PDA

Zobacz pełną wersję : Bugi w demku:(:(

Sonap13
01-09-2005, 10:03
Spojrzcie na to foto :/http://img357.imageshack.us/img357/5760/bramka6tv.th.png (http://img357.imageshack.us/my.php?image=bramka6tv.png)

michalek13
01-09-2005, 10:08
Ale kicor, w bramce zlapal pilke :D:D

Boss
01-09-2005, 10:10
Takie gafy nieraz miałem w Fife 05, lekko wpechnalem pilke do bramki a bramkarz chamsko sie rzucil, przy czym niedosc ze jak sie rzucil to jeszcze bardziej pilka wlazla do bramki to jeszcze ja podniosl i nie bylo gola. Ale to tutaj to jest juz ewidentny blad.

michalek13
01-09-2005, 10:11
Mysle ze to poprwią w Pelnej wersji.

Sonap13
01-09-2005, 10:18
Miejmy nadzieje :) Nie chem ogladac takich fotek wiecej :/ Ale tutaj ewidentnie zjeb*** gre :/ W sumie gre oceniam 7,5/10 znaczy sie demko:D:D Pozdroo :D

Junior
01-09-2005, 10:29
ja miałem piękną sytuację z sędzią...
przegrywalem 2-1 i po prostopadlym podaniu biegłem sam na sam i tak na wysokości 11 mwtra jak już naciągałem strzał sędzia gwizdną koniec... bramka padła ale oczywiści po gwizdku więc przegralem 2-1... to było dość irytujące.

doberman90
01-09-2005, 10:38
No Ciekawia sytuacja hehh :p to sie nazywa pech ale bugi były też w fife 2005

Lipek
01-09-2005, 10:39
ja mialem tak ze jak bieglem jeden na jeden z prawej strony to bramkarz jak juz oddalem strzal to on sie odwrocil do mnie plecami

Ralf
01-09-2005, 10:49
ja mam inny problem - gdy odpalam demo caly czas dzieje sie cos takiego, jakbym naciskal lewy badz prawy kursor i przewijal ekran. Nie moge wejsc do meczu :/ Nie to, ze mi teskno do grania, bo gierke znam na wylot, ale chcialem sobie popykac. Wiecie co z tym zrobic?

Sid
01-09-2005, 10:50
Pisałem o tym w temacie "bug? no ja nie mogę" -_-

a poza tym jeszcze nie widziałem fify bez buguw ;P

(patche zawsze są;)

A widziałeś kiedyś gre bez bugów?Bo ja nie.

Liberant
01-09-2005, 10:58
Niezły błąd :D. W FIFIE 2005 kilka razy mi się zdarzyło.

@Ralf: Masz joystic? Nie pad tylko joystic. Masz? Jeśli tak to go odłącz i spróbój.

Pablo
01-09-2005, 10:59
Nawet życie na bugi nie tylko gry :) :haha:

skoczek
01-09-2005, 11:03
ja mam inny problem - gdy odpalam demo caly czas dzieje sie cos takiego, jakbym naciskal lewy badz prawy kursor i przewijal ekran. Nie moge wejsc do meczu :/ Nie to, ze mi teskno do grania, bo gierke znam na wylot, ale chcialem sobie popykac. Wiecie co z tym zrobic?

najprawdopodobniej masz pada lub klawiature podlaczona pod USB :)

walczu
01-09-2005, 11:09
Miałem identyczną sprawe, odłączyłem pada, joya, ale nadal tak było. A rozwiązaniem jest zmiana klawiatury :cfaniak: . Odłączyłem tą co mam na codziń, a podłączyłem inną (mam 4 w domu:)) i od tej pory działa.

seann
01-09-2005, 11:27
A widziałeś kiedyś gre bez bugów?Bo ja nie.
Saper:]

Ralf
01-09-2005, 11:30
niestety mam klawe pod usb, a przejsciowke gdzies zgubilem :/

Liberant
01-09-2005, 11:30
Teraz patrzę i czy ty grałeś NIKE T90? Jeśli tak to powiedz jak się ustawia piłki, bo ja gram tą EA SPorts'u.

