Zobacz pełną wersję : problem z UEFA Champions League 04/05
Swordfish
06-02-2005, 13:27
mam pytanko. Grając w CL 2004/2005 zarówno w wersji demo jak i w pełnej wersji. Gra wyłącza się w około 36 sekundzie meczu. Po czym wyskakuje niebieski ekran, że system sie wyłączył, aby sie nie uszkodzić. Dalej napisane było że spowodowane jest to plikiem NV4_DISP. O co chodzi ja chce zagrać w moje CL, a nie moge :(:(
czarny2004
06-02-2005, 13:45
BO Uefa jest beznadziejną grą. Daj koledze i kup PES-Y :)
czarny2004 napisał(a)
BO Uefa jest beznadziejną grą. Daj koledze i kup PES-Y :)
Aleś ty śmieszny, żałosny jesteś koleś. Jak tak ci się podoba PES to wypierdalaj do działu o PES, a nie śmiecisz ten...
DeeJack - mastah offtopicku :D ;)
co do tematu :]
nauczcie sie przy jakimkolwiek kazdym bledzie tech. czegokolwiek
podawac specyfikacje komputera :] to moze bardzo pomoc
a wiec: karta graf. ,ram, procesor, sterowniki, system
na poczatek ja bym wpisal w wyszukiwarce dokladnie nazwe tego pliku i sprawdzil czy w ogole jest w windozie :D :]
bo cos mi tu smierdzi ze jest to plik sterów od karty graf.
sprobuj na pierwszy ogien odinstalowac stery usunac wsyztkie ich backupy, głowny folder, wyczysc foldery temp i prefetch w "WINDOWS" wyczysc rejestr z wpisów sterownika.
i zainstaluj na nowo.
czarny2004
06-02-2005, 14:06
Koleś. Mam wszystkie części fify. We wszystkie grałem. Dawniej z wielka przyjemnosćią (fifa 98, 2000) ale któegoś dnia u kumpla zagrałem w iss pro teraz jak wiesz nazywa się PES. Niebo a ziemia. Fifa jest żałosna. Ja tylko przekazuje swoje myśli i proponuje co ma zrobić z UEFA.
nara
o boze coz za lamerstwo...stare stery out, jak masz GF4,2,3 to stery 40.72, jak FX'a to jakies tam z serii 5x.xx jak cos z serii 6 to 7x.xx
Swordfish
06-02-2005, 14:47
zrobiłem tak jak mówisz i nadal zwiecha chwilowa później niebieski ekran:/ najnowsze sterowniki zainstalowane. Karta Geforce 4 mx z innymi gierami nie mam problemu. 256 RAMu mam. procek 2ghz.
wypróbuj starsze sterowniki, mi ten sposób pomógł w podobnym problemie. wejdz w tryb awaryjne poprzez F8 odistaluj w dadaj/usuń programy sterowniki od karty graf. i zainstaluj wer. 61.77, lub jezeli to nic nie da jeszcze starszą 56.72. Oto linki:
61.77 (http://download.nvidia.com/Windows/61.77/61.77_win2kxp_international.exe)
56.72 (http://download.nvidia.com/Windows/56.72/56.72_winxp2k_international_whql.exe)
Życze powodzenia.
UDI-Sports
10-02-2005, 15:49
Może to ci pomoże:) :
Adjust Hardware Acceleration for your Sound Card
You may need to adjust the acceleration for your sound card.
1. Left-click "start"
2. Left-click "run"
3. Type DXDIAG in the box that appears
4. Click "Ok"
The next panel that should appear is the Directx Diagnostic Tool.
5. Left-click the "sound" tab
In the center of this screen, you will see an acceleration level. By default, this level is set to "full". Left-click and hold down the slider bar and move it until the setting above says "basic".
6. Click on the "exit" button.
Once you have done this your sound acceleration will be "basic".