PDA

Zobacz pełną wersję : Zwody w Fifie 2006(Demo)

Hawok
02-09-2005, 06:38
Witam mam pytanko jakie znacie zwody i jak się je robi :) wiem tylko ze na

Z X i C :D ale to takie badziewkiakowate raz udalo mi sie tylko zrobic zwod ala Zidane :) i komętator mówił coś tam jak ten trik zrobiłem :D tak jakby sie podniecił :cfaniak:

Vader
02-09-2005, 07:32
Ja coś robię tak jak w poprzednich fifach. Spróbuj ze Strzałkami: Dół+Prawo+Shift powinno wyjść 360 :)

msinter
02-09-2005, 08:37
-jak piłka do ciebie leci po ziemi to naćiśnij Z i zawodnik przepuści piłkę
-naciśnij Z a potem (góra, dół, lewo lub prawo) w zależności od tego w którym kierunku chcesz biec.
-jeszcze jest kilka zwodów, ale nie umiem ich opisać (robię je przypadkowo ;))

pringles
02-09-2005, 09:02
ja tam nieumiem tych zwodów, wiem czym sie robi i zawodnik je robi, ale nigdy nikogo niekiwnołem.

rav
02-09-2005, 11:43
Poprostu ta gra jest tak sztywna, że nie ma co nawet próbować .
Miałem nadzieję, że w tą fifkę jakoś będzie dało się wkońcu grać a tu znów badziew.

To nie jest temat o tym czy FIFA jest badziewna (a nie jest), tylko o zwodach imbecylu...
Co do tematu, to dążę do zrobienia słynnego triku Ronni'ego ;)

Matrix_Turek
02-09-2005, 11:55
No ja raczej tez zwody robie przypadkowo nie mam zadnych kombinacji klawiszy...

Eruanno
02-09-2005, 12:27
A jak się robi ten "chip shoot" przy karnych?

Scorpion
02-09-2005, 12:44
Da się wyginać bramkarzem jak Dudek w Stanbule ?? czy tylko chodzić z jednego rogu do drugiego ??

Pavigo
02-09-2005, 13:23
Na "Shift" ruszasz ramionami :) A skakania nie wyczaiłem, bo nie miałem tyle czasu przy jednym karnym, bo już musiałem bronić iii obroniłem xD Ja najczęściej używam C podaj do środka C na skrzydło C podaje spowrotem do środka i raz Z, czasami Shift, a jeszcze czasami Shift + Z.

Didier Drogba
02-09-2005, 13:25
Jeśli chodzi o 'Dudek dance' to jeszcze nie miałem karnego w demku, ale grając na pewno mi sie trafi predzej czy pozniej. :) A jesli chodzi o zwody to mi sie wydaje ze to jest zalezne od miejsca na boisku zawodnika (czy jest obok niego obronca czy nie), od predkosci, kombinacji klawiszy i oczywiscie umiejetnosci. :] Przynajmniej takie jest moje zdanie na ten temat. :spoko:

Hawok
02-09-2005, 14:21
hehe co do tego bramkrza w karnych to ja pajacyka zrobiłem :hahaha: pajacyki robił ale juz niezdarzyłem sie zucic ;P

Lipek
02-09-2005, 14:51
ja juz mialem karnego, specjalnie nawet sfaulowalem zeby tylko zobaczyc, w sumie spk jest.

Wojtkov_
02-09-2005, 18:07
A jak sie markuje strzał, zeby bramkarza położyć ??

