Zobacz pełną wersję : Bugi w demku:(:(
Spojrzcie na to foto :/http://img357.imageshack.us/img357/5760/bramka6tv.th.png (http://img357.imageshack.us/my.php?image=bramka6tv.png)
michalek13
01-09-2005, 10:08
Ale kicor, w bramce zlapal pilke :D:D
Takie gafy nieraz miałem w Fife 05, lekko wpechnalem pilke do bramki a bramkarz chamsko sie rzucil, przy czym niedosc ze jak sie rzucil to jeszcze bardziej pilka wlazla do bramki to jeszcze ja podniosl i nie bylo gola. Ale to tutaj to jest juz ewidentny blad.
michalek13
01-09-2005, 10:11
Mysle ze to poprwią w Pelnej wersji.
Miejmy nadzieje :) Nie chem ogladac takich fotek wiecej :/ Ale tutaj ewidentnie zjeb*** gre :/ W sumie gre oceniam 7,5/10 znaczy sie demko:D:D Pozdroo :D
ja miałem piękną sytuację z sędzią...
przegrywalem 2-1 i po prostopadlym podaniu biegłem sam na sam i tak na wysokości 11 mwtra jak już naciągałem strzał sędzia gwizdną koniec... bramka padła ale oczywiści po gwizdku więc przegralem 2-1... to było dość irytujące.
doberman90
01-09-2005, 10:38
No Ciekawia sytuacja hehh :p to sie nazywa pech ale bugi były też w fife 2005
ja mialem tak ze jak bieglem jeden na jeden z prawej strony to bramkarz jak juz oddalem strzal to on sie odwrocil do mnie plecami
ja mam inny problem - gdy odpalam demo caly czas dzieje sie cos takiego, jakbym naciskal lewy badz prawy kursor i przewijal ekran. Nie moge wejsc do meczu :/ Nie to, ze mi teskno do grania, bo gierke znam na wylot, ale chcialem sobie popykac. Wiecie co z tym zrobic?
Pisałem o tym w temacie "bug? no ja nie mogę" -_-
a poza tym jeszcze nie widziałem fify bez buguw ;P
(patche zawsze są;)
A widziałeś kiedyś gre bez bugów?Bo ja nie.
Liberant
01-09-2005, 10:58
Niezły błąd :D. W FIFIE 2005 kilka razy mi się zdarzyło.
@Ralf: Masz joystic? Nie pad tylko joystic. Masz? Jeśli tak to go odłącz i spróbój.
Nawet życie na bugi nie tylko gry :) :haha:
ja mam inny problem - gdy odpalam demo caly czas dzieje sie cos takiego, jakbym naciskal lewy badz prawy kursor i przewijal ekran. Nie moge wejsc do meczu :/ Nie to, ze mi teskno do grania, bo gierke znam na wylot, ale chcialem sobie popykac. Wiecie co z tym zrobic?
najprawdopodobniej masz pada lub klawiature podlaczona pod USB :)
Miałem identyczną sprawe, odłączyłem pada, joya, ale nadal tak było. A rozwiązaniem jest zmiana klawiatury :cfaniak: . Odłączyłem tą co mam na codziń, a podłączyłem inną (mam 4 w domu:)) i od tej pory działa.
A widziałeś kiedyś gre bez bugów?Bo ja nie.
Saper:]
niestety mam klawe pod usb, a przejsciowke gdzies zgubilem :/
Liberant
01-09-2005, 11:30
Teraz patrzę i czy ty grałeś NIKE T90? Jeśli tak to powiedz jak się ustawia piłki, bo ja gram tą EA SPorts'u.
Spojrzcie na to foto :/http://img357.imageshack.us/img357/5760/bramka6tv.th.png (http://img357.imageshack.us/my.php?image=bramka6tv.png)
a może to plus?
sędziowie teraz od czasu do czasu tak jak w rzeczywistości będą wypaczać wyniki meczów :D
@Liberant: Piłki ( a raczej pikę )zmieniasz programem ball revolution ;)
Liberant
01-09-2005, 11:41
Już zauważyłem dodatek.
a może to plus?
