PDA

Zobacz pełną wersję : FIFA 06 - problemy

Strony : [1] 2 3

walczu
28-09-2005, 19:49
Mam głupi problem w fifie 06. Otórz nie moge na stałe zapisac klawiszologii. Gram na padzie i za każdym razem jak resetuje gre musze od nowa klawisze ustawiac. Może ja coś przegapiam. Dajcie jakąś radę.

Druga sprawa to mam oryginała i chce sie do easo dostac. Jak instalowałem gre to sie zarejestrowałem. Teraz wchodze, podaje tam nazwe i hasło i mi pisze że "nazwa i hasło poprawne, ale kod seryjny nie poprawny". Wpisuje ten kod który mam na instrukcji i dalej to samo. Co mam zrobic?

hugo_18
28-09-2005, 20:00
Mam głupi problem w fifie 06. Otórz nie moge na stałe zapisac klawiszologii. Gram na padzie i za każdym razem jak resetuje gre musze od nowa klawisze ustawiac. Może ja coś przegapiam. Dajcie jakąś radę.

Druga sprawa to mam oryginała i chce sie do easo dostac. Jak instalowałem gre to sie zarejestrowałem. Teraz wchodze, podaje tam nazwe i hasło i mi pisze że "nazwa i hasło poprawne, ale kod seryjny nie poprawny". Wpisuje ten kod który mam na instrukcji i dalej to samo. Co mam zrobic?

a ja mam do ciebie stary sprawe ;) nagraj chociaż krótki filmik pokazujący brameczkę albo cuś ale najbardziej chodzi mi o Szpaka i Szaranowicza ;) chcę ich usłyszeć :D zrobisz to dla mnie i nie tylko dla mnie ?? (coraz więcej osób prosi o nagranie filmiku) ;) a nagrać możesz np frapsem lub taksi ;) z góry dziękówa!! aniołki ci to wynagrodzą ;)

walczu
28-09-2005, 20:06
Jutro to dla Was zrobie :P

hugo_18
28-09-2005, 20:10

OK więc nagraj jak najdłuższy :hahaha: :D żart :) a co do tematu to niewiem czemu tak się dzieje :(

o2
28-09-2005, 20:10

:*

a co do problemu pierwszego to może spróbuj gdzieś ogólnie zapisać wszystkie ustawienia ?

a co do drugiego to próbować do skutku albo jak bedziesz bardzo zdesperowany to zadzwonic od ea polska. ;]

Grzechu
28-09-2005, 20:43
Ja za to mam inny problem.. Otóż DVD nie czyta mi Fify :| Mimo iż w południe normalnie bez żadnych problemów ją zainstalowałem(z wyjątkiem jednego błędu, błędu aplikacji, który mi wyskoczyl, ale przed instalacją), mimo to instalacja przebiegła pomyślnie. Grałem w Fife i nic nie wskazywało na to, że coś będzie nie tak. Teraz gdy wkładam płytke do nośnika, to wogóle mi Fify nie odczytuje, wogóle sie załadować nie chce :| Filmy DVD mi odtwarza i wogóle, ale Fify nie :/ Jutro ide do kumpla sprawdzić, ale wnioskuje że dostałem uszkodzoną wersje Fify, mam taką nadzieje, bo nie wyobrażam sobie, że DVD jest zwalone.. :| Zresztą, jutro sie okaże..

hugo_18
28-09-2005, 21:13
Ja za to mam inny problem.. Otóż DVD nie czyta mi Fify :| Mimo iż w południe normalnie bez żadnych problemów ją zainstalowałem(z wyjątkiem jednego błędu, błędu aplikacji, który mi wyskoczyl, ale przed instalacją), mimo to instalacja przebiegła pomyślnie. Grałem w Fife i nic nie wskazywało na to, że coś będzie nie tak. Teraz gdy wkładam płytke do nośnika, to wogóle mi Fify nie odczytuje, wogóle sie załadować nie chce :| Filmy DVD mi odtwarza i wogóle, ale Fify nie :/ Jutro ide do kumpla sprawdzić, ale wnioskuje że dostałem uszkodzoną wersje Fify, mam taką nadzieje, bo nie wyobrażam sobie, że DVD jest zwalone.. :| Zresztą, jutro sie okaże..

współczuję grzechu ;) miałem już dużo tego typu problemów ;) ja np. dzisiaj niemógłbym zasnąć z tego powodu :D całą noc bym się przewracał z boku na bok :D ja bym na twoim miejscu odrazu lecial do sklepu i niech dają nową gierę! a jak nie to zwrot kasy ;) jak będą się upierać, że to u ciebie jest coś nie tak z dvd to pierdolnij jednego, drugiego to może oddadzą ci 2 x 159 zl :haha:

Podymczak
28-09-2005, 21:15
Spróbuj zrobić obraz płytki. Możesz przeczyścić laser, lub zobaczyć czy nie ma uszkodzeń, zarysowań na płytce.

rav
28-09-2005, 21:40
walczu- wpisuj kod z myślnikami (tak jak w instrukcji) lub bez nich, jeśli to pierwsze nie zadziała... Miałem tak z FIFA 2005.

Gałcio
29-09-2005, 06:06
Wszystkie problemu dotyczące Fify 2006 mają być zamieszczane tutaj, kazdy nowy temat bedzie usuwany a autor bezwzględnie banowany i nie bedzie zmiłuj się.

A ty Hugo_18 uważaj co piszesz, co chwila offtopickujesz - mam Cię na oku ...

Ljungberg
29-09-2005, 06:25
Walczu mam pytanie dotyczace tej Fify.Czy kupiles ja w sklepiku CF czy moze w jakims Empiku czy jeszcze gdzies indziej?Bo zastanawiam sie co wybrac czy empik czy sklepik CF ale np jezeli Ty Walczy i Grzechu zamawialiscie ta gre w sklepiku CF i wyskakuja Wam bledy to raczej zdecyduje sie na Empik :/

Ariakan
29-09-2005, 07:29

Mam dokładnie to samo.. i wytłumaczyłem to sobie tak że serwer nie przyjmuje jeszcze rejestracji bo dopiero jutro jest oficjalna premiera. Ale jak jutro to nie ruszy do zrobię awanturę w EA Polska. Nie po to wywaliłem 129 zł. żeby nie móc pograć w sieci.

A teraz bugi jakie zauważyłem w FIFIE narazie tylko 2 bo gram od wczoraj.

- Komentarz zupełnie nie adekwatny do sytuacji na boisku. Nie wiem Może angielski komentator też wygadywał głupoty ale nie zwracało się na to uwagi. Ale teraz jak jest Szpaku to się na to zwraca i jest po prostu śmiesznie ale z czasem będzie denerwujące.

- druga sprawa, po zakończeniu meczu (i połowy) jest podawany wynik i lista strzelców. Przynajmniej tak miało być w założeniu bo widać tylko strzelca ostatniej bramki. Ten błąd był już w demie ale myślałem że to poprawią.

Czy EA wypuszcza w ogóle patche do gier ? Czy będzie można to naprawić ?

hugo_18
29-09-2005, 07:32
Wszystkie problemu dotyczące Fify 2006 mają być zamieszczane tutaj, kazdy nowy temat bedzie usuwany a autor bezwzględnie banowany i nie bedzie zmiłuj się.

A ty Hugo_18 uważaj co piszesz, co chwila offtopickujesz - mam Cię na oku ...

nierozumiem gałcio ... przecież po to jest forum, żeby pomagać - wypowiadać się racja ? ;) na wszystkich forach jestem bardzo aktywny i tam mi nikt niegrozi, że sobie nabijam a tu odrazu pffff ... n/c

bercjk
29-09-2005, 09:11
mam dosyc smieszny problem , ktory sam mnie bawi i mozna powiedziec ze troche irytuje :-( ... otoz kupilem dzisiaj fife '06 , instalacja przebiega pomyslnie i wszystko ok , oprocz fps :eek:

dysponuje sprzetem :
Pentium IV 3.2 gHz
Radeon 9800 pr0 (128mg)
1 giga ddr

i gra nie chodzi plynnie :| ... demko na maksymalnyh ustawieniach smigalo az milo , tak samo inne gry odpalane na maksymalnych ustawieniach typu HL2 chodza plynnie ... moze cos byc z plytka ? ... wina sterownikow?

pozdrawiam

@
-jeszcze pytanie na marginesie , otoz w grze maksymalna rozdzielka to 1280 , moim zdaniem powinni dac jeszcze wieksza , tak jak ma to miejsce w innych grach i jeszcze dziwi mnie dlaczego nie mozna wybrac innej glebi koloerow niz "32"

Ariakan
29-09-2005, 09:59
Chodzi mi płynnie na:

AMD 1.7 Ghz
GeForce Fx 5900 XT
256 DDR

Więc nie ma zbyt wygórowanych wymagań :)

dudson
29-09-2005, 10:11
A ja mam pytanie z innej beczki żeby tematu nowego niezakłądać czy kupie w miare dobre dvd do 100 zl ?? najwięcej moge przeznaczyć 130 zl :) ??

kryzys15
29-09-2005, 10:50
siema.
mam narazie demo fify 2006
instalacja przebiegła ok ale podczas meczu nie widać PIŁKI !!!!!!!!!!!!!
DLACZEGO ????

Matrix_Turek
29-09-2005, 11:03
mialem tak kiedys tez z FIFA 2005 przeinstaluj sterowniki i sprawdź czy z directxem jest wszystko ok:)

Ralf
29-09-2005, 12:23
Mam dokładnie to samo.. i wytłumaczyłem to sobie tak że serwer nie przyjmuje jeszcze rejestracji bo dopiero jutro jest oficjalna premiera. Ale jak jutro to nie ruszy do zrobię awanturę w EA Polska. Nie po to wywaliłem 129 zł. żeby nie móc pograć w sieci.

Spokojnie, bez nerwow, postepuj wedle podanych instrukcji.

Wskazowki do gry ONLINE

- Konto EA ONLINE [zakladne podczas instalowania FIFY] jest INNE niz konto na EASO. Dlatego nie dziwcie sie, ze Wam nie dziala to samo konto

- Kod rejestracyjny wpisujemy BEZ myslnikow.

A teraz bugi jakie zauważyłem w FIFIE narazie tylko 2 bo gram od wczoraj.

- Komentarz zupełnie nie adekwatny do sytuacji na boisku. Nie wiem Może angielski komentator też wygadywał głupoty ale nie zwracało się na to uwagi. Ale teraz jak jest Szpaku to się na to zwraca i jest po prostu śmiesznie ale z czasem będzie denerwujące.

podaj konkretny przyklad

- druga sprawa, po zakończeniu meczu (i połowy) jest podawany wynik i lista strzelców. Przynajmniej tak miało być w założeniu bo widać tylko strzelca ostatniej bramki. Ten błąd był już w demie ale myślałem że to poprawią.

Masz na mysli popup, ktory pokazuje sie na dole? Jesli tak, to tam nie ma bledu, tak mialo byc i jest:

DRUZYNA X - DRUZYNA Y - : -
XX' Kowalski

Podawany jest ostatni zdobywca bramki.

Czy EA wypuszcza w ogóle patche do gier ? Czy będzie można to naprawić ?

Bedzie jeden oficjalny patch wypuszczony przez EA. Wyjdzie on w polowie pazdziernika [podobno] i zmieni sklady na aktualne oraz IDEA Ekstraklasa na Orange Ekstraklasa.

ODNOSNIE SKLADOW

Podczas ladowania sie gry, a dokladniej na ekranie z licencjami jest napisane zolta czcionka w dodatku, ze transfery sa na [bodajze] 30 sierpnia i wszystkie transfery po tej dacie beda zawarte w oficjalnej latce.

Jak cos, to pytajcie, postaram sie pomoc.

dudson
29-09-2005, 12:34
A ja mam nastepujące pytanie: Czy jak sie kupuje zawodnika płąci sie jakąs alutą czy jakimiś punktami????

rav
29-09-2005, 12:37
Punktami, to było mówione już w zapowiedziach.

Ralf
29-09-2005, 12:38
A ja mam nastepujące pytanie: Czy jak sie kupuje zawodnika płąci sie jakąs alutą czy jakimiś punktami????

w karierze ? w sumie to sa punkty, ktore otrzymujesz od sponsora, ze sprzedazy, za zwyciestwa, za bilety, etc.

a normalnie jak dokonujesz transferow, poza trybem kariery, to bez niczego

Ariakan
29-09-2005, 12:50
- Konto EA ONLINE [zakladne podczas instalowania FIFY] jest INNE niz konto na EASO. Dlatego nie dziwcie sie, ze Wam nie dziala to samo konto

- Kod rejestracyjny wpisujemy BEZ myslnikow..

Ha ! przeglądając instrukcję odkryłem chyba gdzie robiłem błąd, w momencie rejestracji FIFY do EASO trzeba podać kod rejestracyjny a nie numer seryjny, który ja podawałem. A właściwie nie podawałem tylko sam się podał bo wskoczył mi tam automatycznie nie wiedzieć czemu. Niestety nie mogę teraz sprawdzić czy dobrze kombinuję bo jestem w pracy. Sprawdzę wieczorem.

podaj konkretny przyklad .

A proszę bardzo:

- akcja na środku boiska, Szpaku krzyczy: "ależ niesamowicie zagrał z boku pola karnego."
- długie podanie lobem na drugą stronę boiska a Szpaku: "piękne krótkie podanie po ziemi..."
- zaczyna sie mecz reprezentacji a Szpaku: "dopiero co zamknięto okienko transferowe, drużyna jeszcze się nie dotarła po zmianach.."

oczywiście nie cytuję słowo w słowo bo nie pamiętam ale tak to mniej więcej wygląda. Takich kwiatków jest mnóstwo !!

Masz na mysli popup, ktory pokazuje sie na dole? Jesli tak, to tam nie ma bledu, tak mialo byc i jest:

DRUZYNA X - DRUZYNA Y - : -
XX' Kowalski

Podawany jest ostatni zdobywca bramki.

No chyba żartujesz że tak miało być.. to jest bez sensu, jeszcze nie widziałem żeby gdzieś pokazywany był tylko zdobywca ostatniej bramki.
Oczywiście chodzi mi o transmisję a nie o grę bo w poprzednich FIFACH w ogóle nie było pokazywanych strzelców tylko wynik. I świetnie że to wprowadzili tylko szkoda że nieudolnie. Nie działa tak jak powinno i mam nadzięję że to poprawią.

Bedzie jeden oficjalny patch wypuszczony przez EA. Wyjdzie on w polowie pazdziernika [podobno] i zmieni sklady na aktualne oraz IDEA Ekstraklasa na Orange Ekstraklasa.