Pavigo
02-09-2005, 18:34
Przecież jak masz klawiszologie to pisze ci, że markowanie strzału jest na C. Co do położenia bramkarza to nie wiem, bo nie próbowałem, ale w FIFIE 05 bramkarza się kładło na Shift'cie.

wisien
02-09-2005, 18:37
Przecież jak masz klawiszologie to pisze ci, że markowanie strzału jest na C. Co do położenia bramkarza to nie wiem, bo nie próbowałem, ale w FIFIE 05 bramkarza się kładło na Shift'cie.
na pewno na shift?? moze zle pamietam ale z tego co pamietam kladlo sie go c+d, a w klawiszologii w demie fify 2006 nmie pisze marking shot tylko samo marking, i to nie jest markowanie strzalu tylko zwykle zwolnienie biego w czasie ataku, a markuje sie chyba c+d ale nie jestem pewien

rav
02-09-2005, 18:41
Trzymasz C i wduszasz D, wtedy zawodnik markuje strzał, bramkarz sam się kładzie, a Ty możesz ponownie oddać strzał, tym razem prawdziwy :)

Pavigo
02-09-2005, 18:42
Napewno w FIFIE 05 się mijało bramkarza na Shift'cie. Sam na sam Shift i ja wymijałem, a bramkarz leży. Masz rację co do C+D to jest markowanie strzału, a C to jest tylko jakby to nazwać "wyczekiwanie" hieh ^^

s1nteX
02-09-2005, 19:45
a znacie jakied triki na joypadzie ?? :P

Didier Drogba
02-09-2005, 20:38
a znacie jakied triki na joypadzie ?? :P

Na joyu sa takie same tricki jak na klawiaturze tylko musisz przyporzadkowac odpowiedniemu klawiszowi na klawiaturze, odpowiedni klawisz na padzie, tzn. "D" na klaw. to np. "1" czy "A" na padzie. :]

Hawok
04-09-2005, 06:06
:mad: a mozecie powiedziec jak sie karne broni :D :D dawałem strzałke w prawo i nic :D jakies mi to skoki robił i fiku miku

rav
04-09-2005, 07:39
Jakbym miał chociaż jednego karnego, to bym Ci powiedział ^^ A, mam pomysł, zaraz coś zrobię ;)

bream
04-09-2005, 14:40
wybierz w "zmien strony" druzyne przeciwną... i sfauluj w polu karnym przeciwnika potem znow "zmien strony" i karniaka wykonaj :))

Hawok
04-09-2005, 15:15
hehe o tym niepomyślałem =DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Pavigo
04-09-2005, 15:34
hehe o tym niepomyślałem =DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-_-' Ja zrobiłem sobie 5 karnych i powiem wam, że raz jak naciskałem Shift to nic nie robił, raz skakal, a w innym karniaku ruszał rękami. Nie wiem od czego to zależy..może od GK lub poprostu nie jest dopracowane w demie albo zależy jeszcze od strzałek, które naciskasz (wpadło to mi do glowy przed chwilą) więc ide sprawdzić :spoko:

wawi
04-09-2005, 16:39
ludzie nie uwiezycie co mi sie udalo doslownie przetchwilka puscilem pilecke z jednej strony zawodnik a dokladnie ronaldinho obiegl przeciwnika i powrocil do pilki...z jednej strony pilka z drugiej ronaldinho iminal pilkarza przeciwnika..looolz =)...pozniej cos ala zizu mi sie udalo ;p;p ...a et'o udala mi sie przewrotka w pieknym stylu z dosrodkowania deco na pelnym biegu cos pieknego =)...

rav
04-09-2005, 16:47
Ech, trzeba było filmiki nagrać ;D Tak to ja też sobie mogę powiedzieć, że słynny trik z reklamy 'Ole!' Ronaldinho mi się udał, choć to nie prawda ;)

Dzisiaj karne wykonywałem (faulowałem drugiego plejera na dżoju) i w sumie nie są najgorsze :P Co do ruchów golkipera to te pajacyki on sam wykonuje...

wawi
06-09-2005, 07:24
Ech, trzeba było filmiki nagrać ;D Tak to ja też sobie mogę powiedzieć, że słynny trik z reklamy 'Ole!' Ronaldinho mi się udał, choć to nie prawda ;)

