Zobacz pełną wersję : Zwody w Fifie 2006(Demo)
Witam mam pytanko jakie znacie zwody i jak się je robi :) wiem tylko ze na
Z X i C :D ale to takie badziewkiakowate raz udalo mi sie tylko zrobic zwod ala Zidane :) i komętator mówił coś tam jak ten trik zrobiłem :D tak jakby sie podniecił :cfaniak:
Ja coś robię tak jak w poprzednich fifach. Spróbuj ze Strzałkami: Dół+Prawo+Shift powinno wyjść 360 :)
-jak piłka do ciebie leci po ziemi to naćiśnij Z i zawodnik przepuści piłkę
-naciśnij Z a potem (góra, dół, lewo lub prawo) w zależności od tego w którym kierunku chcesz biec.
-jeszcze jest kilka zwodów, ale nie umiem ich opisać (robię je przypadkowo ;))
pringles
02-09-2005, 09:02
ja tam nieumiem tych zwodów, wiem czym sie robi i zawodnik je robi, ale nigdy nikogo niekiwnołem.
Poprostu ta gra jest tak sztywna, że nie ma co nawet próbować .
Miałem nadzieję, że w tą fifkę jakoś będzie dało się wkońcu grać a tu znów badziew.
To nie jest temat o tym czy FIFA jest badziewna (a nie jest), tylko o zwodach imbecylu...
Co do tematu, to dążę do zrobienia słynnego triku Ronni'ego ;)
Matrix_Turek
02-09-2005, 11:55
No ja raczej tez zwody robie przypadkowo nie mam zadnych kombinacji klawiszy...
A jak się robi ten "chip shoot" przy karnych?
Scorpion
02-09-2005, 12:44
Da się wyginać bramkarzem jak Dudek w Stanbule ?? czy tylko chodzić z jednego rogu do drugiego ??
Na "Shift" ruszasz ramionami :) A skakania nie wyczaiłem, bo nie miałem tyle czasu przy jednym karnym, bo już musiałem bronić iii obroniłem xD Ja najczęściej używam C podaj do środka C na skrzydło C podaje spowrotem do środka i raz Z, czasami Shift, a jeszcze czasami Shift + Z.
Didier Drogba
02-09-2005, 13:25
Jeśli chodzi o 'Dudek dance' to jeszcze nie miałem karnego w demku, ale grając na pewno mi sie trafi predzej czy pozniej. :) A jesli chodzi o zwody to mi sie wydaje ze to jest zalezne od miejsca na boisku zawodnika (czy jest obok niego obronca czy nie), od predkosci, kombinacji klawiszy i oczywiscie umiejetnosci. :] Przynajmniej takie jest moje zdanie na ten temat. :spoko:
hehe co do tego bramkrza w karnych to ja pajacyka zrobiłem :hahaha: pajacyki robił ale juz niezdarzyłem sie zucic ;P
ja juz mialem karnego, specjalnie nawet sfaulowalem zeby tylko zobaczyc, w sumie spk jest.
Wojtkov_
02-09-2005, 18:07
A jak sie markuje strzał, zeby bramkarza położyć ??
Przecież jak masz klawiszologie to pisze ci, że markowanie strzału jest na C. Co do położenia bramkarza to nie wiem, bo nie próbowałem, ale w FIFIE 05 bramkarza się kładło na Shift'cie.
Przecież jak masz klawiszologie to pisze ci, że markowanie strzału jest na C. Co do położenia bramkarza to nie wiem, bo nie próbowałem, ale w FIFIE 05 bramkarza się kładło na Shift'cie.
na pewno na shift?? moze zle pamietam ale z tego co pamietam kladlo sie go c+d, a w klawiszologii w demie fify 2006 nmie pisze marking shot tylko samo marking, i to nie jest markowanie strzalu tylko zwykle zwolnienie biego w czasie ataku, a markuje sie chyba c+d ale nie jestem pewien
Trzymasz C i wduszasz D, wtedy zawodnik markuje strzał, bramkarz sam się kładzie, a Ty możesz ponownie oddać strzał, tym razem prawdziwy :)
Napewno w FIFIE 05 się mijało bramkarza na Shift'cie. Sam na sam Shift i ja wymijałem, a bramkarz leży. Masz rację co do C+D to jest markowanie strzału, a C to jest tylko jakby to nazwać "wyczekiwanie" hieh ^^
a znacie jakied triki na joypadzie ?? :P
Didier Drogba
02-09-2005, 20:38
a znacie jakied triki na joypadzie ?? :P
Na joyu sa takie same tricki jak na klawiaturze tylko musisz przyporzadkowac odpowiedniemu klawiszowi na klawiaturze, odpowiedni klawisz na padzie, tzn. "D" na klaw. to np. "1" czy "A" na padzie. :]
:mad: a mozecie powiedziec jak sie karne broni :D :D dawałem strzałke w prawo i nic :D jakies mi to skoki robił i fiku miku
Jakbym miał chociaż jednego karnego, to bym Ci powiedział ^^ A, mam pomysł, zaraz coś zrobię ;)
wybierz w "zmien strony" druzyne przeciwną... i sfauluj w polu karnym przeciwnika potem znow "zmien strony" i karniaka wykonaj :))
hehe o tym niepomyślałem =DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
hehe o tym niepomyślałem =DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-_-' Ja zrobiłem sobie 5 karnych i powiem wam, że raz jak naciskałem Shift to nic nie robił, raz skakal, a w innym karniaku ruszał rękami. Nie wiem od czego to zależy..może od GK lub poprostu nie jest dopracowane w demie albo zależy jeszcze od strzałek, które naciskasz (wpadło to mi do glowy przed chwilą) więc ide sprawdzić :spoko:
ludzie nie uwiezycie co mi sie udalo doslownie przetchwilka puscilem pilecke z jednej strony zawodnik a dokladnie ronaldinho obiegl przeciwnika i powrocil do pilki...z jednej strony pilka z drugiej ronaldinho iminal pilkarza przeciwnika..looolz =)...pozniej cos ala zizu mi sie udalo ;p;p ...a et'o udala mi sie przewrotka w pieknym stylu z dosrodkowania deco na pelnym biegu cos pieknego =)...
