 11 oraz Shader Model 5.0 lub nowszy. Jeżeli jednak karta spełnia wymagania i jest kompatybilna, zaleca się instalację najnowszych sterowników i aktualizację DirectX.

W przypadku osób grających na komputerach przenośnych wyposażonych w dwie karty graficzne (zintegrowaną i dedykowaną) należy w panelu sterowania wydajniejszej karty graficznej dodać grę FIFA 15 do listy w profilu wydajnościowym. Dla kart Nvidia: panel sterowania Nvidia -> Zarządzanie ustawieniami karty 3D -> Ustawienia programu -> Tam znajdź/dodaj 2 aplikacje: fifa15_demo.exe i fifaconfig.exe. Ustaw dla obu: "Preferowany procesor graficzny dla tego programu - Procesor NVIDIA o dużej wydajności".

Zalecane jest także wyłączenie na czas gry programu antywirusowego.

8. Przy uruchomieniu gry pojawia się błąd związany z Microsoft NET Framework ("Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji"). Czy da się jakoś tę przypadłość wyeliminować?

Pobierz i zainstaluj Microsoft .NET Framework 4.5.2 (http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=42642)

lub

pobierz ten plik (http://www.rodfile.com/47wppi2hcp1i) i zastosuj się do porady zawartej w tym filmiku (https://www.youtube.com/watch?v=JmnrzmdfbJU)

lub

Panel Sterowania -> Programy i funkcje -> znajdź na liście Microsoft .NET Framework 4 i kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Odinstaluj/Zmień -> Przywróć program do stanu wyjściowego.

lub

skorzystaj z narzędzia Microsoft .NET Framework Repair Tool (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30135)

9. Gra wiesza się po wyborze wersji językowej.
Włącz Windows Media Player w ustawieniach funkcji systemowych:
Panel Sterowania -> Programy i funkcje -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows -> Rozwiń: Funkcje multimedialne -> Zaznacz "Windows Media Player"

10. Mam problem ze zmianą rozdzielczości w grze. Pomimo że ustawiam ją w fifaconfig, w grze jest np. 800x600.

W folderze fifasetup jest pliczek fifasetup_default.ini. Otwórz go w Notatniku i tam gdzie jest 800 i 600 wpisz na odpowiadającą Tobie rozdzielczość i zapisz plik.

11. Nie widzę w grze możliwości dowolnego ustawienia klawiszy na klawiaturze. Czy można w jakiś sposób przyporządkować klawisze według własnego uznania?
Tak, można skorzystać z tego tutorialu (http://www.youtube.com/watch?v=WqOL60aTQDw)

12. Grając na klawiaturze nie mogę wykonać niektórych kombinacji, np. iść na ukos i podać piłki. Czym to jest spowodowane i czy da się jakoś temu zaradzić?
Ta niedogodność wynika z konstrukcji klawiatury. Kilkanaście klawiszy jest podłączonych do jednej linii komunikacyjnej, a takich linii jest kilka. Producenci starają się tak przyporządkować klawisze, aby dało się przeprowadzić najczęściej występujące kombinacje. W dziedzinie klawiszy liter i klawiszy funkcyjnych (Shift, Alt, itp.) nie można niczego ograniczyć (zdarzają się przecież kombinacje z trzech klawiszy). Sytuacja ze strzałkami kierunkowymi jest inna. Bardzo często w ramach cięcia kosztów ta sekcja klawiszy staje się nieco upośledzona i niektóre 3-klawiszowe kombinacje są niemożliwe do wykonania. Rozwiązaniem jest np. zmapowanie strzałek na inne klawisze, powiedzmy ijkl. Wtedy może problem zostałby wyeliminowany. Można np. spróbować napisać prosty skrypt w programie AutoHotKey.