Enrico
01-09-2005, 11:33
Spojrzcie na to foto :/http://img357.imageshack.us/img357/5760/bramka6tv.th.png (http://img357.imageshack.us/my.php?image=bramka6tv.png)
a może to plus?
sędziowie teraz od czasu do czasu tak jak w rzeczywistości będą wypaczać wyniki meczów :D

lookey
01-09-2005, 11:35
@Liberant: Piłki ( a raczej pikę )zmieniasz programem ball revolution ;)

Liberant
01-09-2005, 11:41
Już zauważyłem dodatek.

Dave
01-09-2005, 11:56
a może to plus?
sędziowie teraz od czasu do czasu tak jak w rzeczywistości będą wypaczać wyniki meczów :D

no przeciez w koncu mozemy poczuc klimat naszej ekstraklasy :D

Vader
01-09-2005, 12:32
Moze jeszcze dobrze nie umiem grać ale już kilka razy mi się zdarzyło jak zawodnik gający w obronie wpada na piłke z pełnym rozpędem i zanim wybije biegnie dalej jeszcze jeden metr(zupełnie jak FIFA2004). Raz tak sobie samobuja strzeliłem. Jest to bardzo wk..... błąd.

nene
01-09-2005, 13:10
ja miałem piękną sytuację z sędzią...
przegrywalem 2-1 i po prostopadlym podaniu biegłem sam na sam i tak na wysokości 11 mwtra jak już naciągałem strzał sędzia gwizdną koniec... bramka padła ale oczywiści po gwizdku więc przegralem 2-1... to było dość irytujące.
popieram to jest wqurzajace ja miałem podobna sytuacje przegrywałem 1:0 i dosrodkowywałem i jak piłka była w gorze sedzia skonczył mecz a piłka wpadał do siatki po gwizdku

Enrico
01-09-2005, 13:14
wiesz to jest bardzo fajne :D Dziurowicz Fijarczyk Band w FIFA 2006? ;P No poważnie to ciekawie.Zresztą w FIFIE od zawsze było to.Gorzej z tym było w FIFIE 2002 (dla tych co grali bardzo długo to wiedzą).
no co?
po prostu w 2002 roku poziom bramkarzy straaaaaaaaaaaasznie się obniżył i puszczali oni niesamowite szmaty z 40 metrów nie ważne czy piłka była lobem, czy ledwo się toczyła i bramkarz pajacował na linii bramkowej..;P

Co do tego screen'a... Myślę, że to jest celowe...
Kto pamięta poprzedni sezon Premiership i Carrola wybijającego piłkę zza linii bramkowej??:P sędzia nie uznał gola :P EA celowo zrobiło taką opcję tylko dla Man U :P

Leśny Rowerzysta
01-09-2005, 13:15
Miałem identyczną sprawe, odłączyłem pada, joya, ale nadal tak było. A rozwiązaniem jest zmiana klawiatury :cfaniak: . Odłączyłem tą co mam na codziń, a podłączyłem inną (mam 4 w domu:)) i od tej pory działa.

Miałem tak samo z NFS U2 miałem joy'a, momo i klawę. odłączyłem momo i pada i śmigało:)

Furby
01-09-2005, 14:42
A ja zauważyłem jeszcze inny błąd. Wszedłem sobie do własnej bramki jednym z piłkarzy Barcelony, patrze a tu piszę, e bramke zdobył Seedorf, który nie był nawet w pobliżu pola karnego.

seann
01-09-2005, 16:06
Kto pamięta poprzedni sezon Premiership i Carrola wybijającego piłkę zza linii bramkowej??:P sędzia nie uznał gola
Dobrze, że mi przypomniałeś:) Czy ma ktoś linka do powyżej opisanej 'bramki'? Jeśli tak to bardzo bym prosił o zapodanie go tutaj bądź w dziale 'linki do bramek' Dziękuję...;)

michalek13
01-09-2005, 17:33
A mi bramkarz wychodzil do polowy bosiak, w Fifie 2005 tez czasami mialem taki blad.

