PDA

Zobacz pełną wersję : Hip - hop a inna muza w szkole

Dave
15-02-2004, 13:22
W mojej szkole prawie wszyscy słuchają hiphopu.
Nie mam nic do tej muzyki, ale gdy ktoś słucha czegoś innego to jest jakichś gorszy. Np. ja słucham techno i dance np. Scooter, to
większość mówi że to gówno, a że hiphop ma teksty o życiu.
A jak na dyskotece puściłem piosenke Scootera - Maria to większość znała refren a nawet zwrotki. Myśle ze hiphop, tak jak kiedyś diskopolo teraz jest trendy, a ci co chcą byś popularni w szkole to muszą znać wszystkie teksty hiphpopowe i nosic szerokie spodnie i bluze z kapturem.

A jak jest u was w szkole?

Judzio
15-02-2004, 13:38
u mnie same Hip-hopowcy których nie nawidze
wszyscy te same czapeczki spodnie buty jak jakies pedałki
jak już bym słuchał to napewno bym sie nie upodabniał do takiego Peji czy kogo tam
tam niektóre piosenki da sie słuchać ale ogólnie tu bardzo lubie technoze np.Scooter albo wielu,wielu innych i nie wiem czemu lubie też wogóle odmnienna muzykę jak Enya,ERA,Vangelis

Dave
15-02-2004, 13:42
jak powiedziałem tym hiphopowcom ze slucham tez Queen to sie zaczeli śmiac a nie wiedzieli co to jest
a peja jest nawet ok ale bez przesady

TiCaLO
15-02-2004, 13:55
No na ten temat musze sie wypowiedziec....

Zaczne od tego ze slucham rapu. Muzyka ta stala sie moim zyciem...
Przygode z Rapem zaczolem od bodajze 1992 roku wtedy to uslyszalem po raz pierwszy Dr.Dre, Cypress Hill, Snoop itd (wszystko to nagrywalem przystawiajac magnetofon do telewizora hehe jesczze to pamietam).
Moim ulubionym wokoalista byl napewno za czasow gnoja 2Pac i jego pierwsze kawalki (szczegolnie rozjeb_al mnie i posuszyl album "All Eyez On Me"), nastepnie zaczolem sluchac innych wykonawcow jak Redman, Methodman itd.

Jesli chodzi np o HH, nasz polski jest bardzo bardzo przecietny.
Z HH slucham jedynie francuskiego NTM i I AM - naprawde polecam !!!

Jesli chodzi mi o inna muze to naprawde w zasadzie chyba rzadna mi nie rzeszkadza (wsumie byl taki okres, ze chodizlem do jakis tam lokalow etc i przy kazdej moglem sie dobrze bawic, co smieszniejsze rzadna z moich dotychczasowych kobiet, a bylo ich troche, nie sluchala tak na powazniej ani HH ani Rap)....

Reasumujac uwazam, ze muzyka w naszym zyciu odgrywa bardzo bardzo duza role i nie powinno sie mowic ze taki tym muzy jest luz a inny chu_jnia....
Kazdy slucha poprostu to co mu sie podoba, to co zostalo mu wpojone tudziez sam sobie wpoil od malego lebka.

Tez nie lubie jak np jakis "pseudo skejckik, raperek" mowi - qrwa przeciez np jakis tam Scooter jest do bani, jakis Queen jest do bani.
Taki czlowiek ma poprostu klapki na oczach i nie potrafi obiektywnie spojrzec na muzyke....

Dobra nie pisze wiecej, i tak sie juz rozpisalem..pozdro..

16Patryk
15-02-2004, 13:57
Queen - We are the champion

mathias_
15-02-2004, 14:08
jak slysze hip hop to mi sie spac zaczyna chciec. Nie lubie tej muzyki, ale nie wkurzają mnie ludzie którzy jej słuchają ale ci co pod jej wplywem zaczynają szpanowac i takie tam. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie sluchania muzyki innej niz punck rock lub inne odmiany rocka. The Offspring, AFI i niczego wiecej mi nie trzeba.
To tyle na ten temat.

$IMON
15-02-2004, 15:03
Ja tam słucham rapu ale nie nosze szerokich spodni i nie jestem zadnym skejtem poprostu wole taki rodzaj muzy niz :techno , dance czy disco-polo chociaż do tych rodzajów piosenek tez nic nie mam .

Podymczak
15-02-2004, 16:37
Judzio napisał(a)
u mnie same Hip-hopowcy których nie nawidze
wszyscy te same czapeczki spodnie buty jak jakies pedałki
jak już bym słuchał to napewno bym sie nie upodabniał do takiego Peji czy kogo tam (...)

