PDA

Zobacz pełną wersję : FIFA vs PES 3

azsczestochowa
29-10-2003, 20:29
Jak myśliocie ,kto wygra????????????????
Wpisujcie się. Dla mnie remis

zaper
29-10-2003, 20:43
Eh, wiele już takich teamtów.
Jak dla mnie chyba też remis,
choć więcej strzałów na bramkę
ma pes.....

lolek
29-10-2003, 20:58
a fifa spalonych :).

lupo
29-10-2003, 21:53
FIFA wygra

Dreed
29-10-2003, 22:10
falule przy glowkach prawdopodobnie reka tez tam jes ( kilka razy mialem zdanzenie ze sedzia gwidzal przy moim podaniu do gosci jak on przyjmowl na kltke mozliwe ze to reka bo nie spalony) na stawaim na PES3

zaikev
29-10-2003, 22:30
tak w PES3 jest reka :)
I jest faul rpzy rozpychaniu sie o pilke z powietrza... jest faul na bramkarzu jak sie go zaatakuje na 5 metrach... (nie koniecznie skosi tak jak w fifie;P)
dla mnie PES

lolek
29-10-2003, 22:48
I przywilej korzysci :)

lolek
30-10-2003, 17:17
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=48446&postdays=0&postorder=asc&highlight=hercules+9100&start=0
Oto wypowiedzi ludzi nie grajacych za czesto w gry pilkarskie :)
Najlepszy tekst:"Aha, wiecie jaka jest dla mnie podstawowa różnica między PES a FIFA.
Otóż w PES'ie nie irytuje mnie to, że nie mogę bramki strzelić, bo wiem, że wszystkie błędy podczas akcji to MOJA wina, a nie pieprzonego programisty z EA, który spieprzył algorytm podania..."
:)

lolek
30-10-2003, 17:45
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=48446&postdays=0&postorder=asc&highlight=hercules+9100&start=0
Oto wypowiedzi ludzi nie grajacych za czesto w gry pilkarskie :)
Najlepszy tekst:"Aha, wiecie jaka jest dla mnie podstawowa różnica między PES a FIFA.
Otóż w PES'ie nie irytuje mnie to, że nie mogę bramki strzelić, bo wiem, że wszystkie błędy podczas akcji to MOJA wina, a nie pieprzonego programisty z EA, który spieprzył algorytm podania..."
No i prosze, wypowiedz fanatyka Fify:
"hmm gram w te pro evo i gram uczę sie cały dzień dzisiaj
i sie do niej przekonałem ,mimo postępu fify faktycznie gra się dużo
lepiej w pes ,powiedzcie jeszcze jakieś tricki ,..."
:)

Deresik
30-10-2003, 17:52
ROTFL! Lolek, nieziemski ten cytat:)

http://www.gamesxtreme.com/review/278.shtml

http://www.3davenue.com/index.php?mod=article&id=256

http://ps2.playmoreconsoles.com/review.asp?RevID=146

i uwazam, ze te recenzje sa bardziej wiarygodne od recenzji PCtowych(ktorych jakby nie bylo jeszcze nie ma:P), poniewaz na plejaku od dawna jest rywalizacja pilek (wiecej niz 2:)) i tam sa normalne recenzje, natomiast dla przyklady na PC, w kazdej recenzji odkad pamietam Fifa dostawala 9/10... co dla mnie bylo smieszne (i wcale tutaj nie porownuje do PESa, po prostu tak niedopracowane tytuly rok w rok dostawaly prawie maxa!!!, he he, i co roku przeciez sie w nich tyle zmienialo)

SK11
30-10-2003, 18:13
FIFA jest tak popularna, że PES ma małe szanse na sukces :)
Chociaż... kto wie?

[Edytowane przez SK11 10-30-2003 o 07:14 PM GMT]

lolek
30-10-2003, 18:14
Najgorsza ocena to 9/10. TO chyba mowi samo za siebie. Gra wychodzi co rok i zbiera takie noty :).

lolek
30-10-2003, 18:16
SK11 wrote:

FIFA jest tak popularna, że PES ma małe szanse na sukces :)
Chociaż... kto wie?