dyman
01-09-2005, 17:47
Ja mialem buga podobnego z gry ERA FUTBOLU ;p.Mianowicie, robie wrzutke w pole karne, na glówke bierze RONEY , strzela po lekkim ukosie, piłka spada przed słupkiem i minimalnie mija sie z nim po czym wychodzi na out.Jakie zdziwienie moje bylo gdy widze iz RONEY sie cieszy a sędzia zalicza to jako gola. To dopiero byl bug.Przy strzale piłka zmierzala do bramki, lecz był to taki ukos ze minimalnie mineła sie ze słupkiem, na 100%, ogladałem powtorke kilka razy. :eek:

Boss
01-09-2005, 18:18
popieram to jest wqurzajace ja miałem podobna sytuacje przegrywałem 1:0 i dosrodkowywałem i jak piłka była w gorze sedzia skonczył mecz a piłka wpadał do siatki po gwizdku

To nic, komputerowi u mnie pilka przekraczala linie bramkowa i koniec meczu ;P (powtarzam 5 raz :zeby: )

Skumajcie to.

Prostopadle podanie do Paulety, wychodzi na czystą pozycję, Pauleta sam na sam z bramkarzem, bramkarz rzuca się pod nogi i przewraca napastnika PSG..... czerwona kartka..... nie dla bramkarza, Pauleta wylatuje z boiska, bye bye ;P

Co to miało być? Jak tak będzie w normalnej Fifie to dziękuje :D

EDIT: Doszedłem do wniosku że Urs Meier bierze w łape, pisze maila do Fifa.

Pavigo
01-09-2005, 18:40
Ja miałem teżtaką sytuację sam na sam Rooney vs Kahn podaje do Ruud'a, a bramkarz mnie ostro kosi w polu karnym i nie ma karnego! A i tak te podanie zostalo przerwane przez obrońcę :/

dziadek_22
01-09-2005, 22:30
Ja miałem teżtaką sytuację sam na sam Rooney vs Kahn podaje do Ruud'a, a bramkarz mnie ostro kosi w polu karnym i nie ma karnego! A i tak te podanie zostalo przerwane przez obrońcę :/
Ja byłem sam na sam z bramkarzem i przywaliłem pete w słupek,piłka się od niego odbiła z dość dużą siłą walneła mi w ręke i udało się strzelić bramke, sędzia nie zauwarzył ,i została uznanna!! :haha:

rymcio1987
02-09-2005, 05:03
powracam kilka wypowiedzie powyżej...ja mam pada z pleya podpiętego na przejściówce ..i klawe podPS2 ...odłączyłem pada i dalej to samo ;:):(:(:(:( może odłączyć klawiature :(:(???a potem ją podpiąć ...pomocy.....aha ale mam jescze myszke pod USB bezprzewodową microsoft ..może ją odpiąć :D:D pomocy ;] napiszcie czy cuś to da bo nie chce mi sie wszystkiego pokolei odłączać ;P a i tak zaraz do szkoły ide ;'] przyjde to może ktoś mi napisze już jak to zrobić ;] pozdrawiam ;]

grzena
02-09-2005, 07:45
Ja raz z kontry szłem piekna okazja tylko 45 min była juz pedziłem ile w nogach sił juz byłem blisko pola karnego szykowałem sie do przelobowania bramkarza a tu koniec:( ale i tak wygrałem:)

Enrico
02-09-2005, 13:55
Skumajcie to.