Popieram Cię w 101% tyle że ja i mój kolega to jedyni heavy- metalowcy w szkole, reszta ludzi to jakieś dresiarze albo takie syfy jak skejci lub coś... nienawidzę hh szczególnie polskiego ... no i techno bo to dla mnie nie jest muzyka, sory jęsli kogoś uraziłem ;).

$IMON
15-02-2004, 16:48
metale to są brudasy właśnie wieksze od dresów i skejtów !!!!!

Reigon
15-02-2004, 16:55
Podymczak napisał(a)
Popieram Cię w 101% tyle że ja i mój kolega to jedyni heavy- metalowcy w szkole, reszta ludzi to jakieś dresiarze albo takie syfy jak skejci lub coś... nienawidzę hh szczególnie polskiego ... no i techno bo to dla mnie nie jest muzyka, sory jęsli kogoś uraziłem ;).

Spoko, Twoja sprawa, ale tak jak Tical napisal kazdy lubi cos innego, a gusta nie podlegaja dyskusji. Ja nie lubie metalu, bo dla mnie jest to darcie gardla i jedna wielka chala...ale tak jak w kazdym gatunku lubie niektore kawalki...Uwielbiam natomiast trance i house, czyli odlamy techno - dla mnie jest to wlasnie ta muzyka...niektore kawalki naprawde potrafia sprawic, ze zapomnisz o rzeczywistosci i przeniosa Cie w inny wymiar. Poza tym wg mnie ten typ muzyki najlepiej wplywa na samopoczucie, na rozluznienie, itp...

Podymczak
15-02-2004, 17:30
$IMON napisał(a)
Nie mam zamiaru tracić na Ciebie postów nabijaczu jeden, poza tym masz swoje zdanie i ja je szanuję, bo tak mnie nauczyli starzy a jeśli Ciebie tego nie nauczyli to masz problem. Ja skejtów nie lubię ale mam do nich szacunek.

Podymczak
15-02-2004, 17:31
Reigon napisał(a)
Spoko, Twoja sprawa, ale tak jak Tical napisal kazdy lubi cos innego, a gusta nie podlegaja dyskusji. Ja nie lubie metalu, bo dla mnie jest to darcie gardla i jedna wielka chala...ale tak jak w kazdym gatunku lubie niektore kawalki...Uwielbiam natomiast trance i house, czyli odlamy techno - dla mnie jest to wlasnie ta muzyka...niektore kawalki naprawde potrafia sprawic, ze zapomnisz o rzeczywistosci i przeniosa Cie w inny wymiar. Poza tym wg mnie ten typ muzyki najlepiej wplywa na samopoczucie, na rozluznienie, itp...
A Tobie muszę przyznać całkowitą rację bynajmniej nie wyzywasz nikogo, takich ludzi właśnie lubię, Twoje zdrowie :szampan:

axev
15-02-2004, 18:13
z dnia na dzień utwierdzam sie w przekonaniu że moja szkoła jest jakaś inna, u mnie są sami metale, mam jush ich po dziurki w nosie, w całej klasie razem ze mną 3 osoby słuchają hh!!! ja chce do normalnej szkoły!!!!!!!!!!!!!!!!! jak kolega to określił w naszej szkole poza paroma wyjątkami są same zawiasy i pszestrzały, koleżanka znowu trafnie określiła że to szkoła w której nawet psy dupą szczekają, a komary omijają ją szerokim łukiem, ludzie ja chce normalna szkołe!!!!!!!

lolek
15-02-2004, 18:54
$IMON napisał(a)
Yrek i wszystko jasne. Ten czlowiek mial juz tyle banow ze dla zasady powinien dostac jeszcze jednego.

mixer__
15-02-2004, 19:19
Reigon napisał(a)
Spoko, Twoja sprawa, ale tak jak Tical napisal kazdy lubi cos innego, a gusta nie podlegaja dyskusji.
Święte słowa Region!!Zgadzam się z tym i popieram w 200%

$IMON
15-02-2004, 19:25
lolek napisał(a)
Yrek i wszystko jasne. Ten czlowiek mial juz tyle banow ze dla zasady powinien dostac jeszcze jednego.

A tak dokładniej to o co ci chodzi ????????????
Podymczak ja nie jestem zadnym skejteM .