Podczas ladowania sie gry, a dokladniej na ekranie z licencjami jest napisane zolta czcionka w dodatku, ze transfery sa na [bodajze] 30 sierpnia i wszystkie transfery po tej dacie beda zawarte w oficjalnej latce.

...aktualne na 24 sierpnia. Aktualnych składów się nie czepiam.
Mam nadzieję że patch poza nimi poprawi popup'y.
Bo o wyglądzie Polaków nie mam co marzyć :(
Sam bym sobie ich poprawił gdyby to umożliwiała edycja tak jak zapowiadano.. a tu dupa...

Ralf
29-09-2005, 13:14
No chyba żartujesz że tak miało być.. to jest bez sensu, jeszcze nie widziałem żeby gdzieś pokazywany był tylko zdobywca ostatniej bramki.
Oczywiście chodzi mi o transmisję a nie o grę bo w poprzednich FIFACH w ogóle nie było pokazywanych strzelców tylko wynik. I świetnie że to wprowadzili tylko szkoda że nieudolnie. Nie działa tak jak powinno i mam nadzięję że to poprawią.

niestety, tak bylo od poczatkowych faz powstawania fify i nikt nic nie mowil, ze to jest zle.. Czemu tylko jeden ? bo fifa jest tak oskryptowana i pewnie wieksze okienko spowodowane wieksza iloscia strzelcow [wyobrazmy sobie wynik 10:0] tworzylby jakies bledy.

Ariakan
29-09-2005, 13:29
niestety, tak bylo od poczatkowych faz powstawania fify i nikt nic nie mowil, ze to jest zle.. Czemu tylko jeden ? bo fifa jest tak oskryptowana i pewnie wieksze okienko spowodowane wieksza iloscia strzelcow [wyobrazmy sobie wynik 10:0] tworzylby jakies bledy.

innymi słowy niedopracowane :)
No nic.. pozostaje mieć nadzieję że w nowej FIFIE będzie już dopracowane.

A propo... czy ktoś coś słyszał może o FIFA06 World Cup !?
Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie żeby mogło takiej nie być :)

Ralf
29-09-2005, 13:46
innymi słowy niedopracowane :)
No nic.. pozostaje mieć nadzieję że w nowej FIFIE będzie już dopracowane.

A propo... czy ktoś coś słyszał może o FIFA06 World Cup !?
Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie żeby mogło takiej nie być :)

poszperajcie w easo, a sie dowiecie ;)

Fred the Red
29-09-2005, 13:55

Jakby nie patrzec jest to blad bo powinno byc wszystkich zawodnikow widac. Okienko mogloby zostac takie same a dodac np. jakis suwak i tez by bylo.

Werbatin
29-09-2005, 14:09
Napewno punktami no chyba żesie postarali o realność w większym stopniu i jest kasa ...

Ralf
29-09-2005, 14:24
Jakby nie patrzec jest to blad bo powinno byc wszystkich zawodnikow widac. Okienko mogloby zostac takie same a dodac np. jakis suwak i tez by bylo.

nie zapominaj, ze programistami sa glupi kanadyjczycy ;p

Grzechu
29-09-2005, 14:32
Spróbuj zrobić obraz płytki. Możesz przeczyścić laser, lub zobaczyć czy nie ma uszkodzeń, zarysowań na płytce.

Problem w tym, ze nie mam nagrywarki DVD, tylko normalny nośnik DVD, więc obrazu płytki nie zrobie. Byłem dziś w kafejce, i gościowi odpaliła, wiec to raczej z mojej winy, lecz nie wiem dlaczego, wątpie aby DVD było walnięte.. spróbuje zrobic formata, mozliwe ze system jest zawalony.
EDIT: Problem już rozwiązany.. tzn. tak myśle. Wywnioskowalem że musze przeczycscic laser, bo teraz gre mi czyta. Dzięki wszystkim którzy chcieli pomóc

Mam jeszcze jedno pytanko, co zrobic, zeby podczas nagrywania filmiku gra strasznie nie cięła ? Chce nagrac filmik frapsem, ale jak włącze nagrywanie strasznie przycina, wiecie moze co zrobic aby tak sie nie dzialo ? Lub jakis inny program znacie do tego ?

mlody_DG
29-09-2005, 14:42
Dlaczego obrazu nie zrobisz? Do tego nie trzeba wypalary z tego co wiem ;)

Goikoczea
29-09-2005, 14:43
Mam ten sam problem co Grzechu - zalamka :-(

Utworzylem obraz w alkoholu i smiga az milo, tylko z tym EASO jest problem.

Podymczak
29-09-2005, 16:36
Problem w tym, ze nie mam nagrywarki DVD, tylko normalny nośnik DVD, więc obrazu płytki nie zrobie. Byłem dziś w kafejce, i gościowi odpaliła, wiec to raczej z mojej winy, lecz nie wiem dlaczego, wątpie aby DVD było walnięte.. spróbuje zrobic formata, mozliwe ze system jest zawalony.
EDIT: Problem już rozwiązany.. tzn. tak myśle. Wywnioskowalem że musze przeczycscic laser, bo teraz gre mi czyta. Dzięki wszystkim którzy chcieli pomóc

Mam jeszcze jedno pytanko, co zrobic, zeby podczas nagrywania filmiku gra strasznie nie cięła ? Chce nagrac filmik frapsem, ale jak włącze nagrywanie strasznie przycina, wiecie moze co zrobic aby tak sie nie dzialo ? Lub jakis inny program znacie do tego ?
Tj., napisał młody_DG, do zrobienia obrazu nie potrzebujesz wypalary DVD. Przecież gdy robisz obraz zwykłej płyty możesz to uczynić nawet z CD-ROMu. Więc co stoi na przeszkodzie?

Co do tego nagrywania filmików używaj GameCam, zasada działania jest prosta, gra nie spowalnia aż tak tragicznie, osobiście polecam a i filmiki nagrane mniej ważą niż te zrobione we Frapsie.

Grzechu
29-09-2005, 16:42
Co do tego nagrywania filmików używaj GameCam, zasada działania jest prosta, gra nie spowalnia aż tak tragicznie, osobiście polecam a i filmiki nagrane mniej ważą niż te zrobione we Frapsie.

Zarzuć linkiem do tego programu jeśli możesz, byłbym wdzięczny :)

EDIT: Albo może odezwij się na GG, bo mam pytania w sprawie tego programu.

Ariakan
29-09-2005, 17:44
Ha ! przeglądając instrukcję odkryłem chyba gdzie robiłem błąd, w momencie rejestracji FIFY do EASO trzeba podać kod rejestracyjny a nie numer seryjny, który ja podawałem. A właściwie nie podawałem tylko sam się podał bo wskoczył mi tam automatycznie nie wiedzieć czemu. Niestety nie mogę teraz sprawdzić czy dobrze kombinuję bo jestem w pracy. Sprawdzę wieczorem...

Dupa blada.. ani numer seryjny, ani kod rejestracyjny podane na odwrocie instrukcji nie działają.. wciąż pisze że nieprawidłowe...

Macie jakiś pomysł ? Czy może czas już dzwonić do EA Polska ? :)

Ralf
29-09-2005, 18:08
wciąż pisze że nieprawidłowe...
)

maly offtop ;) ..

jest napisane

;)

Vesp3r
29-09-2005, 18:10
Witam mam pewnien problem :/
Gra widzi mi jak bym miał podłaczone 3 pady do komputera, a niemam żadnego.
Najgorsze jest to że jest tak jak by pady były "zawieszone" w pozycy lewo góra.
Niestey newiem jak sobie z tym poradzić.
Mój komputer to amd 64 3000+ mobo gigabyte 1gb ramu ati 9600 xt
Reinstal windowsa niestety nic niedaje.

Drzemek
29-09-2005, 19:20
Witam mam pewnien problem :/
Gra widzi mi jak bym miał podłaczone 3 pady do komputera, a niemam żadnego.
Najgorsze jest to że jest tak jak by pady były "zawieszone" w pozycy lewo góra.
Niestey newiem jak sobie z tym poradzić.
Mój komputer to amd 64 3000+ mobo gigabyte 1gb ramu ati 9600 xt
Reinstal windowsa niestety nic niedaje.
jka masz mysz albo klawature na usb to spróbuj ją dołączyc :D

MatrixPoland
29-09-2005, 19:48
Siemka :)
Dzwoniłem do ea sport dnia 28 powiedzieli ze nic nie pomoga przeed premiera wiec lipa..
pisałem emaila do ea sport dostałem odpowiedz ze easo bedzie działac od premiery bo wtedy uruchomia serwery :)
a z ta klawiatura mam podobnie bo mam klawe na usb i tez mi warjuje fifa;/ wiec zawsze ja odlanczam ale zwałą jest z tego powodu ;/
i nie moge zapamietac ustawien przyciskow na padzie o co chodzi ;/ ?? jak to zmienic :) isiedze dzis do 1 i zobacze czy bede działały serwery :)

alien
29-09-2005, 20:07
Ja mam taki maly problemik ;] czy moglby mi ktos pomoc zmienic rozdzielczosc z 1024x768 32 bity na 1024x768 16 bitow na mojej karcie to jest wielka roznica a menu fify mam niestety tylko 32 bity ;] mam nadzieje ze ktos mi pomoze bo nie chce graac na 800x600

MatrixPoland
29-09-2005, 21:14
prosze bardz ozapozyczone www.fifapolonia.pl to jest do demka ale działą wszedzie na wszystkich grach izastosuj swa rozdzielczasc ktora potshebujesz :)

. Klikamy na skrócie Fify 06 prawym przyciskiem myszy
2. Dajemy właściwości
3. Tutaj w tym okienku jest taka linijka jak: Element docelowy, gdzie znajduje się miejsce zainstalowania gry. Jeśli daliście miejsce docelowe to będzie to wyglądało tak: "C:\Program Files\EA SPORTS\FIFA 06\fifa06.exe"
4. Teraz macie dodać po tym adresie taką linijkę: "RESOLUTION=1024x768x32"
5. Będzie to wyglądało tak: "C:\Program Files\EA SPORTS\FIFA 06\fifa06.exe" RESOLUTION=1024x768x32
6. Do wyboru macie następujące rozdzielczości, które możecie wpisać zamiast wyżej wymienionej: 640x480x32, 800x600x32, 1024x768x32, 1280x1024x32, 1600x1200x32
7. Najlepszym rozwiązaniem jest jednak rozdzielczość: 1024x768x32
Myślę, że teraz będziecie mieli ułatwione granie...

jaworc
30-09-2005, 04:20
Mam Problem.gram Sobie Turniej Wgrywam Go A Potem Niewiem Jak Go Stasowac.proszem O Pomoc.

MatrixPoland
30-09-2005, 06:37
chyba skasowac jak o to chodzi to wałazisz moje dokumenty/fifa06 i kasujesz pliki badz folder o nazwie twego turnieju wsio i teraz na konto o numerze .... prosze 5 zł :) zzart gupi zart dziiała komus juz eao pisac na gg albo tu taj :)

Fred the Red
30-09-2005, 07:29
nie zapominaj, ze programistami sa glupi kanadyjczycy ;p

Wy wszyscy macie coś od tych kanadyjczykow. :p I co podoba wam sie fifka? Bo mi nawet, nawet, ale wole ciupac w NHL.... :spoko:

sacked
30-09-2005, 07:30
Ja wczoraj nie wytrzymałem....i poleciałem do Empiku kupić tą gierke. A co mi tam. Jak chcecie to podziele się z wami pierwszymi uwagami.

Instalacja - bez problemowa
Pierwsze urzuchomienie gry - odrazu zaskoczenie, dla mnie raczej negatywne. Nie ma głównego menu, tylko należy wybrać drużynę którą chce się grać. Z tego zdezorientowania wybrałem na oślep Athletic Bilbao i....zacząłem grać. Przeciwnikiem jest drużyna klasycznej XI z Zbyszkiem Bońkiem na czele (b. podobny jest w grze). No więc pomysł może i dobry z tym meczem na rozgrzewke szkoda tylko że trzeba grać na fabrycznych ustawieniach gry, czyli roździelczość, poziom przeciwnika no i przede wszystkim klawiszologia.
Po porażce 0:1 wreszcie pokazało sie główne menu.
Komentarz - trzeba sie przyzwyczaić. Za pierwszym razem było na prawde dziwnie. Człowiek nie skupiał sie na grze tylko na tym co powie Szpaku. Jednak z meczu na mecz jest lepiej. Komentarz jest na prawdę rozbudowany. Wiadomo dłuższe zwroty szybciej się zapamiętuje ale moim zdaniem to co się slyszy jest adekwatne do sytuacji na boisku. Jedyne czego mi brakuje bardzo to że komentator nie wypowiada nazwisk zawodników, ale może to dletego ze gram w niższej lidze. Myśle ze jak będe grał sławnymi zespołami to będzie już wypowiadał nazwiska.
Po 5-6 meczach nie byłem znudzony komentarzami, zobaczymi jak będzie potem. Pewne kwestie się powtarzają ale narazie to nie denerwuje. Z błędów narazie zauważyłem to że ja n.p gram drużyną Derby a o jakimś napastniku wypowiada się: "Zawodnik klasy światowej" i inne bzdury. Ponadto po 2-3 minutach meczu potrafi powiedzieć "ten zawodnik jest dzis nie do przejścia". Ogólnie zwroty się nie powtarzają, oprócz tych związanych z sędzią. Zazwyczaj jest to komentowane: "jeśli coś tam...to sędzia straci kontrole nad meczem". Jeśli chodzi o pozytyw w komentarzach to b. mi się podoba to że komentator naprawdę wie jaki jest wynik meczu (potrafi powiedzieć że jest już 2:0, a jak n.p 2:1 to że blisko jest wyrównania.) Ciekaw jestem sam czy jak będzie wynik. np. 6:2 to czy komentator to wypowie, pożyjemy zobaczymy. Narazie komentarz oceniam pozytywnie, błędy są ale to było oczywiste.

Menu - jest przejrzyste. Standardowe i o to chodzi. Denerwuje troche że nie wszystkie opcje wyboru u dołu ekranu się mieszczą więc automatycznie co kilka sekund się zmieniają. Dziwne to troche.

Więc to są moje uwagi po pierwszych kilku meczach. Zobaczymy jak będzie dalej. Mam nadzieję że dalej już będzie tylko lepiej...mnie już wciągnęło i nie mogę się doczekać kiedy dalej będe grał sobie sezonik.