sędziowie teraz od czasu do czasu tak jak w rzeczywistości będą wypaczać wyniki meczów :D
no przeciez w koncu mozemy poczuc klimat naszej ekstraklasy :D
Moze jeszcze dobrze nie umiem grać ale już kilka razy mi się zdarzyło jak zawodnik gający w obronie wpada na piłke z pełnym rozpędem i zanim wybije biegnie dalej jeszcze jeden metr(zupełnie jak FIFA2004). Raz tak sobie samobuja strzeliłem. Jest to bardzo wk..... błąd.
ja miałem piękną sytuację z sędzią...
przegrywalem 2-1 i po prostopadlym podaniu biegłem sam na sam i tak na wysokości 11 mwtra jak już naciągałem strzał sędzia gwizdną koniec... bramka padła ale oczywiści po gwizdku więc przegralem 2-1... to było dość irytujące.
popieram to jest wqurzajace ja miałem podobna sytuacje przegrywałem 1:0 i dosrodkowywałem i jak piłka była w gorze sedzia skonczył mecz a piłka wpadał do siatki po gwizdku
wiesz to jest bardzo fajne :D Dziurowicz Fijarczyk Band w FIFA 2006? ;P No poważnie to ciekawie.Zresztą w FIFIE od zawsze było to.Gorzej z tym było w FIFIE 2002 (dla tych co grali bardzo długo to wiedzą).
no co?
po prostu w 2002 roku poziom bramkarzy straaaaaaaaaaaasznie się obniżył i puszczali oni niesamowite szmaty z 40 metrów nie ważne czy piłka była lobem, czy ledwo się toczyła i bramkarz pajacował na linii bramkowej..;P
Co do tego screen'a... Myślę, że to jest celowe...
Kto pamięta poprzedni sezon Premiership i Carrola wybijającego piłkę zza linii bramkowej??:P sędzia nie uznał gola :P EA celowo zrobiło taką opcję tylko dla Man U :P
Leśny Rowerzysta
01-09-2005, 13:15
Miałem identyczną sprawe, odłączyłem pada, joya, ale nadal tak było. A rozwiązaniem jest zmiana klawiatury :cfaniak: . Odłączyłem tą co mam na codziń, a podłączyłem inną (mam 4 w domu:)) i od tej pory działa.
Miałem tak samo z NFS U2 miałem joy'a, momo i klawę. odłączyłem momo i pada i śmigało:)
A ja zauważyłem jeszcze inny błąd. Wszedłem sobie do własnej bramki jednym z piłkarzy Barcelony, patrze a tu piszę, e bramke zdobył Seedorf, który nie był nawet w pobliżu pola karnego.
Kto pamięta poprzedni sezon Premiership i Carrola wybijającego piłkę zza linii bramkowej??:P sędzia nie uznał gola
Dobrze, że mi przypomniałeś:) Czy ma ktoś linka do powyżej opisanej 'bramki'? Jeśli tak to bardzo bym prosił o zapodanie go tutaj bądź w dziale 'linki do bramek' Dziękuję...;)
michalek13
01-09-2005, 17:33
A mi bramkarz wychodzil do polowy bosiak, w Fifie 2005 tez czasami mialem taki blad.
Ja mialem buga podobnego z gry ERA FUTBOLU ;p.Mianowicie, robie wrzutke w pole karne, na glówke bierze RONEY , strzela po lekkim ukosie, piłka spada przed słupkiem i minimalnie mija sie z nim po czym wychodzi na out.Jakie zdziwienie moje bylo gdy widze iz RONEY sie cieszy a sędzia zalicza to jako gola. To dopiero byl bug.Przy strzale piłka zmierzala do bramki, lecz był to taki ukos ze minimalnie mineła sie ze słupkiem, na 100%, ogladałem powtorke kilka razy. :eek:
popieram to jest wqurzajace ja miałem podobna sytuacje przegrywałem 1:0 i dosrodkowywałem i jak piłka była w gorze sedzia skonczył mecz a piłka wpadał do siatki po gwizdku
To nic, komputerowi u mnie pilka przekraczala linie bramkowa i koniec meczu ;P (powtarzam 5 raz :zeby: )
Skumajcie to.
Prostopadle podanie do Paulety, wychodzi na czystą pozycję, Pauleta sam na sam z bramkarzem, bramkarz rzuca się pod nogi i przewraca napastnika PSG..... czerwona kartka..... nie dla bramkarza, Pauleta wylatuje z boiska, bye bye ;P
Co to miało być? Jak tak będzie w normalnej Fifie to dziękuje :D
EDIT: Doszedłem do wniosku że Urs Meier bierze w łape, pisze maila do Fifa.