* HEINE *
15-02-2004, 20:42
Ja powiem tyle - do HH trzeba dojrzec.

baski18
15-02-2004, 20:47
moze sie to wydac dziwne lecz ja lubie 3 gatunki muzyki:
1) TECHNO
2) HIP-HOP
3) ROCK
Techno zaczolem sluchac w liceum malo osob z terazniejszej budy slucha u mnie innej muzy wiec sie troche wkrecalem az mi sie spodobala
Hip-Hop to slucham od 1 gimnazjum co jeszcze peja niewydal plyty na legalu mam jeszcze jego 4 poprzednie plyty (dlamnie jest to najlepszy hiphopowiec w POZNANIU i w POLSCE
Rocka zaczolem sluchac w 6 klasie podstawowki jest to zapewne zasluga starszych kolegow z ah strach sie przyznac z ZHP :D wiekszosc miala po 19 lat no i tego sluchali wiec sie wkrecilem jednak oni woleli cos mocniejszego a ja zostalem przy klimatach Linkin Parka.

Moim zdaniem wszystko zalezy od tego w jakim towarzystwie sie obracasz gdy ktos z kim sie kumplujesz slucha danego gatunku niechcesz byc gorszy i postanawiasz tez tego sluchac

Mariusz Maniek
15-02-2004, 21:08
(niechce nikogo obrażać na forum)ale Hiphopowcy mnie wkurzają noszą spodnie takie jak Worki na śmiecie :D nie lubie hiphopu ale toleruje to że im się to podoba,U mnie wszyscy słuchają tego, Ze mną jest może ze 20 osób co słuchają Metalu szkoda że tak mało :(

METAL RUUUUUlEZ

Caméléon
15-02-2004, 21:21
Ja tam słucham poezji śpiewanej (Jacek Kleyff, Jacek Kaczmarski)... Serio :P
Wiele osób się ze mnie śmieje że "czegoś takiego" słuchać się nie da i ogólnie parę nie nadająch się do obulikowania epitetów pod moim adresem najczęściej wysyłają...

Ja im odpowiadam...:
Ja nie czepiam się waszego pitolenia... To Wy nie czepiajcie się mojego...

PS. Lolek, gratuluje rozwiązania zagadki Yrka... :P
:beer:

lolek
15-02-2004, 21:24
* HEINE * napisał(a)
Czy dla ciebie dorosli sa ci ludzie ktorych teledyski mam nieprzyjemnosc ogladac na Vivie? :)
Kameleon(I4LS JZ): Podejrzewalem go o to od samego poczatku jednak dopoki inni nic o tym nie mowili to siedzialem cicho :).

Devilan
15-02-2004, 21:39
* HEINE * napisał(a)

Do każdej muzyki poza POPem trzeba dojrzeć. Nasze upodobania gatunkowe zależą przede wszystkim od tego, co w danej muzyce szukamy. Jeśli odzwierciedlenia "realiów" - hh, jeśli muzyki lekkiej i przyjemnej - pop, jeśli emocji - metal, rock. Co do techno i "odłamów" tego gatunku nie mogę się wypowiedzieć, bo tej muzyki totalnie nie rozumiem. Szanujmy jedynie nasze uczucia.

Adammm
15-02-2004, 22:59
ja slucham hh ale nie ubieram si especjalnie !! nosze ssztruksy i jakas bluze czasami koszule !! lubie ta muzyke ale nie jestem jakims skatem , a napewno pozerem , zeby sluchac hh nie musze przciez sie ubierac jakos specjalnie

Janek
16-02-2004, 06:14
Wszystko przez to ze jest duzo zjebanego pseudo Hip hopu.
Bo wiecie nikt mi nie powie że musze dojrzeć do piosenki która ma w refrenie "Joł Joł Joł! Wielkie Joł! Joł joł! " :D :D :D :D :D :D :D

Tom_my
16-02-2004, 08:01
hip-hop? cóż.............nie jestem fanem hip-hopu ale niektóre kawałki są spoko. ja wole funk

Judzio
16-02-2004, 09:37
ja tam jeszce słuchając techno ni stąd nie zowąd zaczełem se słuchać non stop Limb Bizket,Offspring i Linkin Park i o co chodzi?

Orzel
16-02-2004, 13:32
Ja tam słucham hh i nie nosze szerokich spodni. A u NAs w szkole jest tak że nikt nie pokazuje: "ooo ten sluucha hh - taki frajer".

A moi koledzy z klasy nie słuchają hh bo uzywaja przeklenstw. Co uwazacie na ten tamat. Czy przelenstaw itp powinny byc w HH ?

Aaa ja slucham tylko polskiego HH :)

Janek
16-02-2004, 14:18
Mysle że raczej nie. Mozna wyrazić cos mówiąc normalnie nie przeklinając. Przykład: 1.8 L "Jak zapomniec"

Podymczak
16-02-2004, 14:59
lolek napisał(a)
Czy dla ciebie dorosli sa ci ludzie ktorych teledyski mam nieprzyjemnosc ogladac na Vivie? :)
Kameleon(I4LS JZ): Podejrzewalem go o to od samego poczatku jednak dopoki inni nic o tym nie mowili to siedzialem cicho :).
Prawda :szampan:
Mam do Ciebie pytanie, czy $imon to Adolf ?
I jak to ująłeś "Yrek" ?