Dzisiaj karne wykonywałem (faulowałem drugiego plejera na dżoju) i w sumie nie są najgorsze :P Co do ruchów golkipera to te pajacyki on sam wykonuje...
powiedz jak sie nagrywa filmiki bo tak normalnie sie nie da chyba nie ?! pozdro tesh kofam barce :] no i lecha ;]

jaworc
06-09-2005, 07:37
mam pytanie gram padem przy funkcji przelaczania zawodnika jest do wyboru analog lub cyfrowy jaka jest roznica .moze ktos mi doradzi co lepiej ustawic?

rav
06-09-2005, 13:54
wawi- program Fraps. Uruchamiasz go i minimalizujesz do paska, odpalasz grę, wduszasz podczas meczu F9 i wtedy film się nagrywa (C:/Fraps/), wduszasz ponownie F9 i następuje stop nagrywania. Wersja demo może nagrać 20 s. Jak mieć wersję pełną nie będę pisał, bo to propaganda piractwa. Pozdro.

Mike_15
06-09-2005, 14:08
Jesłi chodzi o analogowe lub cyfrowe sterowanie padem ja zawsze wybieram cyfrowe ponieważ wtedy moge spokojnie sterowac na padzie strzałkami natomiast kiedy wybiore analogowe to steruje analogami a strzałki są bezurzyteczne a ja wole strzałkami :P

FlAtRoN
06-09-2005, 15:44
Mi chip shot udał się gdy trzymałem Q

seann
06-09-2005, 16:02
wawiWersja demo może nagrać 20 s. Jak mieć wersję pełną nie będę pisał, bo to propaganda piractwa.
Tak, ale jak minie 20 sekund i nie wciśniesz F9 to automatycznie program zapisuje drugi filmik. Więc wystarczy potem je tylko połączyć i jest:P

HoaX
06-09-2005, 16:14
programy fraps z serii 1.9.x są darmowe :)

wisien
06-09-2005, 16:45

kvrwa ta reklama mnie wkurza, do tej pory pojebani ludzie z boiska jak przepuszczza komus pilke miedzy nogami mowia "Ole", a nawet nie wiedza ze to siateczka sie nazywa

Suchy
06-09-2005, 16:48
kvrwa ta reklama mnie wkurza, do tej pory pojebani ludzie z boiska jak przepuszczza komus pilke miedzy nogami mowia "Ole", a nawet nie wiedza ze to siateczka sie nazywa

Nazywa sie tez kanał albo el tunello ;)

msinter
08-09-2005, 06:22
Nie wiem w jakim temacie to napisać, więc postanawiam tutaj.
Otóż wiem, że wiekszość poznało już tajniki rzutów wolnych, ale dla tych co nie poznali to już mówię.
Oczywiście "8" przywołuję się kolęgę z drużyny, "d" się strzela.
A strzałkami :
góra-dół: decydujesz, czy strzal ma być płaski, czy też nad murem.
lewo-prawo: mniej więcej gdzie ma strzelić.

Lappi
09-09-2005, 16:57
A u mnie 8 nie działa, a kolegę sie przywołuje "C"

msinter
09-09-2005, 18:11
A u mnie 8 nie działa, a kolegę sie przywołuje "C"

To oczywiste, bo "8" to chodzi o pad.

Lappi
09-09-2005, 19:38
A co robi się klawiaturą numeryczną? Naciskam np. Num8 i coś się pokazuje na ekranie. CO to jest?

BUNCH
12-09-2005, 18:34
http://www.bunch.2-0.pl/pliki/cris2006.rar
Masz, nowośc....

mat190
13-09-2005, 13:42
kto gra na padzie i wie jak sie robi zwody? Ja posiadam pada wygladajacego jak od sonki (psx) W poprzednich wersjach serii fifa robilo sie zwody prawym analogiem a teraz widze ze kupa Wielu z was ci co graja na klawiatuze uzywa shifta tylko ze ona np nie jest opisany w ocntroll za co on odpowiada bo do konca nie wiem Noi co z tymi zwodami Jak ktos cos potrafi to niech nagra filmik i pokaze (plus opis do tego jak to zmotal)