Prostopadle podanie do Paulety, wychodzi na czystą pozycję, Pauleta sam na sam z bramkarzem, bramkarz rzuca się pod nogi i przewraca napastnika PSG..... czerwona kartka..... nie dla bramkarza, Pauleta wylatuje z boiska, bye bye ;P

Co to miało być? Jak tak będzie w normalnej Fifie to dziękuje :D

symulował tak ewidentnie, że sędzia nie wachał się pokazać czerwieni ;P

Vader
02-09-2005, 14:21
CO do ŁATWOŚCI ODDANIA STRZAŁU i strzelenia gola z rzutów rożnych podtrzymuje. Poza tym przy dośrodkowaniach bramkarz wychodzi metr przed bramke a zawodnik strzelając powiedzmy "Lobuje go." Dzisiaj tak strzeliłem kilka razy a nawet komputer z bardzo daleka też tak strzelił z główki to nieralistyczne i denerwujące. i jak dla mnie trochę grę obronną przydałloby się dużo dopracować.(czasami wpadają szmaty z daleka to też mnie wkurza te strzały nie dośc że bardzo celne to czasami po ziemi wpdanie a bramkarz przepuści) AA poza tym gra jest super

Hawok
02-09-2005, 14:25
eee ja zadnego buga narazie niemiałem... :D

dziadek_22
02-09-2005, 23:02
eee ja zadnego buga narazie niemiałem... :D
To się poeinieneś cieszyć , ja juz kilka razy miałem ten motyw z bramkarzem!!!

Enrico
03-09-2005, 09:07
a ja wczoraj miałem taką sytuację: obrońca ratując się przed rzutem rożnym wybił piłkę z linii, wiedząc, że jestem tuż za nim i mam pustą bramkę..:S Tak więc przejąłem piłkę, strzeliłem z metra, bramkarz rzucił mi się pod nogi, piłka już mijała linię bramkową i nagle jakby odbiła się od ściany i wróciła do rąk bramkarza, wbrew prawom fizyki :P Najśmieszniejsze jest to, że sędzia gola uznał, choć na powtórkach ewidetnie widać, że piłka nie przekroczyła całym obwodem linii bramkowej :P

Wasiela
03-09-2005, 14:08
Ja już zauważyłem bardzo dużo błędów :|

Zobaczcie tutaj (http://www.wasiela.neostrada.pl/LOLFIFA.avi), i tutaj (http://www.wasiela.neostrada.pl/LOLFIFA2.avi) sędzia zapomniał odgwizdać out'u , oraz kolejny zonk tutaj (http://www.wasiela.neostrada.pl/LOLFIFA3.avi) -Bramka , Nic dziwnego , tylko, że zaliczona jako samobój bramkarza oO .

Lappi
04-09-2005, 09:20
Ja miałem takie coś: Gram Milan:Bayern. Idę sobie KAKĄ tak jakieś 20 metrów i oddaje strzał z około 25 metrów. Kahn dobija piłkę (nie zdołał złapać) i piłka leży jakiś metr od niego. Biegnie Shevchenko, jednak Kahn wstał i zabał Andryjowi płkę (dosłownie) z pod nogi. I co się dzieje? Słyszę spalonego. Na powtórce jest zaznaczona linia, na którym niby był spalony, tylko linia jest na 30 metrze, a zwolnienie (że to niby w tym miejscu) jest, jak Kahn łapie piłkę. :)

MaKu23
04-09-2005, 09:22
A mi sie zdarzyło coś takiego zreszta czesto mi sie to zdarza kiedy naciskam Shift czyli drybling zawodnik robi przekładanke i nie wiem dlaczego po wykonaniu dryblingu piłka znajduje sie pare metrow za nim.

