PDA

Zobacz pełną wersję : FIFA 06 demo - wyraź swoje doznania z gry

Strony : [1] 2

Tomasz F.
31-08-2005, 14:11
Jak Wam się podoba gra? A może się w ogóle nie podoba? Proszę odnotowywać właśnie w tym temacie jakie są wasze wrazenia po zagraniu FIFA 06 demo;)

Gałcio
31-08-2005, 14:15
Najgorsza Fifa w jakąkolwiek grałem ... niesamowiota padaka ...

Grzechu
31-08-2005, 14:17
Tomek, co jak co, ale myślałem że chociaż Ty masz oczy szeroko otwarte... :| n/c
http://www.fifaserwis.com/board/showthread.php?threadid=23122

niewazne
31-08-2005, 14:18
Gałcio napisz cos więcej !!!!

Tomasz F.
31-08-2005, 14:26
Tomek, co jak co, ale myślałem że chociaż Ty masz oczy szeroko otwarte... :| n/c
http://www.fifaserwis.com/board/showthread.php?threadid=23122

to jest temat o wrażniech z gry a nie wiadomościach kiedy wyjdzie demo i takei tam, po co robić bulder tam?

mlody_DG
31-08-2005, 14:47
Gra jest wujebana w kosmos! Lepsza od pes! Naprawde super sie gra, czuc swobode ruchu tak jak to jest w pes! poprostu giera wymiata! grafa lekko poprawiona ale idealnie sie komponuje! zarabisci kibice! chodzi mi o doping! no i nie liczac faktu ze mozesz sobie ustawic w opcjach ktorego pilkarza ma kryc dany pilkarz! to juz jest zupenie odjechane!

Ljungberg
31-08-2005, 14:48
Prosze napiszcie jeszcze cos o wrazeniach....ja dopiero zaczalem sciagac.
Czy ta gra jest schematyczna?Jak oceniacie dzwiek w grze?Jaka grafika?
Co sadzicie o komentarzu?

dziadek_22
31-08-2005, 14:54
Powiem "szczerze" chyba najlepsza z całej seri dotychczasowych fif.Grafa całkiem ładna chodź myślałem że będzie mieć większe wymagania.Teraz nic nie pozostaje jak tylko czekać na pełną wersje!!!ŻYCZE WSZYSTKIM MIŁEGO GRANIA!!!

Ljungberg
31-08-2005, 14:55
Gra jest wujebana w kosmos! Lepsza od pes! Naprawde super sie gra, czuc swobode ruchu tak jak to jest w pes! poprostu giera wymiata! grafa lekko poprawiona ale idealnie sie komponuje! zarabisci kibice! chodzi mi o doping! no i nie liczac faktu ze mozesz sobie ustawic w opcjach ktorego pilkarza ma kryc dany pilkarz! to juz jest zupenie odjechane!

Ooo...stary ale zes mi ochoty do gry zarobil :/
A ja dopiero zaczalem to sciagac i bede mial gre za 3 godz :/

butcher25
31-08-2005, 15:11
DO DUPY TA GRA... niby wszystko fajnie, niezłe AI przeciwników, bramkarze wykonuja zajebiste interwencje, fajne animacje ale np. a ataku, brakuej ewidentnie podania który w pesie był pod "Trójkacikiem", i wogóle gra jest tak schematyczna jak nigdy... ( a to moze w tym momencie dziwnie brzmieć - przypomijmy sobie starsze FIFY ...)
PS. a miałem nadzieje ze postawią na ten gameplay, bo genralnie grafiki nie ruszyli...co było widac na screenach.
PS2. jutro do szkoły - jestem załamany...

Blax
31-08-2005, 15:12
może coś bardziej konstruktywnego?

ok, dzięki:)

Komar
31-08-2005, 15:14
gra jest extra!! swoboda ruchu. kibice, grafika wszystko jest super
aa no i karne to dopiero klasa! komentatorzy angielscy sa wypas to co bedzie jak do glosu dojda szpak i szaran?? zdarzylo mi sie nawet ze pilka odbila sie od slupka przytrzymujacego siatke! SUPER CZEKAM NA PELNA WERSJE

carmel
31-08-2005, 15:17
Jedni mówią, że swoboda, drudzy, że schematy... Jak to jest w końcu?

Dreed
31-08-2005, 15:19
w zwiazku z tym ze demo dostane po polnocy - @#!@$!$! noestrada i jej limity - to chcialbym sie dowiedziec jak wlasnie z opcjami co mozna co nie mozna, ile trwa mecz itp :) z gorki dzieki za info

butcher25
31-08-2005, 15:19
Gówno nie swoboda... dwa mecze i już się swoboda ogranicza... i gra jest SCHEMATYCZNA jak cholera !!! Myslę ze zaden normalny gracz nie bezie się tutaj sprzeczał ze mną, wystarczy zagrać trzy - cztery mecze. No to tyle ode mnie... jak narazie :)

Wojtkov_
31-08-2005, 15:25
Poprostu trzaba sobie ściągnąć i pograć, i nie słuchać tych starych kanciarzy :P

PS - Ja sobie pogram koło 20 dopiero :\\

Tomasz F.
31-08-2005, 15:26
Gówno nie swoboda... dwa mecze i już się swoboda ogranicza... i gra jest SCHEMATYCZNA jak cholera !!! Myslę ze zaden normalny gracz nie bezie się tutaj sprzeczał ze mną, wystarczy zagrać trzy - cztery mecze. No to tyle ode mnie... jak narazie :)

może grasz Manchesterem ciągle w demie, a oni są schematyczni więc się nie dziw :haha:

Ljungberg
31-08-2005, 15:27
Bez kitu...naprawde nie wiem kogo mam sluchac :/
Strasznie skrajne sa te Wasze wrazenia :)

Liberant
31-08-2005, 15:29
Taka realistyka, bo włamali się do domów trenerów i ukradli taktyki. A wiadomo, że Manchester jest schematyczny i z tąd to w grze. :D

fantasista
31-08-2005, 15:33
taa szczególnie Cristiano Ronaldo jest schematyczny xD

może ktoś powiedzieć jakie zwody/triki dodali na prawą gałkę ( na klawie pod shiftem pewnie z kierunkami ) , popróbujcie coś pliz , :beer2: dla tego kto poda 8-)

i czy mozna grać w demie na 2 osoby?

butcher25
31-08-2005, 15:37
heh Jasne *****y :D żeby Ci Tomaszku Manchester nie zdeptał Chelsea... ;) Z resztą ... łatwo jest kibicowac druzynie gwiazd co?? Jaki wierny kibic się znalazł... pewnie od dwóch sezonów maks :) jełop ...
PS> grałem m.in Barcą :P TA GRA JEST do dupy i nic tego nie zmieni :)

s1nteX
31-08-2005, 15:45
Tamtego tematu nikto nier odwiedzawiec napisze tutaj:

***** SCIAGNALEM TO ALE MAM PRBLEM GDY CHCEWLACZYC INSTALKE PISZE:

zIP FILE IS DAMAGED . TRUNCATED, OR HAS BEEN CHANGED SINCE IT WAS CREATED. iF YOU DOWNLOADED THIS FILE, TRY DOWNLOADING AGAIN CO JEST ?

doberman90
31-08-2005, 15:51
właśnie grałem w demko fify 06 bardzo fajna prócz tych grubasów co biegają po boisku wygląda mi to jak walka sumo :( a reszta jest Ok i mogli by zrobic szybką zmiane zawodnika

pawel1991
31-08-2005, 15:52
Jak dla mnie to gra o niebo lepsza od FIFY 2005!!!!! Ale mam problem:/ Mój komp to: Pentium 4 3,0GHZ, 512 MB RAM, GeForce FX 5500 i gra mi sie troche tnie:/?? :whatsup: DLACZEGOOOOOO!!!!!!?????????????? Czy u was też??

Wojtkov_
31-08-2005, 15:52
S1nteX, ale przecież ty miałeś już demo 2 tygodnie temu :P... Po co Ci dwa ?;P

... Wszystko wygląda na to że poprostu musisz sciagnąc od nowa...

s1nteX
31-08-2005, 15:56
sciagam ;] za 30 minut zobaczymy..

Tomasz F.
31-08-2005, 15:57
heh Jasne *****y :D żeby Ci Tomaszku Manchester nie zdeptał Chelsea... ;) Z resztą ... łatwo jest kibicowac druzynie gwiazd co?? Jaki wierny kibic się znalazł... pewnie od dwóch sezonów maks :) jełop ...
PS> grałem m.in Barcą :P TA GRA JEST do dupy i nic tego nie zmieni :)

pokochałem Chelsea od kiedy zobaczyłem na własne oczy ich stadion tak sięto zaczęło, a ze to był mój 1 stadion to raczej trudno uwierzyc, ze 1 stadion widziałem 2 lata czyli w wieku 17 lat :haha:

drozdzowa91
31-08-2005, 16:06
Gra jest wyrąbista !!!! Szczególnie mnie zaskoczył nowy model bronienia bramkarzy, dryblingu i prowadzenia piłki!!!! Fajowa gierka !!!

bunt
31-08-2005, 16:08
i czy mozna grać w demie na 2 osoby?

jasneeeeeee stary nawet w 8 mozesz grac:]

Piecia
31-08-2005, 16:08
Demo sie ściąga, ale myśle ze i tak PES5 przebije tą gierke. Choc oczekiwał na pełną wersje fifki tez będę żeby sobie porównać .

Dreed
31-08-2005, 16:23
Wszystkim grajacym dziekuje za udzielenie mi odpowiedzi na dwa proste pytanka.. heh :(, jak z czasem gry i co mozna zmienic - chodiz mi o to czy jest pelna mozliwosc ustawienia graczy taktyki jednym slowme Formattion Settings :D

dziadek_22
31-08-2005, 16:31
Można zmienic formacje ale dopiero w meczu a czas to 6 min (nie mierzyłem ale tak mi się wydaje,bo dość długo nawet grałem),fajnie jest tez zrobione że morzesz sobe wybrać kto ma kryć kogo.Jeszcze tylko rzutów wolnych nie mogę załapać .

thomas166
31-08-2005, 16:54
gra jest super !! Fajnie sie gra lepiej niz w fife 05 a ta opcja krycia jest boska!!

s1nteX
31-08-2005, 16:57
ludzie jak sobie wybieralem druzyny usyłyszalem komenatrz Szpaka ! ale zajebisie:

Gooolll piekna bramka i jaka radosc zajebisci !!

Mam pytanie mam pada 12 przyciskowego i 2 galki na ktorym sie robi triki ?

drozdzowa91
31-08-2005, 16:58
Rzuty wolne są podobne do tych z PES'a (fajna sprawa), fajnie się piłkarze przewracają :P no i rzuty karne !!!!!!!! DUDI DANCE !!!!!!!!!!!!!! Gra jest :spoko:

Enrico
31-08-2005, 17:00
eeeee.. porażka dla mnie. Nic specjlanego, nie patrzę pod kątem grafy bo jest ona u mnie beznadziejna, słaba karta graficzna ;)
gra schematyczna i mały postęp w stsunku do poprzedniego roku...

GRA DZIAŁA POD WIN 98 :)

Super_Lux
31-08-2005, 17:01
a mi nie chodzi:(
Pisze że nie jest prawidłową aplikacją systemu win32 czy cos takiego..
co zrobić ??

Tom_my
31-08-2005, 17:04
serio? to dla mnie ważne

Boss
31-08-2005, 17:07
Chyba polubie te gre gydz odrazu przypadkiem w 1 meczu w 2 minucie gola strzelilem ;P .

Ale i tak jedyne co zasluguje na uznanie to postawa bramkarzy, bo np stale fragmenty gry (rzuty rozne np) sa jakies dupne :/

Blax
31-08-2005, 17:08
Potwierdzam, gra chodzi po W98 :)

papier
31-08-2005, 17:19
eeeee.. porażka dla mnie. Nic specjlanego, nie patrzę pod kątem grafy bo jest ona u mnie beznadziejna, słaba karta graficzna ;)
gra schematyczna i mały postęp w stsunku do poprzedniego roku...

zgadzam sie , wogole mi sie ta gra niepodoba . zagralem chyba z 5 meczow i ani jednego faulu niebylo (nieliczą tego ktory zrobilem specjalnie ) zupełnie nic sie niedzieje w srodku pola, ****owe kamery ogolnie beznadzieja .

p.s tez slyszalem głos szpaka :D:D

amph
31-08-2005, 17:21
a mi nie chodzi:(
Pisze że nie jest prawidłową aplikacją systemu win32 czy cos takiego..
co zrobić ??
Skopiuj plik autoexec.nt (C:\Windows\Repair) do folderu C:\Windows|System 32
Może bedzie dobrze;)
A ja nie moge demka ściągnąć:(

grzena
31-08-2005, 17:24
ludzie jak sobie wybieralem druzyny usyłyszalem komenatrz Szpaka ! ale zajebisie:

Gooolll piekna bramka i jaka radosc zajebisci !!

Mam pytanie mam pada 12 przyciskowego i 2 galki na ktorym sie robi triki ?

No nie mów, powiedz mi jeszcze że grałeś jakomś 4 ligowom druzynom. HHEhe
W demcu nie ma polskiego komentatora jest tylko wersja francuska i angielska.

papier
31-08-2005, 17:27
No nie mów, powiedz mi jeszcze że grałeś jakomś 4 ligowom druzynom. HHEhe
W demcu nie ma polskiego komentatora jest tylko wersja francuska i angielska.

ale jak wybierasz druzyne i stadion to mozna uslyszec przez kilka sekund komentatorow z roznych panstw ,wtym szpaka:D

grzena
31-08-2005, 17:34
Aha niewiedziałem:) Bo ma dopiero 24%:)

hugo_18
31-08-2005, 17:34
beznadzieja !!!!!!!! ludzie ta gra jest tak zryta, że max hahaha ta murawa wogole jak jakas wykladzina haha a mam niezla karte ... powiem wam tak: to jest gra schematów ... wszystko jest takie denne :/ strzały to są te same bodajrze od fify 2000 i nic się nie zmieniło :/ nierozumiem jak w to można grać ... bramkarze bardzo fajnie się zachowują ale to tylko jedyny plus tego dema ... fife06 full zassam tylko dlatego, żeby usłyszeć komentarz szpaka i szaranowicza ... naprawdę, wierzcie mi, gra to totalne dno ... że i ja na to demo czekałem :( p.s. poczekajcie młodzież na demko pes5 :)

Liberant
31-08-2005, 17:36
FIFA 2006 DEMO Moja recenzja:

Gameplay: Jest dużo lepszy. Bramkarze rzucają się z większą realistyką. Nie
podoba mi się gdy bramkarz jest lobowany, bo nie próbuje w ogóle tego bronić tylko patrzy jak piłka leci i wpada do siatki. Realistycznie się wrzuca. Dryblingi trudniej się wykonuje niż w FIFIE 2005.

Stałe fragmenty gry: Rzutów wolnych nie wykonywałem, bo nie miałem takiej okazji. Rzuty rożne podobnie się wykonuje jak w UCL, tylko, że nie ma do wyboru czy wrzucasz na długi słupek itp. co jest dobrym pomysłem. Niestety przy wykonywaniu tego stałego fragmentu gry jest strzałka tak jak w np. w FIFA WORLD CUP 2002 Korea Japan. Karne wykonuje się tak samo, ale broni inaczej. Tzn. można się poruszać po linii bramkowej i trudniej się rzuca.

Atmosfera: Podczas meczu towarzyszy nam wspaniała atmosfera. Kibice znakomicie dopingują. Raz przed meczem (grałem ManU) usłyszałem muzykę, która naprawdę towarzyszy przed każdym meczem Premiership. Byłem miło zaskoczony. Jedyne co mnie trochę zmartwiło to trochę sztuczny huk radości po zdobytej bramce. Zrobiło mi się przyjemnie kiedy strzeliłem bramkę v.Nistelrooy'em i usłyszałem znane już (przynajmniej mi) ruuuuuuud.

Grafika: Jest jak zwykle bardzo dobra, ale zauważyłem dwa małe, ale jakże wkurzające błędy. Strój domowy ManU ma takie czarne coś nie wiem jak to nazwać, ale chodzi mi o to co ma wisła na swoich. Tylko, że wisła ma białe. Oraz drugi błąd zbyt małe znaczki. Kibice znów nie są 3D tylko 2D. Kaka ma swoją twarz, ale nie zbyt dobrze zrobiona w Pes'ie 4 jest dużo lepiej.

Inne: Zauważyłem raz kiedy zamykałem akcję wślizgiem i zawodnik nie trafił do bramki to dopiero jak wstał zauważyłem ruch zawodu. Siatki są lepiej zrobione niż ostatnio. Ale gdy strzelam gola i piłka trafia w boczną siatkę (oczywiście tą w środku bramki) to siatka nie drży tak mocno jak w tedy kiedy uderzę w końcową siatkę (tą najbardziej z tyłu). EA spróbowało tak jak jest to w PES'ie zrobić kamerę w bramce, ale to nie wszło, bo kamera jest za bramką i gdy ta kamera jest pokazywana po trafieniu kamera zadrży (co jest nie realistyczne), a wygląda to jakby, ktoś nią poprostu zatrząsł. Do wyboru mamy dwa stadiony Avez i Milenium Stadium. Na tym pierwszym gramy w dzień, a na drugim w nocy. Jest także opcja krycia idywidualnie zawodnika co jest bardzo dobrym pomysłem.

Moje zdanie: Mi się gra podoba i moim zdaniem jest lepsza od PES'a. Jeszcze jak dojdą te wszystkie ligi i stadiony to oho ho, będzie super.

