Zobacz pełną wersję : FIFA vs PES 3
azsczestochowa
29-10-2003, 20:29
Jak myśliocie ,kto wygra????????????????
Wpisujcie się. Dla mnie remis
Eh, wiele już takich teamtów.
Jak dla mnie chyba też remis,
choć więcej strzałów na bramkę
ma pes.....
falule przy glowkach prawdopodobnie reka tez tam jes ( kilka razy mialem zdanzenie ze sedzia gwidzal przy moim podaniu do gosci jak on przyjmowl na kltke mozliwe ze to reka bo nie spalony) na stawaim na PES3
tak w PES3 jest reka :)
I jest faul rpzy rozpychaniu sie o pilke z powietrza... jest faul na bramkarzu jak sie go zaatakuje na 5 metrach... (nie koniecznie skosi tak jak w fifie;P)
dla mnie PES
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=48446&postdays=0&postorder=asc&highlight=hercules+9100&start=0
Oto wypowiedzi ludzi nie grajacych za czesto w gry pilkarskie :)
Najlepszy tekst:"Aha, wiecie jaka jest dla mnie podstawowa różnica między PES a FIFA.
Otóż w PES'ie nie irytuje mnie to, że nie mogę bramki strzelić, bo wiem, że wszystkie błędy podczas akcji to MOJA wina, a nie pieprzonego programisty z EA, który spieprzył algorytm podania..."
:)
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=48446&postdays=0&postorder=asc&highlight=hercules+9100&start=0
Oto wypowiedzi ludzi nie grajacych za czesto w gry pilkarskie :)
Najlepszy tekst:"Aha, wiecie jaka jest dla mnie podstawowa różnica między PES a FIFA.
Otóż w PES'ie nie irytuje mnie to, że nie mogę bramki strzelić, bo wiem, że wszystkie błędy podczas akcji to MOJA wina, a nie pieprzonego programisty z EA, który spieprzył algorytm podania..."
No i prosze, wypowiedz fanatyka Fify:
"hmm gram w te pro evo i gram uczę sie cały dzień dzisiaj
i sie do niej przekonałem ,mimo postępu fify faktycznie gra się dużo
lepiej w pes ,powiedzcie jeszcze jakieś tricki ,..."
:)
ROTFL! Lolek, nieziemski ten cytat:)
http://www.gamesxtreme.com/review/278.shtml
http://www.3davenue.com/index.php?mod=article&id=256
http://ps2.playmoreconsoles.com/review.asp?RevID=146
i uwazam, ze te recenzje sa bardziej wiarygodne od recenzji PCtowych(ktorych jakby nie bylo jeszcze nie ma:P), poniewaz na plejaku od dawna jest rywalizacja pilek (wiecej niz 2:)) i tam sa normalne recenzje, natomiast dla przyklady na PC, w kazdej recenzji odkad pamietam Fifa dostawala 9/10... co dla mnie bylo smieszne (i wcale tutaj nie porownuje do PESa, po prostu tak niedopracowane tytuly rok w rok dostawaly prawie maxa!!!, he he, i co roku przeciez sie w nich tyle zmienialo)
FIFA jest tak popularna, że PES ma małe szanse na sukces :)
Chociaż... kto wie?
[Edytowane przez SK11 10-30-2003 o 07:14 PM GMT]
Najgorsza ocena to 9/10. TO chyba mowi samo za siebie. Gra wychodzi co rok i zbiera takie noty :).
SK11 wrote:
FIFA jest tak popularna, że PES ma małe szanse na sukces :)
Chociaż... kto wie?
Jest popularna gdyz nie miala od kilku lat zadnej konkurencji na PC. Konsolowcy maja wybor i juz dawno wybrali :).
maximus*k44
30-10-2003, 18:24
lolek wrote:
Najgorsza ocena to 9/10. TO chyba mowi samo za siebie. Gra wychodzi co rok i zbiera takie noty :).
Tak bo wcześniej punktem odniesienia oceniaina Fif były poprzedniczki.Teraz będa porównywane do Pesu.
Chodzilo mi o PES i te linki co podal Deresik :).
Na wstępnie odrzucam fakt, iż PES nie jest przystosowany do sprzętu PC.
Grając w jedną grę, a później w drugą zauważam, iż nowa odsłona FIFY jest bardzo ograniczona pod względem rozwinięć akcji, wszystko jest związane z tym, iż przeciwnicy mają oczy dookoła głowy, a współpraca między zawodnikami przybiera formę genialnie zarządzanej firmy. Nie ma tu sposobności, aby popełnić błąd, zawodnicy ruszają do piłki z niesamowitą precyzją czasową, wszystko jest zaprogramowane ze szwajcarską precyzją,
jednym słowem nie realnie. Z mojej strony rozgrywka opiera się na opatentowanych zagraniach, nie ma tu nic z powiewu świeżości. Sprawa z PES wygląda zupełnie inaczej, zawodnicy komputera "widzą" to na co patrzą, to wpływa to fakt, iż łatwiej jest ograć przeciwnika z PES niż z FIFY. W PES nie zatrzymujemy się na kilku zagraniach, ponieważ mamy do czynienia z dużą ilością przypadków, nie ma tu prostych układów liczbowych, konfiguracji programisty, który tak stworzył zagrania obrońcy, iż w momencie kiedy sterując zawodnikiem z piłką przytrzymam przycisk "odpowiedzialny" za bieg, to obrońca automatyczni wie o tym zdarzeniu, oraz dokładnie ustawia się tam, gdzie piłka poleci. W FIFIE mamy do czynienia z obrońcami układającymi karty TAROTA.
Na pytanie co wybrać jest jedna odpowiedź: zdecydowanie PES.
Jednak, że do póki nie wyjdzie PATCH regulujący ustawienia gry, tj. przystosowujący grę to sprzętu PC z wielkiej gry nici. Pragnę podkreślić to, iż PES przy tym poziomie grafiki, dźwięku, itp.. nie potrzebuje sprzętu z 2004 roku, tylko z 1999 roku. Gdyby ta gra robiona była od podstaw to 400MHz procesor wystarczyłby w 100% nie wspominając już o RIVIE 2.
PES 3 rządzi FIA 2004 sux przecież ten game play jest z...psuty te denne podania te łapanie za koszulke jest z...psute !!!!!
Zdecydowanie PES. Fifa ma za dużo schematów i tak było od zawsze. Jak się trochę pogra to się nia ma problemów z wygrywaniem spotkań na najtrudniejszym poziomie. W PES jest trudniej a do tego można na więcej sposobów rozegrać akcję no i jest zdecydowanie lepszy system podań.
Forebode
16-11-2003, 12:31
Nie tylko podan, ale i strzalow. Fifa nigdy nie dogoni PES, chociaz ludzie z EA staraja sie zmieniac co popadnie. Jak nie wierzycie ze PES3 na PS2 jest idealna gala, to pojdzie do jakiegos sklepu i niech wam sprzedawca odpali na moment :P
Mam PES 3 i sądze że jest po prostu suppppeeerrrr ....... tylko troche mnie wolno chodzi ( jedyna wada tej gry) !