Jak jakieś pytanka to czekam.

nafti
30-09-2005, 07:40
Ja mam taki maly problemik ;] czy moglby mi ktos pomoc zmienic rozdzielczosc z 1024x768 32 bity na 1024x768 16 bitow na mojej karcie to jest wielka roznica a menu fify mam niestety tylko 32 bity ;] mam nadzieje ze ktos mi pomoze bo nie chce graac na 800x600
Spróbuj zablokować rozdzielczośc programem RefreshLock.

alien
30-09-2005, 08:52
Juz MatrixPoland mi pomogl za co mu bardzo dziekuje rodzielczosc 1024x768 16 bitow
wlaczamy w pasku startu uruchom
"C:\Program Files\EA SPORTS\FIFA 06\fifa06.exe" RESOLUTION=1024x768x16

MatrixPoland
30-09-2005, 09:25
Spoko tam :) komentarz oceniam raczej slabo zdenerwowalo mnie kilka razy takie cos w stylu ze wygrywam roznica 2 bramek aj est naprzyklad roznica 3 ;/ i troszhkie wolne sa te komentarze ;/ i na easo sa straszne lagi :( ja jebie przez to przegralem dwa mecze ;/

jacek804
30-09-2005, 09:35
Dupa blada.. ani numer seryjny, ani kod rejestracyjny podane na odwrocie instrukcji nie działają.. wciąż pisze że nieprawidłowe...

Macie jakiś pomysł ? Czy może czas już dzwonić do EA Polska ? :)

Mam ten sam problem ale serwery bedą od 7 października bo to jest światowa premiera Fify(chyba).Bo mi dzisiaj nie działa :-(

outmar
30-09-2005, 10:50
No ja też!!!!!!szlak mnie trafia,wydalem ponad 150 złotych i nie mozna pograć po sieci!!!Mam nadzieje,że w ciągu najbliższych paru dni sprawa się wyjaśni.

Blacky
30-09-2005, 11:17
A ja mam taki problem: Wszytsko jest OK instaluje sie - i na koniec gdy chce uruchomic gre wyskakuje mi blad:

Nie wykryto napedu DVD-ROM
Włóż właściwą płytę DVD, wybierz OK i uruchom ponownie aplikację.

Otóż mam nagrywarke DVD wiec wszysko powinno byc OK, zreszta jakos zainstalowalem. Naped jest sprawny. Gra oczywiscie oryginalna.
Ma ktos moze jakis pomysl?

HUBERTS28
30-09-2005, 11:47
Witam
Ja też miałem problem z kodem. Trzeba zrobić następującą rzecz...

Wysłac scan kodu który nie działa ( moze byc zdjecie zrobine komórką) w załączniku pod adres pomoc_techniczna@ea.com i opisac całą sytuację. Przysyłają nowy kod który działa. JA na razie rozegrałem kilka meczów ONLINE, ale się wiesza . Za chwilę znów dzwonię do EA 8-) . Napiszę co uzyskałem :D
Pozdrawiam

Lolo
30-09-2005, 12:12
Witam

Wysłac scan kodu który nie działa ( moze byc zdjecie zrobine komórką) w załączniku pod adres pomoc_techniczna@ea.com i opisac całą sytuację. Przysyłają nowy kod który działa. JA na razie rozegrałem kilka meczów ONLINE, ale się wiesza . Za chwilę znów dzwonię do EA 8-) . Napiszę co uzyskałem :D
Pozdrawiam

Jaja sobie z ludzi robisz :whatsup:

El Siete
30-09-2005, 12:41
czy jest w pelnej wersji mozliwosc gry przez direct IP?? Ja FIFE kupuje jutro:)

outmar
30-09-2005, 12:52
Witam

Pozdrawiam

hmmmm nie wiem ty tak na poważnie???? :]

lupus
30-09-2005, 13:02
A ja mam taki problem: Wszytsko jest OK instaluje sie - i na koniec gdy chce uruchomic gre wyskakuje mi blad:

Nie wykryto napedu DVD-ROM
Włóż właściwą płytę DVD, wybierz OK i uruchom ponownie aplikację.

Otóż mam nagrywarke DVD wiec wszysko powinno byc OK, zreszta jakos zainstalowalem. Naped jest sprawny. Gra oczywiscie oryginalna.
Ma ktos moze jakis pomysl?

Moze masz dwa napedy, lub jakis emulujesz? Sprawdz podlaczenie i odczyt. A po instalce zawsze dla pewnosci milo zrobisc reset.

q-bas
30-09-2005, 13:04
Powiedzcie mi jako człowiekowi, ktory waha sie nad kupnem oryginalu: czy sa jakies opcje gry po sieci, ktorych nie wykorzysta sie w piracie? Bo przez direct IP na kazdej wersji sie zagra, a turnieje takie jak PLF wlasnie to wykorzystuja... Nie besztajcie mnie za piractwo, tylko potraktujcie odpowiedz jako edukacje, ktora doprowadzi moze do tego, ze zakupie gre w sklepie...

outmar
30-09-2005, 13:11
Nie wiem,ja jestem totalnie wkurzony,po raz pierwszy w życiu kupiłem oryginał i mam problem z kodem.Teraz mam wątpliwości,czy aby dobrze zrobiłem wydając 150 złotych :whatsup:

HUBERTS28
30-09-2005, 13:13
Witam ponownie.

Oczywiście że to prawda . Piszę to całkiem poważnie. Ja najpierw zadzwoniłem do EA i tak mi kazali. Ale strasznie ciężko się dodzwonićPozdrawiam

bercjk
30-09-2005, 13:49
juz to pisalem na pierwszej stronie , ale kazdy przeszedl obok tego :cfaniak:

dysponuje sprzetem :
Pentium IV 3.2 gHz
Radeon 9800 pr0 (128 mg)
1 giga ddr

i gra nie chodzi jak powinna ... pierwsze co zauwazylem to to ze gra przycina mi na logu EA Sports a pozniej na "intrze" , sama gra tez nie chodzi za plynnie jak na taki sprzet

np HL2 smiga mi na najwyzszych ustawieniach bez problemu

moze ktos jest bardziej wtajemniczony ? problem z plytka ?

pozdro

Boss
30-09-2005, 14:00
Gdzie sie kasuje pliki do wczytywania? :whatsup:

Jakby co odpowiedź powyżej mnie nie satysfakcjonuje gdyż nie wierze żeby w grze nie szło tego usunać.

dj999
30-09-2005, 14:04
mam problem ktory wystepuje i w demie gry i w pelnej wersji, mianowicie "menu zyje wlasnym zyciem". wszystkie opcje zmieniaja mi sie same ( poprostu zaznaczenie danej opcji lata w gore i w dol/na boki ) wyglada to tak jak bym mial wcisniety enter lub strzalki na stale i menu ciagle przemienialo swoje zaznaczenie, juz przy wyborze jezyka pole wyboru samo sobie leci, na poczatku myslalem ze to taki bajer ale w dalszej czesci gry to juz nie wyglada tak ciekawie.

nie wiem co z tym zrobic, deinstalka gry nie pomaga, czyscilem regi, tez nic, watpie ze to stery od grafy lub dx....ale jak tak dalej pojdzie to sproboje i tego! ktos wie jak sie z tym uporac?

bercjk
30-09-2005, 14:05
Gdzie sie kasuje pliki do wczytywania? :whatsup:

Jakby co odpowiedź powyżej mnie nie satysfakcjonuje gdyż nie wierze żeby w grze nie szło tego usunać.

Moje Dokumenty / FIFA 06 i tam masz zapisane pliki typu opcje , kariera

w grze nie idzie

MatrixPoland
30-09-2005, 14:05
NO K**** dzwonce do easport oni wam poradza co macie robic a nie sikacie mi tu :] miałem tk samo a teraz sie ciesze wspaniala gra na EA Sport Online :)
orginała sie zawsze oplaca kupic :] wg mnie temat z niedziałąjaca cd-keyem jest zamkniety :] jak mata jakies pytania walic na gg:2851735 sie przedtawic i pisac o coc chodiz :]ciał :)

MatrixPoland
30-09-2005, 14:07
mam problem ktory wystepuje i w demie gry i w pelnej wersji, mianowicie "menu zyje wlasnym zyciem". wszystkie opcje zmieniaja mi sie same ( poprostu zaznaczenie danej opcji lata w gore i w dol/na boki ) wyglada to tak jak bym mial wcisniety enter lub strzalki na stale i menu ciagle przemienialo swoje zaznaczenie, juz przy wyborze jezyka pole wyboru samo sobie leci, na poczatku myslalem ze to taki bajer ale w dalszej czesci gry to juz nie wyglada tak ciekawie.

nie wiem co z tym zrobic, deinstalka gry nie pomaga, czyscilem regi, tez nic, watpie ze to stery od grafy lub dx....ale jak tak dalej pojdzie to sproboje i tego! ktos wie jak sie z tym uporac?

MAsz jakies urzadzenie typu klawiaura na usb wiec ja odłacz bedize luz :] ciał :] tez tak mam nie reinstaluj wina :P ja 4 razy waliłem formata :P

Frankon
30-09-2005, 15:31
Już mam tego dość. Kupiłem FIFE, zainstalowałem.... wszystko super, jestem w niebie! Jednak ku... gdy chce właczyć grę wyswietla mi się komunikat

// Nie można znaleźć płyty.
Włóż właściwą płytę, wybierz OK i uruchom aplikację.
//

Myslalem, że mnie huy strzeli. Od 14:30 siedze do teraz i za nic w świecie nie chce mi się gra odpalić. Co jest do? Nagrywarka DVD/RW wszystko ok. Komp zajebisty, Pentium IV 3.0 GHz. Proszę o pomoc! HELP!

alien
30-09-2005, 15:34
NO to w koncu co z tym nie dzialajacym kontem na EASO musze zadzwonic do EA czy moze wyslac jakiegos maila moze mi ktos pomoc bo nie po to wydawalem tyle siana zeby teraz nie moc grac w sieci

xbor
30-09-2005, 15:48
A ja mam taki problem:
"zainstalowalem sobie fife2k6 i w menu i wszedzie mi same ustawienia sie zmieniaja :/ jak bym mial wcisniety jakis klawisz :(Fifa mi wykryla ze mam podlaczonego pada...a ja go wcale nie mam :/ co mam robic??"

Boss
30-09-2005, 16:11
A ja mam taki problem:
"zainstalowalem sobie fife2k6 i w menu i wszedzie mi same ustawienia sie zmieniaja :/ jak bym mial wcisniety jakis klawisz :(Fifa mi wykryla ze mam podlaczonego pada...a ja go wcale nie mam :/ co mam robic??"

Idź stąd debilu :/.

W tej grze dali jedną wielką plamę. Po każdorazowym wyłączeniu gry i włączeniu od nowa trzeba sobie ustawiać sterowanie. Litości... to jest straszne, jak jakiś patch nie wyjdzie to będę się musiał na siłę uczyć ustawień domyślnych.

Trowi
30-09-2005, 17:43
Wezcie mi powiedzcie dlaczeko kod do rejestracji nie dziala probowalem 2 kody ten do gry i ten do resjestracji konto na easo mam z edycji 2005 w ktorej niebylo owego problemu w instrukcji ipsze ze zeby grac w sieci trzeba wykupic abonament to po jaka kaszane ja orginala kupowalem :/ .A komentarz no coment :hahaha: Podobne teksty jak w Skoki Narciarskie "ten napastnkik to Prawdziwy drapierznik" co za tekst nigdy nie slyszalem takiego czegos.Szkoda gadac to nie to forum ;D al z ta gra w sieci niech ktos cos doradzi.

xbor
30-09-2005, 18:13
PIPA Sam jesteś debilem kretynem i ciotom.
Po
1. Tak się dzieje mojemu koledze
2. Co mnie kużwa obchodzi że ty musisz zawsze ustawienia zminiać mam do w dupie iciebie też *** CI W DUPE

MatrixPoland
30-09-2005, 18:54
Wezcie mi powiedzcie dlaczeko kod do rejestracji nie dziala probowalem 2 kody ten do gry i ten do resjestracji konto na easo mam z edycji 2005 w ktorej niebylo owego problemu w instrukcji ipsze ze zeby grac w sieci trzeba wykupic abonament to po jaka kaszane ja orginala kupowalem :/ .A komentarz no coment :hahaha: Podobne teksty jak w Skoki Narciarskie "ten napastnkik to Prawdziwy drapierznik" co za tekst nigdy nie slyszalem takiego czegos.Szkoda gadac to nie to forum ;D al z ta gra w sieci niech ktos cos doradzi.
Trowi nie dygaj gra na easo jest za free tylko tam tsha wybrac takie cos i jest looz jest za free :) nie dygaj a a by grac na easo mosisz zadzwonic do panstwa z ea sport i im sie poskarzyc ze nie mozesz sie zalogowac i oni to naprawia i nie sikac tak :)

1! nie dizała rejstracja dzwonic do easo oni pomoga
2! w fife sie zmiania samo odłaczyc klawiature
3! nie da sie zapisac ustawien klawiszy ani na klawie ani na padzie
4! komentaz jest do dupy

q-bas
30-09-2005, 18:56
No właśnie, ja też przeczytałem na okładce, że do "usług sieciowych wymagana jest rejestracja i wykupienie abonamentu. Wysokość abonamentu podana jest na stronie www.easports.com" Tak więc mam pytanie do ludzi, którzy się orientują, a przede wszystkim do administratorów, którzy sprzedają tą grę na CF, o co tutaj chodzi? Jaka opłata, za jakie usługi, gdzie to jest opisane, gdzie są podane stawki i warunki? Bo nie chcę kupić gry, a potem się okaże, że musze następną kasę bulić, żeby po sieci grać... Bardzo proszę o odpowiedź.

Boss
30-09-2005, 18:58
Po
2. Co mnie kużwa obchodzi że ty musisz zawsze ustawienia zminiać mam do w dupie iciebie też *** CI W DUPE

Zwroty osobowe się pisze z dużej litery. Pomijając to co napisałeś powyżej (wybaczam dzieciom) uzasadnie Ci jak małemu dziecku dlaczego nazwałem Cię debilem.

Gdybyś posiadł zdolność rzetelnego przeglądania tematu, zresztą nie tylko tego, sprawa była poruszana przy demie, znałbyś istotę problemu z którym się tutaj zwracasz. Sprawa była poruszana 1000 razy i jeszcze 1.

Na koniec składam kondolencje twojej rodzinie i nauczycielce od polskiego.

