PDA

Zobacz pełną wersję : Kiedy premiera POL?

Patyk
20-03-2005, 21:08
yo, czytalem ze CM 5 jest juz od marca, ale polska wersja ma byc od kwietnia, zna ktos dokladna date wydania?

Gałcio
20-03-2005, 21:39
1 kwiecień 2005 rok :]

komal
20-03-2005, 21:47
Patyk napisał(a)
yo, czytalem ze CM 5 jest juz od marca, ale polska wersja ma byc od kwietnia, zna ktos dokladna date wydania?

Nie oplaca sie na to czekac, uwierz mi.
Gra jest tak zbugowana, ze zaraz po niej wychodzi patch usprawniajacy, zalosne.

Patyk
20-03-2005, 22:38
komal napisał(a)
Nie oplaca sie na to czekac, uwierz mi.
Gra jest tak zbugowana, ze zaraz po niej wychodzi patch usprawniajacy, zalosne.

hmmm to poczytam na jakis stronach o grach co o tym sadza i jaka daja jej ocene:)

AGR
21-03-2005, 06:57
Galcio napisał(a)
1 kwiecień 2005 rok :]

Tego też dnia (może nawet wcześniej) wychodzi moja wymodlona giera - Splinter Cell 3:)

PS. Mam nadzieję że twórcy nie zabawią sie w Prima Apirilis i nie przesuną daty premiery.

Off-topick, nie będe tu sie rozwodził nad tym ale nie offtopickuj następnym razem :)

axev
21-03-2005, 07:01
miałem (i nadal mam) przyjemność zagrania w CM5, i oto pare moich subiektywnych spostrzeżeń:
spodziewałem sie czegoś zdecydowanie gorszego po wypowiedziach przed premierą, ze FM pobije CM'a a jednak nie, pierwsze cos ei rzuca w oczy to grafika, która wydaje mis ie być minusem, jakoś szczegówlnie nie przypadła mi do gustu (no mozę poza ta w trakcie meczu gdzie boisko pod tym kątem ładnie sie prezętuje) jednak nie sprawdzałęm jak prezętują sie dwa inne skiny które są dołączone do gry, a poza tym zawsze mozna ściagnąć nowe które napewno się ukarzą ;) następną rzeczą jest silnik, i ten ku mojemu zdziwieniu jest poprostu zajebiście szybki, fm się przy nim chowa, prędkość wczytywania i zapisywania gry (równiez i tworzenia) pozytywnie mnie zaskoczyła, nawet po zatwierdzeniu zmian w taktyce w trakcie meczu jest błyszkawiczne, nie ma tego denerwującego popupa jak w FM o zapisywaniu zmian, jedna sa też minusy. Przejście dni jest decydowanie za wolne (jednak chyba porównywalne z FM) niestety nawet jak danego dnia niema żadnych spotkań to gra i tak zatrzyma się przy tej dacie, więc co dzień rzeba naciskać kontynuuj. minusem jest tagże działanie mediów, a raczej ich spekulacje o transferach które zawalają tylko skrzynke a nie wnosza w moim odczuciu nic do gry, grając wisłą miałem od 3 do ponad 20(!) takich spekulacji dziennie, bynajmniej nie dotyczyły tylko mojej drużyny ale wszystkich mojej ligi (zupełnie zbędne wg mnie) nie wyobrażam sobie co by byo gdybym grał np ManUtd. Ocenę dźwieku pomijam bo mam zawsze w managerkach wyłączony i słucham MP3 ;), minusem jest tagże rozgrywanie meczów, nie zauwazyłem mozliwosci oglądania meczu w formie teźtowej, natomiast w formie boiska 2d jest do wyboru chyba 5 prędkości, możliwość podania tylko wyniku i najważniejsze sytuacje. Co do strony taktycznej, gra jest dziwna, grając wisłą po dokupieniu 2 zupełnie mi nieznanych zawodników za grosze, którzy grzeją ławe i raczej nie wnosza nic do drużyny, nie wzmocniłem wogóle wisły, i po 6 kolejkach jestem na 5 miejscu w lidze, natomiast w LM bez większych problemów w fazie grópowej pokonałem u siebie Spartaka, Juve (!), i deportivo na wyjeździe, zaliczyłem jeszcze remis na wyjeździe ze spartakiem i jestem liderem grupy (gdyby tak wisełka miała naprawdę...) Kolejną sprawą są składy, które są tagże "dziwne" niby w wisełce gra już sobolewski, ale nie ma vidlicki i błaszczykowskiego, za to mam kosowskiego (!), o rezerwach i juniorach lepiej sie nie wypowiadać bo same jakies czeskie nazwiska. Jednak mimo tych minusów gra ma to cos w sobie co przyciąga, niestety posiadam angielsa wersję gry co mi troche pzreszkadza bo ejstem przyzwyczajony bo polskiego FM'a jednak, po dłuższym okresie gry w FM nowy CM z numerem 5 stanowi dla mnie fajna odskocznie, i narazie nic nie zapowiada bym pędko wrócił do FM'a (chyba ze się nie doczekam spolszczenia ;))

piotr12370
21-03-2005, 09:30
ta gra ma jeden wielki błąd
nie da się z niej wyjść normalnie
ktoś może dać link do patcha?

Gałcio
21-03-2005, 11:24
Tak, najśmieszniejsze jest to że dzień przed światową premierą CM 5 ukazał się patch poprawiający bugi w grze, panowie z Eidos poraz kolejny wykazali sie brakiem profesjonalizmu :)

vlkp/Jim
12-04-2005, 21:41
ja nie wiem czy będę grał w CM5 za dobrze mi idzie w CM03/04:]

[/COLOR] Wiesz za przeproszeniem gówno mnie to obchodzi w co ty będziesz grał. Tu rozmawiamy na inny temat / dop. Gałcio