13. Grę (pełną wersję jak i demo) wyrzuca do pulpitu zaraz po uruchomieniu (lub naciśnięciu przycisku "Graj"). Co z tym można zrobić?
C:\Users\nazwa_użytkownika\Dokumenty\FIFA 15\instance0\ plik replay0.bin - ustaw atrybut tylko do odczytu (Kliknij prawym przyciskiem myszy -> Właściwości -> Zaznacz "Tylko do odczytu"

Jeżeli nie pomoże to można spróbować drugiej metody:

C:\Users\nazwa_użytkownika\Moje Dokumenty\FIFA 15\instance0\ usuń plik replay0.bin, a w tym samym miejscu utwórz nowy dokument tekstowy (prawy przycisk myszy -> Nowy -> Dokument tekstowy)i nadaj mu nazwę replay0.bin. Podobnie jak w poprzedniej poradzie ustaw atrybut tylko do odczytu.[/QUOTE]

Druga porada:
Panel Sterowania -> Programy i funkcje i odinstaluj Browser Defender.

I trzecie rozwiązanie:
1. Wyłącz Origin.
2. Ściągnij paczkę z plikami (http://www.mediafire.com/download/i43ulfid2f6n1n2/FIFA+15files.rar)
3. Otwórz folder C:\Users\nazwa_użytkownika\Moje Dokumenty\FIFA 15 Demo i usuń jego zawartość
4. Rozpakuj pobrane archiwum i skopiuj pliki (buttondadasetup.ini oraz fifasetup.ini) do powyższego folderu.
5. Uruchom ponownie komputer.
6. Uruchom Origin i grę.

Ustawienia gry można edytować w pliku fifasetup.ini. Jeśli to nie pomogło ściągnij program Game Booster 3 i spróbuj odpalić grę w trybie gracza.

Czwarta porada, związana z brakiem obsługi polskich znaków diakrytycznych i specjalnych w nazwach folderów przez FIFA 15:
1. Panel Sterowania -> Konta Użytkowników -> utwórz nowe konto użytkownika i upewnij się, że konto z którego uruchamiana jest FIFA 15 nie posiada znaków specjalnych w nazwie (znaki polskie ą, ę, ł, ń, ó, ź, ż oraz znaki specjalne @, #, !. Profil użytkownika musi być ustandaryzowany, np. Michal zamiast Michał.

2. Start -> Kliknij prawym przyciskiem myszy na "Komputer" i wybierz "Właściwości". W oknie, które się pojawi zmieniamy nazwę komputera analogicznie do poprzedniego punktu. Nazwa nie może zawierać polskich i specjalnych znaków, upewnij się, że nazwa nie zawiera myślnika "-". Nazwa, np. Michal-PC powinna brzmieć Michalpc.

14. Po rozpoczęciu meczu bramkarz drużyny przeciwnej biegnie w kierunku środka boiska jak w tym filmiku (https://www.youtube.com/watch?v=hv0IWN1GCSo). Czy istnieje sposób pozbycia się tego błędu?
Tymczasowe rozwiązanie problemu to zmiana nazwy komputera na taką, która zawiera tylko małe litery:
Start -> Kliknij prawym przyciskiem myszy na "Komputer" i wybierz "Właściwości". W oknie, które się pojawi zmieniamy nazwę komputera. Nazwa nie może zawierać wielkich liter, polskich i specjalnych znaków, upewnij się, że nazwa nie zawiera myślnika "-". Nazwa, np. Michal-PC powinna brzmieć michalpc.

15. Gra zacina się podczas uruchamiania na logu EA Sports. Czy można to jakoś wyeliminować?
Wyłącz Origin w grze:
Origin -> Ustawienia aplikacji -> Origin w grze -> Odznacz: Włącz Origin w grze