Autor: Liberant :cfaniak:

hugo_18
31-08-2005, 17:41
Moje zdanie: Mi się gra podoba i moim zdaniem jest lepsza od PES'a. Jeszcze jak dojdą te wszystkie ligi i stadiony to oho ho, będzie super.

czyżby pierwsze skutki ptasiej grypy w polsce ? stupid ...

raul_ole
31-08-2005, 17:48
mam 40% demka nie widzialem jescze ale to sa swięte slowa "p.s. poczekajcie młodzież na demko pes5" :spoko: :beer2: gralem w we9 .. ale to juz inna historia

YaSoviC
31-08-2005, 17:57
czyżby pierwsze skutki ptasiej grypy w polsce ? stupid ...
Hmmm wiesz ze masz juz jedno ostrzezenie za wprowadzanie ludzi w blad od Blax'a?? Zastanawiam sie czy przypadkiem nie dac Ci bana za obrazanie innych ludzi. To ze komus sie podoba ta gra a nie inna nie oznacza ze mozesz go obrazac.

savio
31-08-2005, 17:59
cos mi sie pojebalo w tym demie... komp sam sobie wybiera druzyny i stroje a ja nie moge nic zrobic... meczu nie moge uruchomic... o co chodzi??? odp!!

zawadzio5
31-08-2005, 18:01
fajne te demo grafa poprawiona. Tylko ciekawe w jakiej rozdzielczości jest te demo jesli na 800 600 to na 1024 na coś tam to będzie super grafa. A wymagania bardzo małe chociaż demko mi się czasem przytnie na pół sekundy i to nie przeszkadza chociaż liczyłem na cos więcej z strony grafy możliwe że w hyper pokazywali zwiastuny z xbox to może dlatego tak wydziwiam ale gra jest odjechana te sztuczki zachowania zawodników są poprostu super realistyka jest dobra wszystko jest ok. pozdro for all

Liberant
31-08-2005, 18:02
@YaSoivC: Miło to z twojej strony, ale daj sobie spokój, on nie jest zbyt mądry z tego co widać i daj mu szansę. Może jeszcze zobaczy jak PES będzie gorszy od FIFY to zacznie przepraszać i zmądrzeje.

@hugo_18: A tą ptasią grypę to ty masz.

Fred the Red
31-08-2005, 18:08
może grasz Manchesterem ciągle w demie, a oni są schematyczni więc się nie dziw :haha:

Ale mnie wkurzyłes teraz. Czy przy takim zawodniku jak Ronaldo czy Rooney mozna mowic o schemacie? Taka Chelsea marzy aby miec takich zawdonikow. Zostawiam to juz n/c. Eee fajna ta gierka aby sobie zagrac z kumplem przy piwie (oczywsicie ja nie pije)?

Enrico
31-08-2005, 18:12
Głos Szpaka wymiata :P (jedyny plus:P)
no i może jeszcze radość po bramce dla gospodarzt (fajny ryk kibiców, który usłyszałem dopiero bodajże w 8 meczu, bo wcześniej nie mogłem strzelić gola :P)

Znalazłem, juz kilka błędów, a więc:
-po pierwsze to, że nie mogłem strzelić gola przez pierwsze 8 meczów, i dopiero Ronni przypadkowo po rożnym wepchnął piłkę z metra do bramki :P
-po drugie strasznie mało sytuacji podbramkowych
-po trzecie mało fauli
-po 4 nie pokazano mi filmiku jak Ronni czeriwń dostaje, bo była zmiana :S
-po 5 o dziwo najlepiej gra mi się teoretycznie najsłabszym PSG
-po szóste, jak komp wybija wolnego z własnej połowy często podaje wprost do ciebie jak stoisz na wprost niego...:S
- i uwaga...po 7, obrońca mój wybił piłkę z lini bramkowej ratując swój zespół przed stratą gola i złapał się za twarz jakby nie strzelił 100% sytuacji...:haha::haha::haha:

Boss
31-08-2005, 18:18
Jedno mnie rozwaliło. Ostatnia minuta gram Manchesterem z PSG, Pauleta wkreca pilke ta wlatuje do bramki a raczej ma wleciec bo wlasnie przekracza linie koncowa i.....gwizdek, koniec meczu! Co za lol, ja nie moge :D

Co do Szpaka - ja jakoś go nie miałem, raz trafiłem szurniętych Hiszpanów którzy jak zwykle krzyczeli 10 razy gol, gol, gol, gol, gol ;P

Enrico
31-08-2005, 18:19
a i jeszcze jedno...
co prostopadła piłka to spalony...:S nie no sorry, ale raz na 50 mógłby się zdarzyć błąd przeciwnika...

Dreed
31-08-2005, 18:28
Ty sie nie smiej a jakby trafil w slupek i gola zdobyl hee ?? to byl taki odruch, ja jak gram juve w pes4 to mialem taka sytuacje wlansie Thuram wywalal pilke z lini bramkowej iii zdobyl gola :D:D ale byl zalamany, ja nadal czekam na odnowienie limitu i cos czuje, ze kazdemu sie gra bedzie innaczej podobala a co do tego czy staraja sie zrobic jak w pesie, noo oczywiscie ze tak widac to juz w takich sytuacjach jak rzuty wolne (koniec z celowanikami - buhahaha :)) to tego rozne juz mniej schematyczne brak tylko1,2,3 co sprawialo ze zawsze bylo to samo :). Wiem ze fifka zawsze bedzie miala lepsza grafe i atmosfere przeciez oni nagrywaja dzwiek z ludzmi :):) zreszta mniejsza, juz dawno mowilem ze gdyby polaczyc doswiadczenie EA jego grafe atmosferke i licencje a dac gameplay od KONAMI to by byla tak pileczka, ze bysmy woleli grac w domq niz gdziekolwiek wychodzic na boisko :) do dnia dzisiejszego mam turnieje w domq po 10 osob grajacych w jakis pucharek, mam nadzieje, ze to w fifce wrescie albo raczej znow bedzie molzliwe :):):) tak czy siak dalej czekam na demko i pogram cala noc i jutro cos o nim napisze, bo uwazam ze zeby mowic cos glebszego o wersji DEMONSTRACYJNEJ trza pograc w nia o wiele dluzej niz tylko 8 meczy co zamyka ise w godzinie poltorej !!!

Jednym slowem na razie wierze tylko temu co widzialem, czyli wszsytkim filmikom i innym o fifie 06 :) do oceny poczekam az pogram z 10h poodnajduje tricki i tajniki w grze a nie bede z miejsca krytykowal choc jestem fanem pes'ka, nie powiem ze fifke zostawilem dopiero w 03 roku.

Gdybym mial to demko juz dawno bylby filmik z meczu do zassania a co nie kazdy ma mozliwosc zassac w 20 min wiec filmik 10 megowy by mogl znalezc miejsce :D.

Mezor15
31-08-2005, 18:33
@YaSoivC: Miło to z twojej strony, ale daj sobie spokój, on nie jest zbyt mądry z tego co widać i daj mu szansę. Może jeszcze zobaczy jak PES będzie gorszy od FIFY to zacznie przepraszać i zmądrzeje.

@hugo_18: A tą ptasią grypę to ty masz.
Zgadzm z twoją recenzją :spoko:

Lappi
31-08-2005, 18:34
Co do Szpaka - ja jakoś go nie miałem, raz trafiłem szurniętych Hiszpanów którzy jak zwykle krzyczeli 10 razy gol, gol, gol, gol, gol
Nie "gol", tylko "Tor", chyba, że coś się zmieniło w hiszpańskim od czasów FIFA 2000, kiedy to z nudów po Hiszpańsku grałem. Demo zassam jutro, ale niech ktoś mi coś powie. Pamiętam, że od FIFA 2003 nażekam na zachowanie obrońców w polu karnym (zero krycia i podchodzenia do zawodnika) czy w 06 jest tak samo?

pringles
31-08-2005, 18:38
ej a możecie moderatorzy zrobić coś z serverem, np: gdy wyślem sms to można ściągnąć tą fifę ??

YaSoviC
31-08-2005, 18:38
Nie "gol", tylko "Tor", chyba, że coś się zmieniło w hiszpańskim od czasów FIFA 2000, kiedy to z nudów po Hiszpańsku grałem. Demo zassam jutro, ale niech ktoś mi coś powie. Pamiętam, że od FIFA 2003 nażekam na zachowanie obrońców w polu karnym (zero krycia i podchodzenia do zawodnika) czy w 06 jest tak samo?

Tor to po niemiecku misiaczku:)Gol po hiszpansku:)

AGR
31-08-2005, 18:43
Może jeszcze zobaczy jak PES będzie gorszy od FIFY.

Słuszna uwaga tutaj: "MOŻE" :haha:

o3
31-08-2005, 18:44
no ja mam to samo co Super LUx i nic nie pomaga... :( ratujcie

Boss
31-08-2005, 18:44

Widocznie się zmieniło stary, przykro mi :-( .

Jest ,,g" słyszalne jak cholera, szczególnie jak to powtarzają to słychać tę literę.

EDIT: YaSoviC mnie wyprzedził :)

msinter
31-08-2005, 18:46
Dla mnie gra super ! Wolne też niczego sobie (udało mi się już raz trafic bramke). Wiele nowości. Fantastyczne zwody, mi się bardzo podoba przepuszczanie piłki (dla tych co nie wiedzą: kiedy piłka leci w twoją stronę po ziemi naciśnij Z). Już wiele się nauczyłem na przyszłosc jak będę grac. Już nie mogę się doczekac pełnej wersji. Szkoda tylko, że znów szkoła, będzie mniej czasu na granie.

Lappi
31-08-2005, 18:47
Tor to po niemiecku misiaczkuGol po hiszpansku
O nie... miałem FIFA 2004 z niemieckim komentem i Tor nie słyszałem ani razu, a w FIFA 2000 przy każdej bramce miałem Tor. Jakoś moje nauczycielki przez 6 lat niemieckiego zawsze mówiły, że bramka to poprostu "gol".

papier
31-08-2005, 18:48
-po pierwsze to, że nie mogłem strzelić gola przez pierwsze 8 meczów, i dopiero Ronni przypadkowo po rożnym wepchnął piłkę z metra do bramki :P

-po trzecie mało fauli

1. no ja strzelilem bramke juz w pierwszym meczu :cfaniak:

2. bardzoooooo mało ,ba prawie wogole niema .

a i szkoda ze jak sie mecz konczy remisem to niema karnych (w 2005 były) , i jak pisze ze sedzia dolicza 2 minuty to i tak konczy rowno po 45 minutach :cfaniak:

ogolnie powiem jeszcze raz : DNO

mixer__
31-08-2005, 18:50
Jeśli jest tak jak w 2005 plik locale to pogram sobie w okienku :P

Dreed
31-08-2005, 18:53
1. no ja strzelilem bramke juz w pierwszym meczu :cfaniak:

2. bardzoooooo mało ,ba prawie wogole niema .

a i szkoda ze jak sie mecz konczy remisem to niema karnych (w 2005 były) , i jak pisze ze sedzia dolicza 2 minuty to i tak konczy rowno po 45 minutach :cfaniak:

ogolnie powiem jeszcze raz : DNO

i to jest wlasnie wynik robienia demka na szybko bo fani sie dra !!

YaSoviC
31-08-2005, 18:53
O nie... miałem FIFA 2004 z niemieckim komentem i Tor nie słyszałem ani razu, a w FIFA 2000 przy każdej bramce miałem Tor. Jakoś moje nauczycielki przez 6 lat niemieckiego zawsze mówiły, że bramka to poprostu "gol".

A widziales nauczycielke niemieckiego ktora sie zna na pilce??:)
Moge Cie zapewnic ze po niemiecku mowi sie zarowno Tor jaki i gol. Natomiast z cala pewnoscia po hiszpansku gol to gol a nie tor.

Enrico
31-08-2005, 18:55
na plus dodam jeszcze, że pokazuje ile doliczyło czasu, jest filmik przy zmianach oraz pokazuje kiedy jest przywilej korzyści..ale to nie zmienia faktu, że gra jest przeciętna...

s1nteX
no cóż.. jezeli teraz wyszloby PES 4 .. to gry bylyby.. pes by minimalnie wygral :] Ale nie poworwnujemy :P nie ma po co :] wiadomo co bedzie lepsze :P:P

Ale wlasnie enrico dobrze mowi.. jak atakuje klikam L1 [ podanie n wysuniecie ] to ZAWSZE spalony .. n/c

motorlublin
***** ludzie nie narzekajcie. Chyba nie pisza tutaj fani Fify tylko PESa albo jestescie slepi. Fani PESa jezeli zamiast oceniac gre macie mowic, ze jest owiele gorsza od PESa itp to morda! A co do dema. Gra i tak jest lepsza od numerka 2005, lepszy gameplay, realniej zawodnicy sie poruszaja i nie jest banalna, jak poprzednie, ciezko dostac sie pod pole karne, a jak sie dostaniesz to gola jest bardzo trudno zdobyc. Zaleta to oczywiscie niskie wymagania ;) Pytanie, kiedy beda pierwsze patche do demka? Moje wyniki : 0:2, 0:0, 0:1 - bedzie lepiej ;)

Emte
31-08-2005, 18:56
nowa FIFA powinna miec podtytuł... jaki? to chyba proste:
FIFA 06: the scheme

dlaczego tak twierze... otoz w moich 4 meczach padlo 6 bramek... z czego 3 po dobitce na pusta bramke. i powiedzcie mi ze to przypadek. owszem bramkarze ladniej sie rzucaja... ale zobaczycie, rozegracie 30 meczow i zauwazycie ze oni sie w takich samych sytuacjach tak samo rzucaja i odbijaja pilke w to samo miejsce. pilkarze ruszaja sie nienaturalnie (widac, ze co chwila zmienia sie jakas animacja pilkarza, pilkarze nie ruszaja sie plynnie) i zbyt szybko. akcje sa strasznie chaotycznie, nie polecam grac ataku pozycyjnego bo z niego nigdy nic nie wynika. tyle ode mnie
adieu

jeszcze jedno:
dlaczeo bramkarze, jak odbijaja pilke (zazwyczaj jedna reka, co w prawdziwych meczach jest b. rzadkie) to robia to tak ze w dodatku ta pilka leci wysoko i z ogromna moca akurat na dobitke przeciwnika? zazwycaj po obronie pilka zmienia tylko kierunek lotu a nie parabole (w sensie ze leci do gory po interwencji i powoli spada pionowo).

s1nteX
31-08-2005, 18:56
lol ... czemu moj post jest na 4 stronie jak przed chwila go napisałem :|

Powtarzam:

:P

no cóż.. jezeli teraz wyszloby PES 4 .. to gry bylyby.. pes by minimalnie wygral Ale nie poworwnujemy nie ma po co wiadomo co bedzie lepsze

Ale wlasnie enrico dobrze mowi.. jak atakuje klikam L1 [ podanie n wysuniecie ] to ZAWSZE spalony .. n/c

s1nteX
31-08-2005, 18:57
ej no sorry :D ale jakis blad forum .. pisz TERAZ jest godzina 20:55 a post bedziena 4 stronie ... co nie tak z forum ?

mixer__
31-08-2005, 18:58
Przyzwoicie nawet
+Bramkarze
-Sylwetki

Enrico
31-08-2005, 19:00
:S

Nie no sorry, ale w fifie też jest korupcja, a sędziowe są stronniczy!!!!!!!
Wyszedłem na czystą pozycję sam na sam i nagle Nesta mnie skosił od tylca i dostał tylko żółtko, podczas gdy ja za takie zagranie na środku boiska wylatuję z hukiem :S:P

JaJo
gralem narazie 2 mecze Barca ManU i Barca Mayern taaak: fifa 2005 + pare bajerkow ale za to fajowych :) wypuscilem pilke do przodu jednak Eto byl na spalonym, sedzia odgwizdal dopiero gdy strzelal i za to zółty kartonik heh dobre albo brama dinho sprzed pola karnego przepiekna.. , fajnie wyglada stadion kibice etc bramkarze maja dobre parady :) dla mnie troche za szybko lata ta pileczka jak pinball przez to nie da sie robic przemyslanych akcji jak na we8 :P i te dobitki to mnie wq na max ehh zapomnialem powiedziec ze podoba mi sie komentarz jest jakis zywy he ale poczekam z ocena do pelnej wersji pzdr
mam nadzieje ze po kilku meczach bramki nie beda sie powtarzac bo to jest najgorsze a te dobitki eeeeehh :mad:

Boss
Ja wam powiem że ta gra mi się podoba tylko dlatego że mam w niej nieprzeciętnego farta, jak już mówiłem, 1 mecz, 2 minuta - brama. Ostatnia minuta meczu, przeciwnik strzela gola piłka ma minąć linię końcową - gwizdek i koniec meczu. Same kurioza ;P . Bardzo mi się podobają interwencje bramkarzy, szkoda że nie miałem jeszcze rzutu karnego żeby zobaczyć jak wtedy się zachowują, próbowałem faulować w polu karnym ale mi nie wychodziło ^^'. Ba nawet rzutu wolnego nie miałem, a to co widziałem przy rzutach rożnych to dla mnie lipa niestety, bynajmniej nie dlatego że trudno zdobyć gola, bo to nie problem, ale dlatego że jest to praktycznie ubogi fragment gry, nakierowujesz strzałke, walisz jak ten cep piłkę i może jakiś Rasiak wyskoczy ;P . Fauli miałem dosyć dużo nawet, przynajmniej tak mi się wydaje po tym jak wy na nie narzekacie. Zaliczyłem nawet czerwoną i żółtą kartkę, piłkarze przeciwnej drużyny też dostawali. Co do schematyki - gdy grałem Man Utd to wszystkie bramki wyglądały tak - Scholes czy RVN strzelają z dystansu w słupek, Ronney dobiega i dobija do pustej bramki. Ot taka taktyka, hyh :D .