Trowi
30-09-2005, 19:15
Trowi nie dygaj gra na easo jest za free tylko tam tsha wybrac takie cos i jest looz jest za free :) nie dygaj a a by grac na easo mosisz zadzwonic do panstwa z ea sport i im sie poskarzyc ze nie mozesz sie zalogowac i oni to naprawia i nie sikac tak :)

1! nie dizała rejstracja dzwonic do easo oni pomoga
2! w fife sie zmiania samo odłaczyc klawiature
3! nie da sie zapisac ustawien klawiszy ani na klawie ani na padzie
4! komentaz jest do dupy

Jo nietrzeba to dzieki zadzwonie do tych gejow specialnie to robia zeby kase wyciagnac ale coz gra przez siec wazniejsza niz te 2 zl za rozmowe.A co do komentarza maszabsolutna racje do bani.Jak ktos gral w Skoki narciarski to wie ze to to samo i glupie teksty i ruzna tonacja dzwieku gdy wymawia nazwisko zawodnika.

A jeszcze jedno gdzies tu czytalem hyba w recenzji fify ze jest gdzies filmik ktory pokazuje zastosowanie zwodow niemoge go jakos znalesc.

A jescze jeden shit na poczatku kariery nawet zawodnik z 50 pkt umiejetnosci niechce podpisac mi kontraktu gral Lechem to ja musze caly sezon wstawiac obroncow do pomocy lub napastnikow bo mi sie zawodnicy meczaco za besens.

Boss
30-09-2005, 20:05
Ale wałek, w Polskiej Lidze w karierze mistrz kraju gra w grupie LM a drugi zespół w eliminacjach LM ;P

Drago
30-09-2005, 20:05
Już mam tego dość. Kupiłem FIFE, zainstalowałem.... wszystko super, jestem w niebie! Jednak ku... gdy chce właczyć grę wyswietla mi się komunikat

//

Myslalem, że mnie huy strzeli. Od 14:30 siedze do teraz i za nic w świecie nie chce mi się gra odpalić. Co jest do? Nagrywarka DVD/RW wszystko ok. Komp zajebisty, Pentium IV 3.0 GHz. Proszę o pomoc! HELP!

Tez tak miałem z FIFA 2oo5 poprostu otwieraj tą ścieżką

Mój Komp -> Prawym na ikone gdzie masz płytę -> Otwórz -> Crack i tam powinna być Fifa 2oo6

Pozdro mysle że to pomoże

Ralf
30-09-2005, 20:20
Po

ban za obrazanie userow.

Jo nietrzeba to dzieki zadzwonie do tych gejow specialnie to robia zeby kase wyciagnac ale coz gra przez siec wazniejsza niz te 2 zl za rozmowe.A co do komentarza maszabsolutna racje do bani.Jak ktos gral w Skoki narciarski to wie ze to to samo i glupie teksty i ruzna tonacja dzwieku gdy wymawia nazwisko zawodnika.

A jeszcze jedno gdzies tu czytalem hyba w recenzji fify ze jest gdzies filmik ktory pokazuje zastosowanie zwodow niemoge go jakos znalesc.

A jescze jeden shit na poczatku kariery nawet zawodnik z 50 pkt umiejetnosci niechce podpisac mi kontraktu gral Lechem to ja musze caly sezon wstawiac obroncow do pomocy lub napastnikow bo mi sie zawodnicy meczaco za besens.

ban za "gejow" i za jakze wyszukane zasady ortograficzne.

hawciu1
30-09-2005, 20:27
mam atlona 64bitowego karte raderona 9550 512 ramu i 80 giga twardego ja mam problem taki ze jak wchodze do fify 06 to jak mam do wyboru jezyk to mi sie samoczynie przesowa w prawo moge odlonczyc klawiature i to nic nie da jak zrobie enter wejdzie do fify ale jak mam wybrac na poczatku druzyne to juz dupa nie moge nacisnac enter moim zdanie fifa 06 nie chodzi na procesory atlon wylocznie na pentiumy itd mam nadzieje ze EA sports cos z tym zrobi za jakies 2tygodnie wyjdzie jakis pacz na to bo napewno nie tylko ja mam taki problem mam nadzieje ze 150zl nie poszlo sie jebac to jest pech musze do nich zadzwonic bo na pudelku od gry jest nr telefoniczny i ich zjebie wszystkich pokolei aha sterownki mam do wszystkiego najnowsze bo sciagalem jak macie jakies propozycje albo poradziliscie sobie z tym problemem to prosze napiscie jak to zrobiliscie prosze :(:):(

tomeko22
30-09-2005, 21:22

//
Mam taki sam problem-nie wiem co robic.cracka tam nie ma bo to oryginał:?tragedia.pomóżcie proszę!!!! :-( :-( :-(

Boss
30-09-2005, 21:24

//
Mam taki sam problem-nie wiem co robic.cracka tam nie ma bo to oryginał:?tragedia.pomóżcie proszę!!!! :-( :-( :-(

Może nie odtwarza Ci płyt DVD?

gitaramir
30-09-2005, 22:59
Ludzie pomozcie katastrofa kupilef fifke na necie i jest zrabany plik dat_pol.big
Pisalem prosbe o reklamacje i nic troche mnie wy*****ali jak by ktos mogl udostepnic ten plik na rapidshere(czy jak to sie tam pisze) pomozcie zagorzalemu fanowi fify
plissssssssssss!!!!! :eek:

gitaramir
30-09-2005, 23:00
plik znajduje sie w ...\fifa 06\data\audio

Urban
30-09-2005, 23:48
Widze ze niktorzy maja problem z graniem choc maja orginał

Jeśli wyświetla sie komunikat o treści "Brak nośnika itp" najprawdopodobniej masz zainstalowany emulator CD/DVD np (Deamon tools) wyłącz go.

Jeśli nie masz emulatora a masz np 2 cd-romy wyłącz jeden na jakiś czas możesz odlączyć kabel od napędu ale po co rozkręcać wystarczy" klikasz prawym na moj komputer -> wlasciwosci -> sprzet -> menadzer.. -> znajdz teraz napęd z którego NIE instalowałeś gry -> wlasciowosci -> na dole masz "uzycie urządzenia i wybierz opcje "wyłącz". Teraz system widzi tylko jeden napęd i postaraj się uruchomić grę najlepiej jak wyłączysz napęd zresetuj komputer to napewno pomoże a przynajmniej nie zaszkodzi.

Jeśli dalej nie widzi płyty to zrób obraz tej płyty (do zrobienia obrazu nie jest potrzeba nagrywarka) nastepnie emuluj ten obraz specjalnym softem (polecam daemon tools) do sciagniecia np ze strony www.nowe.pl (przepraszam z gory za link) teraz postaraj sie uruchomic grę.

Jeśli to nie pomoże napisz do mnie a zawsze postaram sie pomóc.

Pozdrawiam Urban (urban@inter-c.pl)

Przemek17
01-10-2005, 07:16
Siema!!
mam problem kupilem orginal gry a mi ciagle wyswietla ze zeby wlozyc plyte i wcisnac OK co mam zrobic? Potrzebuje cracka!! jesli ktos ma prosze niech mi przesle na e-mail:ziomus323@o2.pl lub przez gg: 2049607 !! prosze was o pomoc

kukiop
01-10-2005, 08:44
Nie idzie mi fifa jak włanczam jezyki mi same przeskakuja intro jest ok gdy mam wybrać drużyne znowu mi wszystko lata tak jak przy jezykach komp jest na bank dobry a może sterowniki gdy meczyk włanczam przycina mi sie :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup:

tomeko22
01-10-2005, 08:49
plyty DVD mi odtwarza-nie rob z ludzi idiotów .probowalem z daemonem i nic,crackow tez nie ma.odtwarzacz mam1 wiec juz nie weim co robic:(:(pomocy

Frankon
01-10-2005, 10:11
Ja miałem ten sam problem. Oto sposób, w jaki można go rozwiązać:

Mój komputer -> właściwości FIFA06 (D:) -> DLA ->

Tam znajduje się takie coś:
"Enable DLA on your drives" - trzeba to po prostu wyłączyc, odchaczyć i mozna smigac w FIFKE. Super jesli komus pomogłem ;)

Pozdro

MatrixPoland
01-10-2005, 10:12
hawciu1 jakbys czytał te newsy qtre pisałem to bys k**** wiedzął ze mash wyłaczyc klawiature na usb :] ja jebie co z wami sie dzieje czytac nie potraficie :) Trowi odezwij sie do mnie na gg oks :) chyba mnie jeszcze pamietash :)

Kvachu
01-10-2005, 10:19
Wczoraj kupiłem oryginał Fify w katowickim Empiku za 159 zl. Hehe, wątpie czy gdziekolwiek indziej w Polsce znalazłbym tą gre drożej :)
Zagrałem juz okooło 10 meczy z bracikiem na dwóch i jest fajnie aczkolwiek brak Sobolewskiego w Wiśle (w reprezentacji jest) to rzecz bardzo dziwna i smutna :( Poza tym Dawidowski jednym z najlepszych piłkarzy Wisły i gra w podstawowym składzie na środku pomocy. Szkoda. Co do komentatorów to wydaje mi sie ze po max kilku tygodniach znudza sie i bede wylaczal komentarz.

Jeśli chodzi o numer seryjny to też na początku mi nie działał mimo że byl prawidłowo wpisany. Dopiero jak napisałem go bez polskich liter czyli zamiast ż wyebałem z to działał.

Przemek17
01-10-2005, 10:51
FRANKON ale wyjasnij dokladniej co zrobic zeby ta fifa dziala !! pliss!!

kukiop
01-10-2005, 11:02
Frankon no włąsnie wyjaśnij to dokładnie bo nie moge sie połapać w tym.
Wszystko samo sie przełancza jakbym naciskał ciągle przycisk (w doł).
Niewiem co zrobic błagam o pomoc bo mnie juz nerwica weżnie!!!!!!!!!!!!!!
:whatsup: :whatsup: :whatsup:

Przemek17
01-10-2005, 11:05
kukiop ej jak to zrobic? gdzie trzeba wejsc ?? tez masz problem z tym ze wyskakuje ci ze plyte potrzebuje??

kukiop
01-10-2005, 11:20
nie ja mam problem że mi samo przeskakuje co 2 język ,druzyny itp.
Komp spełnian wszystkie wymagania i wszystko jest ok i że gra jak mecz sie zaczyna przycina
:whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup:

kukiop
01-10-2005, 11:53
odpiszcie bo mnie kurwica strzela nie moge grac pomocy

gangsta111
01-10-2005, 12:26
wiec mam taki problem - mam obraz plytki na dysku, i z tego obrazu
chce uruchomic gre (emuluje deamonem) i pisze mi ze wykrytuo aktywny
emulator CD/DVD prosze go wylaczyc i ponownie uruchomic gre

innej mozliwosci nie mam, nie mam nagrywarki dvd tak ze nie ma szans
zeby nagrac gre na DVD i uruchomic z napedu :(

POMOCY

Cubaza
01-10-2005, 12:39
No to ja odpowiem pierw na pytanie poprzednika a więc jak chcesz na emulatorze to tylko i wyłącznie na alkoholu bo na deamonie nie będzie działać... a pytanie dlaczego przeskakuje menu?? Kilka stron wcześniej jest napisane aby odłączyć wszystkie urządzenia podłączone do USB takie jak myszka klawiatura spotkałem się nawet z urządzeniem wielofunkcyjnym robiącym za pada... Tak, że odłącz wszystko.. Ja mam inny problem a mianowicie jak gram sobie meczyk prawda(nie zależnie od trybu bo sprawdzałem) i on się skończył mam powrtórki i menu powrotu do głównego menu... No to klikam na nie i w tym momencie mi się komp wiesz i nie wraca już do menu. Czekałem ponad 10 minut przed chwilą i nic nie dało się z tym zrobić.. Czy to wina mojego kompa czy może jednak fify? Z góry dzięki za odpowiedź
P.S. Chciałem się dodatkowo przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post tutaj i mam nadzieję, że nie ostatni :) Pozdrawiam

Boss
01-10-2005, 12:56
Panowie, nooby zdominoławy ten temat. Ratujcie! ;P

piwoszq
01-10-2005, 13:03
Mam problema. Gdy gram to po około 2-3minutach minimalizuje się okno FIFY 06. Czy ktoś zna się na tym? Wie jak mi pomóc? proszę o odpowiedź.

gangsta111
01-10-2005, 13:07
Cubaza w tym problem ze na alkoholu tez niestety nie dziala :( :( :( :(

gramczesto
01-10-2005, 13:12
Gra nie obsługuje Windows 95, Windows 98 i Windows NT 4.0

JA mam windows 98 i po KAŻDYM meczu zawiesza mi się komp
PO KAŻDYM
Czy to wina windowsa??
Nie mam za szybkiego kompa ale skoro moge zagrac i gram spokojnie i nie zacina mi się mecz to chyba powód jest inny
Ktoś może pomóc?

outmar
01-10-2005, 13:17
a ja mam jeszcze inny problem,juz skontaktowalem sie z easports,maja mi wyslać prawidlowy kluczyk.Co gorsze,jak wchodze do trybu gry sieciowej,pozniej chce wrócić do menu i wyskakuje mi błąd fifa2006.exe i gra sie mi sama wyłącza :mad:

kukiop
01-10-2005, 13:19
ej czyli mam wyłączyć wszystkie urządzenia podłczone na ysb . a dlaczego przycina mi się jak gram bo jakimś cudem włączyłem meczyk czy to tez od tego pomózcie plis

kukiop
01-10-2005, 13:28
Błagam pomóżcie :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :mad: :mad: :mad: :mad: proszę jak odłacze urzadzenia usb to nie bedzie mi sie przycinało i skakało

gramczesto
01-10-2005, 13:41

PO KAŻDYM
Czy to wina windowsa??
Nie mam za szybkiego kompa ale skoro moge zagrac i gram spokojnie i nie zacina mi się mecz to chyba powód jest inny
Ktoś może pomóc?
Podbijam
KTOŚ może mi pomóć??;/

kukiop
01-10-2005, 13:46
gramczesto nie mam pojęcia a nie wiesz co z moim problemem
:whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :whatsup: :-(

artur6789
01-10-2005, 14:23
A ja mam inny problem. Dostalem FIFE od kolegi z U.K, przed momentem doslownie, lecz niestety nie mam polksiej wersji jezykowej !! mam francuska angielska niemiecka i jakas tam jeszcze, ale nie ma polskiej ! I ne mam Szpaka i Szaranowicza !! Jedyna rzecz dla ktorej wydalem 130 zl to bylo to ! A teraz tego nie mam :/ PES 5 rzadzi !!

sileo
01-10-2005, 14:38
Mam podobny problem jaki kilka osob juz opisywalo. Gra (oryginal) sie zainstalowala, ale nie chce sie uruchomic (kaze mi wlozyc plyte). To samo mialem z FIFA2005 i w Centrum Pomocy kazali mi najnowsze stery do plyty sciagnac. Wycwanilem sie i sciagnalem no-cd patch i gra ruszyla. Teraz niestety nie moge nic takiego do 06 znalezc, wiec posciagalem nowe stery i dalej to samo. Odloczylem 2CD jak ktos tu radzil i dalej gra nie chodzi. Sciagnalem Alcohola, zrobilem obraz i z obrazu tez nie chce ruszyc. Juz nie wiem co robic.... Zostaje chyba tylko znowu sciagniecie no-cd, wiec jakby ktos mial albo widzial gdzies cos takiego to prosze o kontakt (GG 51398 ).