16. Otóż gdy chcę pograć na arenie lub jest jakieś przybliżenie zawodnika (np. cieszynka) to gra zaczyna dziwnie wyglądać, wszystko dookoła miga, zanikają cienie itd. Po prostu wygląda cholernie źle. No i po drugie cienie zawodników są kwadratowe jakieś, tak jak i koszulki itd. Ale przy grze nie miga nic, tylko przy jakimkolwiek przybliżeniu zawodnika (arena, cieszynka itd.).
Problem ten dotyczy kart graficznych firmy NVIDIA. Oto rozwiązanie (tłumaczenie z języka angielskiego):
1. Uruchom Panel Sterowania NVIDIA
2. Rozwiń z menu po lewej stronie - Ustawienia 3D > Zarządzanie ustawieniami 3D
3. Kliknij na zakładkę Ustawienia programu.
4. Kliknij na przycisku Dodaj obok pola "Wybierz program do dostosowania" i znajdź fifa15_demo.exe lub fifa15.exe
5. Wybierz Procesor NVIDIA o dużej wydajności przy drugiej opcji.
6. Ustaw Antialiasing (wygładzanie krawędzi) na Kontrolowane przez aplikację.

Po wykonaniu tych zmian w panelu sterowania NVIDII gra powinna działać działało, ale publiczność może „zniknąć”. Po restarcie komputera publiczność powinna "wrócić".

17. Mimo ograniczenia w ustawieniach do 60 kl/s powtórki i cut-scenki wyświetlane są z mniejszą ilością klatek na sekundę, delikatnie szarpią. Czy można to poprawić?
Rozwiązanie czy dla posiadaczy kart graficznych nVidia: w Panelu Sterowania nVidia włączyć adaptacyjną synchronizację.

18. Czy można w jakiś sposób wydłużyć czas trwania połowy meczu w wersji demo FIFA 15?
1. Otwórz Notatnik (Start -> wpisz w wyszukiwarce: notatnik i uruchom program Notatnik)
2. Wklej poniższe dwie linie do okna notatnika:
HALF_LENGTH = 10
AI_SETTING_HALFLENGTH = 10
3. Plik -> Zapisz jako... i zapisujemy jako "cl.ini"
4. Przenosimy lub kopiujemy plik cl.ini do folderu "Program Files (x86)\Origin Games\FIFA 15 DEMO"

Lub idziemy na skróty, czyli ściągamy gotowy plik cl.ini (http://speedy.sh/qQ9eJ/cl.ini) i kopiujemy do folderu "Program Files (x86)\Origin Games\FIFA 15 DEMO". Długość połowy można dowolnie zmieniać edytując liczby w pliku cl.ini.

DragonMonkey z FIFA INFINITY stworzył aplikację umożliwiającą wygodną zmianę czasu trwania połowy meczu oraz pomiajnie menu. Więcej informacji i link do pobrania tutaj (http://www.fifa-infinity.com/fifa-15/fifa-15-pc-demo-quick-settings-v-1-0/)

19. Gra czasami zwalnia, klatkuje, po czym wszystko wraca do normy. Momentami jednak gra staje się niemożliwa. Mój sprzęt spełnia wymagania gry. Co robić?

1. Włącz grę FIFA 15.
2. Zminimalizuj grę (naciśnij np. klawisz Start na klawiaturze lub zastosuj kombinację klawiszy Ctrl+Alt+Del)
3. Po naciśnięciu kombinacji klawiszy Ctrl+Alt+Del uruchomi się Menedżer zadań. Na zakładce Procesy szukamy procesu fifa.exe
4. Kliknij na nazwę procesu prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego najedź kursorem myszy na opcję Ustaw Priorytet i kliknij na Powyżej normalnego lub Wysoki albo Czasu rzeczywistego.