Podymczak
16-02-2004, 15:02
Janek2001 napisał(a)
Wszystko przez to ze jest duzo zjebanego pseudo Hip hopu.
Bo wiecie nikt mi nie powie że musze dojrzeć do piosenki która ma w refrenie "Joł Joł Joł! Wielkie Joł! Joł joł! " :D :D :D :D :D :D :D
Hehehe, ale tam jest:
"joł, joł, joł joł joł joł joł joł...wielkie JAŁ" :P
A u mnie kolesie z klasy wiedzą że nienawidzę hh ale dziwią się że jak jest jakiś nowy kawałek to o nim wiem ... bo ja ciągle oglądam VIVE pl i MTV pl a tam duuuużo tego crapu puszczają ...

Devilan
16-02-2004, 15:55
Podymczak napisał(a)
Hehehe, ale tam jest:
"joł, joł, joł joł joł joł joł joł...wielkie JAŁ" :P
A u mnie kolesie z klasy wiedzą że nienawidzę hh ale dziwią się że jak jest jakiś nowy kawałek to o nim wiem ... bo ja ciągle oglądam VIVE pl i MTV pl a tam duuuużo tego crapu puszczają ...

moim zdaniem jak się uwielbia muzykę, trza znać się nie tylko na jednym gatunku. Nie powinno się ograniczać, ale być otwartym na różne gatunki. Tak jak mówił Reigon - nienawidzi metalu, ale są utwory które mu się podobają. Ze mną można pogadać o muzie od lat 50' przez pop, skończywszy na metalu :P

* HEINE *
16-02-2004, 20:21
Ej ludzie pamietajcie, w HH chooj sie liczy, nie liczy sie melodia, nie liczy sie teledysk, VIVA sie wcale nie liczy, liczy sie to co do Was dotrze czyli przekaz !!! Ja tam tez nienawidze Tedego, bo wlasnie rozpierdala sie jak idiota z tymi piosenkami o drinkach, hajsie, imprezach... Ja slucham HH, kocham te muzyke ale tez nie jestem pozerem, jak powiedzial Adammm.

.:ZIOM:.
17-02-2004, 11:22
ja tam słucham
1)HH (cenzuralne, normalne kawałki (Mez, jeden osiem L)
2)ROCK
3)RAP i RAPopodobne

i nie sprzeczajcie się, bo o gustach się nie dyskutuje!!

$IMON
17-02-2004, 15:45
Ja tam słucham hh ale nie kazdego nie słucham takich pedałów jak: liroy , tede i reszta frajerów szczególnie tych 2 nie lubie

misieq999
17-02-2004, 17:14
JA najbardziej lubie NIRVANE i FARBEN LEHRE i KULT ale RECPECKT dla tych co slychaja innej muzy

Mac!ek
20-02-2004, 22:42
Wydaje mi sie że kilka osób na forum myli ludzi.. nie każdy kto nosci szerokie spodnie, słucha hip hopu i jest hip hopwowcem.. nie trzeba miec szerokich spodni, bluzy z kapturem zeby byc hip hopowcem, wielu ludzi sie tak ubiera ale tej muzy nie słucha.. hip hop trzeba miec w duszy a nie na ubraniu, dlamnie hip hop to cos wiecej niz szerokie gacie.. choc sam takie nosze hip hop to cos duuuuzo, duuuuzo wiecej..

MELA987
24-02-2004, 11:22
HH RULEZZZZZZZZZZZZ

Podymczak
24-02-2004, 12:57
Yrek saxxxx
$imon saxxxx
Adolf saxxxx
Mela987 saxxxx
Wszyscy inni ruuulllzzzz

MELA987
24-02-2004, 13:23
Podymczak napisał(a)
Yrek saxxxx
$imon saxxxx
Adolf saxxxx
Mela987 saxxxx
Wszyscy inni ruuulllzzzz

nie rozumiem co to ma wspólnego z topiciem

Podymczak
24-02-2004, 13:37
w sumie to z topicioem nic ale z Tobą, tak Ty nabijaczu ;)

MELA987
24-02-2004, 14:01
loknij se tu (http://www.fifaserwis.com/board/member.php?s=&action=getinfo&userid=2450) i zobacz jezeli 0,60 postów na dzień to dużo to ja niewiem