PS: Miałem Szpaka ;P

niewazne
31-08-2005, 19:03
Dla mnie ta gra to kompletna klapa :/ śmiem twierdzić ze jest jeszcze gorsza od 2005. Wogóle nie widze znaczącej zmiany w gameplayu, gra sie bardzo chaotycznie (zmniejszenie boiska jest tego powodem wydaje mi sie), grafa jest według mnie również gorsza. Jednym słowem to fifa 2005 ze zmniejszonym boiskiem i nowymi fajnymi animacjami które są jedyną zaletą tej gry, no ale i tak będe grał w nią i nowego PESa
PS> mam w miare dobrego kompa a haczy szczególnie gdy rozgrywam akcje pod trybuną (BArthon 2600+ 512 ram Gfx5700)

skoczek
31-08-2005, 19:04
e tam marudzicie :P ... ja i tak nie bede widzial bledow ... trzeba sie cieszyc gra :d ...poki co 25% sciagniete ;/

Super_Lux
31-08-2005, 19:04
:S

Nie no sorry, ale w fifie też jest korupcja, a sędziowe są stronniczy!!!!!!!
Wyszedłem na czystą pozycję sam na sam i nagle Nesta mnie skosił od tylca i dostał tylko żółtko, podczas gdy ja za takie zagranie na środku boiska wylatuję z hukiem :S:P
Nesta??
Przecież nie ma Milanu:S

Jaqb
31-08-2005, 19:05
kurwencja... mam na dysku instalator ale uszkodzony :/ grrryy pier dole

czlapka
31-08-2005, 19:05
Pomóżcie mam problem.Jak właczam grę to zaczyna mi klawiatura wariowac,nie moge wybrać drużyny,a jak klikam ma continue przy wyborze drużyn to nic sie nie dzieje,bo druzyny sie zmieniaja same cały czas

Troche zagmotwałem ,ale mam nadzieje że wiecie o co chodzi:)

o3
31-08-2005, 19:06
jak uszkodzony? moze to co ja??

s1nteX
31-08-2005, 19:10
Jestes zajebisty super_lux... jak ty mnie wqiasz :/

o3
31-08-2005, 19:10
Super lux juz naprawiles blad??

Super_Lux
31-08-2005, 19:15
jak uszkodzony? moze to co ja??
nie,okazało się że jak mój tata siedział to mi się ściąganie skończyło na 32%..
ale teraz ściągam i mam już 80%:)

TheMichal
31-08-2005, 19:17
grafa: lepsza niż w F05, ale dalej niezbyt mi się podoba - przeciętna
dźwięk: komentarz do dupy, kibice elegancko kibicują - bardzo dobry
grywalność: po 25 minutach miałem już serdecznie dość, schemat, brak możliwości takiego konstruowania akcji jak w PES - do dupy

demo skutecznie zniechęciło mnie do kupna gry, bo przez chwilę nawet myślałem że kupię i pośmieję się z komentatorów, ale teraz mam już pewność - biorę PES5 bo na 100% będzie lepsze...

Sołtek
31-08-2005, 19:17
No ja mam narazie 86%.....jeszcze 15 minut i zagram w FIFE 06....opinie oczywiście są podzielone....dlatego już nie mogę sie doczekać jaka jest ta najnowsza fifa...screeny są super ale jak można było się spodziewać w polskiej lidze stroje są albo nie aktualne (Legia) albo wogóle nie prawdziwe( czerwone koszulki Odry i nic więcej)...ale na to napewno coś poradzą kitsmakerzy :D

Maros
31-08-2005, 19:20
e mialem ten klopot co wy.pewnie macie klawe/mysze na usb.musicie odlaczyc usb i jak macie podlaczyc zwykla klawe do kompa,taka kabelkową:P
pozdro.

Enrico
31-08-2005, 19:24
http://s48.yousendit.com/e.aspx?id=2DDP5V6S6LBVC2323K01Q89XSH

dla tych, którzy nie słyszeli jeszcze Szpaka w grze
:hahaha::hahaha::hahaha:

JaJo
31-08-2005, 19:31
da sie edytowac opcje np rozdzielczosc za pomoca programikow do fify 2005 ? sprawdzal ktos ?

carmel
31-08-2005, 19:41
Czy panowie z EA czały czas myślą, że można się odwracać z piłką 3 razy na sekundę?
Albo, że stojąc przy linii bocznej tyłem do pola karnego można się błyskawicznie odwrócić i bez przygotowania zagrać partnerowi piłkę górą dokładnie na głowę, co do mm, nawet w tamtym kierunku nie patrząc?
Czy podania muszą mieć prędkość światła?
Czy piłkarze to kosmici ze stwardniałym cementem zamiast włosów?

Mimo wszystko to jedna z lepszych Fifek, jakie wyszły.
Poprawiono trochę gameplay, więc odwieczni fani Fify będą usatysfakcjonowani- reszcie pozostaje czekać na PES5.

Super_Lux
31-08-2005, 19:41
kurde:(
mam 90% i pisze mi 14 minut i 30 sekund do końca pobierania,a jednak mi się nie pobiera:(
Ciągle jest to samo..co robić?

drozdzowa91
31-08-2005, 19:43
Nesta??
Milan jest, a oprócz niego cztery inne drużyny tj. ManU, PSG, Barca i Bayern.
Mało spostrzegawczy chłopie jesteś :hahaha:

AGR
31-08-2005, 19:45
Nesta??

Ty chyab nie grałeś w tą grę o której tu mówimy :hahaha:

Super_Lux
31-08-2005, 19:47
masz racje nie grałem i chyba ***** nie zagram:(

George89
31-08-2005, 19:49
Mi sie tam nowa Fifka podoba. Z niecierpliwoscia czekam na pelna wersje i sram na to, ze PES bedzie lepszy, bo i tak bgede gral w produkcje Konami i EAS :)

seann
31-08-2005, 19:51
W wiekszości popieram moich przedmówców ale też się wypowiem;P A co!
Nowe demko spodobało mi się pod niektórymi względami ale nieustrzegło się także rażących błędów...

Zacznę może jednak od plusów...
Bardzo spdobała mi się oprawa meczu tzn. odkładnie odwzorowane stadiony, przyśpiewki, okrzyki itp. (nie zwróciłem tylko jeszcze uwagi na to czy kibice są 2d czy 3d); bardzo fajna jest opcja dająca możliwość ustawiania który zawodnik będzie którego krył; ciekawe niektóre zwody i np. przepuszczenie piłki wciskając 'z' chwilę po podaniu...

Nie mówię, że to już wszystko co dobre w nowej fifie, ale przejdę już do minusów gry...
Mnie osobiście trochę zawiódł gameplay. Zawodnicy poruszają się bardzo nienaturalnie i są jakby odrobinę zbyt grubi (?). Strasznie ciężko jest przeprowadzić jakąkolwiek składną akcję pod polem karnym bo robi się okropne zamieszanie i zawodnicy nie wiedzą w którą stronę biec. Denerwujące jest także nazbyt częste urzywanie zwodów i sztuczek przez komputer (zwłaszcza, że niewiele mu to pomaga). Poza tym moim zdaniem ogólnie gra jest zbyt wolna... zawodnicy za późno reagują na wydawane im komendy przez co niemożliwe jest przeprowadzenie szybkiej akcji a podczas strzałów na bramkę piłka leci w żółwim tempie. Jest także dość mała swoboda ruchów i gra robi się dość schematyczna; interwencje bramkarzy wyglądają efektownie ale nic poza tym gdyż większośc bramek pada głównie po dobitkach...

To takie moje pierwsze uwagi. Jak jeszcze pogram to może cuś dopiszę...:)

Drago
31-08-2005, 19:52
6 minut zaraz opisze opinie o ile dobrze zainstaluje itp nie bedzie piepszyc sie klawiaturka :D

mathias_
31-08-2005, 19:52
Po pierwsze: to ze ktos nie mzoe zdobyc gola, to juz nie musi byc wina gry, a raczej wlasnych umiejetnsoci.
Teraz przejde do gry.
Znalazlem pare mniej i wiecej znaczących poprawek w Fifie 2006. Po pierwsze animacje. Z roku na rok jest coraz lepiej, a w najnowszej Fifie jest swietnie.Co dalej... Nareszcie obroncy grają wyzej, co nie robi takiej dziury w srodku pola. Wszystkie strefy na boisku zostaly w miare dobrze rozdysponowane. Fajnie. Teraz cos o strzalach i podaniach-jest super. Wszechstronnosc szczegolnie tych lepszych zawodnikow w wykonczeniu akcji;mozna strzelic i wewnętrzną czescią i prostym podbiciem. Nie ma ograniczen ze w krotki rog nie wlazi, a po dlugim tylko padają gole. Strzelamy gdzie chcemy. Poprawiono opcje wypuszczania zawodnikow na wolne pole. Szczegolnie grozna bron na skrzydlach. I dobrze podana pilka nie zostanie zlapana na spalonym, jak juz ktos pisal. Mi jak narazie trzadko sie to zdarzalo...Aha, jeszcze jedno-siateczki. CUdo. :] Az sie cche strzelac bramki. Bramkarze tez swietni, nie jakies cyborgi, ale potrafią wyjac niezle pilki. Gra sie ogolnie przyjemnie, ale wtedy GDY POWOLI I SPOKOJNIE ROZGRYWAMY PILKĘ. Trzeba przyznac, ze gdy zaccznie sie grac szyciej, robi sie niezly chaos. Podoba mi sie tez rozlozenie umiejetnsoci dla lepszych zawodnikow. Obczajcie, jak Ronaldinho ma pilke, juz nie chodzi o zwody, ale po prostu o wiele ciezej mu ją zabrac niz jakiemus innemu pilkarzowi o nizszych statystykach. Gra glową tez spoko, a stale fragmenty gry najlepsze z wszystkich dotychczasowych serii.
Brakuje mi troche wiekszej komunikacji w grze pomiedzy bocznymi pomocnikami , a bocznymi obroncami...Ale to juz nie byloby chyba takie latwe do zrobienia.
Czy gra jest schematyczna? Moze i jest, zresztą kazda pileczka wirtualna jest schematyczna, bo komputer to nie czlowiek..Tyle ze to juz od programistow zalezy, czy bedziemy sie cieszyc brakiem schematow przez tydzien, czy przez pol roku... Jak narazie demo fify 2006 oceniam dobrze, gra sie przyjemnie i zobaczymy co bedzie dalej.

mixer__
31-08-2005, 19:59
Fajnei gra sie na estadio Azteca :P

Super_Lux
31-08-2005, 20:00
http://img340.imageshack.us/img340/9397/scren1nm.th.png (http://img340.imageshack.us/my.php?image=scren1nm.png)
I taki obrazek mam od 20 minut...nic się nie ściągneło..
co zrobić??

Tomasz F.
31-08-2005, 20:05
http://img340.imageshack.us/img340/9397/scren1nm.th.png (http://img340.imageshack.us/my.php?image=scren1nm.png)
I taki obrazek mam od 20 minut...nic się nie ściągneło..
co zrobić??

ściagaj z jakiegos normalnego linka a nie z czeskiego dziwna nazwa tego dema jakas

Wariner
31-08-2005, 20:08
ogólnie całość przypadła mi do gustu :] Brawo EA:P

niewazne
31-08-2005, 20:25
Niewiem czy bło takie info ale jest zagranie ręką ;]

Drago
31-08-2005, 20:32
A Ja mysle ze FIFA to najlepsza jaka wyszla czekam na Pelna wersje zastanawiam sie jak ja miec czy kupic pirata czy sciagnac ? Pomozcie jak bedzie 29 Wrzesien ;)

Grzechu
31-08-2005, 20:33
Niewiem czy bło takie info ale jest zagranie ręką ;]
Tak, też się tego dopatrzyłem :] Fajna sprawa..
Ogólnie według mnie, nowa Fifa wypadnie dość dobrze i z niecierpliwością czekam na pełną wersje. Już wiem, że będe śmigał po EASO :]

Boss
31-08-2005, 20:38
Ok, napisze moim zdanie liste zalet i błędów.

Zalety:

-Zachowanie kibiców, cudo poprostu, najlepsze we wszystkich fifkach :)

-Interwencje bramkarzy są świetne, nie ma ruchów Terminatora, ładnie się rzucają i niekiedy zajebiście interweniują

-Siatki, miodzioooo, czasem sobie powtorke wlaczylem, zrobilem ujęcie z gałą wciśniętą w siate i oglądałem 5 minut ;P

-Komentatorzy - mimo że jeszcze nie wiem jacy konkretnie będą to po urywkach można skumać że są świetni :)

-Stałe fragmenty gry - zmieniłem zdanie, podobają mi się, szczególnie rzuty rożne, doprowadziłem je do perfekcji, z każdego rogu strzelam bramke jak to kiedyś robiłem w Fifie 2002

-Prostopadłe podania, zagrania w uliczke - jak się udadzą to pięknie wychodzi się na pozycje sam na sam, jednak czasem wymaga to cierpliwości

Wady:

-Troche mało fauli, nie miałem do tej pory rzutu karnego a chciałem go naumyślnie sprowokować przez 3 (!) mecze żeby zobaczyć jak bramkarz się zachowuje przy obronie

-Niby dolicza sędzia czas gry ale i tak kończy się na 45 minutach

-Mecz kończy się w niespodziewanych momentach, to jest powalające (wspominałem o tym 3 razy) że piłka ma pełnym obwodem trafić do bramki a sędzia gwiżdze i koniec spotkania :D

-Mniejsza widoczność - widać mniejszy obraz boiska, jakby nie ustawiać kamery, może to tak nie przeszkadza jak jest niby radar ale ja nigdy nie umiałem z niego korzystać a wole widzieć jak gracze są ustawieni na boisku

-Cinematics -niby są nowe ale przeważająca większość zwalona z wcześniejszej Fify

Pewnie o wielu rzeczach zapomniałem ale to tyle :)
-

niewazne
31-08-2005, 20:39
Czy ktos mi może pomóc ?!?! jak gram i gram od strony trybun gra mi srogo haczy, zmieniałem ustawienia graficzne w tych konfigach i nic nawet na najniższych ale jak uruchomie gre w okienku to chodzi płynnie na najwyższych nie rozumiem tego ale sie frustruje :P Barton 2600+ 512 ram Gfx5700 Help ! ;]

Wojtkov_
31-08-2005, 20:41
Heh a ja w pierwszym meczu odrazu walłem Deco z przed pola karnego w okno :D..

A gra, może nie jakaś wspaniała, ale nie taka najgorsza, lepsi bramkarze i strzały. Noi myśle ze troche mniej schematyczna.

JaJo
31-08-2005, 20:45
no te siateczki nareszcie ruszaja sie jak powinny :)) he . wie ktos kiedy bedzie premiera na xboxa ?

o2
31-08-2005, 20:54
http://s48.yousendit.com/e.aspx?id=2DDP5V6S6LBVC2323K01Q89XSH

dla tych, którzy nie słyszeli jeszcze Szpaka w grze
:hahaha::hahaha::hahaha:

NIestety nie działa enrico a chętnie bym posłuchał ;P ;) :D

ass paper
31-08-2005, 20:57
Demo fajne fajne :D, troche wkurza jak sędzia kończy mecz, kiedy biegne sam na sam, ale cóż - to tylko demo ;)

walczu
31-08-2005, 21:03
Jak dla mnie fifa zrobiła wielki krok w przód, ale to jednak jeszcze nie pes :/

b00ncioR
31-08-2005, 21:11
Jak widzialem co pisal enrico to mi sie nie dobrze robilo..

Stary naucz sie grac.. jak Ty bramki strzelic nie mozesz <lol>

Gra tu ktos jeszcze na esl w Fife 2k5 moj clanik vTo'Cg miejsce 19 1on1 Ladder No OTB! :D Kto chce zagrac pisac !! Fifka spoko 2k6 malo bugow :P

HB96
31-08-2005, 21:19
gra bardzo fajna:) jestem zadowolony bo chodzi mi na sprzecie athlon 750 ,GF 2 ,256 ram wiec ciesze sie ze moge w nia pykac :]
ogolnie wrazenie pozytywne poki co.

o2
31-08-2005, 21:46
Moim zdaniem krok milowy względem FIFY 2005.
Nie chce mi się rozpisywać, powiem tylko że gra mi się przyjemnie i mam nadzieje ze znów czegoś nie spartolą względem pełnej wersji.
P.s. - Gra chodzi bez problemów na 1Ghz Celeron, 192 RAM, GF2Ti 64MB 128Bit.
P.s.2 - Jeszcze nie słyszałem tego komentarza Włodka ;P Ale chyba chodzi o ten dźwięk tak jakby to była kolejna piosenka tylko słychać że ktoś strzela gola i komentarz tak ? ;)

Dreed
31-08-2005, 21:55
Ok, napisze moim zdanie liste zalet i błędów.
Wady:

-Troche mało fauli, nie miałem do tej pory rzutu karnego a chciałem go naumyślnie sprowokować przez 3 (!) mecze żeby zobaczyć jak bramkarz się zachowuje przy obronie

-Niby dolicza sędzia czas gry ale i tak kończy się na 45 minutach

-Mecz kończy się w niespodziewanych momentach, to jest powalające (wspominałem o tym 3 razy) że piłka ma pełnym obwodem trafić do bramki a sędzia gwiżdze i koniec spotkania :D

-Mniejsza widoczność - widać mniejszy obraz boiska, jakby nie ustawiać kamery, może to tak nie przeszkadza jak jest niby radar ale ja nigdy nie umiałem z niego korzystać a wole widzieć jak gracze są ustawieni na boisku

-Cinematics -niby są nowe ale przeważająca większość zwalona z wcześniejszej Fify

Pewnie o wielu rzeczach zapomniałem ale to tyle :)
-

jeszcze ni gralem w demko moze nastopi to za godzine, ale chce powiedziec ze wiekszosc tych bledow to po prostu jest wina tego ze to demko, wiadomo ze nie bedzie wszystkich animacji i innych rzeczy, te niedoliczone czasy i zakonczenie meczu jest spowodowane tym ze zrobiono demko na 45 min meczy czy tam dwie polowy i dlatego konczy w takim a nie innym momencie meczyk, kamer bedzie full jak zwykle w fifie :P faule to tez sadze ze wynik tego ze w demku nie ma wszystkiego, wrescie ono ma zajmowac plytke DVD wiec ponad 200 mega to na prawde nie zbyt spory wycinek z gry.

rav
31-08-2005, 22:01
Ktoś tam pisał o zmianie grafiki... Gdzie Wy macie w demku takie opcje?