20. Gra przycina się mimo komputera spełniającego z nawiązką wymagania. Czy są jakieś sposoby na upłynnienie rozgrywki?
1. Pobierz i zainstaluj najnowsze sterowniki do Twojej karty graficznej.
2. Wykonaj skanowanie rejestru i usuń zbędne wpisy, np. korzystając z programu CCleaner.
2. Na czas gry wyłącz wszelkie zbędne programy działające w tle (np. GG, Dropbox, itp.)
3. W pliku fifasetup.ini (folder Dokumenty\FIFA 15) dopisz w nowej linii:
SCREEN_SLEEP = 16
4. Wyłącz radar i scoreboard w grze.
5. Wyłącz synchronizację pionową w grze ("Brak limitu kl./s").
6. Wyłącz "Origin w grze" (patrz: porada nr 13)
7. Wymuś potrójne buforowanie (triple buffering) oraz synchronizację pionową (vsync) w programie D3DOverrider (http://speedy.sh/GJhtM/D3DOverrider.rar).
8. Jeżeli gra bardzo przycina pobierz i wypakuj zawartość tego archiwum (http://www.rodfile.com/47wppi2hcp1i). Uruchom dxcpl.exe i wybierz Edit List... dodaj fifa15_demo.exe (lub fifa15.exe) i fifaconfig.exe. Ustaw 11_0 w Feature Level Limit i zaznacz Force WARP, kliknij na Apply i OK. Uwaga! Po tym zabiegu gra mozę działać bardzo wolno!.
9. Stwórz profil dla gry FIFA 15 w ustawieniach karty graficznej.
Karty nVidia: Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, wybierz z menu "Zarządzaj ustawieniami 3D", "Ustawienia programów" i dodaj fifa15.exe lub fifa15_demo.exe i dostosuj ustawienia by uzyskać optymalny efekt.
Karty AMD: Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, wybierz z menu "AMD Catalyst Control Center", kliknij na "Gry", "Ustawienia aplikacji 3D" i dodaj fifa15.exe lub fifa15_demo.exe i dostosuj ustawienia by otrzymać optymalny efekt.

21. Na koszulkach piłkarzy nie widać nazwisk zawodników. Czy można temu zaradzić?
Wejdź w panel kontrolny swojej karty graficznej i spróbuj zmienić ustawienia jakości mipmap. Ewentualnie przeinstaluj sterowniki do karty graficznej.

22. Jak wykonywać i bronić rzuty karne grając na gamepadzie?
Trzymaj kierunek, w który chcemy strzelić, naciśnij przycisk strzału gdy suwak będzie w zielonej strefie i przytrzymaj by nadać uderzeniu odpowiednią siłą. Nie puszczaj kierunku. Dopiero, gdy piłkarz jest mniej więcej w połowie biegu do piłki, puść kierunek. Bramkarzem interweniujesz wybierając stronę w którą ma się rzucić. Na padzie lewą gałką poruszasz się bramkarzem a prawą gałką interweniujesz.

23. Jak wykonywać i bronić rzuty karne grając na klawiaturze?
Tak samo jak na gamepadzie z tą różnicą, iż strzałki kierunkowe są dla nas "lewym analogiem", a strzałki na klawiaturze numerycznej "prawym analogiem".

Trolu
28-09-2014, 14:58
24. Gra uruchamia się w oknie, mimo wybranego w opcjach trybu pełnoekranowego lub po zminimalizowaniu do paska zadań i powrocie do gry wyświetlana jest w oknie. Jak wymusić ponowne wyświetlenie gry w trybie pełnoekranowym?
Gdy gra uruchomiona jest w oknie naciśnij kombinację dwóch klawiszy: ALT + ENTER. Gdy gra jest uruchomiona w trybie pełnoekranowym zastosowanie tej kombinacji klawiszy spowoduje wyświetlanie gry w oknie. Jeśli po wciśnięciu ALT + ENTER gra wróci do pełnego ekranu, ale będziesz miał "czarne paski" lub inne problemy z rozdzielczością, to jest na to sposób. Wystarczy, że będąc w oknie naciśniesz dwa razy szybko LPM na ramkę od okna FIFY, wtedy te okno się maksymalizuje. Dopiero wtedy należy wcisnąć "ALT+ENTER" i powinno już śmigać jak należy.