Ja miałem teżtaką sytuację sam na sam Rooney vs Kahn podaje do Ruud'a, a bramkarz mnie ostro kosi w polu karnym i nie ma karnego! A i tak te podanie zostalo przerwane przez obrońcę :/
dziadek_22
01-09-2005, 22:30
Ja miałem teżtaką sytuację sam na sam Rooney vs Kahn podaje do Ruud'a, a bramkarz mnie ostro kosi w polu karnym i nie ma karnego! A i tak te podanie zostalo przerwane przez obrońcę :/
Ja byłem sam na sam z bramkarzem i przywaliłem pete w słupek,piłka się od niego odbiła z dość dużą siłą walneła mi w ręke i udało się strzelić bramke, sędzia nie zauwarzył ,i została uznanna!! :haha:
rymcio1987
02-09-2005, 05:03
powracam kilka wypowiedzie powyżej...ja mam pada z pleya podpiętego na przejściówce ..i klawe podPS2 ...odłączyłem pada i dalej to samo ;:):(:(:(:( może odłączyć klawiature :(:(???a potem ją podpiąć ...pomocy.....aha ale mam jescze myszke pod USB bezprzewodową microsoft ..może ją odpiąć :D:D pomocy ;] napiszcie czy cuś to da bo nie chce mi sie wszystkiego pokolei odłączać ;P a i tak zaraz do szkoły ide ;'] przyjde to może ktoś mi napisze już jak to zrobić ;] pozdrawiam ;]
Ja raz z kontry szłem piekna okazja tylko 45 min była juz pedziłem ile w nogach sił juz byłem blisko pola karnego szykowałem sie do przelobowania bramkarza a tu koniec:( ale i tak wygrałem:)
Skumajcie to.
Prostopadle podanie do Paulety, wychodzi na czystą pozycję, Pauleta sam na sam z bramkarzem, bramkarz rzuca się pod nogi i przewraca napastnika PSG..... czerwona kartka..... nie dla bramkarza, Pauleta wylatuje z boiska, bye bye ;P
Co to miało być? Jak tak będzie w normalnej Fifie to dziękuje :D
symulował tak ewidentnie, że sędzia nie wachał się pokazać czerwieni ;P
CO do ŁATWOŚCI ODDANIA STRZAŁU i strzelenia gola z rzutów rożnych podtrzymuje. Poza tym przy dośrodkowaniach bramkarz wychodzi metr przed bramke a zawodnik strzelając powiedzmy "Lobuje go." Dzisiaj tak strzeliłem kilka razy a nawet komputer z bardzo daleka też tak strzelił z główki to nieralistyczne i denerwujące. i jak dla mnie trochę grę obronną przydałloby się dużo dopracować.(czasami wpadają szmaty z daleka to też mnie wkurza te strzały nie dośc że bardzo celne to czasami po ziemi wpdanie a bramkarz przepuści) AA poza tym gra jest super
eee ja zadnego buga narazie niemiałem... :D
dziadek_22
02-09-2005, 23:02
eee ja zadnego buga narazie niemiałem... :D
To się poeinieneś cieszyć , ja juz kilka razy miałem ten motyw z bramkarzem!!!
a ja wczoraj miałem taką sytuację: obrońca ratując się przed rzutem rożnym wybił piłkę z linii, wiedząc, że jestem tuż za nim i mam pustą bramkę..:S Tak więc przejąłem piłkę, strzeliłem z metra, bramkarz rzucił mi się pod nogi, piłka już mijała linię bramkową i nagle jakby odbiła się od ściany i wróciła do rąk bramkarza, wbrew prawom fizyki :P Najśmieszniejsze jest to, że sędzia gola uznał, choć na powtórkach ewidetnie widać, że piłka nie przekroczyła całym obwodem linii bramkowej :P
Ja już zauważyłem bardzo dużo błędów :|
Zobaczcie tutaj (http://www.wasiela.neostrada.pl/LOLFIFA.avi), i tutaj (http://www.wasiela.neostrada.pl/LOLFIFA2.avi) sędzia zapomniał odgwizdać out'u , oraz kolejny zonk tutaj (http://www.wasiela.neostrada.pl/LOLFIFA3.avi) -Bramka , Nic dziwnego , tylko, że zaliczona jako samobój bramkarza oO .