Jest popularna gdyz nie miala od kilku lat zadnej konkurencji na PC. Konsolowcy maja wybor i juz dawno wybrali :).

maximus*k44
30-10-2003, 18:24
lolek wrote:

Najgorsza ocena to 9/10. TO chyba mowi samo za siebie. Gra wychodzi co rok i zbiera takie noty :).

Tak bo wcześniej punktem odniesienia oceniaina Fif były poprzedniczki.Teraz będa porównywane do Pesu.

lolek
30-10-2003, 18:28
Chodzilo mi o PES i te linki co podal Deresik :).

Ramsey
31-10-2003, 13:09
Na wstępnie odrzucam fakt, iż PES nie jest przystosowany do sprzętu PC.

Grając w jedną grę, a później w drugą zauważam, iż nowa odsłona FIFY jest bardzo ograniczona pod względem rozwinięć akcji, wszystko jest związane z tym, iż przeciwnicy mają oczy dookoła głowy, a współpraca między zawodnikami przybiera formę genialnie zarządzanej firmy. Nie ma tu sposobności, aby popełnić błąd, zawodnicy ruszają do piłki z niesamowitą precyzją czasową, wszystko jest zaprogramowane ze szwajcarską precyzją,
jednym słowem nie realnie. Z mojej strony rozgrywka opiera się na opatentowanych zagraniach, nie ma tu nic z powiewu świeżości. Sprawa z PES wygląda zupełnie inaczej, zawodnicy komputera "widzą" to na co patrzą, to wpływa to fakt, iż łatwiej jest ograć przeciwnika z PES niż z FIFY. W PES nie zatrzymujemy się na kilku zagraniach, ponieważ mamy do czynienia z dużą ilością przypadków, nie ma tu prostych układów liczbowych, konfiguracji programisty, który tak stworzył zagrania obrońcy, iż w momencie kiedy sterując zawodnikiem z piłką przytrzymam przycisk "odpowiedzialny" za bieg, to obrońca automatyczni wie o tym zdarzeniu, oraz dokładnie ustawia się tam, gdzie piłka poleci. W FIFIE mamy do czynienia z obrońcami układającymi karty TAROTA.

Na pytanie co wybrać jest jedna odpowiedź: zdecydowanie PES.
Jednak, że do póki nie wyjdzie PATCH regulujący ustawienia gry, tj. przystosowujący grę to sprzętu PC z wielkiej gry nici. Pragnę podkreślić to, iż PES przy tym poziomie grafiki, dźwięku, itp.. nie potrzebuje sprzętu z 2004 roku, tylko z 1999 roku. Gdyby ta gra robiona była od podstaw to 400MHz procesor wystarczyłby w 100% nie wspominając już o RIVIE 2.

Frezer
31-10-2003, 18:47
PES 3 rządzi FIA 2004 sux przecież ten game play jest z...psuty te denne podania te łapanie za koszulke jest z...psute !!!!!

Vegeta
04-11-2003, 21:17
Zdecydowanie PES. Fifa ma za dużo schematów i tak było od zawsze. Jak się trochę pogra to się nia ma problemów z wygrywaniem spotkań na najtrudniejszym poziomie. W PES jest trudniej a do tego można na więcej sposobów rozegrać akcję no i jest zdecydowanie lepszy system podań.

Forebode
16-11-2003, 12:31
Nie tylko podan, ale i strzalow. Fifa nigdy nie dogoni PES, chociaz ludzie z EA staraja sie zmieniac co popadnie. Jak nie wierzycie ze PES3 na PS2 jest idealna gala, to pojdzie do jakiegos sklepu i niech wam sprzedawca odpali na moment :P

Di_Vaio
20-11-2003, 14:55
Mam PES 3 i sądze że jest po prostu suppppeeerrrr ....... tylko troche mnie wolno chodzi ( jedyna wada tej gry) !