Neo280
31-08-2005, 22:15

BHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA niemoge :hahaha: :hahaha:

<lepsza od pes> :hahaha:

omg co za ludzie koles nieumie grac w pes to sie na fife napala
<krycie zupelnie odjechane> -ta opcja byla juz w pes2

jak narazie 1 glupi komentarz jaki zauwazylem :D

iSIO
31-08-2005, 22:15
Gdzie i jak to zrobic zeby usłyszeć Szpaka?:>

rav
31-08-2005, 22:17
Szpaka możesz usłyszeć (jeśli będziesz miał szczęście) we wstawkach, które są pomiędzy kolejnymi piosenkami w grze ;)

Neo280
31-08-2005, 22:30
Ok teraz ocena fify...

grafa.. do dupy ja niewiem jakim cudem na gry.wp w zeszlym roku napisali ze fifa 2005 ma lepsza grafe niz PES4 :hahaha: gameplay gorszy niz w 2005 ogolnie gowno jakich malo dziwie sie ze EA jeszcze niezwolnil kolesi od fify chyba sa slepi niema nic noweg plus wszystko co dalo sie zje!@# zostalo zje!@# stare bugi wciaz sa a niektóre fajne rzeczy zmienili na gorsze ale juz the cest to jest walka bark w bark od fify 2004 taka sama i strassznie !@#!$

I TERAZ NIECH KTOS DA 1 ARGUMET DLA KTOREGO WYBIERZE FIFE ORPUCZ TEGO ZE NIEMA SPRZETU NA PES4

Fifa 06 jest gorsza od PES4 <parodia> EASLEPI

rav
31-08-2005, 22:35
Ej, Ty jesteś nienormalny, czy jak? Po co obrażasz FIFA06? Sprawia Ci to przyjemność... ? Ja nie obrażam Pro Evo, bo nic do niego nie mam. Owszem, grałem w produkcje Konami, ale FIFA bardziej przypadła mi do gustu dzięki ARCADEowemu gameplay'owi... To właśnie różni FIFA od PES'a, realistyczność. Dzięki temu większość ludzi woli FIFA, ponieważ grywalność jest dużo większa (dla nich!) niż w PESie...

Tom_my
31-08-2005, 22:39
o Boże :| ta gra to chyba największa padaka jaką EA wydało...grafa? ta śmieszna murawa i paskudne twarze jakby zajął sie nimi Hannibal Lecter? piłkarze dziwnie pływają, wykonują niesamowitą ilośc obrotów w ułamku sekundy, prostopadłe podanie to jakieś nieporozumienie, wogóle realizm w tej grze nie istnieje, piłki nożnej mi to kompletnie nie przypomina...ogromnie zawiodłem sie na EA, nardziej niż rok temu...bo w fify 2005 też grałem demko i to rok temu ale w sumie lepsza była [; w tym roku Pro Evolution Soccer znajdzie jeszcze więcej fanów, wspomnicie me słowa po premierze demka PES5 ;)

rav
31-08-2005, 23:11
Wg mnie to EAS wydało te demko pod wielkim naciskiem fanów, więc nie ma się czemu dziwić, że jest niedopracowane. Miejmy nadzieję, że pełna wersja będzie pozbawiona wszystkich bugów :)

PES Maniak
01-09-2005, 00:21
O matko.
Ludzie... wiedziałem że tak będzie. To normalna. i nie zważajcie na mój nick. Nie chce mi się nowego konta zakładać, a to utworzyłem w dawnych czasach gdy PES był jeszcze czymś...

Dobra.
Więc zacznijmy od tego co mi się podoba w nowej FIFIE, argumenty itd.

Napomnieć chciałem, iż to tylko DEMO! W dodatku wydane w niesamowitym pośpiechu, bez żadnych beta-testów. Chyba słyszeliście że nawet w EA Polska mają jeszcze beta wersję, a ta jest cały czas w jakiś sposób modyfikowana.

Co do grafiki: Dla mnie jest naprawde dobra. Szczegółnie jak się pogrzebie w tych plikach. Mozna niezłe cudo utworzyć.... Ale bosiko wydaje mi się jakieś takie mroczne, ciemnie, w ogóle jakby to nie piłkarze tam biegali, dlaczegóż? Niewiem...

Gameplay: Tu jest coś wspaniałego. Ludzie, kuźwa... nie podoba wam sie jak kręcą się 100x w okół siebie, w ciągu sekundy? To zmieńcie sobie prędkość gry z najszybszej (jakową macie teraz) do normalnej. To jest gdzieś w tych plikach.
Pozatym ruchy, czy zwody piłkarzy. Majstersztyk. Ja niewiem co wy wydzicie w tym PES'ie? Tak porównywałem, i musze stwierdzić że tam jest gorzej. No *****, ludzie, na oczy przejrzyjcie... W PES'ie zawodnicy ruszają się cholernie sztucznie, a każdy ruch wcale nie jest realistyczny. Co z tego że jest kilka fajnych zagrań, jak to wszystko wygląda jakby nie było razem, tylko zupełnie oddzielna animacja.
Bramkarze. Super... a szczególnie w kilku sytuacjach które mi sie przytrafiły!
Za pierwszym, wbiegam z prawego skrzydła w pole karne, podaje po ziemi piłkę do Rooney'a, a ten bombę prosto w bramkarza. Oczywiście bramkarz niby łapie, ale piłka jest na tyle mozna że wypada mu z ręki. Zajebiście, w jednej animacje pokazane, rzuca się ponownie po nią, lecz zanim jeszcze dotknął rękoma, mój zawodnik wparował i czubkiem buta wybił mu ją. Piłka przeleciała między nogami obrońcy, a Schevcenko (niewiem dokładnie jak sie to piszę), obiegł tegóż obrońce, z drugiej strony, i strzelił pięknego gola posyłając piłkę tuz przy słupku.
Kolejna sytuacja, to rzut mojego bramkarza. Rzut rożny dla drużyny przeciwnika. Po wykonaniu, pierwszy strzał, mój bramkarz wyjął, piłka wycofana przed pole karne, a tam huk na moją bramkę. Poczciwy golkiper rzuca się, jednakże wpada na mojego obrońcę, uderza go i razem wywracają się i wpadają do bramki. Obrońca zlapał się za głowę, wstał i podszedł na swoją pozycję, a bramkarz leżał tak, i leżał.... No coś pięknego!

Kolejną sprawą jest kilka razy już wymieniana schematyczność. Według mnie, nie istnieje w tej grze takie pojęcie. Żadna z akcji, żaden rzut bramkarski, nie powtórzyły mi się ani razu! Co wy w ogóle gadacie, że tu sie coś powtarza?
Ślepi, zapatrzeni tylko w to swoje japońskie gówno, nie dostrzegają żadnych zalet w najnowszym produkcie EA. A jest on najwyższej klasy.

PES4 przy FIFIE 06 wypada marnie. Tam niektórzy mówili, że co z tego, iz tu teraz pojawiła się opcja krycia, skoro w PES'ie to była juz w dwójce. O matko, dzieciaku pamiętliwy. Co z tego że było już w 2. Liczy się rzeczywistość. Dobrze że EA wprowadziło to teraz.
FIFA06 posiada kilka rzeczy, pochodzących z PES'a. Owszem... i bardzo dobrze. Każdy katujący w PES'a, powie, iż coś zaimplementowane w FIFIe, podobnego, do tego z PES'a, to zawsze jest kopia, tego co widzieliśmy w produkcie KONAMI. Otóż nie... a dlaczego? A co to? Może jeszcze powiecie, że podobna parada bramkarska w FIFIE, która była już w PES'ie, to tez jest od niego, hmm? No kuźwa, puknijcie się niektórzy. Piłka nożna sama w sobie jest identyczna, choćby niewiem gdzie ją pokazywano.

Dla mnie EA zrobiło krok, który zdecydowanie zastanie zapamiętany w sercach graczy. Zaślepieni fani PES'a i tak nigdy nie zrozumieją, i nie pojmą tego co jest w najnowszej odsłonie. Ba! Zagraja 5 minut, i powiedza że gówno, bo kuźwa gola nie strzelili.

Tak żeby niektórym wytłumaczyć... i ich chore poglądy wyjaśnić, zapewniam iż PES'a 4 mam, podobnie jak z trójką. Grałem w poprzednie, i w ta część FIFY. I EA robi rewolucje, a KONAMi stoi w miejscu. I to widać.
najnowszy PES 5 to będa dodane zagrania, nowy kolor spodni u kibiców, i gówno więcej.
Natomiast każda kolejna FIFA, to kolejna rewolucja.

To tyle odemnie...
Se yea...

Radar
01-09-2005, 04:39
A tam pierdolicie ostro. Demo pokazuje walory gry i to widac. Nowy, calkowicie nowy gameplay, to juz jest zmiana na lepsze. Roznica jest ogromna, wrecz przepasc miedzy 2005 a 06. Fakt ze zanim sie naucze w to grac to minie sporo czasu. Gra ogolnie zapowiada sie super, ja z rozkosza oczekuje pelnej wersji. Glownie zalezy mi na grze przez neta ale kariera tez nie pogardze. Szkoda ze w demie jest tak malo opcji :/

AGR
01-09-2005, 05:21
Według mnie FIFA jest grą adresowaną do tej grupy graczy która podczas grania nie wkłada w to za wiele myslenia i taktyki. Tu sie nie robi akcji nieprzedwidywalnych i widowiskowych. Ale mimo to i tak uważam grę za najlepszą FIFĘ jaka wyszła. A teraz wady i zalety ;P :

Zalety:
* komentatorzy, są o niebo lepsi niż w poprzednich wersjach
* lepsze zachowanie bramkarzy
* kibice!
* gra sie tak jakoś swobodniej niż w 2005

Wady:
* Bardzo mało rzutów wolnych
* nic sie nie dziaje na środku pola
* wciąż jednak schematy...
* nie mozna podać na dobieg jak to jest w PES
* bramkarza tak jak w poprzednich FIFAch nie da się ominąc i strzelić do pustej bramki co mnie bardzo denerwuje :mad:
* grafika(spójrzcie np. na włosy piłkarzy...)

Na razie tyle, troche więcej pogram to może jeszcze coś dorzuce:P

Tak żeby niektórym wytłumaczyć... i ich chore poglądy wyjaśnić, zapewniam iż PES'a 4 mam, podobnie jak z trójką. Grałem w poprzednie, i w ta część FIFY. I EA robi rewolucje, a KONAMi stoi w miejscu. I to widać.
najnowszy PES 5 to będa dodane zagrania, nowy kolor spodni u kibiców, i gówno więcej.

No i co że PES sie nie rozwija, bo nie musi, jest idealny(no może grafe by ciut polepszyli), nie ma konkurencji, a FIFA według Ciebie jak sie rozwinęła?? Bo ja w stosunku do 2005 widze tylko kosmetyczne zmiany i kilka nowych sposobów np. strzelania wolnych itp.

Dr.Vadim
01-09-2005, 05:43
O matko.
Ludzie... wiedziałem że tak będzie. To normalna. i nie zważajcie na mój nick. Nie chce mi się nowego konta zakładać, a to utworzyłem w dawnych czasach gdy PES był jeszcze czymś...

Dobra.

Napomnieć chciałem, iż to tylko DEMO! W dodatku wydane w niesamowitym pośpiechu, bez żadnych beta-testów. Chyba słyszeliście że nawet w EA Polska mają jeszcze beta wersję, a ta jest cały czas w jakiś sposób modyfikowana.

Co do grafiki: Dla mnie jest naprawde dobra. Szczegółnie jak się pogrzebie w tych plikach. Mozna niezłe cudo utworzyć.... Ale bosiko wydaje mi się jakieś takie mroczne, ciemnie, w ogóle jakby to nie piłkarze tam biegali, dlaczegóż? Niewiem...

Gameplay: Tu jest coś wspaniałego. Ludzie, kuźwa... nie podoba wam sie jak kręcą się 100x w okół siebie, w ciągu sekundy? To zmieńcie sobie prędkość gry z najszybszej (jakową macie teraz) do normalnej. To jest gdzieś w tych plikach.
Pozatym ruchy, czy zwody piłkarzy. Majstersztyk. Ja niewiem co wy wydzicie w tym PES'ie? Tak porównywałem, i musze stwierdzić że tam jest gorzej. No *****, ludzie, na oczy przejrzyjcie... W PES'ie zawodnicy ruszają się cholernie sztucznie, a każdy ruch wcale nie jest realistyczny. Co z tego że jest kilka fajnych zagrań, jak to wszystko wygląda jakby nie było razem, tylko zupełnie oddzielna animacja.
Za pierwszym, wbiegam z prawego skrzydła w pole karne, podaje po ziemi piłkę do Rooney'a, a ten bombę prosto w bramkarza. Oczywiście bramkarz niby łapie, ale piłka jest na tyle mozna że wypada mu z ręki. Zajebiście, w jednej animacje pokazane, rzuca się ponownie po nią, lecz zanim jeszcze dotknął rękoma, mój zawodnik wparował i czubkiem buta wybił mu ją. Piłka przeleciała między nogami obrońcy, a Schevcenko (niewiem dokładnie jak sie to piszę), obiegł tegóż obrońce, z drugiej strony, i strzelił pięknego gola posyłając piłkę tuz przy słupku.
Kolejna sytuacja, to rzut mojego bramkarza. Rzut rożny dla drużyny przeciwnika. Po wykonaniu, pierwszy strzał, mój bramkarz wyjął, piłka wycofana przed pole karne, a tam huk na moją bramkę. Poczciwy golkiper rzuca się, jednakże wpada na mojego obrońcę, uderza go i razem wywracają się i wpadają do bramki. Obrońca zlapał się za głowę, wstał i podszedł na swoją pozycję, a bramkarz leżał tak, i leżał.... No coś pięknego!

Kolejną sprawą jest kilka razy już wymieniana schematyczność. Według mnie, nie istnieje w tej grze takie pojęcie. Żadna z akcji, żaden rzut bramkarski, nie powtórzyły mi się ani razu! Co wy w ogóle gadacie, że tu sie coś powtarza?
Ślepi, zapatrzeni tylko w to swoje japońskie gówno, nie dostrzegają żadnych zalet w najnowszym produkcie EA. A jest on najwyższej klasy.

PES4 przy FIFIE 06 wypada marnie. Tam niektórzy mówili, że co z tego, iz tu teraz pojawiła się opcja krycia, skoro w PES'ie to była juz w dwójce. O matko, dzieciaku pamiętliwy. Co z tego że było już w 2. Liczy się rzeczywistość. Dobrze że EA wprowadziło to teraz.
FIFA06 posiada kilka rzeczy, pochodzących z PES'a. Owszem... i bardzo dobrze. Każdy katujący w PES'a, powie, iż coś zaimplementowane w FIFIe, podobnego, do tego z PES'a, to zawsze jest kopia, tego co widzieliśmy w produkcie KONAMI. Otóż nie... a dlaczego? A co to? Może jeszcze powiecie, że podobna parada bramkarska w FIFIE, która była już w PES'ie, to tez jest od niego, hmm? No kuźwa, puknijcie się niektórzy. Piłka nożna sama w sobie jest identyczna, choćby niewiem gdzie ją pokazywano.

Dla mnie EA zrobiło krok, który zdecydowanie zastanie zapamiętany w sercach graczy. Zaślepieni fani PES'a i tak nigdy nie zrozumieją, i nie pojmą tego co jest w najnowszej odsłonie. Ba! Zagraja 5 minut, i powiedza że gówno, bo kuźwa gola nie strzelili.

To tyle odemnie...
Se yea...

Zdrajca ;P

Ej mi instalka stoi od 5 min na 0% i za ciula nie chce ruszyc co jest grane ? :whatsup:

EDIT l Ok już jest wszystko wporzo ;-)

Piecia
01-09-2005, 05:52
I tak jak myślałem. Ostatnia dobra fifa skończyła się na numerku 2003, rzekłem :cfaniak:

rav
01-09-2005, 06:22
No i co że PES sie nie rozwija, bo nie musi, jest idealny(no może grafe by ciut polepszyli), nie ma konkurencji, a FIFA według Ciebie jak sie rozwinęła Bo ja w stosunku do 2005 widze tylko kosmetyczne zmiany i kilka nowych sposobów np. strzelania wolnych itp.
No przecież on napisał jakie są zmiany, jak ich nie dostrzegasz, to już jest Twój problem ;) Pozdro.