And_re
04-09-2005, 09:28
to nie błąd, ale wqrzające jest to że zagrywa mi piętą do tyłu, robi zwrot jak przestanę naciskać shift biegnąc np. sam na sam

Wasiela
04-09-2005, 14:59
Kolejne błędy (http://www.wasiela.neostrada.pl/fifabug.wmv)

rav
04-09-2005, 16:42
Wasiela - łowca błędów ;d

alien
05-09-2005, 18:33
Ja juz zauwazylem tyle bugow ze az mi smutno :/
http://img249.imageshack.us/img249/7863/aut2pp.jpg
to jest nie sytuacja w ktorej nie bylo autu ;o
mialem jeszcze rozne denerwujace sytuacje
ja wiekszosc sedzia zagwizdal jak oddawalem strzal na bramke
mialem tez problem z przeskakiwaniem w lewo u mnie pomoglo odlaczeniu kabla USB od drukarki :)
aha i jeszcze cos czego nikt nie mial gralem milanem z PSG pauleta wysunal sobie pilke na 10m wyszedlem dida z bramki na W i kiedy zlapal pilke przy lewej lini pola karnego zawiesil sie ;o od 20 minuty do 45 nie dalo sie nic zrobic moglem sobie biegac obroncami a bramkarz byl nieaktywny :/

toucher
06-09-2005, 11:25
A u mnie natomiast (match: Manchester vs.Barcelona) piłka ewidentnie leciała na bramkę i był by goal, gdyby nie... Puyol, który wyrażnie (nie mam screena) :( odbił piłkę ręką, piłka odbiła się od poprzeczki i gramy dalej. :whatsup: Poza tym innych jako tako wyrażnych bugów nie miałem. Aha, raz podciąłem lekko od tyłu/boku Oleguera z Barcy v. nisterlooyem, a ten wyskakuje jakby mu się nagle napęd odrzutowy z dupy zrobił :/

toucher
06-09-2005, 12:09
Ps: Do tego Cafu wybił piłke wyrażnie za linia bramkową. Ale takie jest życie....

Enrico
06-09-2005, 18:34
A u mnie natomiast (match: Manchester vs.Barcelona) piłka ewidentnie leciała na bramkę i był by goal, gdyby nie... Puyol, który wyrażnie (nie mam screena) :( odbił piłkę ręką, piłka odbiła się od poprzeczki i gramy dalej. :whatsup: Poza tym innych jako tako wyrażnych bugów nie miałem. Aha, raz podciąłem lekko od tyłu/boku Oleguera z Barcy v. nisterlooyem, a ten wyskakuje jakby mu się nagle napęd odrzutowy z dupy zrobił :/
to nie jest bug tylko błąd sędziego :cfaniak: :D

ZubeK
06-09-2005, 18:36
ja sie raz zaczalem bawic w kosiarke do zawodnikow druzyny przeciwnej :) (mecz barca - milan) i tak zaczalem wszystkich kosic ze dostalem 4 czerwone a reszta zawodnikow miala zolte kartki, a jak wiadomo po 5 czerwonych jest walkover dla druzyny przeciwnej, no to ja dalej kosze ich i kosze wjezdzam od tylu od boku i NIC juz wiecej kartek na moje konto nie bylo, cos strasznego takiego buga to jeszcze nie widzialem ;-) przy okazji tak ich kosilem ze byly u nich trzy zmiany z powodu kontuzji i tez juz wiecej kontuzjowanych zawodnikow u nich nie bylo (a szkoda)
P.S. gralem na trainerze zeby czas zatrzymac bo bym nie wyrobil i juz 2 razy mialem taka sytuacje

Enrico
06-09-2005, 18:45
ja sie raz zaczalem bawic w kosiarke do zawodnikow druzyny przeciwnej :) (mecz barca - milan) i tak zaczalem wszystkich kosic ze dostalem 4 czerwone a reszta zawodnikow miala zolte kartki, a jak wiadomo po 5 czerwonych jest walkover dla druzyny przeciwnej, no to ja dalej kosze ich i kosze wjezdzam od tylu od boku i NIC juz wiecej kartek na moje konto nie bylo, cos strasznego takiego buga to jeszcze nie widzialem ;-) przy okazji tak ich kosilem ze byly u nich trzy zmiany z powodu kontuzji i tez juz wiecej kontuzjowanych zawodnikow u nich nie bylo (a szkoda)
P.S. gralem na trainerze zeby czas zatrzymac bo bym nie wyrobil i juz 2 razy mialem taka sytuacje
tak chyba było już w fife 2005 (albo w 2004)... żenujące...czy to takie trudne, by EA zrobiło koniec meczu po odpowidzniej iliści czerwonych kartek i walkower?? Bo wydaje mi się, że nie, a jeżeli EA chce coś dalej osiągać na rynku, to choćby takich niezbyt dużych ,ale oczywistych błędów nie powinno robić :S