P.S.
Najgorsze, ze nawet Centrum Pomocy dzis nie pracuje i nie ma nawet kogo porzadnie opier....... ;)

kukiop
01-10-2005, 14:57
no pomóżcie mi jakoś proszę czy jak odłącze to urzadzenie podlaczone do usb to ie bedzie mi sie przycinalo podczasa gry i nie bedzie skakało co dwa w menu i wszedzie jezykach ustawieniach itp odpiszcie prosze :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :whatsup: :whatsup: :mad: :mad: :mad: :mad:

gramczesto
01-10-2005, 15:13

PO KAŻDYM
Czy to wina windowsa??
Ktoś może pomóc?
Przepraszam was że znowu to samo pisze
ale naprawde chciałbym pograć w FIFE
A NIE MOGE
Bo po każdym meczu zawiecha :-( :-( :-( :-(

bryla
01-10-2005, 16:22
wie ktoś co zrobić bo przy kazdym meczu jak sie już mecz ładuje to wychodzi do pulpitu wszsytko dobrze działa ale niemozna meczu włączyć wie ktoś c ozrobić?

Raulek
01-10-2005, 16:57
Mam ten sam problem co wypowiadający się wcześniej użytkownicy. Zakupiłem orginalną, polską wersję Fify '06. Instalacja przeszła pomyślnie, ale gdy już próbuję włączyć grę, wyskakuje to:

http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/fifa.png

Próbowałem odłączyć pierwszy napęd, ale to nic nie dało. Nie mam żadnego emulatora zainstalowanego. No to fajnie, kupując orginalną grę, muszę czekać razem ze wszystkimi piratami na cracka, żeby móc zagrać? o.0

grzesol
01-10-2005, 17:09
Ja mam znowu jeszcze inny problem.Wkładam fifę do napędu DVD-Rom,a tam nic.DVD próbuje jakoś otworzyć grę ale niestety nic z tego.DVD nie odpowiada,możecie mi powiedzieć co jest nie tak?Czy nie mam jakiegoś programu do otworzenia gry czy może po prostu gra jest zepsuta ?! Bo jak patrzę na tą płytkę to widzę jakieś dziwne zacieki :(

macmocca
01-10-2005, 17:10
Czy można w jakiś sposób zmienić język komentarza? Wolałbym angielski, ale nie mogę znaleźć takiej opcji.... Wie ktoś jak to zrobić? Pewnie trzeba podmienić pliki, ale które?

Adams
01-10-2005, 17:37
mam taki problem.Zainstalowałem Fife i wszystko ok oprócz tego że menu przeskakiwało,ale luz poradziłem sobie z tym.Później jak chciałem włączyć ja drugi raz to niestety błąd wyboru miałem wyślij raport o błedach lub nie wysyłaj (napewno wiecie o jaki problem chodzi).Z góry dzięki za odpowiedz.pozdro od nooba ;)

edit
poradziłem już sobie pozdro :spoko:

Raulek
01-10-2005, 19:16
Zrobiłem wszystko to, co napisał Urban. Nic nie dało. Więc jednak pozostało czekać tylko na cracka... Jak widać, nikt nie wie jak pomóc.

rav
01-10-2005, 19:18
Może formacik ;)

sebolz
01-10-2005, 19:51
Czy posiada ktoś jakieś spolszczenie do FIFY 06. Kolega kupił za granicą FIFĘ i okazało się, że nie ma w niej języka polskiego i teraz mnie "męczy" żebym mu załatwił jakieś spolszczenie, bo on nie ma neta. Chodzi przede wszystkim o polskie menu itp. żeby karierę można było grać po polsku, bo po angielsku to troche lipa. Komentarz oczywiście też może być. Z góry dzięki, czekam na odp.

kubya
01-10-2005, 19:58
mam taki problem.Zainstalowałem Fife i wszystko ok oprócz tego że menu przeskakiwało,ale luz poradziłem sobie z tym.Później jak chciałem włączyć ja drugi raz to niestety błąd wyboru miałem wyślij raport o błedach lub nie wysyłaj (napewno wiecie o jaki problem chodzi).Z góry dzięki za odpowiedz.pozdro od nooba ;)

edit
poradziłem już sobie pozdro :spoko:
powiedz jak sobie poradziłes z przeskakujacym menu!!!

Adams
01-10-2005, 20:17
Kiedy ma sie problem z biegającym menu należy w menadżerze urządzeń znależć Urządzenia interfejsu HId a następnie wyłączyć urządzenie kontroli odbiorcy zgodne z HID i Urządzenie zgodne z HID.

pozdrawiam.

Raulek
01-10-2005, 20:27
Udało mi się, mogę już grać w fifę. :)
Ominąłem to w sposób trochę nielegalny, więc tutaj tego nie opiszę. ;) Jak ktoś ma dalej ten problem to pisać do mnie na gg.

gramczesto
01-10-2005, 20:51

PO KAŻDYM
Czy to wina windowsa??
Ktoś może pomóc?
No widze że same problemy z tą fifą;/
A kto mi pomoże wreszcie?? :-( :-(

macmocca
01-10-2005, 20:55
Czy posiada ktoś jakieś spolszczenie do FIFY 06. Kolega kupił za granicą FIFĘ i okazało się, że nie ma w niej języka polskiego i teraz mnie "męczy" żebym mu załatwił jakieś spolszczenie, bo on nie ma neta. Chodzi przede wszystkim o polskie menu itp. żeby karierę można było grać po polsku, bo po angielsku to troche lipa. Komentarz oczywiście też może być. Z góry dzięki, czekam na odp.
Menu polskie jest bardzo prosto zrobić. W katalogu głównym wchodzisz data\cmn\fe - tam masz pliki językowe jeśli gra jest po angielsku to nazwę pliku pol.db zmieniasz na eng.db jeśli po niemiecku to zmieniasz na ger.db itp.

Przy okazji ponawiam pytanie czy ktoś wie jak zmienić komentarze z polskich na angielskie? Bo po polsku mnie rozpraszają...

kubya
01-10-2005, 20:59
dzieki

gramczesto
01-10-2005, 22:20

PO KAŻDYM
Czy to wina windowsa
Ktoś może pomóc?

bryla
02-10-2005, 09:25
wie ktos co zrobić jak chce włączyc fife to mam błąd "fifa2006.exe" albo jak niekiedy wejdzie to jak mecz się ładuje to wychodzi do pulpitu

zabiel
02-10-2005, 09:27
Ja wiem jak zmienic komentarza z ang na pol, jesli ktos jest zainteresowany to zapraszam na gg :) 3279168

qbapiasek
02-10-2005, 10:30
mam ten sam problem co bryla tylko że mi chodzą mecze w pojedyńczym meczu a w karierze jak włączam mecz to mi wychodzi do windy!!!!
POMOCY

lupus
02-10-2005, 11:00
Ja mam znowu jeszcze inny problem.Wkładam fifę do napędu DVD-Rom,a tam nic.DVD próbuje jakoś otworzyć grę ale niestety nic z tego.DVD nie odpowiada,możecie mi powiedzieć co jest nie tak?Czy nie mam jakiegoś programu do otworzenia gry czy może po prostu gra jest zepsuta ?! Bo jak patrzę na tą płytkę to widzę jakieś dziwne zacieki :(
A twoj DVD czyta plyty dwuwarstwowe?? Bo moj starszy nie czyta i fify nawet nie widzi, na tomiast nowszy czyta i bez najmniejszych problemow wszystko ruszylo. EA zaleca rowniez aktualizacje firmware

sebolz
02-10-2005, 11:35
Menu polskie jest bardzo prosto zrobić. W katalogu głównym wchodzisz data\cmn\fe - tam masz pliki językowe jeśli gra jest po angielsku to nazwę pliku pol.db zmieniasz na eng.db jeśli po niemiecku to zmieniasz na ger.db itp.

Przy okazji ponawiam pytanie czy ktoś wie jak zmienić komentarze z polskich na angielskie? Bo po polsku mnie rozpraszają...

Mi nie chodzi o menu tylko o całą grę żeby była po polsku. Komentarz nie jest najistotniejszy ... Może ktoś wie jakie pliki z fify odpowiadają językowi i może je skapować i wrzucić je gdzieś na serwer, pozdro!

Mario55
02-10-2005, 12:45
Hej. Mam pytanko. Mam angielską wersje fify. Język już zmieniłem w plikach na polski. A czy można podmienić w plikach komentarz z agn na pol??

wujekfaza
02-10-2005, 12:51
Witam!

Mam problem z fpsami. Podczas aktywnej gry gra chodzi bardzo płynnie (1024/768 - 32bit). Jednak gdy dojdzie do stałych fragmentów gry (outy, piątki, karne, faule, wolne), to wtedy fpsy drastycznie spadają i właściwie nie da się grać, jednak gdy pilka zostaje wybita, wszystko wraca do normy. Probowalem juz wszystkich mozliwych konfiguracji grafiki, lecz nic to nie pomogło. Jest ktoś w stanie rozwiązać ten problem ?

Mój sprzęt (proszę się nie śmiać - ma 6 lat, ale twardy z niego byk):
Procek: Pentium III 600mhz :hahaha:
Ram: 256 DDR
Karta Graficzna: GF 2 MX 32MB :hahaha:

Foxsites
02-10-2005, 12:55
W FIFIE 06 spieprzona jest obsługa urządzeń sterujących.

Myślałem, że problem występuje tylko w DEMO i poleciałem zakupić sobie orginal. I co okazuje sie, że to samo... Po wczytaniu gry opcje w menu same przeskakują tak jakbym miał cały czas wciśnięty klawisz w lewo. Nie mogę nigdzie wejść bo zasuwają tak szybko. ;(( Z Forum wynika, że nie tylko ja mam ten problem.
Przecztałem tu radę aby odłączyć wszystkie myszy i klawiatury na USB i będzie działać normalnie - OTÓŻ NIE !!! JEST TAK SAMO!!! Nawet pokusiłem się o odinstalowanie sterowników do tych urządzeń (mam klawiaturę Logitech diNovo 2.0) i podłączyłem moją starą wysłużoną klawiaturkę i myszkę - I NIC!! Restarty też nic nie pomogły. Wyłączyłem nawet wszystko co mam podpięte pod USB - i znów NIC !!
Pomoc techniczna tylko w dni pracujące, więc moja FIFA 06 na którą wydałem ciężkie pieniądze leży sobie w szufladzie i stygnie!

:help: :blagam:

Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ??

mnsn
02-10-2005, 13:45
tez mam dinovo
poskutkowalo wylaczenie wszystkich podpunktów:

urządzenie kontroli odbiorcy zgodne z HID
oraz
urzadzenie zgodne z HID

z wyjatkiem tych dotyczacych Urządzenie USB interfejsu HID.

mam nadzieje, ze jak zajrzysz do menadzera urzadzen to zrozumiesz o czym mowie ;)

macmocca
02-10-2005, 14:26
Mi nie chodzi o menu tylko o całą grę żeby była po polsku. Komentarz nie jest najistotniejszy ... Może ktoś wie jakie pliki z fify odpowiadają językowi i może je skapować i wrzucić je gdzieś na serwer, pozdro!

Tym sposobem zmienisz CAŁY tekst w grze na polski za wyjątkiem komentarza! Poprostu wszystie angielskie teksty będą polskie spróbuj a nie narzekaj :P

tommiyacht
02-10-2005, 15:11
ja mam pytanie - GDZIE DO CHOLERY USTAWIA SIE TAKTYKE !!!!

kubya
02-10-2005, 15:29

no własnie nigdzie tej taktyki tez znaleźc nie mogę czyzby jej nie było???? :-(
zreszta myslałem ze bedzie jakos więcej opcji do kombinowania,w pesie za duzo wręcz:P a w fifie za mało.

a tak w ogóle to zagra ktos spara? moje gg 1021170 piszcie nawet na niedost>
pozdrawiam!!!i czekam :spoko:

macmocca
02-10-2005, 15:50
Może trochę konkretniej? Chodzi o formacje czy założenia taktyczne takie jak nastawienie defensywne i ofensywne?

EDIT:
Jęsli większość osób, która pisze o tych problemach ma oryginały to ja dziękuje wydać 130zł i jeszcze nie działa lub jest coś zrąbane. Gdybym ja miał taki problem to :masakra: <-- właśnie to spotkałoby sprzedawcę :D

fakty1
02-10-2005, 15:51
Ja mam taki problem:
Gdy jestem w menu przejście z jednego menu do rugiego trwa długo, ok. 10s, a na dodatek zrywa muzyke. CZy jest na to sposób?

Fancars
02-10-2005, 16:37
Dobra moze to jest problem dla niektorych prozaiczny ale:
-Zakupilem gre normalnie w sklepie,przyjechalem do domu rozpromieniony po czym okazuje sie ze moja DVD plyty nie widzi i zachowuje sie jak traktor(tak jakby plyta w srodku podskakiwala)
-Wymienilem gre, ale przezornie poprosilem o sprawdzenie czy gra dziala,okazuje sie ze tak.
-Przyjezdzam do domu a tu lipa...To samo...
I teraz moje pytanie.Jakie moga byc przyczyny takiego zachowania?Jutro bede dzwonil do EA w tej sprawie, ale moze wy mi jeszcze cos poradzicie...Jak moge sprawdzic czy moj naped czyta plyty dwuwartswowe?Czy to moze byc wina regionu DVD?NIe mam kompletnie pojecia dlaczego nie chce mi sie odczytac...moj DVD to LG GDR8161B z 2002 roku...

Z gory dzieki...