25. Czy można wgrać komentarz w innym języku? Słuchanie duetu Szpakowski i Szaranowicz jest dla mnie uciążliwe.
Można. Wystarczy pobrać interesujące nas pliki językowe z tej strony (https://mega.co.nz/#F!WdZBlKzC!i9R1c_F6A0d68ImAnvs9Sg) i wrzucić je do głównego folderu z grą ("C:/Program Files (x86)/Origin Games/FIFA 15") i usunąć pliki "pol_pl.bh" i "pol_pl.big". Jeżeli zostawi się pliki z polskim komentarzem to w trybie Ultimate Team nadal będzie dostępny tylko polski komentarz. Można też skorzystać z instalatora przygotowanego przez Soccergaming dostępnego tutaj (http://www.soccergaming.com/forums/showthread.php?t=190671).

26. Jakie są optymalne ustawienia gry by uniknąć ścinek, zawieszania się, itp.?


Przetestowałem trochę jeszcze ustawienia i już chyba znalazłem maksymalnie optymalne dla mnie.

Windows 7 Ultimate 64-bit
CPU: Intel Core 2 Quad Duo Q6600 2,40 GHz
GPU: GeForce GTX 750Ti
RAM: SAMSUNG 3 GB 667 MHz

Gdy ustawię brak limitu klatek:
- podczas grania 60-75 fps
- przerywniki/powtórki/stałe fragmenty 40-60 fps

Gdy ustawię limit 60 fps
- podczas grania 55-60 fps
- przerywniki/powtórki/stałe fragmenty 25-30 fps

Niby lepsze wyniki gdy wyłączę limit, ale gra działa jednak znacznie płynniej z tym limitem 60 fps. A w przerywnikach niby mocno klatki spadają, ale jest to kompletnie niezauważalne, gdybym nie sprawdził to bym nigdy nie powiedział, że spadły aż o połowę.

Wyłączyłem Origin w grze. W launcherze ustawiłem max detale, wyłączone Aero, limit klatek 60 fps, zapisałem. Następnie edytowałem notatnik "fifasetup_default" znajdujący się w Program Files\Origin Games\FIFA 15\fifasetup\fifasetup_default na takowe wartości:

AUDIO_MIX_MODE = 0
CONTROLLER_DEFAULT = 0
DISABLE_WINDAERO = 1
FULLSCREEN = 1
MSAA_LEVEL = 4
RENDERINGQUALITY = 3
RESOLUTIONHEIGHT = 1050
RESOLUTIONWIDTH = 1680
VOICECHAT = 0
WAITFORVSYNC = 0
SCREEN_SLEEP = 16

To są max detale. Jak ktoś ma inne ustawienia audio (5.1, 7.1) to zmienić, bo ja mam stereo. Tak samo rozdzielczość jeśli macie inną niż 1680x1050. Gra śmiga jak marzenie, zero lagów, zero freezów a po tym jak wrzuciłem do głównego folderu gry pliki z angielskim komentarzem a wywaliłem te polskie to zniknęły także te takie dziwne ściny komentatorów.

Uwagi:

1. Ja wyłączyłem Aero zarówno przez launcher jak i notatnik (DISABLE_WINDAERO = 1 ). Okazuje się jednak, że u niektórych może to powodować znaczący spadek fpsów! Najlepiej samemu popróbować metodą prób i błędów, które ustawienia są dla kogo najlepsze. Często też się zdarza, że u kogoś gra na minimalnych detalach jest niegrywalna, podczas gdy na maksymalnych śmiga jak żyleta.

2. Tak samo dopisanie "SCREEN_SLEEP = 16" może u niektórych zaszkodzić. Przykładowo u mnie, z początku nie odczuwałem różnicy w rozgrywce po dopisaniu tej linii, ale niestety po chwili gra zaczynała przymulać. Po wywaleniu tej linii z notatnika wszystko wróciło do normy.

3. Jest jeszcze jeden sposób, który może pomóc w poprawieniu płynności rozgrywki, w szczególności posiadaczom słabszych sprzętów. Mianowicie włączenie/wyłączenie (która domyślnie ustawiona jest na "Automatycznie", a jak wiadomo automatycznym ustawieniom nie zawsze warto ufać) "optymalizacji wątkowej" w panelu sterowania NVidii, w ustawieniach 3D. Ale jak wiadomo, jednym poprawi to wydajność, innym pogorszy, inni nie odczują różnicy, więc trzeba przetestować.