Boss
06-09-2005, 18:46
tak chyba było już w fife 2005... żenujące...czy to takie trudne, by EA zrobiło koniec meczu po odpowidzniej iliści czerwonych kartek i walkower??

Nie było bo ja zarobiłem walkowera 3:0 w 2005 :).

Chociaz mozliwe ze sie myle, dokladnie nie pamietam.

NickToTylkoNick
08-09-2005, 13:09
Nie gadajacie bo ja już raz w demie przegrałem walkowerem po pięciu czerwonych, tyle że pisało walkower 2:0..

Enrico
08-09-2005, 13:36
Nie gadajacie bo ja już raz w demie przegrałem walkowerem po pięciu czerwonych, tyle że pisało walkower 2:0..
tak?? ciekawe...
dziwne, bo ja fauluję, fauluję po 4 czerwonych i nic... żadnej kartki...

Drzemek
08-09-2005, 14:23
tak?? ciekawe...
dziwne, bo ja fauluję, fauluję po 4 czerwonych i nic... żadnej kartki...
właśnie ja też!!
bo chcę dostać z 6 kartek czerwonych zmienić druzyne i poćwiczyc zwody ale jeszcze nigdy nie dostałem więcej niz 4 czerwone kartki chocbym nie wiem jak kosil

Kiler_
08-09-2005, 14:36
Ja też tak mam... :-( moze to dlatego,ze to demo w koncu :] Albo po prostu ograniczyli nam bezczelni frajde z gry :D

Suchy
08-09-2005, 15:10
A mnie to najbardziej wkurwia .. :S że przenikają przez siebie .

http://img12.imageshack.us/img12/4541/wtfo07ve.jpg

Drzemek
08-09-2005, 17:13
największy bug w fife 06 demo!!!!! niestety ne mogłem nagrać filmiku bo na moim kompie uruchomienie fify 06 to juz jest bardzo duuuużo :D
ale zrobłęm wizualizacje
http://img228.imageshack.us/img228/2613/17nc1.jpg

co o tym myślicie?? jeżel ibędą takie jaja to ja nie wiem...

lotnik
08-09-2005, 17:32
A mnie to najbardziej wkurwia .. :S że przenikają przez siebie .

http://img12.imageshack.us/img12/4541/wtfo07ve.jpg
O qrcze jak zobaczylem tego screena to spadłem z krzesła :eek: co jak co, ale panom z EAsports takie błędy niepowinny się zdarzać. Mam nadzieję, że w pełnej wersji niebędzie aż tylu błędów.

Enrico
08-09-2005, 18:47
O qrcze jak zobaczylem tego screena to spadłem z krzesła :eek: co jak co, ale panom z EAsports takie błędy niepowinny się zdarzać. Mam nadzieję, że w pełnej wersji niebędzie aż tylu błędów.
szczerze mówiąc to znając EA prawie żaden, jeżeli chociaż jeden błąd, nie zostanie poprawiony w pełnej wersji...

papier
08-09-2005, 21:16
największy bug w fife 06 demo!!!!! niestety ne mogłem nagrać filmiku bo na moim kompie uruchomienie fify 06 to juz jest bardzo duuuużo :D
ale zrobłęm wizualizacje
http://img228.imageshack.us/img228/2613/17nc1.jpg

co o tym myślicie?? jeżel ibędą takie jaja to ja nie wiem...

dokladnie to samo mialem ehehe niezla chvjnia :)