Trolu
02-10-2005, 16:45
czy fifa 06 jest nagrana na 2 warstwowej płytce dvd? na allegro jest za 90 zł polcam

bryla
02-10-2005, 18:29
wie ktos co moze byc przyczyna tego ze jak sie laduje juz mecz to wychodzi do pulpitu ?

mathias_
02-10-2005, 18:37
albo fifa źle dziala na systemach win 98/me, albo masz "fajnego" pirata :D

SirVat
02-10-2005, 18:54
Ale ta nowa fifa jestniezle porypana. Jak czytam ile to problemów z nia macie, to głowa mała. Ja mam jeszcze inny problem. Mianowicie gra mi sie zawiesza przy wlaczaniu. A najlepsze to jest to, ze czasem wiesza sie an menu wyboru jezyka, czasem na logach lig, ktore wystepuje w grze, a czasem tuz po obejrzeniu intra. Kompletnie nie wiem czego to jest powod. jestem swiezo po formacie dysku, ktory robilem specjalnie dla tej !@%@^ fify, probowalem na sterownikach 61.76 i 71.89 i nic. Moj komp to niezbyt wielka machina ale raczej powinna sobie z tym poradzic. Mam Athlona 1,3ghz, 256mb ramu, g-force4mx 64mb, windows xp professional. Co mam robic. Pilnie prosze o pomoc. Na 100% niejest to wina plytki. Co radzicie bo ejstem juz calkowicie zrezygnowany :(

Wawo
02-10-2005, 18:56
Bryła mam podobny problem i nie wiem dlaczego:( Przedchwila zainstalwoalem fifke, i nie wiem co jest!!

lupus
02-10-2005, 19:13
Ale ta nowa fifa jestniezle porypana. Jak czytam ile to problemów z nia macie, to głowa mała. Ja mam jeszcze inny problem. Mianowicie gra mi sie zawiesza przy wlaczaniu. A najlepsze to jest to, ze czasem wiesza sie an menu wyboru jezyka, czasem na logach lig, ktore wystepuje w grze, a czasem tuz po obejrzeniu intra. Kompletnie nie wiem czego to jest powod. jestem swiezo po formacie dysku, ktory robilem specjalnie dla tej !@%@^ fify, probowalem na sterownikach 61.76 i 71.89 i nic. Moj komp to niezbyt wielka machina ale raczej powinna sobie z tym poradzic. Mam Athlona 1,3ghz, 256mb ramu, g-force4mx 64mb, windows xp professional. Co mam robic. Pilnie prosze o pomoc. Na 100% niejest to wina plytki. Co radzicie bo ejstem juz calkowicie zrezygnowany :(
Wez nowsze stery (najnowsze to chyba wersja 78.xx) do tego zmniejsz detale bo ledwo lapiesz sie w minimalnych wymaganiach. Mam rowniez athlona ale 2,4k i 512MB i ta sama gfx i wszystko smiga i nawet nie chce mu sie przycinac

o2
02-10-2005, 19:46
Wez nowsze stery (najnowsze to chyba wersja 78.xx) do tego zmniejsz detale bo ledwo lapiesz sie w minimalnych wymaganiach. Mam rowniez athlona ale 2,4k i 512MB i ta sama gfx i wszystko smiga i nawet nie chce mu sie przycinac

a nie tnie ci sie przypadkiem na cinematicsach, przy autach wolnych, kartkach, golach itd. ? bo mi w samej grze tylko chodzi ładnie :]

Cubaza
02-10-2005, 19:49
Ja sobie ze swoim problemem poradziłem już mi się nie wiesza po meczu :) Wystarczyło zmienić system operacyjny tylko nie lubie w sumie XP ale jakoś sobie poradze :(

lupus
02-10-2005, 20:30
Jeszcze nie zauwazylem zeby sie zacinal przy wolnych itd. W sumie jestem tym zaskoczony, bo 2005 potrafila wtedy niezle zwalniac.

tommiyacht
02-10-2005, 20:50
GDZIE JEST TAKTYKA ?!?!?!?!?! ustawienia OBRONY i ATAKU !!!
zmasowany atak, skrzydłami itd... ????

HELP

lupus
02-10-2005, 21:08
GDZIE JEST TAKTYKA ?!?!?!?!?! ustawienia OBRONY i ATAKU !!!
zmasowany atak, skrzydłami itd... ????

HELP
Ujem to tak. Na padzie jeszcze nie znalazlem i szukam dalej :( Jak ktos znajdzie to bylbym wdzieczny. Natomiast na klawiaturze to poeksperymentuj z klawiatura numeryczna.

tommiyacht
02-10-2005, 21:13
Ujem to tak. Na padzie jeszcze nie znalazlem i szukam dalej :( Jak ktos znajdzie to bylbym wdzieczny. Natomiast na klawiaturze to poeksperymentuj z klawiatura numeryczna.

ALE W MENU GDZIE JEST !?!?!? LUDZIE !!! widziałem tylko obsługe pada pod czas gry (przycisk jakis albo Q+przycisk), ale pzreciez nie o to chodzi. chodzi o ustawienie TAKTYKI pzred meczem. znajdzie sie ktos kto wie ??? gdzie ta pieprzona TAKTYKA !!!!

o2
02-10-2005, 21:13
Jeszcze nie zauwazylem zeby sie zacinal przy wolnych itd. W sumie jestem tym zaskoczony, bo 2005 potrafila wtedy niezle zwalniac.

mógłbyś napisać swój konfig kompa ?

macmocca
02-10-2005, 21:44
Mi też się nie zacina przy wolnych, ani wogóle w żadnym momencie gry, chodzi płynnie, bezproblemowo, a mam athlona 2200+, 256ram, radeon 9550 i nie mam żadnej przyciny na 1024x768 (stary monitor i więcej nie ciągnie :P), włączeni sędziowie, datale na Wysokie.

gitaramir
02-10-2005, 22:04
siemka jak ktos chce patcha ktory dodaje do angielskiej wersji9 dzialajacy polski komentarz niech da linka do serwera gdzie moge wrzucic plik wazacy 200 mb (patch wlasnej roboty ;])

SirVat
03-10-2005, 06:34

Tylko jak mam zmniejszyc detale, jak wogole jeszcze do menu głównego z opcjami nawet nie doszedlem bo sie zawiesza??

o2
03-10-2005, 06:43
Mi też się nie zacina przy wolnych, ani wogóle w żadnym momencie gry, chodzi płynnie, bezproblemowo, a mam athlona 2200+, 256ram, radeon 9550 i nie mam żadnej przyciny na 1024x768 (stary monitor i więcej nie ciągnie :P), włączeni sędziowie, datale na Wysokie.

Kuźwa :/ dziwne to myślałem że jak demko mi chodziło elegancko to pełna też będzie. poza tym jak widzieliście dodali plamy wody za bramką ;] coś w tym jest że jakaś część gry zżera wpizdu ramu. chyba w koncu bede musial kupic to 512 ;]

1ghz, 192ram, GF 5200.

a moze ktos wie co daje procek w grach ? bo mi sie wydaje ze najwazniejszy jest ram i gfx.

Azazell
03-10-2005, 06:47
Tleniarz --> procek akurat w fifie jest bardzo ważny tak samo grafika troche mniej ramów

bre
03-10-2005, 08:38
dla tych ktorzy nie wiedza jak ustawia sie taktyke- wszystko jest przejrzyscie wyjasnione w menu My Fifa 06/Tactics Help

sileo
03-10-2005, 13:29
Cudem (po godzinie) dodzwonilem sie do pomocy technicznej. Powiedzialem, ze mam problem z rozpoznaniem plyty i od razu zapytano mnie czy mam plyte glowna na chipsecie Nvidia nFORCE2. Okzazlo sie, ze FIFA ma problemy ze sterami IDE Nvidii i mam je odinstalowac i zainstalowac standardowe. Nietsety jestem laikiem i musialem sporo sie nakombinowac, ale jakims cudem sie udalo. FIFA ruszyla. Co prawda sciagnalem stery nvidia, ale na nich gra chodzi. Jesli komus to pomoze to sciagalem i zainstalowalem to:
http://www.nvidia.com/object/nforce_ide_4.15_win2KXP.html (sory za linka, chyba nie mozna dawac, bo ktos juz przepraszal)

kukiop
03-10-2005, 14:19
Mam pytanie i prosze niezwBocznej odpowiedzi .Nie chce mi isc fifa nieiwem co jest wyskakuje nie mo|na znalezc cd i tak dalej nieiwem co jest mam plytke i obraz i niewiem co sie dzieje prubowalem wszystkiego niewiem co jest
wysakuje to cigle próbowalem odlanczac cd próbowalem sam cd próbowa
sam obraz próbowalem wszystko i niewiem co jest pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PROSZE

motorlublin
03-10-2005, 14:20
Mam oryginalna Fifke 06 i mam pytanie. Wchodze w opcje gdzie mozna zmieniac rozdzielczosc i detale. Detale moge sobie zmieniac, ale jak probuje w lewo/prawo rodzielczosc to ni ****a . Ktos ma podobny problem? Jak tak to prosze o pomoc i jak wiecie jak to rozwiazac to bylbym wdzieczny. Moze w pliku config pogrzebac w celu zmiany rodzielczosci? Dzieki.

Kukiop - crack ? ;P

kukiop
03-10-2005, 14:32
a ma ktos cracka

kukiop
03-10-2005, 15:23
prosze odpowiedzciie bo to sprawa zycia i smierci

Boss
03-10-2005, 15:26
A po co Ci crack? Przecież do oryginalnych wersji nie potrzeba ;P. No chyba że.... :]

kukiop
03-10-2005, 16:09
nie ale ja musze miec cracka bo mi jest potrzebny nie pytajcie po co prosze

Iro23
03-10-2005, 16:13
Witajcie mam problem podczas uruchomienia gry wyskakuje mi że mam włączony program emulujący i nie chce się gra włączyć pomocy prosze!!

lupus
03-10-2005, 16:22
Uszczesliwie wiekszosc mowiac ze cracka nie ma? Rozumiem ze czasami jest potrzebny gdy nie chce sie narazac orginalnego nosnika.

kukiop
03-10-2005, 16:34
ja przegraBem z orginalnego i mi wyskakuje wluz wlasciwa plyt DVD i niewiem co jest prosze o pomoc

kukiop
03-10-2005, 16:35
co mam zrobi

motorlublin
03-10-2005, 19:54
Kukiop ***** jak czytam Twoje posty zygam prawie. Wkolko to samo. Ktos bedzie znal odpowiedz to Ci ***** odpisze i przestan bez sensu nabijac bo to nie czat!

SajmonKKS
03-10-2005, 20:13
Witam mam problem. Zainstalowałem Fife06 i jak konczy mi sie mecz i ma juz wejsc do głównego menu to gra sie zawiesza..słychac głos kibiców i nic sie nie da zrobicy jedynie reseta kompa :/ pomoze ktoś ?:)

norek
03-10-2005, 20:26
fifa 2006 to jeden wielki problem :]

Grzechu
03-10-2005, 20:28
PANOWIE !! Powtarzam po raz kolejny i ostatni, NIE TOLERUJEMY TUTAJ PIRACTWA I nie piszcie potem na maila, że macie bana nie wiedząc za co, odpowiedź jest bardzo prosta, ZA PIRACTWO, i ja nie mam zamiaru odpisywać na takie maile.. Więc zastanówcie się przed napisaniem 'pirackiego posta'..

motorlublin
03-10-2005, 20:38
Mi tez gierka chodzi plynnie tylko kiedy sa wolne, faule, powtorki itd to sie zajebiscie przycina. Ktos juz sobie ztym poradzil?

o2
03-10-2005, 20:49
Mi tez gierka chodzi plynnie tylko kiedy sa wolne, faule, powtorki itd to sie zajebiscie przycina. Ktos juz sobie ztym poradzil?

mam to samo - podaj konfig kompa bo chciałbym się utwierdzić w przekonaniu że mam za mało ramu ;]

lupus
03-10-2005, 21:05
wlasnie motor podaj konfiguracje bo az mi sie wiezyc nie chce ze to przez ram. Przy moim 512MB powinno ciac na calej linni, a powtorze to po raz wtory chodzi plynnie na full detali i 800x600. Nawet 2005 tak plynnie nie szla.

papi
04-10-2005, 07:47
mam pytanie jescze nie ma Fify 2006 zbieram kase :-( i mam pytanie czy z Fife 2006 mozna grac tak jak w poprzednich wersjach rowniez przez polączenie bezpośrednie?

alien
04-10-2005, 09:15
Kurw.....niektorzy ludzie mnie tu załamują zanim napiszecie jakiegos posta PRZECZTYAJCIE NAJPIERW CAŁY TEMAT!!!! a nie ze wszyscy opisuja ten sam problem !! Skoro macie orygianly to sprawdzcie sobie w imstrukcji jak sie ustawia taktykre polecam strona nr.7;] jezeli komus sie wiesz na 1024x768 32bity to niech ustawi m 1024x768 16 bitow jezeli komus samo przeskakuje menu to niech odlaczy urzadzenia na USB!! jezli udalo Ci sie wlaczyc gra na przeskakujacym menu i Ci sie wiesza to nie martw sie jak odlaczysz przestanie sie wieszac! Jezeli nie dziala Ci kod rejestracyjny to zadzwomn do EA (elefon masz na jednej z ostatnich stron w intsrukcji!!)
Jezli masz pirata to spokojnie nadal jest opcja połączen bezposrednich!
Jezeli ktos ma problem z plyta to niech sciagnie 25 Mb obraz do daemona i po klopocie!Jezeli kupiles oryginala to masz polski jezyk i nie wymyslaj glupot ze kupiles w UK bo to i tak sciema!! Jeszcze cos ?? bo nie rozumiem postow w temacie problem typu
"Fifa 2006 to jeden wielki błąd" "nie mam kasy na fife" po co zasmiecacie teamt takimi bzdurami??:[

kamil_1911
04-10-2005, 11:53
A ja kupiłem ORYGINALNĄ wersję Fify 06 która niby jest po Polsku ale nie ma JĘZYKA POLSKIEGO!!! Może wie ktoś czy mogę ściągnąć spolszczenie, a może w grze da się to zmienić? HELP

alienek_88
04-10-2005, 12:47
Witam wszystkich,

Ja mianowicie mam problem z grą online. Jak dołącze się do gry to napisane jest przez chwile "wczytuje" i nagle wychodzi do pozycjii logowania się. Nie wiem co z tym zrobić ale ta sytuacja jush powoli mnie irytuje. Jak ktoś wie jak rozwiązać ten problem prosze o kontakt.