Edytowanie pliku "fifasetup_default" może być pomocne dla osób, u których gra "nie trzyma ustawień" i za każdym razem muszą je ustawiać na nowo. Najważniejszy jest plik "fifasetup.ini" znajdujący się w folderze FIFA 15 w Dokumentach. Tam można edytować ustawienia, ale oprócz dopisania "SCREEN_SLEEP = 16" czy zmienienia opcji renderowania grafiki na RENDERINGQUALITY = 1 (3 to high, 2 to low, 1 jest dla desperatów, gra nie wygląda wtedy zbyt pięknie) to nie ma sensu tam nic więcej grzebać, wszystko można zmienić przez launcher. Wyłączenie v-sync powoduje automatycznie brak limitu klatek, dla ograniczenia 30/60 fps v-sync będzie włączony. No ale nie wszystko to brednie, kwestia dobierania optymalnych ustawień jak najbardziej aktualna, trzeba chwilę poświęcić i posprawdzać w jakich ustawieniach grafiki czy fpsów oraz z jakimi włączonymi/wyłączonymi opcjami gra działa nam najlepiej.

27. Nie mogę edytować zawodnika w trybie "Wirtualna Gwiazda".
1. Uruchom grę w oknie.
2. Przejdź do trybu wirtualnej gwiazdy, najedź myszą na zawodnika tak aby był podświetlony (nie klikaj!)
3. Naciśnij ENTER i w trakcie wczytywania naciśnij ALT + ENTER by przełączyć się do trybu pełnoekranowego.

Dzięki temu zabiegowi powinieneś mieć możliwość edycji swojego zawodnika.

28. Nie mogę grać w trybie online. Połączenie jest notorycznie zrywane, nie mogę połączyć się z przeciwnikami oraz ze znajomymi. Czy to wina ze strony EA czy z mojej?
EA nie jest w stanie zagwarantować najwyższej jkosci połączenia dla każdego gracza. Często wina leży po stronie gracza. Brak odblokowanych portów, zbyt restrykcyjny firewall oraz antywirus mogą uniemożliwiać grę online. Kilka porad można znaleźć na stronach EA (http://help.ea.com/en/article/losing-connection-to-ea-servers/).

29. Nie mogę uruchomić gry, powyższe porady nie pomogły. Jeszcze kilka dni temu wszystko działało jak należy. Co się stało?
Prawdopodobnie któryś z plików gry uległ uszkodzeniu. Uruchom Origin, przejdź do zakładki "MOJE GRY", najedź mysza na okłądkę FIFA 15, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "Sprawdź aktualizacje". Po zakończeni tego procesu kliknij ponownie prawym przyciskiem myszy na okładce FIFA 15 i wybierz "Napraw grę".

30. Loga firm bukmacherskich nie są wyświetlane na strojach drużyn. Czy można je przywrócić?
Wystarczy stworzyć w Notatniku plik o nazwie "rna.ini" i wkleić do niego następujące linie tekstu:
[KIT_LOCALE_LOC1]
KIT_OFFSET=20
COUNTRY=
[KIT_LOCALE_LOC2]
KIT_OFFSET=40
COUNTRY=
[KIT_LOCALE_LOC3]
KIT_OFFSET=60
COUNTRY=

lub pobrać gotowy plik rna.ini (http://speedy.sh/JzPNS/rna.ini) i umieścić go w folderze głównym gry (domyślnie "C:/Program Files (x86)/Origin Games/FIFA 15"). Kolejnym krokiem jest pobranie FHL-BH-Editor (FIFA 15) (http://editing.myfhl.de/FHL-BH-Editor-FIFA-14/ddet/id/10), uruchomienie programu i wybraniu opcji "Regenerate all bh-files (take care of)". Po wykonaniu wyżej wymienionych czynności loga bukmacherów powinny pojawić się na koszulkach.