Ja miałem takie coś: Gram Milan:Bayern. Idę sobie KAKĄ tak jakieś 20 metrów i oddaje strzał z około 25 metrów. Kahn dobija piłkę (nie zdołał złapać) i piłka leży jakiś metr od niego. Biegnie Shevchenko, jednak Kahn wstał i zabał Andryjowi płkę (dosłownie) z pod nogi. I co się dzieje? Słyszę spalonego. Na powtórce jest zaznaczona linia, na którym niby był spalony, tylko linia jest na 30 metrze, a zwolnienie (że to niby w tym miejscu) jest, jak Kahn łapie piłkę. :)
A mi sie zdarzyło coś takiego zreszta czesto mi sie to zdarza kiedy naciskam Shift czyli drybling zawodnik robi przekładanke i nie wiem dlaczego po wykonaniu dryblingu piłka znajduje sie pare metrow za nim.
to nie błąd, ale wqrzające jest to że zagrywa mi piętą do tyłu, robi zwrot jak przestanę naciskać shift biegnąc np. sam na sam
Kolejne błędy (http://www.wasiela.neostrada.pl/fifabug.wmv)
Wasiela - łowca błędów ;d
Ja juz zauwazylem tyle bugow ze az mi smutno :/
http://img249.imageshack.us/img249/7863/aut2pp.jpg
to jest nie sytuacja w ktorej nie bylo autu ;o
mialem jeszcze rozne denerwujace sytuacje
ja wiekszosc sedzia zagwizdal jak oddawalem strzal na bramke
mialem tez problem z przeskakiwaniem w lewo u mnie pomoglo odlaczeniu kabla USB od drukarki :)
aha i jeszcze cos czego nikt nie mial gralem milanem z PSG pauleta wysunal sobie pilke na 10m wyszedlem dida z bramki na W i kiedy zlapal pilke przy lewej lini pola karnego zawiesil sie ;o od 20 minuty do 45 nie dalo sie nic zrobic moglem sobie biegac obroncami a bramkarz byl nieaktywny :/
A u mnie natomiast (match: Manchester vs.Barcelona) piłka ewidentnie leciała na bramkę i był by goal, gdyby nie... Puyol, który wyrażnie (nie mam screena) :( odbił piłkę ręką, piłka odbiła się od poprzeczki i gramy dalej. :whatsup: Poza tym innych jako tako wyrażnych bugów nie miałem. Aha, raz podciąłem lekko od tyłu/boku Oleguera z Barcy v. nisterlooyem, a ten wyskakuje jakby mu się nagle napęd odrzutowy z dupy zrobił :/
Ps: Do tego Cafu wybił piłke wyrażnie za linia bramkową. Ale takie jest życie....
A u mnie natomiast (match: Manchester vs.Barcelona) piłka ewidentnie leciała na bramkę i był by goal, gdyby nie... Puyol, który wyrażnie (nie mam screena) :( odbił piłkę ręką, piłka odbiła się od poprzeczki i gramy dalej. :whatsup: Poza tym innych jako tako wyrażnych bugów nie miałem. Aha, raz podciąłem lekko od tyłu/boku Oleguera z Barcy v. nisterlooyem, a ten wyskakuje jakby mu się nagle napęd odrzutowy z dupy zrobił :/
to nie jest bug tylko błąd sędziego :cfaniak: :D
ja sie raz zaczalem bawic w kosiarke do zawodnikow druzyny przeciwnej :) (mecz barca - milan) i tak zaczalem wszystkich kosic ze dostalem 4 czerwone a reszta zawodnikow miala zolte kartki, a jak wiadomo po 5 czerwonych jest walkover dla druzyny przeciwnej, no to ja dalej kosze ich i kosze wjezdzam od tylu od boku i NIC juz wiecej kartek na moje konto nie bylo, cos strasznego takiego buga to jeszcze nie widzialem ;-) przy okazji tak ich kosilem ze byly u nich trzy zmiany z powodu kontuzji i tez juz wiecej kontuzjowanych zawodnikow u nich nie bylo (a szkoda)
P.S. gralem na trainerze zeby czas zatrzymac bo bym nie wyrobil i juz 2 razy mialem taka sytuacje