I tak jak myślałem. Ostatnia dobra fifa skończyła się na numerku 2003, rzekłem
FIFA2k3 to największa padaka w jaką grałem (no chyba, że na GejmKjubie :D). Pozdro.

Wookie
01-09-2005, 06:52
No to teraz ja coś od siebie, jako fan PESa.

Grafiki nie poprawili wogóle, albo poprawili tak że tego nie widać :D Ale ogólnie jest dosyć ładna, tylko znów wkurzają "trójwymiarowi" kibice.
Dźwięk jest bombowy! W tym aspekcie przewyższa PESa. Komentatorzy przypadli mi bardziej do gustu niż Ci z produkcji KONAMI - ale to kwestia upodobań.
Schematy - to znów zabija produkcję EA. Wkurza mnie na przykład to, że nie ma słynnej PESowskiej wymienności pozycji. Jak akurat idziesz do środka napastnikiem, to na jego miejsce wchodzi lewy pomocnik. Tu nie! Idziesz napastnikiem to masz o jednego gościa mniej w napadzie -tylko tyle.
Stałe fragmenty - nie mogłem ich zobaczyć bo nikt mnie nie faulował!
Powtórki - wkurza mnie że po strzale który obroni bramkarz, NIE JEST POKAZYWANY STRZAŁ TYLKO PARADA! Przecież tak nie ma w telewizji! Odnosze wrażenie że EA chciała zaakcentować to co zrobiła, ale przecież nie róbcie tego na siłę!
Siatki - niezłe, ale i tak niedorównują PESowi.
Niestety znów piłkarskie szachy. Obrona bardzo żadko przekraża własną połowę (nawet skrzydłowi !), bardzo mało popełnia błędów, nie odstępuje na krok od przeciwnika, w środku kotłuje się czasem tak że nie wiesz do kogo podać - to jest realistyka?

EA mnie śmieszy. Pomysły PESa (krycie, siatki, lepsze ustawienie formacji i wiele innych) bierze - ale żeby popracować nad gameplayem, to niestety nie ma komu. Mając tak wielkiego nauczyciela jakim jest ProEvo, nie umieć zrobić przyjemności z gry? Potrafi to tylko zły uczeń.

skrazzi
01-09-2005, 07:00
fifa 2006 jest taka dziwna jak sie przesiadlem z pes4 ale ogolnie mowiac. EA Sports udalo sie zrobic fajna gre jaka jest fifa2006

grzena
01-09-2005, 07:00
Powiem grałem juz w pes4 i fife. pes4 ma tylko dobry poczatek ładne akcje i to wszystko. Gdy grałem w master ligue nawet sezonu nie skonczyłem bo juz misie znudziła ale nie to co fifa w ktorom grałem 6 miesiecy. super gierka grafa kariera poprostu wypas.

iSIO
01-09-2005, 07:17
NO to i ja to ocenie:
FIFA 2006 według mnie nie jest zła, ale wszystko co dzieje sie na boisku jest według mnie troche za wolne. I tu taka sprawa, jeśli ktoś lubi realność no to ma spoko, bo tak to jest podczas meczów. Ja jednak wole szybkie akcje, podbramkowe spiecia, strzały i według mnie PES4(Weening ELeven8) jest lepszy dla mnie.
WIem ze wielu z was sie z tym nie zgadza i ja to rozumiem, ale nie należy szmacić żadnej z tych gier, obie są dobre dla danej grupy osób...

Fred the Red
01-09-2005, 07:29
Strzelił ktoś gola z 30 metrów, bo ja tak. :]

Sheva
01-09-2005, 07:32
e mialem ten klopot co wy.pewnie macie klawe/mysze na usb.musicie odlaczyc usb i jak macie podlaczyc zwykla klawe do kompa,taka kabelkową:P
pozdro.

No co Ty?? Nie dziala z mysza pod USB?? To chyba sobie nie pogram na razie :\

-Stałe fragmenty gry - zmieniłem zdanie, podobają mi się, szczególnie rzuty rożne, doprowadziłem je do perfekcji, z każdego rogu strzelam bramke jak to kiedyś robiłem w Fifie 2002

Czasy fify 2004 powracaja. Jezeli to prawda ze po kazdym roznym siaty wpadaja to strasznie cienko :\

BHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA niemoge

<lepsza od pes>

omg co za ludzie koles nieumie grac w pes to sie na fife napala
<krycie zupelnie odjechane> -ta opcja byla juz w pes2

jak narazie 1 glupi komentarz jaki zauwazylem
Ok teraz ocena fify...

grafa.. do dupy ja niewiem jakim cudem na gry.wp w zeszlym roku napisali ze fifa 2005 ma lepsza grafe niz PES4 gameplay gorszy niz w 2005 ogolnie gowno jakich malo dziwie sie ze EA jeszcze niezwolnil kolesi od fify chyba sa slepi niema nic noweg plus wszystko co dalo sie zje!@# zostalo zje!@# stare bugi wciaz sa a niektóre fajne rzeczy zmienili na gorsze ale juz the cest to jest walka bark w bark od fify 2004 taka sama i strassznie !@#!$

I TERAZ NIECH KTOS DA 1 ARGUMET DLA KTOREGO WYBIERZE FIFE ORPUCZ TEGO ZE NIEMA SPRZETU NA PES4

Fifa 06 jest gorsza od PES4 <parodia> EASLEPI

***** koles nie umie grac w fife to sie na pes napala :\ Ja nie moge co za typ :\ Masz jakis kompleks?? To ze bardziej podoba Ci sie PES - nic do Ciebie nie mam, ale po kiego ***** obrazasz innych. Pewnie nawet nie widziales tego demka i juz objezdzasz fife tak dla zasady :\ Kazdy ma swoj gust i nie musi sie dostosowywac do Ciebie "Bo jak mi sie podoba pes to juz musi sie wszystkim podobac". To tyle do powiedzenia mam...

Co do fify to 30% i dalekie perspektywy na gre... :\

Liberant
01-09-2005, 08:49
Dużo osób pisze, że sędzia dolicza czas, a i tak kończy po 45 min. Dlaczego? Bo to demo. Mamy tylko sprawdzić jak się gra. Nie słyszałem Szpaka ale szfabowatych Niemców. Ale oni nie krzyczeli gol tylko coś tam gadali :whatsup:

Boss
01-09-2005, 09:10
Dużo osób pisze, że sędzia dolicza czas, a i tak kończy po 45 min. Dlaczego? Bo to demo. Mamy tylko sprawdzić jak się gra. Nie słyszałem Szpaka ale szfabowatych Niemców. Ale oni nie krzyczeli gol tylko coś tam gadali :whatsup:

Gadali jak Klinsmann strzelił gola :). Podobnie jest z Hiszpanami. Szpak jest w takim ,,mixie" komentatorskim (najpierw gada Francuz, potem ktoś tam, itd, itd w tym Szpak ;P), trzeba mieć farta żeby go trafić, mi pojawił się na jakiś 30 meczów 3 razy, może 4 razy.

Pavigo
01-09-2005, 09:18
Ja raz Szpaka usłyszałem i nawet fajnie to brzmiało: "Cóż za piękna bramka i ta radość" coś w tym stylu ^^ Ogólnie demko 4/6 kilka elementów trzeba poprawić. Jestem zadowolony z przeciwników trudno mi się ich odczytuje. I świetna "dynamika" nóg. To tyle ^^

raczek56
01-09-2005, 09:24
Pobralem niedawno nowe demko Fify 2006 ktore szybko odinstalowalem ze wzgledu na to iz wydaje mi sie ze gra jest gorsza od Fify 2005. Grafika i inne duperele z nia zwiazane nie ulegly zmianie ale to nie jest najwazniejsze. Kazdy szanujacy sie gracz znajacy sie nieco na pilce wie ze chodzi o jak najwiekszy realizm gry czyli o gameplay ktory moim zdaniem po raz kolejny jest do dupy. Znowu te same schematy, badziewne strzaly na bramke poprostu nuda. Niektorzy podniecali sie nowa animacja ja nie widze w niej nic fajnego a nawet twierdze ze mi sie nie podoba. Wszystko jest sztuczne i monotonne. Nowe dzielo EA to poprostu stara Fifa 05 w jeszcze gorszym wydaniu. Pozdrawiam!

Wariner
01-09-2005, 09:24
Wtrące sie jeszcze...
Parę osób tutaj pisało, ze obrona gra za dobrze i nie popełnia błędów. Otóż wcale tak nie jest. Moją pierwszą bramkę strzeliłem Pauletą, przedzierając się między 3 obroncami milanu, tracąc a następnie przejmujac piłkę i pokonując Didę. Obrona wcale nie gra bezbłędnie, owszem, gra bardzo dobrze, ale chyba przecież taka powinna byc linia defensywy, prawda? Poza tym w demie mamy same najlepsze drużyny, więc napewno w pełnej wersji słabsze teamy będą miały słabszą obronę....

P.S. Ja raz słyszałem Szpaka :P

EDIT: Przed chwilą strzeliłem bramkę Vierim, przechwytując piłke od Neville'a na skraju pola karnego :]

Koki'
01-09-2005, 09:34
Strzelił ktoś gola z 30 metrów, bo ja tak. :]
Ja raz Scholsem z daleka(na oko ze 25 metrów) przypieprzyłem w poprzeczke :]. Ogólnie bardzo mi się gierka podoba i nie moge się doczekać pełnej

And_re
01-09-2005, 09:48
ja z połowy boiska w poprzeczke walnąłem

Neo280
01-09-2005, 09:54
O matko.

Dobra.

To tyle odemnie...
Se yea...

BBHAHAHAHA :hahaha: :hahaha: OMG

albo masz za slaby komp na PES albo nieumiesz grac w PES albo jestes idiota :D bez obrazy ale jak dla ciebie rewolucja jest to dodali krycie albo first touch czy jak to tam to idz do okulisty fifa stoji w miejscu od 2004 roku i jest coraz gorsza a 06 to juz totalne badziewie jak oni chca konkurowac z PES5 skoro niedorównali jeszcze PES4 ?:D

Neo280
01-09-2005, 09:58
No co Ty?? Nie dziala z mysza pod USB?? To chyba sobie nie pogram na razie :\

Czasy fify 2004 powracaja. Jezeli to prawda ze po kazdym roznym siaty wpadaja to strasznie cienko :\

***** koles nie umie grac w fife to sie na pes napala :\ Ja nie moge co za typ :\ Masz jakis kompleks?? To ze bardziej podoba Ci sie PES - nic do Ciebie nie mam, ale po kiego ***** obrazasz innych. Pewnie nawet nie widziales tego demka i juz objezdzasz fife tak dla zasady :\ Kazdy ma swoj gust i nie musi sie dostosowywac do Ciebie "Bo jak mi sie podoba pes to juz musi sie wszystkim podobac". To tyle do powiedzenia mam...

Co do fify to 30% i dalekie perspektywy na gre... :\

lol jakbym niegral w demo to bym niekomentowal a w fife grac to chyba 2 letnie dziecko potrafi ciekawe czy ty umiesz w PES
EA robi ludzi w @!#!@

Boss
01-09-2005, 10:00
Iście zajebiste bramy można wwalać :haha: . Z połowy boiska rzut wolny wykonałem wprost na głowe RVN który sprzed pola karnego wpakował piłke do siaty ;P . Musze raz spróbować z całego boiska lute, może wpadnie :haha:

PES Maniak
01-09-2005, 10:14
Neo jakiś tam.... jesteś małym gówniarzem, który myśli że wszelkie rozumy postradał. Podjarałeś się tym PES'em, i teraz wychwalasz go wniebo głosy.
Jesteś zaślepiony produktem KONAMi i niedostrzegasz postępów, które poczynili kolesie z EA.
Komputer mam napewno mocniejszy od twojego, a w PESy katowałem tyle, że ty nawet niewiesz iż taka liczba istnieje.
Nie mów mi co jest lepsze a co nie, gnojku, mam porównanie i widze co i jak.
Zdecydowanie wole FIFĘ, bo jest dużo realistyczniejsza graficzne, oraz ogólnie w oprawie.

Mariusz Maniek
01-09-2005, 11:00
Troche jest ściągnięte s PES np.Krycie,Przywilej korzyści itd. Pogram jeszcze troche i dam obszerniejszy komentarz :> ,bo zaraz jade do centrum po BF 2 :> (orginalne :P)
Gram i mam taki fajny bug wybijam piłke bramakrzem MU podbiega Ronaldinho i wywala gdzies piłke przy prawym narożniku boiska :D sprawdzałem to i cały czas tak samo 7 razy.Jednak wole czekać na PES 5 ;>
hmmm PES Maniak Komputer mam napewno mocniejszy od twojego
lol,człowieku,a kogo obchodzi jaki ty masz sprzęt :| taki hardy jesteś to sie pochwal
:O
PES4 przy FIFIE 06 wypada marnie
Może nawet wypadać fatalnie(,ale według mnie jest dużo lepszy ,ale kazdy ma swoje zdanie i szanuje twoją wypowiedź),ale teraz wychodzi PES 5 i zobaczymy jak Fifa 2006 wypadnie przy nowej produkcji Konami.

Hmm co do twojego podpisu FIFA 2005 z gameplay-em Sevixa pobije każdą grę Konami.
Tu chodzi o orginalny GamePlay ,a nie zrobiony przez fanów ;)
Dobra lece narazka :]

Junior
01-09-2005, 11:02
O matko.
(...)Pozatym ruchy, czy zwody piłkarzy. Majstersztyk. Ja niewiem co wy wydzicie w tym PES'ie? Tak porównywałem, i musze stwierdzić że tam jest gorzej. No *****, ludzie, na oczy przejrzyjcie... W PES'ie zawodnicy ruszają się cholernie sztucznie, a każdy ruch wcale nie jest realistyczny. Co z tego że jest kilka fajnych zagrań, jak to wszystko wygląda jakby nie było razem, tylko zupełnie oddzielna animacja.(...)
:hahaha: popieram tylko w wersji odwrotnej... w pesie/we animacje się zazębiają, wyglądają płynnie. w fife wszystko się nie trzyma kupy i wygląda to tak że robi zwód który w połowie przerywa inna animacja. nie nachodzą na siebie ruchy zawodnika i wychodzi z tego niesamowita lipa...

a ogólnie to zachowują się jak jakieś pier****** bąki... kręcą się w każdą stronę jak chcą nie zwracając uwagi na jakieś chociaż podstawowe wymogi realizmu...

ja tej demówce daje 3/10 a jak conieco poprawią to pełna dostanie odemnie 4/10... ogólnie żenada jak zwykle
---------------------
edit:
Neo jakiś tam.... jesteś małym gówniarzem, który myśli że wszelkie rozumy postradał. Podjarałeś się tym PES'em, i teraz wychwalasz go wniebo głosy.
Jesteś zaślepiony produktem KONAMi i niedostrzegasz postępów, które poczynili kolesie z EA.
Komputer mam napewno mocniejszy od twojego, a w PESy katowałem tyle, że ty nawet niewiesz iż taka liczba istnieje.
Zdecydowanie wole FIFĘ, bo jest dużo realistyczniejsza graficzne, oraz ogólnie w oprawie.
człowieku zanim zaczniesz komuś jechać to się zastanów. to raczej ty wyglądasz na małego gówniarza skoro z takimi tekstami wyjeżdzasz...

fifa nie robi postępów... coś wiem na ten temat bo do tej pory od początku serii nie grałem w jedną wersję. też mi się kiedyś wydawało że fifa robi postępy i tworzy co chwila coraz lepszą grę... do czasu aż pomysły się skończyły i zaczeli dodawać rzeczy będące we wcześniejszych wersjach.

pes i fifa ogólnie się rozwijają ale są dwie różnice:
- punkt "wyjścia" dla ulepszania produktów
- konami idzie do przodu i na kilka opcji co doda wycofuje potem jedną... ea odwrotnie: doda 10 opcji a nstępna wersja zostanie 9 z nich pozbawiona by potem triumfalnie powrócić po roku czy dwóch jako nowatorskie rozwiązanie.

EA Sports
cheating everyone

Suchy
01-09-2005, 11:28
A ja mam zepsuty komupter i nie wyprobowałem jeszcze dema .. :S

Pozdro dla SirVata ktory tez ma zjebanego kompa ...

P.S. Pisze od kumpla ;) ..

Reyas
01-09-2005, 11:31
Gierka jak dla mnie świetna. GRafa poprawiona koszulki takie średnie ale od tego są kitsmakerzy :] Schematycznośc... hmmm może raz sie spotkałem. Ogólnie 9/10 bo to demko :D :D

Enrico
01-09-2005, 11:40
Jak widzialem co pisal enrico to mi sie nie dobrze robilo..

Stary naucz sie grac.. jak Ty bramki strzelic nie mozesz <lol>

Gra tu ktos jeszcze na esl w Fife 2k5 moj clanik vTo'Cg miejsce 19 1on1 Ladder No OTB! :D Kto chce zagrac pisac !! Fifka spoko 2k6 malo bugow :P
no nie mogłem, nie mogłem...;P
ale to pewnie dlatego, że już bardzo długo nie grałem w fifę i trzeba było od nowa się jak to się mówi (ale Kasperczak:P) wtrybić w grę :D

michalek13
01-09-2005, 12:09
Oceniam tą Fife 9/10

Super sie wykonuje rzuty wolne, i broni karne. Łatwo sie strzela bramki (Jest jak na serio w meczach)

Jedynie co niejest na nie, to mam problemy z skrecaniem.