Pozdrowienia ...

dudson
04-10-2005, 13:17
Ej chiałem się zapytac czy pujdzie mi fifa na takim sprzecie chociaz na low :)

amt athlon 1700

128 mb

geforce 2 mx 400

na low powinno no nie ??:P

william4i
04-10-2005, 13:40
Czy ktos wie czy istnieje mozliwość uzycia klawiszy na klawiaturze do zmiany formacji w trakcie meczu, bo mi myszka zatrzymuje sie w lewym górnym rogu ekranu i nie działa, problem ten mam tylko gdy gram on-line, gdy gram z komputerem wszystko jest ok. Czy ktos z was spotkał sie juz z takim problemem.
Probowałem juz zmieniac myszki na inne i ciągle to samo, reinstalacja Windy nie pomaga, gre mam oryginalną.
Please help.

El Siete
04-10-2005, 13:43
Ej chiałem się zapytac czy pujdzie mi fifa na takim sprzecie chociaz na low :)

amt athlon 1700

128 mb

geforce 2 mx 400

na low powinno no nie ??:P

pojdzie, ale ze sie ciąć nie będzie to nie gwarantuje

lupus
04-10-2005, 14:04
Dudi troche malo ramu. Jakbys mial jeszcze drugie 128 to na mur beton by chodzila.

Skunislaw
04-10-2005, 14:14
dobre, jak takie kozaki jestescie to pomozta mi :]
odpalilem w deamonie, zainstalowalo sie elegancko, wszystko cacy ... az, wlaczam fifke i wyskakuje mi okienko windowsowe, problem z aplikacja fifa.exe i do wyboru wysylaj raport o bledach i nie wysylaj [chyba wiecie o co mii cho, bo dosc czesto trafia sie na to okno] ... da sie cus z tym zrobic panowie:>? bo taka kurewska chcice mam na pociupanie sobie w fifencje ze ehhhhh :]

edit: mam windowsa xp, a komp spelnia wymagania gry

dudson
04-10-2005, 14:18
Dzieki myśle, że na mur beton będzie chodziła na full...pffffu low detalach :)

lupus
04-10-2005, 14:21
dobre, jak takie kozaki jestescie to pomozta mi :]
odpalilem w deamonie, zainstalowalo sie elegancko, wszystko cacy ... az, wlaczam fifke i wyskakuje mi okienko windowsowe, problem z aplikacja fifa.exe i do wyboru wysylaj raport o bledach i nie wysylaj [chyba wiecie o co mii cho, bo dosc czesto trafia sie na to okno] ... da sie cus z tym zrobic panowie:>? bo taka kurewska chcice mam na pociupanie sobie w fifencje ze ehhhhh :]

edit: mam windowsa xp, a komp spelnia wymagania gry
Nie rozumiem po co w Daemonie odpalasz?? Jak masz plytke to wloz ja do napedu i proboj. Jak wtedy nie pojdzie to pomyslimy.

Skunislaw
04-10-2005, 14:24
problem w tym ze plytki nie mam :] sciagnalem prawie 4 gigowy spakowany obraz, rozpkaowalem winrarem i odpalilem giere deamonem, zainstalowalem, i przy wlanczaniu wuasnie ten blad nie daje pograc :]

tommiyacht
04-10-2005, 14:37
Skunislaw. wal do mnie na gg 2807270

kotor
04-10-2005, 15:01
problem w tym ze plytki nie mam :] sciagnalem prawie 4 gigowy spakowany obraz, rozpkaowalem winrarem i odpalilem giere deamonem, zainstalowalem, i przy wlanczaniu wuasnie ten blad nie daje pograc :]

No to w takim razie możesz pożegnać się z forum

wojo155
04-10-2005, 15:33
pomocy jak gram w sieci przy łączeniu z przeciwnikiem wyłącza gre komunikat FIFA06exe.Usunołem zaporę systemową i wszystkie antvir bez rezultatów.Afifa2005 chodzi bez problemów??????????

wojo155
04-10-2005, 15:40
A do biura EA dodzwonić się nie sposób, ciągle zajęte,napowno odłożona słuchawka byle do 17

pancer27
04-10-2005, 15:40
helo, ja mam taki problem, nie natury technicznej tak jak inni widze :p. wlaczylem te wyzwania cale :) noi wybieram strefe 1 i pierwsze wyzwanie. mam grac druzyna 1* przeciwko 4* z płw. iberyjskiego. noi tak szukam druzyny z 1* w anglii badz szkocjii i zonk!!!! nie ma takiej :| jest tylko kilka z 1.5*, no to ja wybieram, wygralem 4:0 z benfica lizbona, patrze po meczu do menu wyzwan i ono jest nadal zablokowane, nie wykonane, jest taka klodka ;p. wtf?? wie ktos o co chodzi??

motorlublin
04-10-2005, 16:27
Witam wszystkich,

Ja mianowicie mam problem z grą online. Jak dołącze się do gry to napisane jest przez chwile "wczytuje" i nagle wychodzi do pozycjii logowania się. Nie wiem co z tym zrobić ale ta sytuacja jush powoli mnie irytuje. Jak ktoś wie jak rozwiązać ten problem prosze o kontakt.

Pozdrowienia ...

To samo mam! Kurwica mnie powoli trafia, powiedzcie co zrobic? Wylaczylem zapore, antywirus i to samo!

wojo155
04-10-2005, 16:37
To samo mam! Kurwica mnie powoli trafia, powiedzcie co zrobic? Wylaczylem zapore, antywirus i to samo!
JAK SIE Z TYM UPORASZ TO NAPISZ :beer2:

SirVat
04-10-2005, 16:38
No w koncu udalo mi sie wlaczyc fife!!! Zadzialalo na najnowszych sterownikach nVidii, tzn. na 78.01. Z tym ze teraz mam jescze inny problem. Podczas gry nie widac...pilki!!! I co teraz??? Czyzbym znowu musial sciagac jakies sterowniki??? Powoli trace cierpliwosc <zly> Bardzo prosze o pomoc :beer2:

alienek_88
04-10-2005, 16:42
panowie z EA zaczynaja mnie troche denerwowac ... niedosc ze kupilem orginala za 159 zl poto zeby pograc w necie to nie moge tego zrobic i na dodatek kurwy jedne nie odpisuja na maile i nie odbieraja telefonow .... to jest lekka przesada.

Klimmek
04-10-2005, 18:34
No w koncu udalo mi sie wlaczyc fife!!! Zadzialalo na najnowszych sterownikach nVidii, tzn. na 78.01. Z tym ze teraz mam jescze inny problem. Podczas gry nie widac...pilki!!! I co teraz??? Czyzbym znowu musial sciagac jakies sterowniki??? Powoli trace cierpliwosc <zly> Bardzo prosze o pomoc :beer2:
Spróboj zainstalować starszą wersje sterowników. Trzeba kombinować. :P

szpytek
04-10-2005, 18:51
a ja mam klasyczne pytanko czy mi normalnie pojdzie fifa?
procek: Pentium III 1Ghz
256Mb ram
GeForce 2 ten co ma 32Mb:)

aha i dodam jeszcze ze demko chodzilo mi plynnie na 1024x768 na high :]

aikman1985
04-10-2005, 18:56
musicie sciagnac demona najnowsza werrjsje 3,47 i wtedy dopali na 100% ja mialem taki sam problem i wszystko hula ale nie chodzi mi gra raczej wlancza sie ale nie moge wybrac jezyka do gry oraz klubu bo mi samo przeskakuje i tak mialem w demie i nie wiem co jest myslaelalem ze to stery do grafy to dalem najowswsze i dalej tak mam dalczego tak jest gg 8403652

ja wam pomoglem w 1 wy mi tesz pomóżcie :]

idzio
04-10-2005, 19:53
Witam!! Mam problem z wejsciem do menu! Chodzi o to ze jak wybieram lige i druzyne to same mi przeskakuja!Jezyk jeszcze jakos wybiore ale nie wiem czemu nie moge wybrac druzyny!Wie ktos o co chodzi?

marwo88
04-10-2005, 19:58
Walczu mam pytanie dotyczace tej Fify.Czy kupiles ja w sklepiku CF czy moze w jakims Empiku czy jeszcze gdzies indziej?Bo zastanawiam sie co wybrac czy empik czy sklepik CF ale np jezeli Ty Walczy i Grzechu zamawialiscie ta gre w sklepiku CF i wyskakuja Wam bledy to raczej zdecyduje sie na Empik :/
Ja kupowałem w sklepiku CF i nie mam żadnych problemów oprócz tego że od seryjny do sieci jest nie taki ale to niestety we wszytkich płytkach z polski jest :}a w dodatku kurier fife przyniusł mi pięc i pół godziny po zamówieniu czyli strasznie szybko

marwo88
04-10-2005, 20:02
mam dosyc smieszny problem , ktory sam mnie bawi i mozna powiedziec ze troche irytuje :-( ... otoz kupilem dzisiaj fife '06 , instalacja przebiega pomyslnie i wszystko ok , oprocz fps :eek:

dysponuje sprzetem :
Pentium IV 3.2 gHz
Radeon 9800 pr0 (128mg)
1 giga ddr

i gra nie chodzi plynnie :| ... demko na maksymalnyh ustawieniach smigalo az milo , tak samo inne gry odpalane na maksymalnych ustawieniach typu HL2 chodza plynnie ... moze cos byc z plytka ? ... wina sterownikow?

pozdrawiam

@
-jeszcze pytanie na marginesie , otoz w grze maksymalna rozdzielka to 1280 , moim zdaniem powinni dac jeszcze wieksza , tak jak ma to miejsce w innych grach i jeszcze dziwi mnie dlaczego nie mozna wybrac innej glebi koloerow niz "32"to masz zwykły problem ja mam takiego kompa
Pentium III 1gHz 256 ramu i karta radeon 9550 a w wymaganiach piszą że niby pentium IV 1.3 gHz tżeba miec minimalnie. Ja gram na maxymalnych detalach i zacina mi tylko jak wykonuje żuty wolne reszta chodzi bez zarzutu

macmocca
04-10-2005, 20:32

Możliwe, że to dlatego, iż we wszysrtkich płytkach z Polski jest skradziony kod seryjny... Musisz się skontaktować z EA i oni Ci powiedzą co robić... Swoją drogą jaki jest do niech mail? Bo nigdzie nie moge znaleźć...

deymon2
04-10-2005, 21:05
siemanko mam pytanko jak postepowac z ta fifa 06 mam orginal kupiony w dniu premiery i nie moge zarejestrowac przy instalacji zarejestrowalem ale nie chodzi i co teraz odinstalowac ?? moze udzieli mi Ktos kilku wskazuwek pozdrowionka ratunku wydalem 160zl i chce grac w sieci papa

Lolo
04-10-2005, 21:19
Odpowiedzieli mi na majla :o

"Witam

Poprosze o nazwe konta EA oraz o wadliwy numer seryjny gry ktora zostala na to konto zarejestrowana.

Elżbieta Pustuł
Centrum Pomocy Technicznej
Electronic Arts Polska
tel. 640 23 34 tel/fax. 848 65 97"

alienek_88
04-10-2005, 22:26
no jak podasz im te dane to w przciagu godziny przysla ci nowy jush dobry serial.

Witam!! Mam problem z wejsciem do menu! Chodzi o to ze jak wybieram lige i druzyne to same mi przeskakuja!Jezyk jeszcze jakos wybiore ale nie wiem czemu nie moge wybrac druzyny!Wie ktos o co chodzi?

ja tesh tak mialem. Mozliwe ze masz klawiature na usb i to moze przeszkadzac ... przynajmiej u mnie tak bylo :P (i formata oczywiscie zrobilem).
po zmianie klawy bylo jush wszystko git.

a ja do tej pory na necie grac nie moge ... jebane EA :/

gazo
05-10-2005, 08:31
Mam problem przy właczaniu fify wyskakuje mi bład ze mam jakis program emulacyjny cd/dvd i mam go wylaczyc jak to zrobic ??

kubya
05-10-2005, 10:21
Mam problem przy właczaniu fify wyskakuje mi bład ze mam jakis program emulacyjny cd/dvd i mam go wylaczyc jak to zrobic ??
wywal clone cd powinno pomóc albo jakis inny program emulujacy cd :cfaniak:

kubya
05-10-2005, 10:22
Kiedy ma sie problem z biegającym menu należy w menadżerze urządzeń znależć Urządzenia interfejsu HId a następnie wyłączyć urządzenie kontroli odbiorcy zgodne z HID i Urządzenie zgodne z HID.

pozdrawiam.

kubamks
05-10-2005, 11:56
nie wie ktoś jak zmienic herby druzzyn??????????

Kuba133
05-10-2005, 12:33
ej jak zmienic jezyk ang na polski w fifie i skad wziasc polski komentarz

SirVat
05-10-2005, 12:54
Jak ktoś gra na g-force 4mx 440 64mb to niech napisze na jakich gra sterownikach, gdyz szybkosc mojego lacza, nie pozwala mi na to, zeby sobie co chwile sciagac kolejne sterowniki wazace po ponad 25 mb :/ Chyba ze jest jakis inny sposob na to, zeby pojawila sie pilka?:>

kinder567
05-10-2005, 12:56
Wie ktoś który zdata odpowiada za buty i piłke ?? I jakie numery.
Chciałbym zaimportować je za pomocą EAGRAPHIC. Z góry dzięki.

lupus
05-10-2005, 13:19
Jak ktoś gra na g-force 4mx 440 64mb to niech napisze na jakich gra sterownikach, gdyz szybkosc mojego lacza, nie pozwala mi na to, zeby sobie co chwile sciagac kolejne sterowniki wazace po ponad 25 mb :/ Chyba ze jest jakis inny sposob na to, zeby pojawila sie pilka?:>
Najnowsze jakie byly czyli 78.01

alienek_88
05-10-2005, 13:50
ej jak zmienic jezyk ang na polski w fifie i skad wziasc polski komentarz

C:\Program Files\EA SPORTS\FIFA 06\data\cmn\fe

w tym katalogu jest plik "pol" i trzeba go poprostu zamienic z plikiem np."eng" i wtedy jak ustawisz jezyk angielski to bedziesz mil po polsku wszystko a co do audio to musisz chyba polskie komentarze sciagnac bo nie ma ich na wersji ang ...

Trade
05-10-2005, 14:11
mama taki problem z fifa. kupilem fife i po instalacji chce wejsc do gry w tym momencie pisze mi ze wystapil blad i mam wyslac raport o bledzie wysylam i nic, gra nie dziala czy ma cie na to jakis sposob??