ja sie raz zaczalem bawic w kosiarke do zawodnikow druzyny przeciwnej :) (mecz barca - milan) i tak zaczalem wszystkich kosic ze dostalem 4 czerwone a reszta zawodnikow miala zolte kartki, a jak wiadomo po 5 czerwonych jest walkover dla druzyny przeciwnej, no to ja dalej kosze ich i kosze wjezdzam od tylu od boku i NIC juz wiecej kartek na moje konto nie bylo, cos strasznego takiego buga to jeszcze nie widzialem ;-) przy okazji tak ich kosilem ze byly u nich trzy zmiany z powodu kontuzji i tez juz wiecej kontuzjowanych zawodnikow u nich nie bylo (a szkoda)
P.S. gralem na trainerze zeby czas zatrzymac bo bym nie wyrobil i juz 2 razy mialem taka sytuacje
tak chyba było już w fife 2005 (albo w 2004)... żenujące...czy to takie trudne, by EA zrobiło koniec meczu po odpowidzniej iliści czerwonych kartek i walkower?? Bo wydaje mi się, że nie, a jeżeli EA chce coś dalej osiągać na rynku, to choćby takich niezbyt dużych ,ale oczywistych błędów nie powinno robić :S
tak chyba było już w fife 2005... żenujące...czy to takie trudne, by EA zrobiło koniec meczu po odpowidzniej iliści czerwonych kartek i walkower??
Nie było bo ja zarobiłem walkowera 3:0 w 2005 :).
Chociaz mozliwe ze sie myle, dokladnie nie pamietam.
NickToTylkoNick
08-09-2005, 13:09
Nie gadajacie bo ja już raz w demie przegrałem walkowerem po pięciu czerwonych, tyle że pisało walkower 2:0..
Nie gadajacie bo ja już raz w demie przegrałem walkowerem po pięciu czerwonych, tyle że pisało walkower 2:0..
tak?? ciekawe...
dziwne, bo ja fauluję, fauluję po 4 czerwonych i nic... żadnej kartki...
tak?? ciekawe...
dziwne, bo ja fauluję, fauluję po 4 czerwonych i nic... żadnej kartki...
właśnie ja też!!
bo chcę dostać z 6 kartek czerwonych zmienić druzyne i poćwiczyc zwody ale jeszcze nigdy nie dostałem więcej niz 4 czerwone kartki chocbym nie wiem jak kosil
Ja też tak mam... :-( moze to dlatego,ze to demo w koncu :] Albo po prostu ograniczyli nam bezczelni frajde z gry :D
A mnie to najbardziej wkurwia .. :S że przenikają przez siebie .
http://img12.imageshack.us/img12/4541/wtfo07ve.jpg
największy bug w fife 06 demo!!!!! niestety ne mogłem nagrać filmiku bo na moim kompie uruchomienie fify 06 to juz jest bardzo duuuużo :D
ale zrobłęm wizualizacje
http://img228.imageshack.us/img228/2613/17nc1.jpg
co o tym myślicie?? jeżel ibędą takie jaja to ja nie wiem...
A mnie to najbardziej wkurwia .. :S że przenikają przez siebie .
http://img12.imageshack.us/img12/4541/wtfo07ve.jpg
O qrcze jak zobaczylem tego screena to spadłem z krzesła :eek: co jak co, ale panom z EAsports takie błędy niepowinny się zdarzać. Mam nadzieję, że w pełnej wersji niebędzie aż tylu błędów.
O qrcze jak zobaczylem tego screena to spadłem z krzesła :eek: co jak co, ale panom z EAsports takie błędy niepowinny się zdarzać. Mam nadzieję, że w pełnej wersji niebędzie aż tylu błędów.
szczerze mówiąc to znając EA prawie żaden, jeżeli chociaż jeden błąd, nie zostanie poprawiony w pełnej wersji...
największy bug w fife 06 demo!!!!! niestety ne mogłem nagrać filmiku bo na moim kompie uruchomienie fify 06 to juz jest bardzo duuuużo :D
ale zrobłęm wizualizacje
http://img228.imageshack.us/img228/2613/17nc1.jpg
co o tym myślicie?? jeżel ibędą takie jaja to ja nie wiem...
dokladnie to samo mialem ehehe niezla chvjnia :)