Ech, trzeba było filmiki nagrać ;D Tak to ja też sobie mogę powiedzieć, że słynny trik z reklamy 'Ole!' Ronaldinho mi się udał, choć to nie prawda ;)
Dzisiaj karne wykonywałem (faulowałem drugiego plejera na dżoju) i w sumie nie są najgorsze :P Co do ruchów golkipera to te pajacyki on sam wykonuje...
Ech, trzeba było filmiki nagrać ;D Tak to ja też sobie mogę powiedzieć, że słynny trik z reklamy 'Ole!' Ronaldinho mi się udał, choć to nie prawda ;)
Dzisiaj karne wykonywałem (faulowałem drugiego plejera na dżoju) i w sumie nie są najgorsze :P Co do ruchów golkipera to te pajacyki on sam wykonuje...
powiedz jak sie nagrywa filmiki bo tak normalnie sie nie da chyba nie ?! pozdro tesh kofam barce :] no i lecha ;]
mam pytanie gram padem przy funkcji przelaczania zawodnika jest do wyboru analog lub cyfrowy jaka jest roznica .moze ktos mi doradzi co lepiej ustawic?
wawi- program Fraps. Uruchamiasz go i minimalizujesz do paska, odpalasz grę, wduszasz podczas meczu F9 i wtedy film się nagrywa (C:/Fraps/), wduszasz ponownie F9 i następuje stop nagrywania. Wersja demo może nagrać 20 s. Jak mieć wersję pełną nie będę pisał, bo to propaganda piractwa. Pozdro.
Jesłi chodzi o analogowe lub cyfrowe sterowanie padem ja zawsze wybieram cyfrowe ponieważ wtedy moge spokojnie sterowac na padzie strzałkami natomiast kiedy wybiore analogowe to steruje analogami a strzałki są bezurzyteczne a ja wole strzałkami :P
Mi chip shot udał się gdy trzymałem Q
wawiWersja demo może nagrać 20 s. Jak mieć wersję pełną nie będę pisał, bo to propaganda piractwa.
Tak, ale jak minie 20 sekund i nie wciśniesz F9 to automatycznie program zapisuje drugi filmik. Więc wystarczy potem je tylko połączyć i jest:P
programy fraps z serii 1.9.x są darmowe :)
kvrwa ta reklama mnie wkurza, do tej pory pojebani ludzie z boiska jak przepuszczza komus pilke miedzy nogami mowia "Ole", a nawet nie wiedza ze to siateczka sie nazywa
kvrwa ta reklama mnie wkurza, do tej pory pojebani ludzie z boiska jak przepuszczza komus pilke miedzy nogami mowia "Ole", a nawet nie wiedza ze to siateczka sie nazywa
Nazywa sie tez kanał albo el tunello ;)
Nie wiem w jakim temacie to napisać, więc postanawiam tutaj.
Otóż wiem, że wiekszość poznało już tajniki rzutów wolnych, ale dla tych co nie poznali to już mówię.
Oczywiście "8" przywołuję się kolęgę z drużyny, "d" się strzela.
A strzałkami :
góra-dół: decydujesz, czy strzal ma być płaski, czy też nad murem.
lewo-prawo: mniej więcej gdzie ma strzelić.
A u mnie 8 nie działa, a kolegę sie przywołuje "C"
A u mnie 8 nie działa, a kolegę sie przywołuje "C"
To oczywiste, bo "8" to chodzi o pad.
A co robi się klawiaturą numeryczną? Naciskam np. Num8 i coś się pokazuje na ekranie. CO to jest?
http://www.bunch.2-0.pl/pliki/cris2006.rar
Masz, nowośc....
kto gra na padzie i wie jak sie robi zwody? Ja posiadam pada wygladajacego jak od sonki (psx) W poprzednich wersjach serii fifa robilo sie zwody prawym analogiem a teraz widze ze kupa Wielu z was ci co graja na klawiatuze uzywa shifta tylko ze ona np nie jest opisany w ocntroll za co on odpowiada bo do konca nie wiem Noi co z tymi zwodami Jak ktos cos potrafi to niech nagra filmik i pokaze (plus opis do tego jak to zmotal)