Vader
01-09-2005, 12:37
Ja mam problem z rzutami rożnymi, chodzi o obronę ! Jest bardzo duża łatwośc dla atakującego dochodzić do piłek z rzutów rożnych. Nie umiem tych piłek wybijac. Komputer mi strzela bramki głównie po rzutach rożnych ja zreszta też. Wpienia mnie to. ( I znowu nie można przestawić klawisza SHIFT odpowiadającego za FIRST TOUCH i inne kiwki) :(

Enrico
01-09-2005, 13:07
Ja mam problem z rzutami rożnymi, chodzi o obronę ! Jest bardzo duża łatwośc dla atakującego dochodzić do piłek z rzutów rożnych. Nie umiem tych piłek wybijac. Komputer mi strzela bramki głównie po rzutach rożnych ja zreszta też. Wpienia mnie to. ( I znowu nie można przestawić klawisza SHIFT odpowiadającego za FIRST TOUCH i inne kiwki) :(
heh... u mnie ani ja nie strzelam z rogów, ani przeciwnik mi nie strzela...:P

Jeszcze co do fify, to dla mnie EA kapitalnie odwzorowało oprawę dźwiękową w meczu! Brakuje mi jeszcze tylko, żeby spiker od czasu do czasu krzyknął do publiczności np. SAAAAAAAAAAMUeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeEL!!!!!!! a publiczność odpowiada ETO'OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! :P

wiem, wiem rozmarzyłem się...;P

Fred the Red
01-09-2005, 13:26
ja z połowy boiska w poprzeczke walnąłem

i wtedy taki masz metalowy odglos DING! :P najladniejsza akcja meczu prostopadla do Rooney;a od Scholesa i wiecie co lobik nad barmkarzem :P Dida nie wiedział co zrobic. Tylko zeby gra sie sposobala to musi byc lepsza grafika bo przy tej rozdzielczosco pozal sie boze no i camera jest do dupy

KaRoLuS
01-09-2005, 13:42
Grafe sobie patchem podreperuj, kamerke ustaw jaką chcesz, a teraz powiedz jakim to sposobem przelobowałeś bramkarza? Jakich kombinacji klawiszy użyłeś :p ?

Enrico
01-09-2005, 14:16
Grafe sobie patchem podreperuj, kamerke ustaw jaką chcesz, a teraz powiedz jakim to sposobem przelobowałeś bramkarza? Jakich kombinacji klawiszy użyłeś :p ?
Q+D to jest chyba lob :)

janior9
01-09-2005, 14:31
Gram w fife od edycji Fifa97 poprzez wc98 itd, uważam, że po zagraniu w demo ciężko ocenic poziom gry ale moge powiedzieć jedno, moim skromnym zdaniem jest to chyba najlepsza odsłona fify. Ciekawe czy zrobia hale jak w 98 ale pewnie nie. W każdym razie gierka wyglada ciekawie, nie uważam żeby była schematyczna (troche zawsze jest bo to w końcu gra). Ruchy zawodników sa bardzo plynne, wyglada to calkiem niezle, duzo zwodow, fajne podania itp. Bardzo fajnie ze powrocili do czerwonych strzalek (jak w Fi98) przy rzutach roznych a odeszli od tych zagran przy ktorych wystarczylo nacisnac guzik i dobra wrzutka byla. Teraz trzeba troszke juz pokombinowac i nic nie przychodzi tak latwo. W tej fifie juz nie wystarczy sobie wybrac zawodnika i poprostu wrzucic (i dobrze) gralem z bardzo wieloma osobami ktore nauczyly sie kilku podan i myslaly ze sa panami swiata hehe teraz trza troche wyobrazni i to moim zdaniem bardzo dobrze. Ogolnie demko jest ciekawe ale nie moge sie doczekac pelnej wersji. Pozdrawiam wszystkich co pykaja w fife! 8-)

klim
01-09-2005, 15:01
Może gra nie rzuca na kolana, ale wcale nie jest źle... Bardzo dobre animacje, poprawione strzały - podobnie jak gra bramkarzy, moze nie rewelacyjna, ale o wiele lepsza niz w poprzednich wersjach gry, no i wreszcie znakomicie zrobione siateczki... Można by sie przyczepic do wielu szczeglow, ale ogolnie jest nieźle. ;]

Wojtkov_
01-09-2005, 15:13
Ej tylko, jest jeden problem...

PES4 chodzi mi na max detalach z włączonym winampem, płynnie, bez zadnych problemów, a tu jak wezme to 1024 na ileśtam to mi sie lekko przycina :|. Grafika jest moim zdaniem slaba wiec czemu ?

Mam
Athlona 2,14
512 ram
Radka 9700

PS - Nie da ise jakichs ładnych finezyjnych akcji porobić, gra średnia, noi zbyt dużo goli z główek (szczególnie rzuty rożne) przeciwnik nie strzelił mi jeszcze zadnej główki, a ja z 10...

mathias_
01-09-2005, 15:19
Musisz jakies gowienka w kompie miec, niemozliwe zeby Ci plynnie na takim sprzecie nie chodzilo...Ja mam P4 1,5 GH, 256 SDRAM i Ge force 2 ti 64mb i chodzi na najwyzszej rozdzielczosci.

karol_1989
01-09-2005, 15:41
Ja powiem tylko jedno mi się gra spodobała. I będe czekał na pełną wersję. Nie będe tu wypisywał minusów i plusów bo zostały one już opisane

Sheva
01-09-2005, 15:42
BBHAHAHAHA :hahaha: :hahaha: OMG

albo masz za slaby komp na PES albo nieumiesz grac w PES albo jestes idiota :D bez obrazy ale jak dla ciebie rewolucja jest to dodali krycie albo first touch czy jak to tam to idz do okulisty fifa stoji w miejscu od 2004 roku i jest coraz gorsza a 06 to juz totalne badziewie jak oni chca konkurowac z PES5 skoro niedorównali jeszcze PES4 ?:D

"fifa stoji w miejscu od 2004 roku i jest coraz gorsza" :hahaha::hahaha: Rozwaliles mnie tym. To "stoji" czy sie cofa bo juz nie wiem wreszcie :whatsup: o_0 Ty znow swoje... i znow obrazasz ludzi... miej szacunek dla innych, a jak nie to sie nie udzielaj publicznie bo tylko wstyd przynosisz... Widzisz, w fifie jednak cos dodali, chociazby to o czym wspomniales, a co dodali w pes'ie??

lol jakbym niegral w demo to bym niekomentowal a w fife grac to chyba 2 letnie dziecko potrafi ciekawe czy ty umiesz w PES
EA robi ludzi w @!#!@

Tylko wyjdzie full versja fify i pes5 jestem gotow sie z Toba zmierzyc w kazda z nich i zobaczymy jaki kozak jestes :rolleyes:

człowieku zanim zaczniesz komuś jechać to się zastanów. to raczej ty wyglądasz na małego gówniarza skoro z takimi tekstami wyjeżdzasz...

Ty sobie chlopcze poczytaj jak obrazal forumowiczow Neo280 zanim zaczniesz Go bronic. :\

Fuck co sie dzieje?? Wchodze do glownego menu demka, a tam wszysko mi lata jak szalone 0_o :\ Druzyny same sie zmieniaja i nie moge meczu wystartowac. To przez ten bug z mysza USB?? :whatsup:

Lappi
01-09-2005, 15:48
Ja zauważyłem kilka rzeczy:
1. Są poprawione interwencje bramkarzy, ale zawsze mój bramkarz robi coś dziwnego. Przeciwnik strzela, a ten zamiast się rzucać, to piąstkuje.
2. Bramkarze też robią błędy: Jak strzeliłem z główki w meczu Milan:Bayern, to Kahn wypóścił piłkę z rąk. To jest nie wypuścił, tylko powinien ją złapać, a przeleciała mu przez ręce.
3. Zbyt ostro sędzie podchodzi do fauli. (za skoszenie gościa na połowie boiska dostałem czerwoną)
4. I jak zawsze w FIFIE głupie parametry zawodników. Jakim cudem Vieri ma chyba 89, a Insaghi, który już taki świenty nie jest, ma 90?
Zapowiada się lepiej niż poprzednie FIFY.

Elektryczne Nożyce
01-09-2005, 16:01
Fuck co sie dzieje?? Wchodze do glownego menu demka, a tam wszysko mi lata jak szalone 0_o :\ Druzyny same sie zmieniaja i nie moge meczu wystartowac.
Mam to samo, nie mogę nic samemu ustawić, pojebane...

Fred the Red
01-09-2005, 16:25
Ja zauważyłem kilka rzeczy:
4. I jak zawsze w FIFIE głupie parametry zawodników. Jakim cudem Vieri ma chyba 89, a Insaghi, który już taki świenty nie jest, ma 90?
Zapowiada się lepiej niż poprzednie FIFY.

Otóz to np. van Bommel 81 a Giggs 82 chyba za malo czyz nie? Teraz moja recenzja. Gra pod wzgledem grafiki i dzwieku nie da sie na razie okreslic choc juz na spatchowanej wersji stadiony rbia wrazenie. Dziwkie przyspiweki wporzo zawsze bylo na wyokim pozomie na koniec gameplay a teraz male rzeczy:
1. Popup gdzie pokazywany jest wynik mysle ze to sie zmieni tzn. musi sie to zmienic bo kiha, tak samo status graczy i radar. A gamepaly taki sobie ale lepszy niz wczesniej ale kamerka musi byc inna bo nie da sie grac. Ale zauwzylem cos takiego ze obroncy lepie jgraja i z duzym poswieceniem np. gdy lobowalem Dide Rooneyem to pilka leciala po ziemie do bramki kozluzjac sie troczeczke a obroncy lece za pilka i bodajze Nesta na linni wybil pilke ta odbija sie od slupka od innego obroncy i wychodzi na rozny. A bylem juz pewnei nze gola strzele. :P

carmel
01-09-2005, 16:52
Ja dodam jeszcze, że mimo, iż bardziej podobają mi się PES-y, to Fifa 2oo6 to wielki przełom w dziejach tych gier piłkarskich i (@Neo280) na pewno Fify nie stoją w miejscu ani się nie cofają- z resztą PES-y też nie.

dman_2
01-09-2005, 16:54
:cfaniak: niektórzy mówia ze kamera im nie pasuje przeciez mozna ja zmienic w ustawieniach mi osobiscie telewizyjna podoba sie tak jak zawsze w kazdej fifie :) ogólnie to nawet wporzo chodź stałe fragmenty gry lepsze w wersji 2005 :/ ;P

grzena
01-09-2005, 17:05
Super Super !! wlasnie rozegralem pare meczy co za ekstra gra udało mi sie nawet obronic karnego strzaly z daleka super. Jedyne wade jakie widziałem to boisko jakies teksturowe w 2005 było lepsze. I jak strzeliłem na bramke Ac milan z ostrego kąta piłka odbiła sie od slupka a Stam wpakowal ją dow wlasnej bramki.

Wojtkov_
01-09-2005, 17:11
EA ściągnęło od PESa wykonywanie wolnych i to co sie robi klawiszem 'c'... co takimi małym kroczkami chodzi :)

Jimbo
01-09-2005, 17:26
Sciągnąłem sobie to demko i myślałem że się spawiuję jak w to zagrałem. To ciągle ta sama niedorobiona Fifa, z tragicznym gameplayem. Fatalny jest system podań, szczególnie beznadziejne te na dobieg. Taktycznie po prostu zero, zawodnicy stoją na swoich pozycjach jak dupy wołowe i zachowują się jakby nigdy w życiu nie grali w piłkę, nie wiedzą gdzie stać, gdzie biec, co robić. Nie ma też mowy o czymś takim jak walka w środku pola, pomocnicy w życiu nie słyszeli o pressingu, jest wielka dziura między pomocą i obroną, do tego piłkarze ruszają się jak jakieś dałny. Grafika fatalna, 5 razy gorsza niż w PES-ie. Piłkarze wyglądają jakby mieli łuszczycę, albo jakby wyciągnięto ich po kilku tygodniach z grobów. Bramka dalej jest z metalu, ale jakiegoś miększego niż w poprzednich wersjach, stawiam na aluminium. Stroje jakieś niedorobione, rozmazane, murawa wygląda jak z Microprose Soccer na Commodore64. Musiałby mi ktoś płacić na prawdę grube pieniądze żebym w to grał. Ocena 2/10.

Acha, zapomniałem dodać że easports próbuje dużo rzeczy sciągać z pes-a ale robią to jak na razie bardzo nieudolnie. Kto wie, może Fifa 2046 będzie w końcu w miarę niezła, bo jak na razie to ten sam shit i nie zapowiada się na rychłe zmiany.

Lappi
01-09-2005, 17:49
A mi tam się podoba. NIe widziałem (a przynajmniej nie pamiętam) w FIFA pomocnika, który wywija najróżniejsze zwody na połowie rywala.

Nie ma też mowy o czymś takim jak walka w środku pola, pomocnicy w życiu nie słyszeli o pressingu
Czy na pewno graliśmy w te same demka? U mnie może tak ogromnego presingu nie ma, ale zdażało się, że zakłopotany ZeRoberto nie miał co zrobić, bo był otoczony przez czterech moich pomocników.

Wojtkov_
01-09-2005, 18:03
Sciągnąłem sobie to demko i myślałem że się spawiuję jak w to zagrałem. To ciągle ta sama niedorobiona Fifa, z tragicznym gameplayem. Fatalny jest system podań, szczególnie beznadziejne te na dobieg. Taktycznie po prostu zero, zawodnicy stoją na swoich pozycjach jak dupy wołowe i zachowują się jakby nigdy w życiu nie grali w piłkę, nie wiedzą gdzie stać, gdzie biec, co robić. Nie ma też mowy o czymś takim jak walka w środku pola, pomocnicy w życiu nie słyszeli o pressingu, jest wielka dziura między pomocą i obroną, do tego piłkarze ruszają się jak jakieś dałny. Grafika fatalna, 5 razy gorsza niż w PES-ie. Piłkarze wyglądają jakby mieli łuszczycę, albo jakby wyciągnięto ich po kilku tygodniach z grobów. Bramka dalej jest z metalu, ale jakiegoś miększego niż w poprzednich wersjach, stawiam na aluminium. Stroje jakieś niedorobione, rozmazane, murawa wygląda jak z Microprose Soccer na Commodore64. Musiałby mi ktoś płacić na prawdę grube pieniądze żebym w to grał. Ocena 2/10.

Acha, zapomniałem dodać że easports próbuje dużo rzeczy sciągać z pes-a ale robią to jak na razie bardzo nieudolnie. Kto wie, może Fifa 2046 będzie w końcu w miarę niezła, bo jak na razie to ten sam shit i nie zapowiada się na rychłe zmiany.

Hmmm....... Niestety masz całkowitą racje :]. Może ta Fifa raczej przegrywa rywalizacje z PESem 4, a do PES 5, nie ma porównania...

rav
01-09-2005, 18:29
Hmmm....... Niestety masz całkowitą racje . Może ta Fifa raczej przegrywa rywalizacje z PESem 4, a do PES 5, nie ma porównania...

Przecież PES5 się jeszcze nie ukazał, nawet demka nie ma... A Winning Eleven 9 to nie jest to samo, zawsze względem PES'a są jakieś zmiany. Porównajcie sobie PES3 do Winning Eleven 7 w kwestii szybkości rozgrywki...

As
01-09-2005, 18:41
Ciekawe kiedy PES nasladujac Fife zrobi postep pod wzgledem trybow gry, ilosci druzyn jak i zawodnikow. Kase chyba maja na licencje?

FiluT
01-09-2005, 19:13
* bramkarza tak jak w poprzednich FIFAch nie da się ominąc i strzelić do pustej bramki co mnie bardzo denerwuje :mad:

No ja nie chce nic mówić, ale:

Ściągnij mój filmik FIFA 06 by FiluT (http://rapidshare.de/files/4615499/fifa06_mov.rar.html)

Nakręciłem parę filmików z Fify 06. Macie w paczce niezły drybling Ronaldinho, jego bramkę (niemal jak w meczu z Chelsea - z miejsca, po tańcu :D ), bramkę Eto'o, dla AGR z minięciem bramkarza.
:) Plik jest na rapidshare, jak wiadomo klikamy na dole Free, potem czekam ileśtamsekund na link.

duszek2
01-09-2005, 19:17
haha przy karnym mozna sie ruszac bramkarzem na lini cos nowego :]

mlody_DG
01-09-2005, 20:12
Nie wiem czy bylo ale napisze, wiecie ze w demi sa dwa stadiony do wyboru. Ja np po kilku meczach zauwazylem ze mozna wybrac stadion!

PES Maniak
01-09-2005, 20:13
A wiesz może jak? Bo ja nie mam pojęcia... :(

Boss
01-09-2005, 20:19
A wiesz może jak? Bo ja nie mam pojęcia... :(

Przy wyborze drużyny, po dwóch stronach napisu ,,drużyna" są strzałki. Klikasz na jedną i tyle :).

maallyy
01-09-2005, 20:27
Te demko jest poprostu...brak mi słów ZAMUROWALO MNIE!!!!!! ZAJEFAJNE!!!!!

Neo280
01-09-2005, 21:06

lllloooollll N/C :]

PES Maniak
01-09-2005, 21:12
Niechce mi się z tobą gadać. Nie będe też kierował w twoją stronę żadnych komentarzy, gdyz nie ma to najmniejszego sensu. I tak tego nie zrozumiesz....

Tak szczerze mowiąc, to szybko się mi znudzło to demko FIFY 06. Aż za szybko... ale to o niczym nie świadczy, gdyż ostatnio każda gra mi się tak nudzi... :[

GTA San Andreas - 53 godz. gry i nudy.
Splinter Cel 3 - 28 godz. gry i nudy.
FarCry - 4 godz. :D i nudy...

W ogóle lipa jakas te gry :p

lukaszszn
01-09-2005, 21:19
jak sie szybko biega?