EDIT
dobra juz sobie poradzilem sciaglem mini image fixed9to dla tych ktorzy tez beda miec taki problem)

SirVat
05-10-2005, 14:27
Najnowsze jakie byly czyli 78.01
Z tym ze na sterach 78.01 nie widac pilki!!! A na przyklad na sterach 71.89 wogole mi sie fifa nie wlacza! Tak wiec bardzo bylbym wdzieczny, jakby jakis posiadacz g-force'a 4mx 64mb powiedzial mi, na jakich sterach on gra. PILNE

Kuba133
05-10-2005, 15:33
ok dzieki

Kwiatek03
05-10-2005, 17:05
powiedzcie mi jakie najlpesze stery beda do GeForca FX 5500 bo mi sie tnie a nie powinno.

jabzo
05-10-2005, 17:16
witam @ll....
tak wiec moje problemy jakos sie nie chca zakonczyc przeczytalem caly team ale jakos konkretnej odpowiedzi tutaj nie ma, na poczatku problem z niewykrywaniem napedu... dobra to juz jakos obszedlem... a teraz blad pliku fifa06.exe i te raporty.. wysylaj lub nie... ktos moze cos poradzic na ten temat, bylbym wdzieczny
pozdro

szpytek
05-10-2005, 17:30
ej a jesli chcialbym nie wkladac za kazdym rzazem plyty to moge uruchamiac gre przez wirtualny dysk z daemon tools?? bo niektorzy piszą tu ze wyskakuje komunikat o wlaczonym programnie eulujacym??

movce
05-10-2005, 18:00
Mam problem :/ gram sobie w fife 2006 wszystko spoko idzie az do tego momentu gdy po meczu trzeba wrocic do glownego menu i wtedy gra mi sie zawiesza .....co mam zrobic nie mam pojecia prosze pomozcie

domino88
05-10-2005, 18:00
Myslałem że sporo osob ma taki problem, ale nie spotkalem sie z nim wczesniej na forum. Otóż, gram mecz (w menu moge siedziec dlugo i nic sie nie dzieje) i w pewnym momencie wywala mi sie gra. Wiesza sie komp i konieczny reset. Problem jest na bank w karcie graficznej. Mam radeona 9600 i nie wiem co zrobic by smigało jak należy. Macie jakies pomysly? Proszę o pomoc:) pozdrawiam

motorlublin
05-10-2005, 18:14
Powiem Wam tak. Czytam te wszystkie posty i tak mysle, ze temat jest bez sensu. Nikt praktycznie nie odpowiada na prosbe o pomoc, tylko zarzuca swoją. Jaki sens? Moze wprowadzic, cos wstylu, ze jeden odpowie i dopiero moze zadac pytanie? Inaczej problemy nie mina ..

lupus
05-10-2005, 18:40
Stery do GF to 78.01
jabzo i szypek nie wiem o co wam chodzi?? Nie rozumiem pytan
movce prawdopodobnie moze to byc blad pamieci ram. Moze masz malo ramu, moze masz jakis blad ramu lub tak jak ja kiedys mialem zle oproznia ci cache pamieci i po przepelnieniu takowego nastepuje albo zamkniecie aplikacji, albo reset kompa. U mnie pomoglo zwiekszenie cache pamieci za pomoca TweakXP dolaczonego do ktoregos emntera.
domino88 albo zle stery, albo za malo pamieci, moze tez byc za maly lub pofragmentowany plik wymiany.
motorlublin ja odpowiadam :D tylko fajnie jakby cos wiecej pisac, a nie tylko "fifa sie tnie". Dosc dlugo zajmuje sie pomoca techniczna na pewnym zagranicznym forum i trudno cos pomoc jak jest tysiace mozliwosci, bo ktos nie poda wszystkich potrzebnych informacji.

figo89
05-10-2005, 19:19
Mam problem...nie widać piłki podczas meczu, wie moze ktos czemu tak jest? :whatsup:

alienek_88
05-10-2005, 19:22
Mam problem...nie widać piłki podczas meczu, wie moze ktos czemu tak jest? :whatsup:

czytaj troche forum ... takie cos jush bylo ... cos ze sterwnikami

marwo88
05-10-2005, 19:51
Mam otórz taki problem jak gram online to gra zwalnia mi na maxa poprostu zawodnicy poruszają sie jak muchy w smole. W ten sposób wygrałem dzisiaj 5 spotkań bo inni nie byli przygotowani na takie zwolnienie. Ale ja mam już tego dośc pomóżcie powiedzcie jak to naprawic :beer2:

kotor
05-10-2005, 19:56
Mam otórz taki problem jak gram online to gra zwalnia mi na maxa poprostu zawodnicy poruszają sie jak muchy w smole. W ten sposób wygrałem dzisiaj 5 spotkań bo inni nie byli przygotowani na takie zwolnienie. Ale ja mam już tego dośc pomóżcie powiedzcie jak to naprawic :beer2:
Może masz za słabe łącze, albo coś na nacie Ci się robi jak grasz

motorlublin
05-10-2005, 20:10
Moj komp (****owy):

Pentium 3, 700 Mhz
Radeon 7000 VE
192 RAM

Gra chodzi ladnie plynnie, ale tragicznie przycina sie przy wolnych, powtorkach, roznych, autach i w sytuacjach "poza gra". Lupus, prosze o pomoc, mam najnowsze sterowniki Omega 2.6.71. Dzieki za gory za pomoc.

Boss
05-10-2005, 20:13
Co do ,,mulenia" w trakcie powtórek, scenek, etc. Powiem szczerze że w ostatnim czasie również mi czasem przycina podczas tego typu rzeczy, nie jest to może jakieś zawaliście uciążliwe, poprostu czasami leciteńko zatrzymuje obraz, aczkolwiek na uwage zasługuje fakt że początkowo tego nie miałem.

marwo88
05-10-2005, 20:17
Może masz za słabe łącze, albo coś na nacie Ci się robi jak grasz
Wiesz tam jest jakiś licznik bodajże ping pokazuje i pisze że mój wynosi różnie ale zazwyczaj ponad 300ms a niektórzy gracze mają 180 i gra im dobrze chodzi na online.

lupus
05-10-2005, 20:20
motor to ja ci gratuluje ze woogole ci chodzi :D Nie wiem czy cos na sprzet momentami ponizej wymagan minimalnych mozna pomoc... No moze poza upgradem hardwaru ;) Aha zauwazylem pewna prawidlowosc ze zaczelo mi przycinac fife gdy mialem dograne te kitsy... Ogolnie sie mniej stabilna stala :(

MetallicA
05-10-2005, 21:06
To ja cos odpowiem:

- jezeli nie widac pilki - wina tylko i wylacznie sterow

- PLF itp - podobnie jak na 2k5 tak i teraz bedzie wymog posiadania oryginalnego konta EASO - czy jedni kupia oryginal, czy tak jak czesc beda kombinowac by miec pirata i w jakis sposob konto EASO - tak czy siak beda musieli jakos kase wydac, bo nikt nikomu za darmo nie odstapi konta. Inna sprawa, ze tych drugich jednak trzeba tepic.

- jezeli Twoj ping ma powyzej 300... w sumie do bani. Najlepszy przy duzej liczbie osob to od 50 do max. 200. Wtedy istnieje pewnos niezlagowanej rozgrywki - jak masz wiekszy to istnieje ryzyko, ze mecz bedzie dla obu zlagowany, a w najgorszym razie Ty bedziesz mial w miare plynnie, a rywalowi zlagujesz mecz, bo ma szybsze lacze, a jednak ze wzgledu na opoznienie bedzie musial "czekac". Granie powyzej 300/350 po prostu nie ma sensu - jak widze kolesi pakujacych sie z 750, a nie raz 1000 na liscie komus do rozgrywki... ja pier***, oby takich meczy w ogole nie laczylo, bo to katastrofa tak naprawde dla dwoch osob - zero przyjemnosci.

- z kodem do sieci to juz wiecie co i jak - ja tylko moge Wam podac jako ciekawostke, ze napisalem z 2-3 maile o problemie i nie chcieli ode mnie zadnych (podkreslam) danych, a kod otrzymalem - minal dzien, moze dwa, juz trzeba bylo podawac wadliwy kod, tam kumpel cos mowil, ze teraz jeszce imie, nazwisko:) Nie zdziwilbym sie, biorac pod uwage poczatkowa wersje, ze dobrych kodow w sieci bedzie wiecej niz sprzedanych gier z wadliwym kodem... Na marginesie: posiadam oryginal, wiec EA na mnie nic nie stracila, ale jakbym posiadal lewa plyte to za free dostalbym legalny kod... Tak wiec organizacja po premierze dzialu technicznego oceniam jako fatalna.

MatrixPoland
06-10-2005, 04:57
eee problem nie moj tylko koompla qtry nei ma netu :] i wara nie odpowiedziec :] nie widzi u niego plyty za kazdym razem jest napisane zeby wlozyc prawidlowy dvd proboawl z obrazu probowal minidvd i ch*** byscie moo pomogli :)
PS ja nie mam problemow :P oprocz oczywiscie na poczatku z cd-key'em i ze za kazdym razem pada musze ustawiac :( a tak wgl MatrixPoland podbijajcie do mnei na eaos :)

marwo88
06-10-2005, 05:30
To ja cos odpowiem:
- jezeli Twoj ping ma powyzej 300... w sumie do bani. Najlepszy przy duzej liczbie osob to od 50 do max. 200. Wtedy istnieje pewnos niezlagowanej rozgrywki - jak masz wiekszy to istnieje ryzyko, ze mecz bedzie dla obu zlagowany, a w najgorszym razie Ty bedziesz mial w miare plynnie, a rywalowi zlagujesz mecz, bo ma szybsze lacze, a jednak ze wzgledu na opoznienie bedzie musial "czekac". Granie powyzej 300/350 po prostu nie ma sensu - jak widze kolesi pakujacych sie z 750, a nie raz 1000 na liscie komus do rozgrywki... ja pier***, oby takich meczy w ogole nie laczylo, bo to katastrofa tak naprawde dla dwoch osob - zero przyjemnosci.

A jest jakiś sposób żebym mógł grac normalnie (oprócz wymiany łącza internetowego. A jeśli nie to na jakie wymienic??) Mój problem opisany jest wyżej :beer2: :spoko:

manager015
06-10-2005, 11:18
Witam!
Jestem nowy w świecie Fify i mam kilka pytań i bardzo chętnie prosiłbym o skontaktowanie się ze mną na nr. GG 6245004

Gram padem o ustawieniu (będe mówił tak jak jest na PS i PS2)

Trójkąt - podanie na dobieg/wyjście bramkarzem
Kwadrat - strzał
Iks - podanie/zmiana gracza
Kółko - wrzutka/wślizg

R1 - sprint

1. Co muszę wciskać zeby moi zawodnicy odbierali piłke bez użycia wślizgu?
2. Jak się walczy o główke? (Oczywiście tak zeby ją wygrać )
3. Co oznaczają takie napisy?

- Trigger Runs/Tactics Modifier
- Pace Control/Walk Defence
- Cancel/Dummy Move
- Player Auto Switching

4. Czy można równocześnie biegać strzałkami i robić zwody analogami czy trzeba pogodzić się, ze jeśli biega się strzałkami to nie można robić zwodów?

Pozdrawiam i proszę o jak najszybsze odpowiedzi

Scorpion
06-10-2005, 11:46
Mam mini zapytanie moze nie problem...
Gdzie jest Łukasz Madej (ten z Górnika Łęczna) a i czy mi się wydaje czy nie ma Sobolewskiego... :whatsup:

SirVat
06-10-2005, 13:12
Nie wydaje Ci się, nie ma Sobolewskiego. Tak samo jak Penksy. Jest natomiast Franek i Uche :/

marwo88
06-10-2005, 14:22
I bardzo dobrze że jest Franek i Uche Penksa jeszcze nie dorusł do roli gracza Wisły :spoko:

lupus
06-10-2005, 16:46
eee problem nie moj tylko koompla qtry nei ma netu :] i wara nie odpowiedziec :] nie widzi u niego plyty za kazdym razem jest napisane zeby wlozyc prawidlowy dvd proboawl z obrazu probowal minidvd i ch*** byscie moo pomogli :)
PS ja nie mam problemow :P oprocz oczywiscie na poczatku z cd-key'em i ze za kazdym razem pada musze ustawiac :( a tak wgl MatrixPoland podbijajcie do mnei na eaos :)
To niech przyniesie do ciebie plyte i ja sprawdzi. Jak u ciebie pojdzie to jego naped jest do bani, a jak nie to plytya do wymiany.

SirVat
06-10-2005, 17:08
Kurdwa!! To ze nie widze piłki to raczej nie wina sterowników. Grałem na sterach: 78.01, 77.77, 66.93 i na kazdym z tych sterownikow pilki nie bylo!!! Jak gralem na sterach 61.77, 61.76 i 71.89, to gra wogole sie nie wlaczala!!! To sa jaja panowie! Co teraz radzicie??

gitaramir
06-10-2005, 17:24
to jest napewno wina sterow tez kiedys mialem problem z pilka i zmienilem stery i wszystko bylo git sproboj zainstalowac stery 78.01 i przeinstaluj gre moze to pomoze;]

alienek_88
06-10-2005, 18:05
Hmmm w zwiazku z miom problemem mam pytanie do wszystkich którym chodzi fifa online. Na jakim windowsie gracie ?? a jak na XP to macie sp1 czy sp2????
prosze o odp..

i jakiej przegladarki internetowej uzywacie ???

veles88
06-10-2005, 23:55
Witam

Mam problem jak na padzie nastawić First Touch czyli Shift z klawiatury??

MatrixPoland
07-10-2005, 06:14
To niech przyniesie do ciebie plyte i ja sprawdzi. Jak u ciebie pojdzie to jego naped jest do bani, a jak nie to plytya do wymiany.
ale dvd-rom oddal do gwarancij i mu zwrocili bo dobry jest dvd dziala poprawnie bo sprawdzalem chlopak ma jakis error chyba z pl. glowna albo cos bo to jest bezsensu ;/

lupus
07-10-2005, 09:21
Matrix mi na starszym dvd tez niechce czytac fify. EA pisze jeszcze o uaktualnianiy firmware dla niektorych napedow.

beenu
07-10-2005, 12:43
witam, mam pytanie do graczy ktorzy korzystaja ze sponsorowanego dostepu do fifa online, w oknie gdzie dokonuje sie subskrypcji pojawia mi sie informacja ze mozna skorzystac ze sponsoringu espn soccer.net natomiast opcje pod ta informacja to zakoncz i zaplac karta (czy jaokos tak;), czy zeby skozystac z oferty espn trzeba spelniac jakies okreslone warunki (i ja ich nie spelniam) czy tez fakt ze nie ma u mnie takiej opcji oznacza ze cos jest nie tak np. z moim kluczem (ktory oczywiscie musialem uzyskac od ea bo ten w pudelku identyfikowano jako niepoprawny)
za wszelka pomoc z gory dziekuje