PES Maniak
01-09-2005, 21:29
jak sie szybko biega?

Sprint to klawisz "E" - trzymasz go!
Jeśli chcesz muśnięciami popychac kilka metrów piłkę przed siebie, to przy każdym zbliżeniu się do piłki, naciskaj shift. Wtedy równiez będziesz nieco szybciej biegł.

lukaszszn
01-09-2005, 21:33
probowalem tak i jakos jak wciskam shift to wydaje mi sie ze tak samo biegnie,no ale oki dzieki:)

lukaszszn
01-09-2005, 22:57
no niesttety ten shift nic nei daje,jak biegne napasytnikiem i wcoskam e to i tak mnei doganiaja:(

PES Maniak
01-09-2005, 23:00
Z każdym meczem co raz mniej mi się podoba ta FIFA 06 :(
Grafika jest tak gówniana, że aż szkoda gadać... na najwyższych detalach, to porażka...
W ogóle mnie nie wciąga coś...

Normalnie zdecydowanie najlepszą częścią był UEFA CL 04/05, i w tym przypadku zdania raczej nie zmienie.
Zerknę jeszcze raz, poodkrywam różne bugi itd... zobaczy się....

su27
02-09-2005, 08:50
nie chce mi sie czytac wszystkiego ale smieszy mnie to jak ludzie mowia, ze Fifa06 jest najlepsza bo dodali costamcostam*.

*tutaj wstaw element ktory w pes'ie juz jest od dawna:p

W demko gralem, w stosunku do fify05 krok do przodu, ale do pes'a jeszcze z 5 krokow brakuje imo:)

ssj7
02-09-2005, 11:51
Jak dla mnie gra tej jest wypasna nie wiem gdzie wy tu widzicie schematy super sa zrobieni bramkaqrze wogule te ruchy pes przy tej fifie wymieka

su27
02-09-2005, 11:59
najprosciej spojrzec na sposob strzelania, w fife kazdy strzal to jakas super bomba obok slupka albo w brame:P
W pes4 wiekszosc strzalow z dystansu sa niecelne, lub slabe itp. co jednak nie oznacza, ze nei da sie zdobyc pieknych goli.

Przyklad:

(prawym, zapisz jako...)
http://members.lycos.nl/x4vi/pes/etoo3.avi
http://members.lycos.nl/x4vi/pes/etoo2.avi
http://members.lycos.nl/x4vi/pes/etoo1.avi

traf takie gole w fifie, z takim realizmem lotu pilki itd;)

Mike_15
02-09-2005, 12:20
gra jest wypasiona na maksa, najlepsza z dodychczasowych fifek :) nie widze schamatu .
PS. który stadion wam sie bardziej podoba ? Bo mi Azteca niż milenium :)

jaworc
02-09-2005, 12:31
niech ktos mi powie jaka jest predkosc i jaki poziom wdemie

jaworc
02-09-2005, 12:34
Czy będzie można zagrać w demie cały mecz?

$p!och
02-09-2005, 13:17
Czy będzie można zagrać w demie cały mecz?
Niestety narazie jeszcze nie ale moze wyjdzie taki patch co to bedzie zmienial :cfaniak:

Pavigo
02-09-2005, 13:47
Jakby ktoś nie wiedział muzykę w menu zmienia się na "Tab". Grałem już około 30 meczy i nadal czuję frajdę (czyli nie jest źle xD). Bramkarzą zdarzają się kiksy tak jak w realu. Przykład: prostopadłe podanie do Giuly ten przebiega przez róg pola karnego i oddaje strzał.Kahn rzuca się, a piłka odbija się od łokcia i wpada w bramkę. Przykład 2: Dośrodkowanie Ze Roberto Valdes wychodzi sam (ja nie naciskam W) i chce piąstkować...ale nie dosięgnął piłki i Ballack strzela do pustej bramki. Wolne są spoko, bo są trudne :) Karniak..miałem jeden xD To sie nie wypowiem, a rzuty rożne też mi się podobają.

Wojtkov_
02-09-2005, 15:04
Pavigo te kiksy co wymieniłes tylko wzbogacają gre... A Kahn to jak z Realem puścił 2 lata temu ?:P nie pod łokciem ?

Ale musze powiedziec ze gra choc jest sztuczna, to jak sie troche nauczy grać, i przez patcha nastawiłem sobie najwiekszy poziom (champion, niewiem czemu nie world class) i wygrywam, noi nawet juz coś wychodzi, lepsze akcje itd, na początku nic nie umiałem i grało sie do dupy, teraz jakoś nawet sobie przyjemnie zagrac meczyka...

Mimo wszystko to "kupie" sobie Fifke, raczej nie po to żeby grać kariere itd. a po to żeby sobie online popykać:), po nawet jak gra jest dziarska to fajnie jest natłuc kumplowi;):D

Enrico
02-09-2005, 15:42
jeszcze kilka rzeczy złych zauważyłem... kiedy nie oglądam cinematsa do końca nie pokaże mi się popup i nie wiem jaka kartka...:S
Po meczu (1 połowie) nie ma powtórek najlepszych sytuacji...Tradycyjnie strzały w słupek i poprzeczki bez dotknięcia piłki przez bramkarza nie są pokazywane jako powtórka...:S

El Siete
02-09-2005, 16:19
Kurcze dawno sie nei udzilalem choc przegladam forum (powod. chwilowy brak stalego neta), co do fifki bardzo mi sie podoba szcegolnie siatki (male a cieszy), swietni GK, strzaly z daleka, kornery nie zmienily sie (jesli chodzi o UCL) ale wolnych jescze nie dokonca zalapalem. Denerwuje mnie ze niektorzy mowią ze obrona jest bezbledna, chyba lepiej zeby byla bezbledna niz do dupy, bo mnie swietna gra obrony bardzo sie podoba, ogolnie patrząć na to ze to demka to uwazam ze jest naprawde swietna. Oczywiscie 100% lepsza od jakiegos tam pesa (i nie wymyslajcie mi ze nie znam sie na pesie bo to wy nie znacie sie na fifce i w ogole ci co maja zamiar krytykowac moje zdanie i fife to wypad no forum o tej japonce) oczywisci są bugi ale mam nadzieje ze w pelnej wersji zostamą poprawione;) a i fajny ten urywek ze szpakiem:D i jaka radość:D moze nie jest to gra idealna ale lepsza od poprzedniczek i od innych gier pilkarskich, pozdro dla fanow FIFY

EDIT A i jeszcze ktos powiedzal ze fifa spaplugowala np przywilej korzysci z pesa, niedlugo stwierdzicie ze organiyacja FIFA (nie gra) tez spaplogowala ta zasada z pesa. mowicie ze siatki tez z pesa,, do jasnej cholery one sa z boiska a nie z pesa, niedlugo powiecie ze fifa spaplogowala z pesa to ze gra sie okrągłą pilką.

Mike_15
02-09-2005, 17:27
który stadion w demie wolicie ? Azteca czy milenium ?

wisien
02-09-2005, 17:34
ja nie mowie ze to demko jest zle, ale bugow jest sporo, mam nadzieje ze poprawia to w pelnej wersji, szegolnie wkurza ze bramkarze strzaly z daleka wybijaja przed siebie zamiast nad bramka, a drugie co mnie wkurza ze w pesie strzaly z dystansu byly lepiej zrobione( w tym demku wszystkie strzaly albo zaraz przy slupeczku leca albo w okno) naprawde tak nie jest, przeciez strzal raz sie nie uda , raz sie uda srednio, raz wyjdzie piekny strzal, raz jakis farfocel, w pesie jest to lepiej zrobione,
fifowcy nie rzucajcie sie ale pes naprawde jest lepszy, jedyne w czym chyba nigdy nie pobije fify to dzwiek, trzeba przyznac ze w fifie genialnie jest zrobiony
statystyki w demie nie wiem na jakiej podstawie byly robione jak oleguer ma lepsze staty od mrqueza, z wygladem mam nadzieje ze tez uaktualnia (dlugie wlosy valdeza i brak brudki a la gattuso u deco)
jednego mi straasznie brakuje w tym demie , jak sie gra z pierwszej pilki robi to straszny chaos , pilkarze nie umieja wybiegac do podan z klepki, po paru podaniach takich gubia sie, a gra z klepki to moj ulubiony alement pilki noznej
nie mowcie ze tyram fife i tak dalej i tez tego nie robcie ale gameplay pesa jest zdecydowanie lepszy , szybki kombinacyjne akcje podania z klepki, piekne prostopadle podania, jedynie sa 2 rzeczy w gameplayu fify lepsze od tego z pesa, wrzutki i pokonywanie bramkarza lobem, duzo piekniejsze w fifie sa wrzutki, tak ladnie wkrecaja i wbiegaja na stral glowa:), a strzal lobem( w pesie bez pada z analogami strasznie ciezko jest strzelic bramke kombinacja Q+D)w fifie za to jest duzo latwiej
reasumujac jak dla mnie(fani fify nie obrazajcie sie bo i tak uwazam ze fifa zrobila ogromny postep od swojej poprzeniczki ale nie jest to jeszcze gra tej klasy co japonska produkcja) pes4 wygrywa z fifa2006 4:3, a trzeba pamietac jeszcze ze niedlugo wychodzi pes5:]

Liberant
02-09-2005, 18:53
wisien jesteś chyba najbardziej wyrozumiałym fanem PES'a. Brawo za twoją wypowiedz.

Dzięki za Pozdro Raul777 :spoko:

@enrico: nic dziwnego, że nie ma najlepszych akcji połowy, czy tam meczu. To DEMO. Jestem pewien, że w pełnej wersji będą. Wspomniałeś też o tym, że jak wyłączysz cinematsa to nie wiesz jaką i czy dostałeś kartkę. To źle masz rację, ale na meczach w TV też nie ma tak, że jak grają to jest wyświetlane tylko przy zbliżeniu pokazują.

Enrico
02-09-2005, 19:04
wisien jesteś chyba najbardziej wyrozumiałym fanem PES'a. Brawo za twoją wypowiedz.

Dzięki za Pozdro Raul777 :spoko:

@enrico: nic dziwnego, że nie ma najlepszych akcji połowy, czy tam meczu. To DEMO. Jestem pewien, że w pełnej wersji będą. Wspomniałeś też o tym, że jak wyłączysz cinematsa to nie wiesz jaką i czy dostałeś kartkę. To źle masz rację, ale na meczach w TV też nie ma tak, że jak grają to jest wyświetlane tylko przy zbliżeniu pokazują.
a co mnie obchodzi jak jest na meczach TV? Przecież jak oglądam mecz na żywo to nie mogę nacisnać ESC, aby wyłączyć zbliżenie, ani nie mogę przewinąć do przodu :P Więc Twoje porównanie jest dla mnie niezrozumiałe :P
Co do najlepszych sytuacji, to w poprzednich częściach one w demach były, a teraz nie, więc jest uzasadniona obawa, że EA mogło z tej rzeczy zrezygnować, co by było katastrofalnym błędem...

savio
02-09-2005, 20:42
N Aprawde Bardzo Was Prosze O Pomoc, Nie Moge Uruchomic Gry Bo Druzyny Same Sobie Przeskakuja, A Jak Uda Mi Sie Wejsc Dalej To Mam Do Wyboru Klawiature I Jakies Dwa Pady Ktorych Nie Mam Zainstalowanych!! Prosze Pomozcie , Nie Znalazlem Na Forum Rozwiazania Mojego Problemu Wiec Pisze Tu.... :(

Suchy
03-09-2005, 07:04
Ej .. jakis wałek :S

Sciagnalem w koncu - zainstalowałem - wlaczam .. a tu tak wszystko szybko zapierdala .. nei wiem co sie dzieje .. na początku języki same sie przelaczają .. przeskakują caly czas o jeden - jak juz w koncu wybiore jakis jezyk to potem druzyny tak zapierdalają . ne wiem co jest grane .. :S wszystko samo sie zmienia nie mam na nic wplywu .. tylko wszystko zapierdala :S

msinter
03-09-2005, 08:57
Masz pada podłączonego ? ;)

czlapka
03-09-2005, 09:33
Mam to samo co savio i suchy,a jak juz włacze jakoś mecz to pojawiaja sie dwa pady.A ja nie mam żadnego :-(

Sheva
03-09-2005, 09:39
Ej .. jakis wałek :S

Sciagnalem w koncu - zainstalowałem - wlaczam .. a tu tak wszystko szybko zapierdala .. nei wiem co sie dzieje .. na początku języki same sie przelaczają .. przeskakują caly czas o jeden - jak juz w koncu wybiore jakis jezyk to potem druzyny tak zapierdalają . ne wiem co jest grane .. :S wszystko samo sie zmienia nie mam na nic wplywu .. tylko wszystko zapierdala :S

Mam identycznie to samo... To podobno problem z mysza/padem/klawiatura pod USB... Ja wszystkie te urzadzenia mam pod USB :P

czlapka
03-09-2005, 09:58
Mam identycznie to samo... To podobno problem z mysza/padem/klawiatura pod USB... Ja wszystkie te urzadzenia mam pod USB :P

Ja tylko klawiature pamietam że takie cos miałem też w euro ale wtedy nie miałem nic z usb.Kurde musi być na to jakis sposob(innej klawy nie moge bo port ps/2 mam popsuty)

Suchy
03-09-2005, 09:59
Ja mam klawiature z USB .. i to jest powod

Vader
03-09-2005, 10:20
Ciekawe czy się doczekam kiedykolwiek aby mozna było zmienić klawisz SHIFT, albo przporządkowac sobie ten klawisz na padzie. :(

Enrico
03-09-2005, 13:16
Ja tylko klawiature pamietam że takie cos miałem też w euro ale wtedy nie miałem nic z usb.Kurde musi być na to jakis sposob(innej klawy nie moge bo port ps/2 mam popsuty)
http://zonafifa.fifala.com/modules.php?name=News&file=article&sid=138

pojawiła się tu porada w celu rozwiązania tego problemu. Tylko, czy ktoś potrafi tłumaczyć z hiszpańskiego...??? :cfaniak:

czlapka
03-09-2005, 13:51
http://zonafifa.fifala.com/modules.php?name=News&file=article&sid=138

pojawiła się tu porada w celu rozwiązania tego problemu. Tylko, czy ktoś potrafi tłumaczyć z hiszpańskiego...??? :cfaniak:

Dzieki !!Dziala masz u mnie :beer2:

A na polski to tak:

1.Klikamy prawym przyciskiem myszy na mój komputer,wchodzimy w własciwosc, sprzet i otwieramy menedzer urzadzen

2.w zakładce urzadzenia interfejsu HID odszukujemy "urzadzenie usb interfejsu HID"klikamy na to prawym przyciskiem i to wyłaczamy ..i tyle

U mnie dziala

Suchy
03-09-2005, 19:31
Ten sposob jedyne co robi to wylacza myszke i klawiature .. :S

Super_Lux
04-09-2005, 09:03
:eek: grałem w FIFKĘ właśnie i coś odkryłem...
Gra jest strasznie schematyczna: piłkarze wychodzą na boisko i grają w piłkę nożną :eek: :hahaha:
A co do tej FIFKI to strasznie ciężka jest,w 2 dni grania strzeliłem 5 goli:S
Zmarnowałem 10 sytuacji sam na sam.
PS obroniłem karnego:P

Boss
04-09-2005, 09:09
A co do tej FIFKI to strasznie ciężka jest,w 2 dni grania strzeliłem 5 goli:S

O staryyyy :eek: . Ale to wszystko przez te Off the Ball. Wszyscy się przyzwyczaili i teraz lamią. Miałem szczęście że przed wydaniem dema pograłem sobie w Fifke 2002 i przyzwyczaiłem się grać bez tego :).

Jedno pytanie - wie ktoś na jakim poziomie trudności są mecze w demku? Chyba nie na amatorze bo piłkarze drużyny przeciwnej i tak robią wszystko żeby nie odebrać im piłki, to co dopiero na World Classie.

Lappi
04-09-2005, 09:14
Mi sie wydaje, że jest do domyślny semi-pro. Ja grałem ze 20 meczy, dwa przegrałem, trzy wygałem, reszta to remisy. 2 reimisy 0:0 reszta to 1:1.

Sheva
04-09-2005, 09:14
Ten sposob jedyne co robi to wylacza myszke i klawiature ..

Jednak to tylko klawiatura USB powoduje taki blad... Dzieje sie tak tylko wtedy gdy klawa USB jest podlaczona podczas startu gry. Tak wiec:odlaczamy klawe, startujemy gre, czekamy az dojdzie do wyboru jezyka, podlaczamy klawe spowrotem, wybiermy jezyk i juz mozemy spokojnie grac :)

MaKu23
04-09-2005, 09:20
Jedno mnie denerwuje kiedy KOMP ma piłke trudno jest mu ją odebrać i przyznam że strasznie trudna gierka ale naszczęście także pograłem sobie w fife 2002 :D

Sheva
04-09-2005, 10:33
O staryyyy :eek: . Ale to wszystko przez te Off the Ball. Wszyscy się przyzwyczaili i teraz lamią. Miałem szczęście że przed wydaniem dema pograłem sobie w Fifke 2002 i przyzwyczaiłem się grać bez tego :).

Ja nie gralem Off The Ball'em i teraz na luzaku pykam :P... Co do demka, nie znalazlem wiekszych bugow, chociaz zdarzaja sie jakies male bledy. Fajne jest to ze nareszcie mozna uderzyc z dystansu nie to co w fifie 2005 czy pes'ie. Mozna liczyc na ladne siaty jakies :)

Lappi
04-09-2005, 11:40
Od dawna EAS podnieca się swoim off-the ball, a na czym to polegało? Nigdy go nie używałem.

Wookie
04-09-2005, 15:50
z dystansu nie to co w fifie 2005 czy pes'ie

W PESie nie można uderzyć z dystansu? Nie rozśmieszaj mnie. Można i to 100 razy lepiej niż we wszystkich Fifach razem wziętych.

Mariusz Maniek
04-09-2005, 17:09
J Fajne jest to ze nareszcie mozna uderzyc z dystansu nie to co w pes'ie.

:hahaha: :hahaha: :haha:
Nie no poległem człowieku w Pesie z dystansu padają najładniejsze bramki.Bym ci pokazał moje gole z 30-40 metrów od bramki :] ,ale mam na PS 2

doofy
04-09-2005, 19:42
Jednak to tylko klawiatura USB powoduje taki blad... Dzieje sie tak tylko wtedy gdy klawa USB jest podlaczona podczas startu gry. Tak wiec:odlaczamy klawe, startujemy gre, czekamy az dojdzie do wyboru jezyka, podlaczamy klawe spowrotem, wybiermy jezyk i juz mozemy spokojnie grac :)

no fajnie a jak mam i klawe i myszke na jednym kabelku tj. obie razem do jednego łacza USB to co zrobic? dodame że jak podłączam klawe lub myszke pod ten PS2 czy jak mu tam to ich nawet nie odnajduje na kompie;]

Junior
04-09-2005, 20:20
ja ostatnio zagrałem kilka kolejnych meczy i trzeba powiedzieć że ta fifa jednak jest żenująca... ciągle podtrzymuję moje zdanie że animacje są rwane i nie przechodzą płynnie. bramki strzela się strasznie łatwo, drybling to dla mnie całkowita zagadka (nic mi jeszcze nie wyszło co byłoby użyteczne).
przyjęcie piłki to dla mnie też opcja całkowicie zepsuta... pierwsze przyjęcie w wykonaniu eto wygląda jak z polskiej ligi a udaje się właściwie tylko w przypadku błędu obrońcy. to chyba powinno być wypuszczenie piłki z jakimś mocnym sprintem a nie wyglądać jakby sam zawodnik był zaskoczony i nie wie w którą stronę przyją piłkę...

i na koniec coś co denerwuje mnie niesamowiecie mocno... odpalcie powtórkę i obejrzyjcie pierwszy lepszy zwód (w trakcie meczu nie widać tego tak dobrze tylko dzięki temu że nawet na slow ta fifa jest bezsensownie szybka). zobaczcie jak oni się ruszają, jak zawodnicy choćby zatrzymując się w miejscu przejeżdzają jeszcze metr pewnie lewitując niczym rycerze jedi .
dla mnie właśnie takie gówniane błędy powodują że ta gra jest po prostu słaba, to już kolejna pozycja ea na liście kiepskich gier.

wisien
04-09-2005, 21:46
napisalem wczesniej co mysle o tej nowej fifie ale zdanie mam coraz gorsze
w fife 2005 na of the ballu nie gralem, ale i tak jakos mi dziwnie grac w ta nowa fife bo z klepki jest straaasznie ciezko pograc, o dryblingach nie wspomne, a najlepszym sposobem na strzelenie bramki sa ciagle strzaly z dystansu, pare osob chwalilo te strzaly z dystansu, chyba te osoby nie ogladaly zadnego meczu skoro mysla ze kazdy strzal z dystansu jest celny silny i w samo okno, racja zdarzaja sie takie strzaly ale gdzies tak raz na 10 strzalow z dystansu, a wfifie kazdy strzal to strzal w samo okno albo troszke nad ziemia zaraz przy slupeczku i piekna parada bramkarza albo gol, a jesli nawet trafi sie w bramkarza to strzal jest tak piekielnie mocny ze bramkarz wybija to przed siebie i gol z dobitki
czym dluzej gram tym wiecej schematow zauwazam, kiwki moze nowe sa ale co z tego jak wiekszosc dryblingow sie nie udaje niewiadomo jakich kiwek sie uzyje, a czsami biegnac prosto mozna przebiec miedzy 3 zawodnikami a oni nic nie reaguja
w skali od 1 do 10 oceniam teraz to demko ocena 4-

carmel
05-09-2005, 13:08
napisalem wczesniej co mysle o tej nowej fifie ale zdanie mam coraz gorsze
w fife 2005 na of the ballu nie gralem, ale i tak jakos mi dziwnie grac w ta nowa fife bo z klepki jest straaasznie ciezko pograc, o dryblingach nie wspomne, a najlepszym sposobem na strzelenie bramki sa ciagle strzaly z dystansu, pare osob chwalilo te strzaly z dystansu, chyba te osoby nie ogladaly zadnego meczu skoro mysla ze kazdy strzal z dystansu jest celny silny i w samo okno, racja zdarzaja sie takie strzaly ale gdzies tak raz na 10 strzalow z dystansu, a wfifie kazdy strzal to strzal w samo okno albo troszke nad ziemia zaraz przy slupeczku i piekna parada bramkarza albo gol, a jesli nawet trafi sie w bramkarza to strzal jest tak piekielnie mocny ze bramkarz wybija to przed siebie i gol z dobitki
czym dluzej gram tym wiecej schematow zauwazam, kiwki moze nowe sa ale co z tego jak wiekszosc dryblingow sie nie udaje niewiadomo jakich kiwek sie uzyje, a czsami biegnac prosto mozna przebiec miedzy 3 zawodnikami a oni nic nie reaguja
w skali od 1 do 10 oceniam teraz to demko ocena 4-

No, masz całkowitą rację, ta Fifka jest coraz nudniejsza, ale fanom serii się podoba, więc nie jest tak zła (jak na Fifę).
Najbardziej mnie denerwuje ilość cudownych bramek w meczu. Rozumiem, że zawodnikowi czasem wejdzie jakaś piękna brameczka, graczom wyższej klasy (Ronaldinho, Ballack) nawet częściej niż "czasem", ale w co drugim meczu pada gol typu "wolej bez przygotowania z 30 metrów w samo okienko".

Wookie
05-09-2005, 14:23
i wiecie co mnie jeszcze denerwuje? Że jak przegrywam piłkę przez obronę to NIKT MNIE NIE ATAKUJE! Napastnicy stoją i patrzą. NIGDY NIE ZDAŻYŁO MI SIĘ BY KTÓRYKOLWIEK PODSZEDŁ i próbował mi odebrać piłkę! Przecież to jest chore. Rozumiem że niektóre zespoły są ustawione na brak pressingu, ale te pokroju MU czy Barcy?

Tosiek
05-09-2005, 14:41
No, masz całkowitą rację, ta Fifka jest coraz nudniejsza, ale fanom serii się podoba, więc nie jest tak zła (jak na Fifę).
Najbardziej mnie denerwuje ilość cudownych bramek w meczu. Rozumiem, że zawodnikowi czasem wejdzie jakaś piękna brameczka, graczom wyższej klasy (Ronaldinho, Ballack) nawet częściej niż "czasem", ale w co drugim meczu pada gol typu "wolej bez przygotowania z 30 metrów w samo okienko".
qrde mam to samo...ciągle sheva albo kaka walą mi super bramki
i nie moge z milanem wygrac...

Pawson
05-09-2005, 17:09
A ja powiem tak: Pierwsze uruchomienie i zawod... To samo, ciagle to samo... Ale 10 minut pogralem i olsnienie... jezu alez daje satysfakcji ta gra... Nie ma schematow?! Nie ma prosze panstwa, nie ma. Wolf - wielki patcher pes3/pes4 przerzucil sie na Fife 2006, a wiecie dlaczego? Bo ma to cos! Ta wspaniala atmosfera, te okrzyki kibicow, te ruchy pilkarzy, zwody, balans cialem a nawet... strzaly! I nie gadajcie mi glupot ze sa zawsze celne i zawsze takie same. Trzeba umiec strzelac, zeby docenic jak bardzo sie zmienily w stosunku do Fify 2005. Rzuty wolne? Wysmienite, wystarczy dojsc jak podkrecac i o co w tym chodzi... Rozne, poezja... po prostu EA przygotowalo w tym roku gre nadzwyczaj udana, i nikt nie zaprzeczy, ze jest to bardzo silny konkurent dla (jak wynika z recenzji i opisow) nieco slabszego PESA 5...

Czekam na pelna wersje... czyzby 1 org fifa od roku 2001?

Tom_my
05-09-2005, 17:24
beznadziejne jest AI naszych graczy, piłkarze nie dublują pozycji, nie wybiegają na pozycje tylko stoją w miejscu. a już naśmieszniejszy jest "drybling" rywala. drybling w cudzysłowiu bo nie wiem jak nazwać dziwne obroty, przeskoki, ruchy na przestrzeni 2 metrów kwadratowych, w niesamowitym tempie na dodatek :]

@Pawson: ciekawe co Wolf powie jak PES5 zwali go z nóg. poza tym gdzie wyczytałeś że pes5 jest słabszy od FIFY 2006?

Pavigo
05-09-2005, 18:30
jak niektórych czytam to sobie myślę: Czy oni są tacy lamowaci? Tom_my jak biegniesz na skrzydle to np. mi taki Giggs czy Ronaldo pokazują, żeby im podać. Po drugie jak wychodzisz i chcesz podać prostopadle naciskasz Q i wtedy któryś z napadziorów rozpoczyna bieg. U mnie nie zdarzają się częste bramki z dystansu dlaczego? Bo nie pozwalam przeciwnikowi na to. Zawsze pressing i zawsze 2 na 1 :) I wtedy łatwiej odebrać piłkę. "drybling w cudzysłowiu bo nie wiem jak nazwać dziwne obroty, przeskoki, ruchy (..)" a mi to się bardzo podoba trudno odczytać zamiary i kiedy robię wślizg ten i tak mnie wyminie, więc wślizgi stosuje najczęściej kiedy jestem z boku. Ale jednak przesadzili, że każdy player robi takie wygibasy. Ale i tak DEMO FIFA 06 jest cudowne.

alien
05-09-2005, 19:02
Fifa jest zajebista niech tylko poprawia wszystkie bledy do pelnej wersji i bedzie super :D

mathias_
05-09-2005, 19:26
jak niektórych czytam to sobie myślę: Czy oni są tacy lamowaci? Tom_my jak biegniesz na skrzydle to np. mi taki Giggs czy Ronaldo pokazują, żeby im podać. Po drugie jak wychodzisz i chcesz podać prostopadle naciskasz Q i wtedy któryś z napadziorów rozpoczyna bieg. U mnie nie zdarzają się częste bramki z dystansu dlaczego? Bo nie pozwalam przeciwnikowi na to. Zawsze pressing i zawsze 2 na 1 :) I wtedy łatwiej odebrać piłkę. "drybling w cudzysłowiu bo nie wiem jak nazwać dziwne obroty, przeskoki, ruchy (..)" a mi to się bardzo podoba trudno odczytać zamiary i kiedy robię wślizg ten i tak mnie wyminie, więc wślizgi stosuje najczęściej kiedy jestem z boku. Ale jednak przesadzili, że każdy player robi takie wygibasy. Ale i tak DEMO FIFA 06 jest cudowne.
tu nie chodzi o to...jak srodkowy pomocnik np dostanie pilke i wbiegnie w pole karne, a potem straci to w srodku pola robi sie dziura. Nie ma wymiennosci pozycji. Czasem sie zaobserwuje i wtedy jest naprawde wporzo, ale bardzo rzadko. Fifa ostatnio jest dla mnie grą ktora kreci mnie przez pierwsze dni grania. Coraz wiecej bugow sie odnajduje. Mimo to pogram w pelna wersje, to na pewno. W zrecznosciowki tez sie mozna niexle pobawic :]

jaworc
05-09-2005, 19:47
jaki jest poziom i szybkosc w demie?

alien
05-09-2005, 19:51
poziom semi pro szybkosc normalna :)

jaworc
05-09-2005, 20:00
alien wydaje mi sie ze szybkość jest najszybsza,bo nie wyobrazam sobie zeby gra byla jeszcze szybsza

HoaX
05-09-2005, 20:26
Z ciekawości ściągnąłem, zainstalowałem i... nieco się zawiodłem.
Menusy klimatyczne, wybrałem team i... hm, Barcelona gra w czerwonych gaciach?
whatever...
Przejdę do gameplayu. Jak w 2004 ruchy postaci były mocno ślamazarne w 2005 takie sobie to teraz wszystko jest zbyt szybkie! wszyscy zapierdzielają jak króliki po koksach, biegają w kólko bez ładu i składu, piłkarze wbiegają po pięciu na piłkę, odbijają się od siebie, wpadają na siebie nawzajem, CHAOOOOSS!
Bramkarze niezbyt umieją łapać, piąstkują co się da i gdzie się da, często poza połowę (sic!) a z tamtąd już tylko kontra i.. co? gol. tutaj to jest za łatwe. Jka się już dojdzie do sytuacji sam na sam to bramka jest przesądzona. Niestety w ogólnym chaosie rzadko udaje mi się przejść do pola karnego, więc strzekam na 3/4 paska z linii. i tak zawsze leci w swiatło bramki, nigdy nie trafiłem.
Komiczne natomiast było, kiedy przeciwnik strzelił panu Bogu w okno a mój bramkarz wykonał szaleńczą robinsonadę, jakby wyobrażał sobie że wyciąga piłkę z okienka.
Zauważyłem dużo zrzynek z pes'a ale nie bedę wymieniał, co by mnie nie zlinczowali jacyś debile-fanboje ea.
Rozegrałem około siedmiu "połowek", piłka wyszła mi na aut tylko dwa razy. Aj? Zawsze ją magicznie wyciągają 2cm przed linią.
Rożne - porażka. Powracają tandetne strzałki, nigdy nie udało mi się podać nawet na głowę (a co dopiero nogę) mojego gracza. Moi zawodnicy mają również tendencję do podawania piłki przeciwnikkowi, chociaż ja oczekuję czgo innego.
Ciekawie też jest kiedy próbuję przejąć piłkę w sprincie - "PIIIP PIIIP PIIIP!" z pc speakera :/
Graficznie nie widzę różnicy (no, dobra, brzydsze twarze) od poprzedniej edycji. Przy sztucznym świetle przynajmniej u mnie zawodnicy błyszczą (LOL! JAK POLAKIEROWANI!)!
Może maniacy arcade'u się na to skuszą - ja zdecydowanie nie. Wszelkie nowinki które zauważyłem są w PES'ie od części drugiej.
Gra ledwo dorównuje PES4, a nie zapominajmy że piąta część nadchodzi (a WE9 już jest)
Nie dla mnie.
Tyle.

ass paper
05-09-2005, 20:49
Jak na początku (po paru meczach) mi się podobała, to teraz po rozegraniu sporej ilości meczy gra wydaje się schematyczna. Tak jak pisaliście strzały są tak nierealistyczne, że się aż odechciewa strzelac z daleka. Do bugów nie przywiązywałbym większej uwagi zważywszy że jest to demo, wydane w sporym pośpiechu.
Wkurza mnie też drybling, choć nie powiem zwody fajne są, ale co z tego skoro i tak od wielkiego dzwonu kogos przejde...

Mariusz Maniek
06-09-2005, 09:26
Jak na początku (po paru meczach) mi się podobała, to teraz po rozegraniu sporej ilości meczy gra wydaje się schematyczna. Tak jak pisaliście strzały są tak nierealistyczne, że się aż odechciewa strzelac z daleka. Do bugów nie przywiązywałbym większej uwagi zważywszy że jest to demo, wydane w sporym pośpiechu.
Wkurza mnie też drybling, choć nie powiem zwody fajne są, ale co z tego skoro i tak od wielkiego dzwonu kogos przejde...
Dokładnie rozegrałem z 10-12 meczy i już mam jej dosyć myślałem,że w końcu się postarają,a tu klops.Szczerze mówiąc najbardziej mi sie podobała 97-98-99-2000-2003,reszta to szajs,a jeszcze Fifa 2002 world cup była fajna :] ,aż miło się w nią grało.

jaworc
06-09-2005, 10:18
gram padem przy funkcji przelaczania zawodnikow sa dwie opcje analogowa i cyfrowa czy jest miedzy nimi jakas roznicaniech czy mogby mi ktos doradzic ktora wybrac

Jimbo
06-09-2005, 10:19
o prostu EA przygotowalo w tym roku gre nadzwyczaj udana, i nikt nie zaprzeczy, ze jest to bardzo silny konkurent dla (jak wynika z recenzji i opisow) nieco slabszego PESA 5...

Pokaż mi te recenzje i opisy w których PES5 jest nieco słabszy. Pierwsza sprawa - PES5 jeszcze nie ma lolku. Druga sprawa - WE9 zbiera zajebiste recenzje, więc nie pitol wyssanych z palca bzdur. A Fifa to Fifa, może trochę lepsza niż poprzednia, ale do PES-a nawet nie ma co porównywać. To niebo a ziemia.

ass paper
06-09-2005, 13:29
Dokładnie rozegrałem z 10-12 meczy i już mam jej dosyć myślałem,że w końcu się postarają,a tu klops.Szczerze mówiąc najbardziej mi sie podobała 97-98-99-2000-2003,reszta to szajs,a jeszcze Fifa 2002 world cup była fajna :] ,aż miło się w nią grało.

Heh, mi się najbardziej podobała Fifa 2002, w którą grałem, grałem i grałem. Rok temu kupiłem sobie ponownie (poprzednia sie porysowała i...), ale niestety okazało się, że nie jest kompatybilna z procesorami powyżej 2ghz...:/ ;). Gdyby mi jeszcze działał stary komp :(, a tak...płakac mi się zachciało